Logo
Print this page

Αναστάσιος Μαρίνος: Τα πολυπολιτισμικά - θρησκειολογικά Θρησκευτικά, είναι αντισυνταγματικά,

Αναστάσιος Μαρίνος:

Τα πολυπολιτισμικά - θρησκειολογικά

Θρησκευτικά, είναι αντισυνταγματικά


***

Αναστάσιος Μαρίνος,

«Όλα αυτά που θέλουν να κάνουνε τώρα με τα Θρησκευτικά,

τα πολυπολιτισμικά, είναι αντισυνταγματικά,

είναι αντίθετα προς τις αποφάσεις του ΣτΕ»

Στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών με θέμα «Θρησκευτικά: Ὀρθόδοξη Παιδεία ἤ Πανθρησκειακή προπαγάνδα;» που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στις 19/5/2012 σημαντική παρέμβαση έκανε ο Αναστάσιος Μαρίνος, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ε.τ. Ο κ. Αν. Μαρίνος αναφέρθηκε στις φάσεις της πολεμικής που ασκήθηκε σε βάρος του θρησκευτικού μαθήματος τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΣτΕ την εποχή που ο ίδιος ήταν Αντιπρόεδρος και είπε: «Ήρθε το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο ΣτΕ...

Πλέον είχα γίνει Αντιπρόεδρος (ενν. του ΣτΕ). Και εδικάσθηκε. Είπε λοιπόν το ΣτΕ ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να διδάσκεται υποχρεωτικά κατά το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα. Δεύτερον, πρέπει να διδάσκεται επί ικανόν αριθμόν ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως. Πρέπει να τηρούνται όλα τα άλλα θρησκευτικά στοιχεία, προσευχή, αγιασμός κλπ. και όποιοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι θα το δηλώνουν και θα απαλλάσσονται αζημιώτως του μαθήματος».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην πολεμική που βασίστηκε στη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος και τόνισε: «Για να αποφύγουν αυτά που έλεγε το ΣτΕ έκαναν νόμο που έλεγε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα». Έγινε σχετική προσφυγή. «Δικάστηκε η υπόθεση και είπε το ΣτΕ ότι η μία ώρα την εβδομάδα δεν είναι ικανός αριθμός ωρών διδασκαλίας».

Τέλος αναφέρθηκε στην επιχειρούμενη αλλαγή του περιεχομένου και του χαρακτήρα του μαθήματος που υπήρξε η τελευταία φάση πολεμικής εναντίον του μαθήματος που βρίσκεται μάλιστα ακόμη σε εξέλιξη. Ο κ. Μαρίνος τόνισε: «Είπαν, να κάνουμε θρησκειολογική διδασκαλία. Διάφοροι φερέλπιδες επιστήμονες και νέοι, και κάποιος Γιαγκάζογλου ανεφέρθη. Αναγκάστηκα να αρθρογραφήσω τότε μέσω της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ και να πω ότι αυτό είναι αντίθετο με την απόφαση του ΣτΕ, με τις δύο αποφάσεις. Παραβιάζετε τις αποφάσεις άρα παραβιάζετε το Σύνταγμα. Τα μαζέψανε… Μετά είπανε να κάνουμε πλουραλιστική διδασκαλία Όλα αυτά είναι σαφώς αντίθετα προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, δηλαδή είναι αντισυνταγματικά.

Δεν μπορεί ο νομοθέτης να λέει πράγματα τα οποία είναι αντίθετα με ό,τι είπε το Ανώτατο δικαστήριο. Γι’ αυτό και σε πρόσφατη επιφυλλιδογραφία μου στην ΕΣΤΙΑ είπα ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και μία από τις αναθεωρήσεις που πρέπει να γίνουνε είναι ότι εάν οποιοσδήποτε Υπουργός π.χ. η κυρία Διαμαντοπούλου ή δεν ξέρω ποια άλλη κυρία, λέγει ή κάνει τα αντίθετα από ότι είπε το ΣτΕ τότε διαπράττει συνεχές κακούργημα το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως και παραγράφεται κατά τις πάγιες διατάξεις και πρέπει να αναθεωρηθούν οι διατάξεις περί ασυλίας βουλευτών και υπουργών».

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι «Όλα αυτά που θέλουν να κάνουνε τώρα, τα πολυπολιτισμικά, είναι αντισυνταγματικά, είναι αντίθετα προς τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αυτό να το καταλάβουν».

Κλείνοντας τη σύντομη παρέμβασή του ο Αναστάσιος Μαρίνος έκανε μία αναφορά στην επικαιρότητα και είπε: «Αυτή την εποχή γίνεται ένας πόλεμος στον τόπο μας. Εάν οι εκλογές του 1920, που έγιναν για να χαθούνε, οδήγησαν στη Μικρασιατική καταστροφή, οι εκλογές της 6ης Μαΐου, που δεν έπρεπε να γίνουν, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη καταστροφή. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του».

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/05/blog-post_4727.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR