Logo
Print this page

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, «Στα ελληνικά σχολικά βιβλία, γίνεται προσπάθεια να αφανιστεί, μέσω των θρησκευτικών, η πίστη μας»!

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,

«Στα ελληνικά σχολικά βιβλία, γίνεται προσπάθεια

να αφανιστεί, μέσω των θρησκευτικών, η πίστη μας»!


Στο κυριακάτικο κήρυγμά του στον ιερό ναού Αγίου Δημητρίου (27/11/2011) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων σπουδών και των νέων βιβλίων Θρησκευτικών που ετοιμάζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Δείτε από το 23.40 και εξής). Τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άνθιμος: «Σήμερα στην Τουρκία στα σχολεία υπάρχει ειδική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών που μέσα καλλιεργεί συνεχώς το εθνικιστικό φρόνημα των Τούρκων υπέρ της πατρίδος των. Μόνο στην Τουρκία; Και όπου έχουν σχολεία στο εξωτερικό και τα επηρεάζουν , έχουν τα ίδια βιβλία.

Και τα δικά μας βιβλία που ετοιμάζονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο –και θα έχω στα χέρια μου ένα σχετικό σχέδιο- προσπαθούν να αφανίσουν μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών την υπόθεσιν της Πίστεως, της θρησκείας μας, της Ορθοδοξίας, που είναι το ιερότατον γεγονός όλου του κόσμου η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη».

***

Άνθιμος: Γίνεται μάχη για το Καστελόριζο και τη Θράκη

“Αγκιστρωθήκαμε στο θέμα της έκτης δόσης και ξεχάσαμε όλα τα άλλα”.

Αυτό υπογράμμισε στο σημερινό του κήρυγμα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Στο σημερινό του κήρυγμα (27/11/2011) ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος καταμέρισε ευθύνες στο ελληνικό κράτος, όταν ανέφερε πως στην Τουρκία, στα σχολεία, στο μάθημα των θρησκευτικών υπάρχει συγκαλυμμένη προπαγάνδα, ενώ στα ελληνικά βιβλία, γίνεται προσπάθεια να αφανιστεί, μέσω των θρησκευτικών, η πίστη μας. “Είναι χρέος μας να στηρίξουμε την πίστη μας και την πατρίδα μας. Να στηρίξουμε την προσπάθεια της νομίμου κυβερνήσεως. Θέλουμε ειρήνη μέσα στα σύνορά μας, χωρίς χαλκεύσεις”, τόνισε.

Υπογράμμισε ότι τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, αλλά εμείς ασχολούμαστε με το οικονομικό μας πρόβλημα. “Θα αφήσουμε τη ζωή μας στην άκρη”, αναρωτήθηκε; “Δικαιολογημένα θέλουμε να μιλάμε για την περίφημη έκτη δόση. Μετά μερικούς μήνες θα πρέπει να πάρουμε νέα δόση. Τι θα γίνει τότε; Πάλι η ίδια αγωνία; Αυτή είναι η ζωή, ή η ζωή είναι η αιωνότης”;...

Όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτατος, “αφήσαμε άλλα ζητήματα: Και τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Χάγη, κάθε προπαγάνδα που γίνεται εις βάρος μας. Αφήσαμε και το Καστελόριζο όπου γίνεται πραγματικός πόλεμος μεταξύ των κρατών για το ποιος θα διασφαλίσει την περιοχή: Οι Τούρκοι; Η Ευρώπη; Οι Αμερικάνοι; Οι Ισραηλινοί; Μια περιοχή όπου ο πλούτος είναι τέτοιος που μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα για 100 και 200 χρόνια”!

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πνευματικές ανησυχίες για την πατρίδα μας. “Ξέρετε τι πόλεμος γίνεται με τη Θράκη, που κινδυνεύει από την προπαγάνδα του προξενείου αλλά και τόσων που μπαίνουν από τη Βουλγαρία; Έλληνες υποτίθεται ότι είναι οι μουσουλμάνοι της Θράκης, αλλά καλλιεργούν συνείδηση Τουρκική”!

Για το θέμα με τα Σκόπια υπογράμμισε πως “έρχεται η απόφαση της Χάγης. Τι θα γίνει; Δε δεχόμεθα το όνομα Μακεδονία, με κανένα συνδυασμό. Αυτό είναι το πόρισμα της Ιστορίας”.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος υπογράμμισε πως “η προπαγάνδα εις βάρος της χώρας μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ακούω ότι μας έχουν διαλύσει, μας έχουν πουλήσει. Δεν είναι αλήθεια. Εδώ δε διαλύθηκε το Ισραήλ κι έκανε και κράτος. Θα διαλυθούμε εμείς που είμαστε, ήδη, κράτος”;

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/11/blog-post_6177.html

Και από: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/11/blog-post_1653.html

Και από: http://www.difernews.gr/articles/2/politiki/26448/anthimos-ginetai-maxi-gia-to-kastelorizo-kai-ti-thraki/

***

Την προσεχή Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα συνεδριάζει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία. Κύριο θέμα συζήτησης οι αλλαγές στο Τεχνολογικό Λύκειο αλλά και η οριστικοποίηση των αποφάσεων για το Νέο Λύκειο. Θα ακολουθήσει άλλη μία συνεδρίαση της Επιτροπής και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα περιέχει τις σχετικές αλλαγές.

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια παρέμβασης του θεολογικού κόσμου ώστε να μην ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο η πρόβλεψη μετατροπής του θρησκευτικού μαθήματος από δίωρο σε μονόωρο στη Β΄ Λυκείου και από υποχρεωτικό σε επιλογής στη Γ΄ τάξη. Σαφής και συγκεκριμένη απαίτηση πρέπει να είναι η διατήρηση του θρησκευτικού μαθήματος σε όλες τις λυκειακές τάξεις στη μορφή και τις ώρες που διδάσκεται μέχρι σήμερα. Εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα, μέχρι τα Χριστούγεννα το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο θα έχει γνωρίσει οριστική και πλήρη υποβάθμιση. Και έπειτα θα αναμένουμε το νέο χτύπημα μέχρι την πλήρη κατάργησή του…

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/11/blog-post_4264.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR