Ζωηφόρος

Ο Μητροπολίτης Καστορίας τίμησε τον Κοσμήτορα της Θεολογικής κ. Τρίτο

Ο Μητροπολίτης Καστορίας τίμησε

τον Κοσμήτορα της Θεολογικής κ. Μιχαήλ Τρίτο

Ειδική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς του Νομού Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, εν όψει της εορτής των τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Αφού τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ακολούθησε ομιλία από τον προσκεκλημένο του Σεβασμιωτάτου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτο, ο οποίος και ανέπτυξε τις προσωπικότητες των τριών μεγάλων ανδρών της Εκκλησίας μας και επικεντρώθηκε στην ταύτιση της διδασκαλίας τους στο θέμα της ειρήνης.

«Και οι τρεις Ιεράρχες είναι κήρυκες της ειρήνης και της αγάπης. Οι τρεις φωστήρες της Οικουμένης Βασίλειος, Γρηγόριος και Ιωάννης είναι επίκαιροι όσο ποτέ και τα μηνύματα ειρήνης που μεταλαμπαδεύσανε, ακούγονται στην εποχή μας σωτήρια», κατέληξε ο κ. Τρίτος.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας, ευχαρίστησε τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής για την παρουσία του στην ακριτική Καστοριά, για τον λόγο που με πολύ γλαφυρότητα και μεστότητα μας μετέφερε και του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίζει το έργο του και τα υψηλά του καθήκοντα.

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ, αφού τίμησε με τον Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης τον Κοσμήτορα κ. Τρίτο για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και την επιστήμη της θεολογίας, τίμησε όπως κάθε χρόνο Καθηγητές και Δασκάλους, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, δίνοντας τους τον Σταυρό της λιμνιώτισσας Παναγίας, τόσο για την προσφορά τους όσο και την υπηρεσία τους στα σχολειά της ακριτικής μας περιοχής.

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τους εκπαιδευτικούς της Μητροπόλεώς του και μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

Πηγή:  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7108:2011-01-28-09-43-52&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel