Ζωηφόρος

Ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως»,

Ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως»

Ανακοίνωση της Συνόδου για την ημερίδα

«Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως»

4/5/2011

Ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως» πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Μαΐου 2011, στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή στο Χαλάνδρι, με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου και την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, πολλοί Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Β. Κουλαίδης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Ευ. Γιαλεσάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κ. Τζουμάκας, Διευθυντές και Καθηγητές από τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τη Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας...

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Πέρασαν 150 χρόνια από τότε που συζητείται το θέμα των Σχολών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κι από τότε έχουμε κάνει μόνο μερικά βήματα. Ο ένας νόμος ανατρέπει τον άλλο. Διακρίνει κανείς τα ιδεολογικά ρεύματα και τις διάφορες τοποθετήσεις που υπάρχουν επί του θέματος", είπε χαρακτηριστικά, και στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ακολούθησε η εισαγωγική Ομιλία με θέμα: «Ενημέρωσις επί των θέσεων της Εκκλησίας και των τελευταίων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων», από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημο.

Εισηγήσεις στην Ημερίδα έκαναν:

α) Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δημήτριος Αργυρός, Πρόεδρος Α.Ε.Α. Βελλάς με θέμα : «Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και οι προοπτικές τους»

β) Ο κ. Ιωάννης Κόττορος, Διευθυντής Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου Πατρών με θέμα: «Προοπτικές της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και η σχέση αυτής με τα Εκκλησιαστικά Ι.Ε.Κ.»

γ) Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, Διευθυντής Ι.Σ.Δ.Ε. Καρδίτσας: «Προοπτικές των Ιερατικών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας»

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, οι Διευθυντές των Εκκλησιαστικών Σχολείων και άλλα υπηρεσιακά πρόσωπα.

Τέλος αποφασίσθηκε η επεξεργασία των τεθέντων θεμάτων υπό της Ιεράς Συνόδου και η υποβολή των σχετικών προτάσεων της Εκκλησίας προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μαθήσεως και Θρησκευμάτων.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/05/blog-post_6549.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel