Ζωηφόρος

Συζήτηση για επανεισαγωγή των θρησκευτικών στα σχολεία της Σερβίας,

Συζήτηση για επανεισαγωγή των θρησκευτικών

στα σχολεία της Σερβίας


Υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού και Κατηχητικού Ινστιτούτου της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου πραγματοποιήθηκε, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η δεκαετηρίδα της επανεισαγωγής του μαθήματος θρησκευμάτων στα σχολεία της Σερβίας».

Στη συζήτηση συμμετείχαν: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας της Σερβίας κ. Μουχάμεντ Γιουσουφσπάχιτς, ο Ραβίνος της Σερβίας κ. Ισαάκ Ασιέλ, ο κ. Βίνκο Μάσλατς, εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και ο καθηγητής κ. Μπόγκολιουμπ Σιγιάκοβιτς, Κρατικός Γραμματέας στο Υπουργείο Θρησκευμάτων και Διασποράς.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν ότι η εισαγωγή του μαθήματος θρησκευμάτων στα σχολεία ήταν απαραίτητη και ότι μετά από δέκα χρόνια αρχίζουν να διαφαίνονται και τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Από την άλλη πλευρά, επισημάνθηκαν και ορισμένα ελαττώματα του σχολικού προγράμματος.

Έγινε επίσης λόγος για την αλλαγή της στάσης των γονέων σχετικά με την επιλογή του μαθήματος, καθώς και για τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι διδάσκοντες.

Τέλος, εκφράστηκε η επιθυμία για τη βελτίωση του μαθήματος θρησκευμάτων σε όλα τα επίπεδα και διατυπώθηκε η πρόθεση να βελτιωθεί η ποιότητα του διδακτικού προγράμματος για χάρη των μαθητών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πυλώνες της κοινωνίας και της Εκκλησίας.

Στο τέλος της συζήτησης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος υπενθύμισε ότι το μάθημα θρησκευμάτων εισήχθη στα σχολεία χάρη στην προσπάθεια του μακαριστού Πατριάρχου Παύλου και με την υποστήριξη του αειμνήστου Σέρβου Πρωθυπουργού Ζόραν Ντίντιτς.

Ως οικοδεσπότης της συνάντησης, ο Επίσκοπος Ειρηναίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση της στρογγυλής τραπέζης, καθηγητές, κατηχητές και φοιτητές.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9800:2011-11-10-01-30-32&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel