Ζωηφόρος

Τα Θρησκευτικά, το μοναδικό μονόωρο μάθημα στο Τεχνολογικό Λύκειο,

Τα Θρησκευτικά, το μοναδικό μονόωρο μάθημα

στο Τεχνολογικό Λύκειο

***

Θρησκευτικά στο ΤΕΛ: μια από τα ίδια...

Mια από τα ίδια για τα Θρησκευτικά και στο Τεχνολογικό Λύκειο (TEΛ)... Ολα τα μαθήματα γενικής παιδείας (π.χ. Ιστορία) παραμένουν και στο Τεχνολογικό Λύκειο με τις ίδιες ώρες διδασκαλίας που έχουν και στο Γενικό Λύκειο, πλήν ενός των (ποιού άλλου;...) των Θρησκευτικών τα οποία (έναντι του 5ώρου στο ΓΕΛ) διατηρούνται στο μόλις 2ωρο που είχαν στο καταργούμενο ΕΠΑΛ (μία ώρα στην Α' τάξη και μία ώρα στη Β΄ - στη Γ΄ τάξη ανύπαρκτο...).

Και ενώ όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν εις βάρος του θρησκευτικου μαθήματος οι σύλλογοι θεολόγων (ΠΕΘ, ΚΑΙΡΟΣ) ασκούνται στη σιωπή...

Πηγή: http://religiousnet.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html

***

Τα Θρησκευτικά, το μοναδικό μονόωρο μάθημα στο Τεχνολογικό Λύκειο

Τα Θρησκευτικά είναι το μοναδικό μονόωρο μάθημα του Τεχνολογικού Λυκείου που παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.  Το μάθημα θα διδάσκεται για μία ώρα στην Α΄ τάξη και για μία ώρα στη Β΄ τάξη, ενώ στη Γ’ τάξη δεν υπάρχει καθόλου μάθημα Θρησκευτικών.

Το σχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο προβλέπει την «ύπαρξη μιας πρώτης τάξης με σχεδόν κοινά μαθήματα, στο Νέο Λύκειο και στο Τεχνολογικό Λύκειο». Αυτό το «σχεδόν» αφορά προφανώς και τα Θρησκευτικά, αφού στην Α΄ τάξη του Νέου Λυκείου το μάθημα είναι δίωρο ενώ στην Α΄ τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου το μάθημα είναι μονόωρο! Την ίδια στιγμή στην Α΄ τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου η Ξένη Γλώσσα θα διδάσκεται για 3 ώρες και η Φυσική Αγωγή (Γυμναστική) για 2 ώρες....

Στη Β΄ τάξη πάντως, όσον αφορά στα Θρησκευτικά, υπάρχει πλήρης ομοιότητα τόσο στο Νέο (Γενικό) όσο και στο Τεχνολογικό Λύκειο. Και στα δύο είδη Λυκείων το μάθημα είναι και υποβαθμισμένο (μονόωρο) και αλλαγμένο ως προς το περιεχόμενο (ονομάζεται «Θρησκεία και Κόσμος»).

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/05/blog-post_5042.html

***

Παραμένουν δύο οι ώρες των Θρησκευτικών στα Τεχνολογικά Λύκεια

Μία ώρα στην Α΄ τάξη και μία ώρα στη Β΄ τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου προβλέπεται για το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχέδιο που παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στην Α΄ τάξη το μάθημα ονομάζεται «Θρησκευτικά» ενώ στη Β΄ τάξη μετονομάζεται σε «Θρησκεία και Κόσμος», όπως συμβαίνει και στη Β΄ τάξη του Νέου (Γενικού) Λυκείου.

Ουσιαστικά το σχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο διατηρεί την σημερινή υποβαθμισμένη θέση του θρησκευτικού μαθήματος στην τεχνική εκπαίδευση καθώς και στα σημερινά ΕΠΑ.Λ. το μάθημα διδάσκεται για μία μόνο ώρα στην Α΄ και μία στη Β΄ τάξη ενώ στην Γ΄ τάξη δεν διδάσκονται Θρησκευτικά. Στη Α΄ τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου εισάγεται και Ερευνητική Εργασία (Project) στην οποία θα αφιερώνονται δύο ώρες εβδομαδιαίως και δίνεται η δυνατότητα μεταξύ άλλων να αφορά και στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Τη σχολική χρονιά 2011 -2012, στην Α’ τάξη των ΕΠΑ.Λ, θα εφαρμοσθεί μεταβατικό ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών στο οποίο προβλέπεται και πάλι μία ώρα για τα Θρησκευτικά.

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα για να δείτε τους σχετικού πίνακες

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/05/blog-post_2079.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel