Ζωηφόρος

Παρέμβαση του blog exagorefsis: Καμιά αναφορά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, κανένα μήνυμα από τους Υπουργούς για την "αργία" της 30ης Ιανουαρίου,

Παρέμβαση του blog exagorefsis:

Καμιά αναφορά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας,

κανένα μήνυμα από τους Υπουργούς

για την "αργία" της 30ης Ιανουαρίου


Χρόνια Πολλά για την Παιδεία και τον Ελληνισμό μας. Σήμερα είναι των Τριών Ιεραρχών.

Οι δάσκαλοι των 1000 ευρώ το μήνα πήγαν στην Εκκλησία με τα παιδιά κι αυτό έχει σημασία; Έλα όμως, που δεν πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας.

Δεν υφίσταται κύριοι ο όρος αργία για τη σημερινή ημέρα, η οποία δεν συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες του δημοσίου. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα δούλεψαν κανονικά, ενώ κάποιοι εκπαιδευτικοί, κατά δήλωσή τους ή στάση τους άθεοι ή θρησκευτικά αδιάφοροι, κάθησαν σπίτι τους. Δηλαδή, αποστροφή προς κάθε τι εκκλησιαστικό, αλλά βολεύει, ως αργία, μια εκκλησιαστική χριστιανική εορτή. Ανέκαθεν η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζονταν ως σχολική γιορτή, που σημαίνει υποχρεωτική παρουσία διδασκόντων και διδασκομένων στο χώρο του σχολείου, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για το νόημα αυτής. Ο όρος αργία αποτελεί εφεύρημα των τελευταίων ετών, προκειμένου να πληγεί ο πραγματικός σκοπός αυτής της εορτής. Σ' αυτό ακριβώς συνηγορεί και ο νομικός όρος της υπουργικής εγκυκλίου, ότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων με δική τους ευθύνη ΔΥΝΑΝΤΑΙ να πραγματοποιήσουν εκκλησιασμό, δηλαδή δεν υποχρεώνει ούτε καν την παρουσία, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών και μαθητών στο σχολείο, όπου έστω με μια ομιλία, μάλλον του Θεολόγου, θα μάθαιναν τα παιδιά τι σημαίνει για την ελληνική παιδεία η 30η Ιανουαρίου, αλλά το θέμα αντιμετωπίζεται βάσει της ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΥΧΕΡΕΙΑΣ, δηλαδή εφόσον και εάν υπάρχει ενδιαφέρον από το σύλλογο διδασκόντων, δυστυχώς...

Αγαπητοί κύριοι του υπουργείου παιδείας, βάσει του άρθρου 4 του Συντάγματος όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν για μια συγκεκριμένη ομάδα δημοσίων υπαλλήλων, συγκεκριμένα τους εκπαιδευτικούς, να καθιερώνεται ως επίσημη αργία η 30η Ιανουαρίου και να εισάγεται έτσι δυσμενής διάκριση και προνομοιακή μεταχείριση προς συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους τόσο στο στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να εργάζονται κανονικά. Αυτό είναι παράνομο ("ουκ ισότης εν τη παρανομία"). Θα πρέπει, συνεπώς, κύριοι να ενημερώνεστε σωστά νομικώς, διότι, εκτός από θεολογικά είστε, συν τοις άλλοις και ΝΟΜΙΚΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ (εκουσίως βέβαια γι' αυτά μόνο που θεωρείτε εσείς απόβλητα για τα παιδιά μας από τα ελληνικά σχολεία).

ΠΡΟΤΑΣΗ: επειδή η αξιοπρέπεια είναι το ζητούμενο, γι' αυτό προτείνουμε να αποχαρακτηρίσετε την ημέρα αυτή ως αργία και στο εξής να γίνεται κανονικά μάθημα στα σχολεία με την εξής πρόβλεψη: η πρώτη ώρα του ημερησίου σχολικού προγράμματος θα είναι αφιερωμένη στο νόημα της ημέρας αυτής με ομιλία από τους κατεξοχήν, κυρίως, αρμοδίους εκπαιδευτικούς Θεολόγους ή κάποιος δάσκαλος στην πρωτοβάθμια.

Με την παραπάνω πρόταση επιτυγχάνονται δύο πράγματα σε επίπεδο αξιοπρέπειας και, παράλληλα, αποκαθίσταται η από εσάς παραβιασθείσα ισότητα, αφού με την κατά πώς σας συμφέρει ερμηνεία του νόμου, μέσω εγκυκλίων, οι οποίες αγνοούν και συγκεκριμένες συνταγματικές προβλέψεις, συμβάλλετε στην καλλιέργεια πνεύματος ραθυμίας σε λίγους εις βάρος των πολλών, που προθύμως εργάζονται και "δεν μας δουλεύουν" αυτή την ημέρα.

ουσιωδώς σταματάει το βόλεμα του καθισιού για όσους εκ των εκπαιδευτικών παραθεωρούν σκόπιμα και ενσυνείδητα το νόημα της εν λόγω ημέρας,

τυπικώς τηρείται το κατ' ελάχιστον σε επίπεδο σχολικής μονάδας, μέσω της πληροφόρησης των μαθητών σχετικά με τις τρεις μεγάλες εκκλησιαστικές ορθόδοξες χριστιανικές μορφές των τριών Ιεραρχών ως προστάτες των ελληνικών γραμμάτων.

Πηγή: http://exagorefsis.blogspot.com/2012/01/exagorefsis-30.html

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2012/01/blog-post_8253.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel