Ζωηφόρος

Κρίσιμος ο Ιανουάριος για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο,

Κρίσιμος ο Ιανουάριος για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο


Εντός του Δεκεμβρίου αναμενόταν να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο αλλά και το Τεχνολογικό Λύκειο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και όπως όλα δείχνουν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα των ωρών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Νέο Λύκειο και τι θα προβλέπει σχετικά το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Ως γνωστόν σύμφωνα με τις περσινές εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας το μάθημα μετατρέπεται στη Β΄ Λυκείου από δίωρο σε μονόωρο και στη Γ΄ τάξη σε επιλογής. Αν κάτι τέτοιο τελικά περάσει στο προς ψήφιση νομοσχέδιο θα μιλάμε για την πλήρη υποβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος στο Λύκειο.

Μετά ωστόσο το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι τα Θρησκευτικά θα παραμείνουν υποχρεωτικά σε όλο το Λύκειο...

Ο μήνας που ήδη ξεκίνησε είναι πολύ κρίσιμος για την τύχη του μαθήματος σε όλο το Λύκειο. Καθένας μας από την πλευρά του πρέπει να εργαστεί με κάθε τρόπο ώστε τα Θρησκευτικά να παραμείνουν υποχρεωτικά σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και στο ωράριο που διδάσκονται μέχρι σήμερα. Δεν είναι ανεκτή ούτε μετατροπή τους σε μάθημα επιλογής ούτε μείωση των ωρών διδασκαλίας τους.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/01/blog-post_178.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel