Ζωηφόρος

Αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου προς την Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά,,

Αναφορά του βουλευτή της ΝΔ

Νίκου Νικολόπουλου

προς την Υπουργό Παιδείας

για τη μετατροπή των Θρησκευτικών

σε μάθημα επιλογής στο Λύκειο


Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικόλοπουλος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε στις 21/2/2012 προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αναφορά με θέμα: «Μάθημα επιλογής τα Θρησκευτικά».

Με την Αναφορά του διαβιβάζει στην Υπουργό Παιδείας «επιστολή του κ. Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου, που αναφέρεται στην μετατροπή των Θρησκευτικών σε μάθημα επιλογής»

Η επιστολή του θεολόγου Ιωάννη Τάτση έχει ως εξής:

κ. Βουλευτά,

με δεδομένη την ευαισθησία σας για θέματα παιδείας και ειδικότερα για το μάθημα των Θρησκευτικών που εκφράστηκε και με την πρόσφατη Ερώτησή σας προς το Υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά του Γυμνασίου, σας ενημερώνω ότι πλέον και τα Θρησκευτικά του Λυκείου απειλούνται από σχέδιο μετατροπής τους σε επιλεγόμενο μάθημα. Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης που μετέχει στην Επιτροπή που αποφασίζει για το Νέο Λύκειο μιλώντας στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» (6/2/2012) απάντησε στο ερώτημα «Ποια θα είναι τα βασικά μαθήματα; Τα Θρησκευτικά τι θα γίνουν;» λέγοντας ότι «Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά είναι τα βασικά. Όλα τα άλλα θα είναι επιλεγόμενα. Τα Θρησκευτικά θα είναι ένα από αυτά». (http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4691984).

Ενόψει της επικείμενης (ίσως και τελευταίας) συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία με θέμα το Νέο Λύκειο παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα προς τον εκπρόσωπό σας στην Επιτροπή αυτή αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που εσείς κρίνετε πρόσφορο ώστε το μάθημα των Θρησκευτικών να διατηρήσει τον υποχρεωτικό του χαρακτήρα και τις ώρες στις οποίες διδάσκεται ως σήμερα στις τάξεις του Λυκείου.

Με τιμή

Ιωάννης Τάτσης,

Θεολόγος Λυκείου Φιλιατών Θεσπρωτίας,

εκ μέρους και άλλων ανησυχούντων Θεολόγων

Υ.Γ.

Για την πληρέστερη για το θέμα ενημέρωσή σας αναφέρω ότι μέχρι σήμερα το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται για 2 ώρες στην Α΄ Λυκείου, 2 ώρες στη Β΄ τάξη και 1 ώρα στη Γ΄ τάξη, υποχρεωτικό μάθημα και στις τρεις τάξεις.

Πέρυσι είχε προαναγγελθεί ότι το μάθημα θα γίνει μονόωρο στη Β΄ τάξη και επιλογής στην Γ΄ τάξη.

Τώρα όμως το σχέδιο υποβάθμισης γίνεται πολύ πιο σκληρό και προβλέπει τη μετατροπή του μαθήματος σε επιλεγόμενο σε όλες τις τάξεις (σύμφωνα με τη δήλωση Μπαμπινιώτη).

Πρόθυμος να σας παρέχω και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφόρηση, ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων

Ιωάννης Τάτσης

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/02/blog-post_1856.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel