Ζωηφόρος

Αρχή ανατροπών η απόφασις αθωώσεως του πρώην Αττικής, του δημοσιογράφου κ. Γαβριήλ Λαμψίδη,

Αρχή ανατροπών

η απόφασις αθωώσεως του πρώην Αττικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχασε την μάχην,

που κρίνει τον πόλεμον!

του δημοσιογράφου κ. Γαβριήλ Λαμψίδη

Από την εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» 20 Μαρτίου 2009

 Δεν θα γράψω πρόχειρα, ούτε βιαστικά. Μετά λόγου γνώσεως θα πω ότι η κατεστημένη εκκλησία, η εκκλησία πού υπηρετεί τον Καίσαρα και όχι το Θεό, η εκκλησία πού δεν έχει καμία σχέση με το πνευματικό καθίδρυμα πού ίδρυσε ο Χριστός και οι Απόστολοι του, η εκκλησία της καλοπέρασης και της προστασίας πού της προσφέρει ο Καίσαρας, η εκκλησία πού είναι ταυτόχρονα κατήγορος και δικαστής για τους ιερείς, ενώ τον λαό του Θεού τον αγνοεί παντελώς, ΑΥΤΗ η εκκλησία, με την απόφαση της να αθωώσει τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη, πού είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 χρόνων από τα ποινικά δικαστήρια, έχει πάρει «διαζύγιο» από το λαό του Θεού.

Μετά την απόφαση αύτη η κατάσταση δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στα άκρα και η υπόθεση του «παλαιού ημερολογίου» να είναι ένα απλό επεισόδιο κοντά σ' αυτό πού θα ακολουθήσει. Υπερεκτίμησαν τη δοτή ισχύ τους οι δεσποτάδες και επιχείρησαν άλμα πάνω άπα ένα φοβερό γκρεμό. Αν θα περάσουν απέναντι ή θα πέσουν μέσα στον γκρεμό θα αποδειχτεί πολύ σύντομα. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ τους δεν θέλησαν να δώσουν τέλος σε μία εκκρεμότητα πού την ονομάζουν χωρίς συστολή «εκκλησιαστικό πρόβλημα». Πρόβλημα είναι ο δεσποτισμός. Πρόβλημα είναι η σιγουριά τους ότι αφού έχουν τον Καίσαρα με το μέρος τους κι αυτός ο ...έρωτας είναι σφοδρός και αμοιβαίος, δεν πρόκειται να τους αμφισβητήσει ή να τους διώξει από τα πόστα τους κανείς.

Μπορεί στο παγκάρι να λιγόστεψαν τα έσοδα, μπορεί οι πολιτικοί γάμοι να αυξήθηκαν, άλλα όλα αυτά ήταν έξτρα έσοδα και η μείωση τους δεν έβαλε σε κίνδυνο την άνεση και την πολυτέλεια μέσα στην όποια ζουν. Γιατί για τους δεσποτάδες μετράει η άνεση και η καλοπέραση. Μετράει ότι αποτελούν αναγνωρισμένη αρχή από τον Καίσαρα και ο λόγος τους περνάει και υπολογίζεται. Τί σκέφτεται και πώς εκφράζεται ο λαός του Θεού, αν τα απολωλότα πρόβατα είναι ασύγκριτα πιο πολλά από τα στεγασμένα, καρφί δεν τους καίγεται κι ούτε να το αρνηθούν μπορούν, ούτε να το διαψεύσουν, αφού βοά η πραγματικότητα. Οι εκκλησίες γεμίζουν με 500 η 1000, όμως τα απολωλότα πρόβατα, αυτοί πού δεν εκκλησιάζονται κι έχει στεγνώσει η πίστη μέσα τους, εξαιτίας του δεσποτικού καθεστώτος, είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Ενδεχομένως, να έδειχναν ενδιαφέρον για τη σωτηρία των εκατοντάδων χιλιάδων, αν ενδιαφέρονταν για τη δίκη τους σωτηρία. Αν είχαν φόβο Θεού. Αν σε περιόδους όπως η σημερινή, άφηναν τα μητροπολιτικά μέγαρα και πήγαιναν να συναντήσουν τον άνεργο, τον ορφανό, τον πεινασμένο. Μετριούνται στα δάχτυλα οι ιερωμένοι πού τηρούν τις εντολές/παραγγελίες του Χριστού. Αλλά πώς να μιλήσουν για οικονομική κρίση εκείνοι πού ζουν μέσα στη χλιδή και στη μακαριότητα; Πώς να αντιληφθούν πώς σκέφτεται και πώς θέλει τους ιερωμένους του ο λαός του Θεού, όταν εκείνοι είναι υπάλληλοι του Καίσαρα και πληρώνονται για τις υπηρεσίες πού του προσφέρουν;

Καλύτερα να μη μιλούσε καθόλου ο άβουλος αρχιεπίσκοπος. Αυτά πού είπε για να πάρει αποστάσεις από την απόφαση, ισοδυναμούν με τραγωδία. Ο προκαθήμενος δεν μπορεί να αποστασιοποιείται. Αν το πνεύμα του δεν γίνεται σεβαστό μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας, σημαίνει ότι οι συνοδικοί έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους απέναντί του. Σημαίνει ότι εκείνοι πού δεν τον ψήφισαν καιροφυλακτούσαν, για να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του. Επειδή εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για τους συσχετισμούς μέσα στην σύνοδο, δεν ξέρουμε ποιόν ψήφισαν οι «επτά» πού αθώωσαν τον πρώην Αττικής, ούτε φυσικά ξέρουμε αν οι «πέντε» πού μειοψήφησαν είναι του κλίματος του Ιερωνύμου. Αυτές οι μικρότητες δεν μας απασχολούν. Σημασία έχει ότι ο Ιερώνυμος έχασε τη μάχη, πού κρίνει τον πόλεμο. Και ένας ηττημένος στον τομέα αυτό αρχιεπίσκοπος, τύποις υφίσταται πλέον.

Ας μη είναι τόσο σίγουροι για τη συνέχεια οι δεσποτάδες. Ζούμε ήμερες ανατροπών. Δεν ετοιμάζεται μόνον ο Αντίχριστος να κάνει την εμφάνιση του, από αντίθετη κατεύθυνση, από το δρόμο πού χάραξαν οι Απόστολοι, οι Άγιοι και οι Πατέρες, θα έρθει στο μεγάλο «ραντεβού» το μικρό ποίμνιο, με εκείνο το χριστιανικό ορθόδοξο φρόνημα, πού δεν θα τους χαριστεί. Άλλωστε δεν είσαστε παρά «μισθοφόροι» του Καίσαρα, δεν είσαστε καν... τακτικός στρατός. Δηλαδή, ούτως η άλλως, είσαστε/έχετε θέσει τους εαυτούς σας έκτος μάχης. Αυτό πού ξεκίνησε και φτάνει, σας έχει αφήσει ήδη πίσω του...

Δεσποτάδες, μη ασχολείστε άλλο με το έργο της σωτηρίας μας. Σωθήκαμε! Είδαμε φως! Η σωτήρια είναι εκεί, όπου δεν είσαστε εσείς! Ήρθε ο καιρός, πού δεν σας χρειάζεται! Δουλέψατε σκληρά, για να ανοίξετε το δρόμο στον κίβδηλο Χριστό. Φτάνει, ως εδώ!

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel