Logo
Print this page

Εμείς οι καταστροφολόγοι και εκείνοι οι καταστροφείς του μαθήματος των Θρησκευτικών,

Εμείς οι καταστροφολόγοι

και εκείνοι οι καταστροφείς

του μαθήματος των Θρησκευτικών


Ανησύχησαν οι νεωτεριστές Θεολόγοι που συνέταξαν τα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου, καθώς βλέπουν το έργο των χειρών τους να αμφισβητείται...

Αναλαμβάνουν έτσι ποικίλες πρωτοβουλίες για να πείσουν τους πάντες, θεολόγους, γονείς, επισκόπους και κληρικούς ότι το νέο μάθημα Θρησκευτικών που έφτιαξαν δεν είναι θρησκειολογικό ούτε συγκρητιστικό. Οργανώνουν ημερίδες καλώντας «τον πλέον αρμόδιο εισηγητή» για το μάθημα Σύμβουλο Θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να μιλήσει για τα νέα προγράμματα, λες και μόνο εκείνος έχει λόγο για το μάθημα ενώ όσοι διδάσκουν στις τάξεις πρέπει σαν καλά παιδιά να εφαρμόσουν ότι εκείνος και οι ομόφρονές του αποφάσισαν για αυτούς και τους μαθητές τους. Επιστρατεύουν στον αγώνα υπεράσπισης του νέου θρησκευτικού μαθήματος και κάποιους από τους Συμβούλους Θεολόγων που δεν διστάζουν γενικόλογα να χαρακτηρίσουν «πρόχειρες» και «καταστροφολογικές» τις κριτικές που έχουν ήδη συνταχθεί για τα νέα προγράμματα σπουδών που αυτοί εκπόνησαν. Δεν δίνουν όμως καμία πειστική απάντηση στις αξιόλογες κριτικές που ασκήθηκαν ήδη και συνεχίζονται να δημοσιεύονται, απλούστατα γιατί τυφλά εκτελούν σχέδιο αλλοίωσης του θρησκευτικού μαθήματος και μετατροπής του σε θρησκειολογικό – συγκρητιστικό.

Δεν αρκούνται όμως μόνο στις παραπάνω μεθόδους. Ασκούν παντός είδους πιέσεις, με τηλεφωνήματα σε Διευθυντές σχολείων, Διευθυντές εκπαιδεύσεων και Σχολικούς Συμβούλους προκειμένου να τρομοκρατήσουν καθένα συνάδελφο Θεολόγο που θα τολμήσει να αρθρώσει αντίλογο στα σχέδια τους για το μάθημα των Θρησκευτικών. Φαίνεται πως η «ανοιχτότητα» και το πνεύμα «διαλόγου» και «ανεκτικότητας» τους χαρακτηρίζει μόνο στις σχέσεις τους με τον «έτερο», τον αλλόθρησκο ή τον ετερόδοξο, όχι όμως και τον ορθόδοξο πιστό ή τον συνάδελφο θεολόγο.

Αναλαμβάνουν μάλιστα να ενημερώσουν και τους επισκόπους για το έργο τους και την προσφορά τους στο μάθημα των Θρησκευτικών, αποσιωπώντας την ριζική αλλαγή του μαθήματος και καθησυχάζοντας τους με διαβεβαιώσεις ότι το μάθημα παραμένει δήθεν ορθόδοξο και χριστιανικό, με τέτοιο μάλιστα τρόπο ώστε να διασωθεί και να καταστεί υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως θρησκεύματος!

Τον τελευταίο όμως λόγο θα έχουν οι διδάσκοντες στις τάξεις Θεολόγοι των σχολείων, οι δάσκαλοι των Δημοτικών σχολείων και οι γονείς των μαθητών που ήδη εργάζονται ποικιλοτρόπως για να μην εφαρμοστούν ποτέ στα ελληνικά σχολεία τα νέα προγράμματα σπουδών που μετατρέπουν το χριστιανικό ορθόδοξο μάθημα σε θρησκειολογία, που θα λειτουργήσει ως εργαλείο διαμόρφωσης πανθρησκειακής συνείδησης. Δεν θα αναφερθούμε αυτή τη στιγμή σε συγκεκριμένες ενέργειες που γίνονται. Οι νεωτεριστές όμως Θεολόγοι, που λειτουργούν ως γρανάζια της διαλυμένης πλέον πολιτικής μηχανής όσων υποκλίθηκαν στη Νέα Τάξη και υποσχέθηκαν σε μεγάλα αφεντικά διάλυση της χριστιανικής παιδείας, μπορούν να συνεχίσουν να ανησυχούν…

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/02/blog-post_3354.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR