Ζωηφόρος

Τι μπορούν να διδάξουν οι Θεολόγοι,

Τι μπορούν να διδάξουν οι Θεολόγοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ανδρέα Παπανδρέου 37

151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλέφωνο; 210 - 34.42.320

FΑΧ: 210-34.42.365

Μαρούσι 16-3-2009

Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ. 7332 /ΙΗ

ΠΡΟΣ : Τη Βουλή των Ελλήνων

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Τμήμα Ερωτήσεων

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Μαυρουδή Χ. Βορίδη

(Δια της Βουλής των Ελλήνων)

ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 12821/20-01-09»

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 12821/20-01-09, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μαυρουδής Χ. Βορίδης σχετικά με τους εκπαιδευτικού Θεολόγους, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ01-Θεολόγων διδάσκουν ως πρώτη ανάθεση το γνωστικά τους αντικείμενο, δηλαδή, το μάθημα των Θρησκευτικών. Επιπλέον, διδάσκουν με δεύτερη ανάθεση το μάθημα της Ιστορίας στο Γυμνάσιο και το μάθημα Αρχές Φιλοσοφίας της Β' Λυκείου. Επισημαίνεται ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το μάθημα των Θρησκευτικών και σύμφωνα με την αριθμ. 118842/Γ2/17-09-2008 Υ.Α. (ΦΕΚ 1984/τ.Β'), διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ01-Θεολόγων.

Επίσης, ανάλογα με τα ειδικά τους προσόντα (επιμόρφωση στο γνωστικό αντικείμενο), οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ01-Θεολόγων μπορούν να διδάξουν το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), όπως συμβαίνει και με όλες τις άλλες ειδικότητες και να είναι υπεύθυνοι Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στο σχολεία όπου υπηρετούν.

Ακόμη, μπορούν να είναι υπεύθυνοι των ΚΕΣΥΠ/ΓΡΑΣΕΠ, Προϊστάμενοι και Διευθυντές Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης. Συντονιστές της Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, και Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και γενικά να στελεχώνουν ισότιμα με τους άλλους κλάδους την εκπαιδευτική ιεραρχία.

Στην Τεχνική Εκπαίδευση, όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά διδάσκεται από μία ώρα στην Α' και Β' τάξη των ΕΠΑΛ. Επισημαίνεται ότι παλαιότερα το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκονταν μόνο στην Α' τάξη του 1ου κύκλου της ΤΕΕ μία ώρα την εβδομάδα.

Αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών -Θεολόγων σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων φορέων του δημοσίου τομέα, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 50/01 «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων τοα δημοσίου τομέα», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ως τυπικό προσόν διορισμού για την ένταξη σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα, στον Κλάδο ΠΕ Διοικητικό και-ή Οικονομικό, είτε στην περίπτωση πλήρωσης θέσεων με διαδικασία διαγωνισμού ή πλήρωσης των θέσεων με πίνακες προτεραιότητας, ορίζεται το πτυχίο ή το δίπλωμα οποιουδήποτε Πανεπιστημιακού Τμήματος ή ισότιμου του εξωτερικού μη αποκλειομένου προφανώς και του πτυχίου Θεολογίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι εναπόκειται στη βούληση του φορέα ο οποίος προκηρύσσει τις προς πλήρωση θέσεις, να προσδιορίσει ή να εξειδικεύσει περαιτέρω, σύμφωνα και με τις οικείες οργανικές του διατάξεις, τα πτυχία που θεωρεί κατάλληλα για την πλήρωση, των θέσεων που προκηρύσσει.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

________________________________

Εσωτερική διανομή

1.Γραφείο κ. Υφυπουργού

2. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

3. Δ/νση Μελετών Στατιστικής και Οργάνωσης

4. Δ/νση Σπουδών Β/θμιας Εκπαίδευσης

5. Τ.Κ.Ε

Οι επισημάνσεις είναι του αντιγραφέα

Και για την αντιγραφή: Γεώργιος Κομιώτης

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel