Ζωηφόρος

Ανάγκη συντονισμένης αντίδρασης για τα Θρησκευτικά στο Νέο Λύκειο,

Ανάγκη συντονισμένης αντίδρασης

του θεολογικού και εκκλησιαστικού κόσμου

για τα Θρησκευτικά στο Νέο Λύκειο

Μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που ελήφθη στη συνεδρίαση της 13ης Απριλίου 2011, το προσεχές Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας στην Ιερά Μονή Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα σχετικά με τις ώρες των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Στη συνάντηση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και των θεολογικών ενώσεων όλης της χώρας.

Για να είναι αποτελεσματική η συνάντηση αυτή απαιτείται η σαφής, ξεκάθαρη και σύσσωμη αντίδραση προς τις προβλέψεις για το μάθημα των Θρησκευτικών που περιέχονται στο σχέδιο για το Νέο Λύκειο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Όλοι συμφωνούν ότι το μάθημα πρέπει να διατηρήσει τον υποχρεωτικό του χαρακτήρα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και να διδάσκεται τουλάχιστον στις ώρες που διδάσκεται μέχρι σήμερα. Μία κοινή απόφαση των εκπροσώπων του θεολογικού κόσμου και της Συνόδου που θα απαιτεί τα αυτονόητα για το θρησκευτικό μάθημα στο Λύκειο μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση σε αναθεώρηση του σχεδίου που ανακοινώθηκε και που υποβαθμίζει ποικιλοτρόπως το μάθημα... Έστω και την έσχατη αυτή ώρα Εκκλησία και Θεολόγοι πρέπει να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας εγκαταλείποντας την τακτική της σιωπής και των καλών σχέσεων, την οποία δείχνουν να εκμεταλλεύονται οι κυβερνώντες.

Και κάτι τελευταίο. Όπως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό με κύριο θέμα την συνεργασία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την αποδέσμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για έργα φιλανθρωπίας. Μία συνάντηση ωστόσο με τον πρωθυπουργό είναι ευκαιρία πρώτης τάξεως ώστε να τεθεί και το φλέγον ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών άμεσα από τον Αρχιεπίσκοπο και να δοθεί έτσι οριστική λύση με πρωθυπουργική πιθανή παρέμβαση. Το ενδιαφέρον για την νεολαία πρέπει να αποδεικνύεται με πράξεις και όχι να εξαντλείται σε αφηρημένες δηλώσεις ή σε εκ των υστέρων δάκρυα πάνω από τα συντρίμμια της παιδείας μας και της ζωής των νέων της πατρίδας μας.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/04/blog-post_5399.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel