Ζωηφόρος

Οι Θεολόγοι της Κέρκυρας αγωνιούν για το ΜτΘ,

Οι Θεολόγοι της Κέρκυρας αγωνιούν για το ΜτΘ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του 2ου Λυκείου της πόλης η προγραμματισμένη συνάντηση των Θεολόγων Κέρκυρας. Η ανταπόκριση των συναδέλφων υπήρξε καθολική. Μετά την παρουσίαση, από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Σιούλη, του νέου Προγράμματος Σπουδών για το ΜτΘ και την ενημέρωση για τις Ερευνητικές Εργασίες (projects) στο Λύκειο, ακολούθησε εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την αλλαγή του περιεχομένου και του προσανατολισμού του ΜτΘ στην υποχρεωτική εκπαίδευση...

αλλά και το μέλλον του σε σχέση με την υποχρεωτικότητά του στο Νέο Λύκειο. Θεωρούν, ακόμη, πως το νέο πρόγραμμα Σπουδών είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, χρειάζεται υποδομές που δεν διαθέτουν όλα τα σχολεία και ουσιαστική επιμόρφωση. Εξέφρασαν επιπλέον την αγωνία τους για την οικονομική κρίση και για το εργασιακό τους μέλλον.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παρέμβαση του Προέδρου του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΘ, κ. Ν. Μαυρωνά, ο οποίος ανέφερε πως το τοπικό παράρτημα βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Μητρόπολη Κέρκυρας, η οποία τους συμπαρίσταται στο έργο τους, πως θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων, από τους οποίους ζήτησε να βρίσκονται σε εγρήγορση.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/03/blog-post_7950.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration