Ζωηφόρος

Συνέπειες της υποβάθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα εργασιακά των Θεολόγων,

Συνέπειες της υποβάθμισης

του μαθήματος των Θρησκευτικών

στα εργασιακά των Θεολόγων

Κύριος στόχος του ιστολογίου μας είναι ο αγώνας για τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας αλλά και του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν μπορούμε ωστόσο να μείνουμε αδιάφοροι και σε ζητήματα που αφορούν στο εργασιακό μέλλον των διορισμένων Θεολόγων, το μείζον πρόβλημα της αδιοριστίας άλλων συναδέλφων και τις συνέπειες της καταστρεπτικής πολιτικής της κυβέρνησης στα εργασιακά των εκπαιδευτικών γενικώς και των Θεολόγων ειδικότερα...

Ο σχεδιασμός υποβάθμισης του θρησκευτικού μαθήματος στο Λύκειο όποια μορφή κι αν λάβει τελικά, είτε ως μετατροπή του σε μονόωρο στη Β΄ Λυκείου και επιλογής στη Γ΄ είτε ως επιλογής στις τάξεις του Λυκείου, εκτός όλων των άλλων σημαίνει την απώλεια διδακτικών ωρών των Θεολόγων. Οργανικές θέσεις Θεολόγων σε Λύκεια θα καταργηθούν και πολλά μικρά Λύκεια θα «βλέπουν» Θεολόγο για μία ή δύο μέρες την εβδομάδα, κάποιον που θα διατίθεται στο σχολείο αυτό για τη διδασκαλία των ελάχιστων διδακτικών ωρών που θα έχουν απομείνει. Οι Θεολόγοι των Λυκείων θα αναζητούν – ήδη πολλοί το κάνουν– απεγνωσμένα οργανική θέση σε κάποιο Γυμνάσιο για να εξασφαλίσουν το διδακτικό τους ωράριο.

Ρυθμίσεις μείωσης των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών οδηγούν με κάθε βεβαιότητα σε απώλεια οργανικών θέσεων Θεολόγων με τις εξής συνέπειες:

α) Πολλοί Θεολόγοι μένουν χωρίς οργανική θέση με την απειλή της εργασιακής εφεδρείας και της απόλυσης των πλεοναζόντων υπαλλήλων να βρίσκεται ενώπιόν τους.

β) Θεολόγοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας και πολλά μόρια μετάθεσης, λόγω των πλεοναζόντων συναδέλφων σε μεγάλες πόλεις βλέπουν να απομακρύνεται χρονικά ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο μετάθεσής τους σε περιοχή κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

γ) Νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας αδιόριστοι Θεολόγοι χάνουν και την τελευταία ελπίδα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία καθώς θα βρεθούν ενώπιον μηδαμινών ή και μηδενικών διορισμών Θεολόγων.

Κι ενώ όλα αυτά περνούν από το μυαλό πολλών Θεολόγων και συζητούνται μεταξύ τους όλο και περισσότερο, λίγοι δείχνουν πρόθυμοι για συμμετοχή στον αγώνα διατήρησης του θρησκευτικού μαθήματος ως υποχρεωτικού στο Λύκειο και ορθόδοξου χριστιανικού σε όλη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κάποιοι, ακόμη χειρότερα, ακολουθούν ως άβουλα πρόβατα πίσω από ψευτοκουλτουριάρηδες Θεολόγους

που αδιαφορούν για όλα τα παραπάνω,

που κοιτάζουν μόνο να δρέψουν χρήματα από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές που «αλλάζουν τα φώτα» στα Θρησκευτικά του Γυμνασίου,

που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μετατροπής του μαθήματος σε επιλεγόμενο ως «ευκαιρία για την ανάδειξη της αξίας του»,

που είπαν «όχι» στο διορισμό Θεολόγων στα δημοτικά σχολεία,

που ξέρουν μόνο να καθησυχάζουν συναδέλφους και επισκόπους με διαβεβαιώσεις ότι όλα πάνε καλά και με το μάθημα των Θρησκευτικών και με τον κλάδο των Θεολόγων.

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Πολλά είναι αυτά που δεν πάνε καλά. Πρωτίστως δεν πορεύονται καλά όσοι Θεολόγοι εργάζονται για την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό – συγκρητιστικό εγκαταλείποντας το αγιογραφικό και αγιοπατερικό περιεχόμενο του. Βλέποντας τα πράγματα και από μία καλύτερη σκοπιά, αυτός είναι ίσως και ο κύριος λόγος για τον οποίο θα αρθεί αφ’ ημών η θεία ευλογία και θα οδηγηθούμε στην πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού μαθήματος και την οριστική έξοδό μας από τα ελληνικά σχολεία. Εκτός κι αν ανανήψουμε και επιστρέψουμε στην οδό των αγίων Πατέρων μας

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/02/blog-post_1651.html


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel