Ζωηφόρος

Οριακά εξελέγη ο Μάριος Μπέγζος νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Αθηνών,

Οριακά εξελέγη ο Μάριος Μπέγζος νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Αθηνών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σημερινών κοσμητορικών εκλογών ο Μάριος Μπέγζος είναι ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα: στο ΔΕΠ σε σύνολο 46, ψήφισαν 39.Άκυρα 2,λευκά 2. Έλαβαν: Μπέγζος 20, Νικολαϊδης 15

.Αναγόμενο με το συντελεστή βαρύτητας το ποσοστό του κ. Μπέγζου είναι 31,42%.

Στο ΕΤΕΠ Έλαβε 3,75%.

Στους φοιτητές ...σε σύνολο 8.495 φοιτητών-τριών ψήφισαν μόνο 562. Έγκυρα 556.

Έλαβαν Νικολαϊδης 338 60,79%   Μπέγζος 39,21%. Με συντελεστή βαρύτητας 0,40 ο κ. Μπέγζος λαμβάνει 15,68% που του δίνει οριακά τη νίκη με συνολικό ποσοστό 50,85%

Σίγουρα οι σημερινές εκλογές έστειλαν πολλά μηνύματα ....σε πολλούς, αν όχι σε όλους

Πηγή: http://e-theologia.blogspot.com/

***

Εξελέγη νέος Κοσμήτορας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Μάριος Μπέγζος: "Υπόθεση του ελληνικού λαού το μάθημα των θρησκευτικών"

Δήλωση στον Νίκο Παπαχρήστου

"Υπόθεση του ελληνικού λαού" χαρακτηρίζει το μάθημα των θρησκευτικών ο νεοεκλεγείς Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Μάριος Μπέγζος ο οποίος μέσω του Amen.gr, στην πρώτη δήλωσή του μετά την εκλογή του,  στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τη σημασία της διατήρησης των θρησκευτικών.

«Το θετικό μήνυμα της σημερινής εκλογής ήταν η προσωπική συμμετοχή των φοιτητών ανεξαρτήτως παρατάξεων που έδωσαν το παρόν νιώθοντας ότι τους αφορά η σχολή και το μέλλον τους. Σε ανταπόκριση αυτής της εντολής οφείλουμε να σκεφτούμε και τη βελτίωση των σπουδών τους αλλά κυρίως την αποκατάστασή τους στην Κοινωνία και την Εκκλησία με την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στην κοινωνική πρόνοια» σημειώνει ο νέος Κοσμήτορας ο οποίος μίλησε στον Νίκο Παπαχρήστου και συνέχισε : «Ευχαριστίες απευθύνω σε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλεκτορική διαδικασία ανεξαρτήτως των προτιμήσεων τους συμμεριζόμενοι ένα κοινό όραμα για την γόνιμη παρουσία της θεολογίας στην Κοινωνία μας πρωτίστως δια μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο είναι υπόθεση του ελληνικού λαού και η Πολιτεία οφείλει δια μέσω αυτού του μαθήματος να προλάβει τον φονταμενταλισμό, τον φανατισμό, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία.Σε αυτό το κοινό όραμα είμαστε όλοι συστρατευόμενοι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας και αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες».

Το Amen.gr όπως έκανε μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Καθηγητών και των φοιτητών των Θεολογικών Σχολών και των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μας στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά τους.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5826

***

Εξελέγη νέος Κοσμήτορας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Νέος Κοσμήτορας εξελέγη πριν από λίγο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Καθηγητής Μάριος Μπέγζος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αφού έλαβε υπόψη του τα αποτελέσματα των διενεργηθεισών εκλογών της 26ης Μαΐου 2011 για την εκλογή Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ύστερα από συζήτηση, αποφάσισε την επανάληψη των εκλογών σημερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, μεταξύ των κ. Μάριου Μπέγζου και Απόστολου Νικολαΐδη, ως πλειοψηφησάντων υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σημερινές εκλογές, έστειλαν πολλά μηνύματα, αφού η εκλογή του Καθηγητή κ. Μπέγζου ήταν οριακή.

Βιογραφικό κ. Μπέγζου

O Μάριος Περικλέους Μπέγζος γεννήθηκε την 27η Νοεμβρίου 1951 στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε την εγκύκλια μόρφωσή του (1963-1969).

Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών (1969-1973), Γενεύης (1973-1974) και Τυβίγκης (1979-1981) με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IΚΥ), του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (WCC), της Γερμανικής Κρατικής Υπηρεσίας Μορφωτικών Ανταλλαγών (DAAD) και του ερευνητικού Ιδρύματος Alexander von Humboldt καθώς επίσης φοίτησε (1973-1977) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1975 εργάζεται στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως επιστημονικός βοηθός του Νίκου Νησιώτη, τον οποίο διαδέχθηκε μετέπειτα. 

Αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1985 με διατριβή για την φιλοσοφία της θρησκείας του φυσι­κού Βέρνερ Χάιζενμπεργκ. Διδάσκει Συγκριτική Φιλοσοφία της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Θεολογική Σχολή) ως λέκτορας από το 1986, επίκουρος καθηγητής από το 1991, αναπληρωτής καθη­γητής από το 1999 και καθηγητής από το 2003.

Παράλληλα παραδίδει μαθήματα φιλοσοφίας της θρησκείας στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου της Γερμανίας (Marburg an der Lahn) κάθε εαρινό εξάμηνο (1991-1997), καθώς επίσης ψυχολογία της θρησκείας και κοινωνιολογία της θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει εικοσάδα αυτοτελών βιβλίων και πλειάδα άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακές επετηρίδες και αφιερωματικούς τόμους.

Είναι τακτικός συνεργάτης επιστημονικών λεξικών και εγκυκλοπαιδειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παιδαγωγική και Ψυχολογική Εγκυκλοπαίδεια, Φιλοσοφικό και Κοινωνιολογικό Λεξικό, Ελληνική Εκπαιδευτική Εγκυκλοπαίδεια της Εκδοτικής Αθηνών, Θρησκειολογικό Λεξικό, Theologenlexikon, RGC κ.ά.).

Τυγχάνει επίσης μέλος επι­στημονικών εταιρειών του εσωτερικού (Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία κ.ά.) και του εξωτερικού (Academie International des Sciences Religieuses, Societas Oecumenica - European Society for Ecumenical Research κ.ά.), διευθυντής της σειράς «Θρησκειολογία» των εκδό­σεων Ελληνικά Γράμματα και τακτικός αρθρογράφος αθηναϊκών εφημερίδων (Βήμα, Νέα, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή).

Συγγραφέας  του εγχειριδίου της Γ΄ Λυκείου «Θέματα Χριστιανικής Ηθικής» (1998) και μέλος κριτικής επιτροπής σχολικών βοηθημάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, διετέλεσε πρώτος Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ορθόδοξη Θεολογία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ, 1998 – 2001) και πρώτος Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του νεοσύστατου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φύλο και Θρησκεία» (2003-2008) του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τον Μάρτιο 2009 ορίστηκε Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  επιμορφωτικού οργανισμού και συνεδριακού κέντρου  της Εκκλησίας της Ελλάδος που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Το δοκιμιακό έργο του έτυχε διακρίσεων (Βραβείο Π. Φωτέα, 1999, Βραβείο  Ελληνικού Κέντρου P.E.N. Club, 2007).

Μελετήματά του έχουν μεταφρασθεί σε άλλες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ουγγρική, κινεζική) και έχει εκπονήσει δοκίμια σε αγγλική και γερμανική γλώσσα.  Είναι έγγαμος (1979) και πατέρας ενός γιού (1983).

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8259:2011-05-27-18-25-39&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel