Ζωηφόρος

Επιστολή του ΙΣΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Επιστολή του ΙΣΚΕ

Αθήνα     Αυγούστου  2008

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ.κ. Ευριπίδην  Στυλιανίδην

Θέμα: Περί του μαθήματος των Θρησκευτικών

Κύριε Υπουργέ,

Κεραυνός εν αιθρία υπήρξε ή πρόσφατη έκδοση εγκυκλίου του Υπουργείου Σας όσον άφορα την απαλλαγή, όλως αόριστα, μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, γιατί, από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας, τέτοια ακριβώς Εγκύκλιος του Υπουργείου υπάρχει και εκτελείται προ πολλού χωρίς αναταράξεις. Και ερωτάται: Γιατί, κ. Υπουργέ; Ή προβαλλόμενη, βέβαια ως δικαιολογία της έκδοσης της για δήθεν απόκρυψη «προσωπικών δε­δομένων», είναι τουλάχιστον αστεία, γιατί οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά και από τους καθηγητές τους, και μάλιστα πολύ καλά. Συνεπώς δεν έχουν να κρύψουν τα παιδιά τίποτε απολύτως μεταξύ τους γύρω από τις θρησκευτικές τους και άλλες πεποιθήσεις.

Λοιπόν, προς τι ή προβολή των «προσωπικών δεδομένων», πού υπάρχουν μόνον στις κεφαλές λιποβαρούς περιεχομένου παρατρεχάμενους της Ε.Ε.; Από ποιους, λοιπόν, και από που οφείλουν, να κρύψουν οι μαθητές τα ανύπαρκτα «θρησκευτικά προσωπικά τους δεδομένα;» από τον εαυτόν τους;

Γιατί κάθε τόσο και λιγάκι, κ. Υπουργέ επιτρέπετε να αναμοχλεύονται, ως μη ώφειλε, καταστάσεις ήδη προ πολλού λελυμένες; Γιατί τέτοιες εσκεμμένες ενέργειες, παρατρεχάμενων, και «καλοθελητών», περνούν απαρατήρητες, και δεν εντοπίζονται και πατάσσονται εν τη γενέσει τους, ώστε να μη δημιουργούνται εντάσεις; Οι παρατρεχάμενοι και οι «καλοθελητάδες», έσωθεν και έξωθεν, εργάζονται και μάλιστα δολίως και υπούλως. Το Υπουργείον σας, τί κάνει; εκτελεί Εντολές των όποιων έξωθεν; Αυτή, είναι αποστολή του, ή να ανησυχεί και να φροντίζει αδιάκοπα για την ανάπτυξη στα παιδιά μας, εκτός των άλλων, και της «Εθνικής και θρησκευτικής Συνειδήσεως;» Σύνταγμα 1975, άρθρο 16, παρ. 2).

Η αλήθεια κ. Υπουργέ, είναι ότι και αυτή η απρόσεκτη και μάλιστα αντισυνταγματική πράξη του Υπουργείου μας, εντάσσεται, μάλλον, στη γενικότερη μαζική εκστρατεία ημεδαπών και' αλλοδαπών μαινόμενων «καλοθελητών» κατά της Μητρός και τροφού του Έθνους μας Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην οποίαν, ως φαίνεται, συμπράττει, άθελα του; και το Υπουργείον Παιδείας και «Θρησκευμάτων». Είναι δυνατόν να παρασύρεται το Υπουργείον μας από υπόπτους καρεκλοκένταυρούς του;

Και είναι λυπηρό, κ. Υπουργέ, να εκδίδονται αβασάνιστα τέτοιες Εγκύκλιοι του Υπουργείου μας σε βάρος, ουσιαστικά, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, γιατί ανέκαθεν, από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, η Πολιτεία αναγνωρίζει την Εκκλησία μας ως «Ηθική, εθνική, και Κοινωνική δύναμη, και γι΄ αυτό πάντοτε μεριμνά γι' Αυτήν» [Πρακτικά Βουλής 3ης, 4ης και 5ης Ιανουαρίου 1931].

Δυστυχώς, κ. Υπουργέ, τελευταία η Πολιτεία, παρασυρόμενη μάλλον από επικίνδυνα Εθνικο/Κοινονικο/Θρησκευτικά εισαγόμενα νομοθετήματα και αποφάσεις από την Ε.Ε. και από ανθελληνικές εισηγήσεις νεογενίτσαρων πολιτικών της Ευρωβουλής και άλλων, στρέφεται, ως μη ώφειλε ευθέως, κατά της Μητρός και τροφού του ένδοξου Έθνους μας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όμως, επί τη ευκαιρία, ας γνωρίζουν όλοι αυτοί οι ασπάλακες εχθροί της Εκκλησίας των Ελλήνων, ότι, όσο και αν «μαίνονονται και ταράττονται , λακτίζουν προς κέντρα», γιατί η Εκκλησία του Θενθρώπου Ιησού Χριστού υπάρχει, και θα υπάρχει στον κόσμο, και ιδιαίτερα, εις μάτην όλων αυτών παρατρεχάμενων εντός και εκτός Της, θα παραμείνει στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας,«έως της συντέλειας του αιώνος», όχι για να ταυτίζεται και να αφομοιώνεται με τον κόσμο, αλλά για να αλλάξει τον κόσμο, και να τον σώσει, οδηγώντας τον εις «νομάς χαρισμάτων».

"Επί τη ευκαιρία κ. Υπουργέ, οι πρόγονοι μας, εθνικοί, και χριστιανοί, μας άφησαν τα αγαθά του ενδόξου Έλληνο/χριστιανικού πολιτισμού, πού όργωσαν ολόκληρο τον κόσμο και άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας του. Αυτοί οι ένδοξοι προγονοί μας, μας χάρισαν την Θεοθαύμαστη γλώσσα μας, και την Ορθόδοξη πίστη, και τα τόσα άλλα, αλλά μας τα συνόδευσαν με μια αυστηρή και ρητή παρατήρηση- εντολή, να τα φροντίζουμε, να τα προστατεύαμε, και να τα προσέχουμε ως «κόριν οφθαλμού», και να αγωνι­ζόμαστε για την προστασία και διαφύλαξη τους, γιατί το φυλάξασθαι τα αγαθά χαλεπότερόν εστί του κτήσασθαι». Σήμερα, δυστυχώς κ. Υπουργέ, επαληθεύονται οι προπάτορές μας, και τρίζουν τα κόκκαλά τους, γιατί οι νεοέλληνες, συνεπικουρούμενοι βέβαια και από την Πολιτεία, αδιαφορούν και εγκαταλείπουν τα πνευματικά αυτά αγαθά και εφόδια των προγόνων μας, και εξοκείλουν προς Δυτικές, ευρωπαϊκές, και άλλες ηλιθιότητες. Για όλα αυτά, κ. Υπουργέ, να μην γίνονται, άνευ ορών, αποδεκτές «απολίτιστες» Κοι­νωνικό/θρησκευτικές ηλιθιότητες της Δύσης και της Ε.Ε., πού τροφοδοτούν εθνικές, ιστορικές και θρησκευτικές βλακείες της εποχής.

Ευχόμεθα, κ. Υπουργέ, οι όλως αψυχολόγητες, απερίσκεπτες, αντεθνι­κές, αντιχριστιανικές και αντισυνταγματικές αυτές ενέργειες και πράξεις του Υπουργείου μας πάλαι τε και νυν, για την κατάργηση ουσιαστικά, παρά τα ευχολόγια σας, του μαθήματος των Θρησκευτικών, και άλλων, πού ενδεχο­μένως θα ακολουθήσουν, από τα σχολεία, να μην απολήξουν και οδηγήσουν, μακροχρόνια την ένδοξη Πατρίδα μας, σε Εθνικές και άλλες περιπέτειες και συμφορές, γιατί κ. Υπουργέ, ένα έθνος που δεν έχει ή πού χάνει την ιστορία του, πεθαίνει, σβήνεται από το παγκόσμιο χάρτη. Θυμηθείτε, κ. Υπουργέ, το τί ακριβώς έλεγε ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών της  Αμερικής, για να αλώσει τη Χώρα μας, ότι πρέπει να κτυπηθούν: Η ένδοξη ιστορία μας, η Ορθόδοξη πίστη μας, η γλώσσα μας, και οι ιερές Παραδόσεις μας». «Μήπως, κ. Υπουργέ, κάτι τέτοιο, ή μάλλον, αυτό κάνουμε ή σ' αυτό συντελούμε, άθελα μας, σήμερα; Λοιπόν, «Φυλακές, γρηγορείτε», γιατί, «όταν γαρ λέγωσιν ειρήνην και ασφάλειαν, τότε αιφνίδιος εφιστάται όλεθρος».

Κύριε Υπουργέ, το ελπίζουμε, ότι θα ζητήσετε την ανάκληση της εν λόγω Εγκυκλίου, ή τουλάχιστο, σιωπηρώς, τη μη εφαρμογή της, για να μην υπάρ­ξει κακό προηγούμενο, αλλά και λόγω της αντισυνταγματικότητας της, αν θέλετε, και τούτο για το καλό της ένδοξης Χώρας μας, και της φιλτάτης μας Ορθοδοξίας.

Εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

ο Πρόεδρος

πρεσβύτερος  Ευστάθιος  Κολλάς

Θεολόγος- Εκκλησιαστικός Συνήγορος

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel