Ζωηφόρος

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΘ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΘ

 

Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2017

Αριθμ. Πρωτ.: 170

Προς τα Μέλη της ΠΕΘ

Σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί αδελφοί,

Κάθε δυο χρόνια, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ενώσεως μας, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου. Αυτές φέτος θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου 2017 και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας στις 19 Νοεμβρίου 2017.

Συνάδελφε/φισσα, στήριξε με την ενεργό συμμετοχή σου τους αγώνες της ΠΕΘ. Στηρίζοντας την ΠΕΘ, στηρίζεις το μάθημα των Θρησκευτικών, στηρίζεις τη δική σου παρουσία στο εκπαιδευτικὸ γίγνεσθαι. Οι συνεχείς και πολυμέτωπες επιθέσεις εναντίον του μαθήματός μας, με παράδειγμα τις τελευταίες αμφισβητήσεις για την υποχρεωτικότητα, την αναγκαιότητα και το περιεχόμενό του, απαιτούν αυξημένη εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα παρεμβάσεων σε όλες αυτές τις εξελίξεις, από μέρους της ΠΕΘ.

ü  Η ΠΕΘ αγωνίζεται και αποδεδειγμένα, διεκδικεί δυναμικά, κυρίως όμως αποτελεσματικά, τα δίκαια του μαθήματος των Θρησκευτικών, τα δίκαια των Θεολόγων καθηγητών :

ü  Οργανώνει δράσεις υπέρ των Θεολόγων καθηγητών.

ü  Αγωνίζεται προσφεύγοντας, όταν χρειάζεται, στη δικαιοσύνη για τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο, τις ώρες διδασκαλίας, τις απαλλαγές που αφορούν στο μάθημά μας.

ü  Δυναμώνει την παρουσία της στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

ü  Μειώνει δραστικά την ετήσια συνδρομή για το περιοδικό την ΚΟΙΝΩΝΙΑ [15€ (από 25€) για τους διορισμένους και 5€ για τους αδιόριστους Θεολόγους].

Συνάδελφε/ισσα η ΠΕΘ χρειάζεται και τη δική σου συνδρομή για να συνεχίσει να αγωνίζεται για σένα και για το μάθημά μας.

Οι αγώνες κερδίζονται με πίστη και δύναμη ψυχής αλλά και με πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας.

Μην αμελείς – ενίσχυσε την ΠΕΘ, ενίσχυσε τη δική σου φωνή.

Στήριξε - Ψήφισε στις εκλογές του Νοεμβρίου 2017.

Για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο μας πρέπει να έχουμε πληρώσει τουλάχιστον τις συνδρομές μας των δύο τελευταίων ετών 2016-2017.

Επίσης παρακαλούμε όσοι διαθέτετε e-mail να μας το γνωρίσετε, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης μας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συνοδευτικά σας στέλνουμε: 1) την πρόσκληση, 2) το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων, 3)τον πίνακα βιογραφικών στοιχείων των υποψηφίων 4) το κείμενο του άρθρου 9 του Καταστατικού μας δ) τους δύο φακέλους για την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος.

Με τιμή

Για το ΔΣ της ΠΕΘ

             Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

     Κωνσταντίνος Σπαλιώρας                                                  Παναγιώτης Τσαγκάρης

        Δρ Θεολογίας                                                                  Mr Θεολογίας

***

Πίνακας  βιογραφικών  στοιχείων  των υποψηφίων

των αρχαιρεσιών Νοεμβρίου 2017

α) Υποψήφιοι Διοικητικού Συμβουλίου

1. Αβαγιάννης Σταύρος του Ευστρατίου: Είμαι Υποδιευθυντής Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Με τη χάρη του Τριαδικού Θεού να αγωνιστούμε με τόλμη και παρρησία για τη διασφάλιση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την εν Χριστώ διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας.

2. Ασημακόπουλος Παναγιώτης του Χρήστου: Γεννήθηκα στη Ναύπακτο το 1976. Είμαι διδάκτωρ Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Φ.Π.Ψ. (κατ/νση Ψυχολογίας) του ίδιου Πανεπιστημίου. Διδάσκω στο Λύκειο Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης. Αρθρογραφώ συχνά για το μάθημα των Θρησκευτικών. Είμαι επιμορφωτής στα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά και στηρίζω, την καινοτομία και την ανανέωση στο μάθημα των Θρησκευτικών και την ευελιξία του θεολόγου καθηγητή. Έγγαμος με τρία παιδιά.

3.Γράβαλος Φώτιος του Χρήστου: Γεννήθηκα  στη Λαμία 09/02/1984. Κατέχω πτυχίο Θεολογίας από 14/11/2006 κα μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά από  06/02/2014 στο τμήμα Θεολογίας  του Α.Π.Θ. Είμαι αδιόριστος καθηγητής και έχω εργαστεί   με συμβάσεις στο δήμο Λαμίας, στο Υπουργείο Πρόνοιας, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (κάστρο Λαμίας σε εταιρείες SECURITY ως προσωπικό Ασφαλείας), σε εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις ως Ομαδάρχης, Φύλακας και Υπαρχηγός.

4.Δεκλιώμης Ιωάννης του Κωνσταντίνου: Πτυχιούχος του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδικεύσεως (Master) στην Πατερική Γραμματεία στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Υπηρεσία ως καθηγητής Θεολόγος στη Μ.Ε. από το 1992.

5. Κομνηνού Ιωάννα του Βασιλείου: Είναι καθηγήτρια Θεολόγος στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο». Έχει πτυχίο Θεολογίας, πτυχίο Χαροκοπείου (ΧΑΣΟΟ) και πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής.  Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δογματική και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρονική Μάθηση - τμ. Ψηφιακών Συστημάτων. Έχει κάνει διδακτορικό στη Διδακτική του μαθήματος των Θρησκευτικών, με θέμα την ευρωπαϊκή διάσταση του μαθήματος. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στη Διδακτική του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι συγγραφέας σχολικών εγχειριδίων και εκπαιδευτικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει βραβευτεί πολλές φορές  (εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια) για την εκπαιδευτική καινοτομία, τόσο για την εργασία της στο σχολείο όσο και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

6. Κουρεμπελές Ιωάννης του Γεωργίου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε θεολογία στα Παν/μια της Θεσσαλονίκης, Erlangen και Ηeidelberg (Γερμανία). Είναι διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης (1998) με θέμα διατριβής "Η Χριστολογία του Ρωμανού του Μελωδού και η σωτηριολογική σημασία της”. Έχει διδάξει ως καθηγητής θεολόγος στη μέση εκκλησιαστική εκπαίδευση. Δίδαξε ως λέκτορας το αντικείμενο "Συμβολική: Διορθόδοξες-Διαχριστιανικές Σχέσεις" στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Είναι Καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ με αντικείμενο «Δογματική και Συμβολική Θεολογία» (ΦΕΚ Γ  429/29-5-2015). Δίδαξε, ως επισκέπτης καθηγητής στο Παν/μιο της Βέρνης Θέματα ορθόδοξης Θεολογίας.  Τιμήθηκε για το έτος 2016 με το Βραβείο του Ιδρύματος "Ράτζινγκερ-Βενέδικτος 16ος" για το επιστημονικό θεολογικό του έργο.

7. Ματιάκη Βασιλική του Δημητρίου: Είναι θεολόγος, έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παιδαγωγική – Χριστιανική παιδαγωγική του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και Υπ. Διδάκτωρ Θεολογίας (Παιδαγωγική- Χριστιανική Παιδαγωγική) του ιδίου Τμήματος , αδιόριστη θεολόγος, εκπαιδευτικός, εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Συνεργάτιδα Κέντρου Θεραπειών Λόγου και Έκφρασης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαγνωστικών εκτιμήσεων παιδιών.

8. Μερτζάνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου: Είμαι μάχιμος θεολόγος στην εκπαίδευση από το 2006. Αγωνίζομαι εναντίον της νόθευσης του ορθοδόξου μαθήματός μας. Έχω κατά καιρούς αναρτήσει άρθρα σε διάφορες ιστοσελίδες υπέρ της ορθόδοξης παιδείας  μας, όπως: «Ο Ξαφνικός  θάνατος  ενός κλάδου», «Η συνταγματική κατοχύρωση του μαθήματος των θρησκευτικών», «Τολμάμε την αλήθεια», «Οι μάσκες μάλλον έπεσαν», «Νυν υπέρ πάντων ο αγών και άνευ αγώνος, πικρά  αγωνία  πάντα σκιάζει».

9.Μικροπανδρεμένου Παναγιώτα του Γεωργίου: Είναι αδιόριστη Θεολόγος, Υποψήφια Διδάκτορας του ΑΠΘ του Τμήματος Θεολογίας στην ειδικότητα Δογματικής Θεολογίας. Επίσης είναι Πρόεδρος Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας «Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς».

10. Μπαλάφας Ανδρέας του Αλεξάνδρου: Αδιόριστος Θεολόγος, κάτοικος Αθηνών. Δεν υπέβαλε βιογραφικό.

11. Μπεϊνάς Ιωάννης του Θεμιστοκλή: Θεολόγος Καθηγητής στην Κατερίνη ν. Πιερίας. Δεν υπέβαλε βιογραφικό.

12. Μπράνγκ Λέων - Βάλτερ του Χούμπερτ: Γεννήθηκα στη Γερμανία. Μετά από τη μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία, το Πάσχα του 1979, σπούδασα Ορθόδοξη Θεολογία στο ΕΚΠΑ. Ακολούθησε το διδακτορικό μου στην Εκκλησιαστική Ιστορία του ιδίου πανεπιστημίου. Από το 1993 εργάζομαι ως Θεολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση.

13. Ξευγένης Κωνσταντίνος του Αναστασίου: Είναι Θεολόγος Καθηγητής του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου. Επί 13 έτη Υποδιευθυντής του ανωτέρω Γυμνασίου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Β’  ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και δύο φορές αντιπρόσωπος της ίδιας ΕΛΜΕ σε εκλογοαπολογιστικά συνέδρια της ΟΛΜΕ. Είναι μέλος της Δ.Ε. του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΘ, το οποίο υπηρετεί αδιαλείπτως επί μία εικοσαετία. Γνώστης των ΤΠΕ διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα (http://users.sch.gr/kxevgenis), όπου δημοσιεύει και δικές του εργασίες, κυρίως λατρευτικού χαρακτήρα για διδακτική αξιοποίηση.

14. Οικονόμου Δημήτριος του Χρήστου: Έτος γέννησης 1971. Πτυχιούχος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Διορισμένος εκπαιδευτικός στην Β/θμιαΕκπ. Λάρισας. Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Π.Ε.Θ. Παντρεμένος πατέρας 5 παιδιών. Ζητώ την ψήφο σας για να αγωνιστώ για ένα μάθημα επιτέλους ΟΡΘΟΔΟΞΟ.

15. Παναγόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου: Είναι Επίκουρος Καθηγητής Δογματικἠς της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Σπούδασε Νομικά, Βυζαντινολογία και Θεολογία στα Παν/μια Αθηνὠν και Μονάχου. Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Θεολογίας από το Παν/μιο Θεσσαλονίκης. Πιο πρόσφατα βιβλία του: Εισαγωγή στην ιστορία της δυτικής θεολογίας, Αθήνα 2012· Ζητήματα Εκκλησιολογίας, Αθήνα 2015· Scriptaminora, Αθήνα 2016· Ορθόδοξο δόγμα και θεολογικός εκσυγχρονισμός, Αθήνα 2017.

16. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος του Γεωργίου: Είναι Θεολόγος εκπαιδευτικός. Διατελεί από το 2015 μέλος του Δ.Σ. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, πιστεύοντας στην ανάδειξη της οντότητας του θεολογικού μαθήματος και του θεολόγου, εν μέσω κρίσιμων ιστορικών συνθηκών, όπου απειλείται η ίδια η ακεραιότητα της ορθόδοξης διδαχής και συνάμα η ανθρωπιστική (ή καλύτερα θεανθρωπιστική) αποστολή του σύγχρονου σχολείου. Έχει τη βαθιά πεποίθηση ότι η Π.Ε.Θ., ως όργανο των εκπαιδευτικών θεολόγων, έχει λόγο στις εξελίξεις τις σχετικές με την ποιότητα και τονορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος  των Θρησκευτικών  για να μπορεί να διατηρεί την καίρια θέση του,ως μάθημα αγωγής, στο σύγχρονο σχολείο αλλά και τον σπουδαίο ρόλο του εντός της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.

17. Πονηρός Ευάγγελος του Σταύρου: Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1964.Έλαβε πτυχίο Θεολογίας από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987. Το 1996 έλαβε το μεγάλο δίπλωμα της Γερμανικής γλώσσας του Goethe Institut. Το 2003 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2007 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδικεύσεως στη συστηματική φιλοσοφία από το τμήμα Φ.Π.Ψ. του αυτού Πανεπιστημίου. Εδώ και είκοσι δύο έτη υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2013 υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων (ΠΕ 01) στον Πειραιά.

18. Ράντζου Μαρία του Ευαγγέλου:  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Παιδαγωγικής Σχολής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παρακολούθησε επιτυχώς τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, με ειδίκευση στην Παιδαγωγική. Ύστερα από την απόκτηση υποτροφίας από το τμήμα DiakonischesWerk της Ευαγγελικής Εκκλησίας και από το kultusministerium του Βαυαρικού Κρατιδίου της Γερμανίας παρακολούθησε σπουδές στη Ρωμαιοκαθολική, Ευαγγελική και Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Μονάχου. Κατά τα παραπάνω έτη πήρε μέρος σε διεπιστημονικά σεμινάρια παιδαγωγικής και ψυχολογικής κατεύθυνσης. Οι σπουδές της συμπληρώθηκαν με εξειδίκευση στα πλαίσια ψυχικής υποστήριξης ασθενών και φυλακισμένων. Έχει πάρει μέρος σε διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις εισηγήσεων. Το Δεκέμβριο του 2000 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στην Παιδαγωγική. Έχει διδάξει Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης, εργάστηκε στο ιδιωτικό σχολείο ΚΑΛΑΜΑΡΙ-ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη θέση Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Κατηχητική και Χριστιανική Παιδαγωγική».

19. Ρεράκης Ηρακλής του Ματθαίου: Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ  της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορικές Σπουδές στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Θεολόγος Καθηγητής, ως Δ/ντής Σχολείου και ως Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης. Δίδαξε στα ΠΕΚ σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως Ειδικός πανεπιστημιακός Συνεργάτης. Εξελέγη και υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά τα ακαδημαϊκά έτη: 1998-2000. Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (2001), Αναπληρωτής Καθηγητής (2006) και Τακτικός Καθηγητής (2010) και υπηρετεί μέχρι σήμερα στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο: «Παιδαγωγική –Χριστιανική Παιδαγωγική». Έχει εκλεγεί και έχει υπηρετήσει (για τρεις (3) θητείες) ως Δ/ντής του Τομέα του Τμήματός του: «Δίκαιο Οργάνωση Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας», ενώ  από το 2010 είναι Ιδρυτής και Δ/ντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Από το 2005 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης των Φοιτητών, η οποία είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια και Ημερίδες. Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ελλάδος, και ενεργό μέλος της ΠΕΘ. Από το 2013 έως σήμερα έχει ορισθεί και διακονεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ.

20. Σπαλιώρας Κωνσταντίνος του Χρήστου:Γεννήθηκα στο Ζηλευτό της Λαμίας το 1968 όπου έμαθα και τα πρώτα μου γράμματα. Μετά τις Γυμνασιακές μου σπουδές στο Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου Φθιώτιδας και τις Λυκειακές μου σπουδές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας, εισήχθηκα στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1986. Το 1990 έγινα κάτοχος του πτυχίου Θεολογίας με βαθμό «Άριστα» και συνέχισα τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποκτώντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης με βαθμό «Άριστα». Το 2013 αναγορεύθηκα διδάκτορας Θεολογίας με κατεύθυνση την Παιδαγωγική και την Χριστιανική Παιδαγωγική στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Από το 1999 εργάζομαι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Θεολογίας σε διάφορα σχολεία  της Πατρίδας μας. Το 2001 διορίστηκα μόνιμος εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας Ηλείας και τον επόμενο χρόνο τοποθετήθηκα διευθυντής στο Ενιαίο Λύκειο Ανδρίτσαινας Ηλείας για δύο έτη και στο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας για ένα έτος.  Από το σχολικό έτος 2011-2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2017 ήμουν Διευθυντής με θητεία στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας. Από την 1η Αυγούστου 2017 είμαι διευθυντής με θητεία στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Από τον Ιούνιο του 2014 είμαι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, θητεία που ανανεώθηκε στις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου 2015. Πιστεύω ακράδαντα στη διατήρηση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας των μαθητών στο ελληνικό σχολείο.

21. Τοκατλίδης Αντώνιος του Χαρίτωνος: Πτυχιούχος στη Θεολογική Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφική Αθηνών. Διπλωματούχος στην Βυζαντινή Μουσική με πολυετή παρουσία σε ενοριακά αναλόγια. Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1993. Με διάθεση προσφοράς στην ειδικότητά μας, σε καιρούς πολύ κρίσιμους για την πατρίδα μας, οραματίζομαι και προσπαθώ για έναν Σύλλογο σύγχρονο, ενωτικό, μαχητικό και λειτουργικό σε διορισμένους, αναπληρωτές και αδιόριστους, με ορθόδοξο πνεύμα και αξίες έμπρακτες!

22. Τσαγκάρης Παναγιώτης του Προκοπίου: Θεολόγος Καθηγητής στη Μυτιλήνη ν. Λέσβου. Δεν υπέβαλε βιογραφικό.

23. Τσούπρας Γεώργιος του Βασιλείου: Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967. Φοίτησα στην 4η Τάξη (Σεμιναριακή) του Νυχτερινού Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών (1985-1986) και στην ΑΕΣΑ (1986-1988). Έλαβα Πτυχίο Θεολογίας (Τμήμα Ποιμαντικής 1993), Μάστερ (2003) και Διδακτορικό (2014) από το Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ στην «Ιστορία Σλαβικών Εκκλησιών». Εργάστηκα σε ιδιωτικά σχολεία (1998-2005) και μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκα στο Δημόσιο (2005). Υπηρετώ στη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής. Είμαι συνεργάτης της εφημερίδας ΕΠΑΛΞΕΙΣ και λαϊκός ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

24. Φύκαρης Ιωάννης του Μόσχου: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος και Διδακτορικού Τίτλου του ίδιου Πανεπιστημίου. Κατέχει, επιπλέον Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση Εκπαιδευτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής «Ιωάννης Δαμασκηνός» Θεσσαλονίκης.Υπηρέτησε. ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, διετέλεσε Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Χαλκιδικής και επί 8 έτη υπηρέτησε τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας.Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.Συνέγραψε ένδεκα (11) μονογραφίες παιδαγωγικού προσανατολισμού, ενώ πληθώρα άρθρων του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά ελληνικά και διεθνή περιοδικά.Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο 2016 με απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε στον διάλογο για το μάθημα των Θρησκευτικών.Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης.

25. Χριστοδουλάκης Φαίδων – Παναγιώτης του Δημητρίου: Με καταγωγή από τα Χανιά, γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Είναι γιος του Δημήτριου Χριστοδουλάκη και της Αικατερίνης Κουρμούζη. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Τελείωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Άγιο Δημήτριο και στη συνέχεια σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, κατά την διάρκεια των οποίων διετέλεσε Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Συλλόγου των Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής. Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης καθώς και στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (RNN). Σήμερα είναι Γραμματέας Ορθοδοξίας στο πολιτικό σχηματισμό “Νέα Δεξιά” του Φαήλου Κρανιδιώτη καθώς και επιστημονικός συνεργάτης του Προέδρου.

26. Χωματάς Ευθύμιος του Θεοχάρη: Θεολόγος Καθηγητής στη Βέροια ν. Ημαθίας. Δεν υπέβαλε βιογραφικό.

β) Υποψήφιοι Εποπτικού Συμβουλίου

1.Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννου: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον Τομέα Ιστορίας και Δόγματος της ίδιας Σχολής. Είναι Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΘ.

2. Βογιατζής Δημήτριος του Ηρακλή: Θεολόγος Καθηγητής του 3ου ΓΕΛ Υμηττού. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην ειδίκευση της Θρησκειολογίας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Διδάκτωρ στον κλάδο της Δογματικής του Ιδίου Τμήματος.

3. Κομιώτης Γεώργιος του Ευθυμίου: Γεννήθηκε το 1962 στον Πύργο Ηλείας. Απεφοίτησε από δημόσια σχολεία της γενέτειράς του, λαβών τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Εισήχθη στο Θεολογικό τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980. Στη δημόσια Εκπαίδευση εισήλθε το 1986. Σήμερα κατοικεί στο Πύργο και εργάζεται ως Διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο  Πύργου. Είναι έγγαμος, πολύτεκνος και η σύζυγός του είναι καθηγήτρια.

4. Στόκος Επιφάνιος του Γεωργίου: Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Μεταπτυχιακός φοιτητής στην ίδια Σχολή. Είναι, επίσης, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Αδιόριστος Θεολόγος. Διετέλεσε Έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΘ την διετία 2015-2017.

5. Τσιγγέλης Θεοφάνης του Ευαγγέλου:  Είναι καθηγητής Θεολόγος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με προϋπηρεσία και σε σχολεία Καλλιτεχνικά και Κωφών-βαρυκόων μαθητών. Επίσης είναι πτυχιούχος της Σχολής Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Έχει συγγράψει μαζί με την κ. Ρασιώτου Αναστασία το βιβλίο «Θέματα για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ θεολόγων» πού εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ξιφαράς.

***

Άρθρο 9 του ισχύοντος Καταστατικού της ΠΕΘ

Όργανα Διοικήσεως

Την Ένωσιν διοικεί εννεαμελές Συμβούλιον, εκλεγόμενον ανά διετίαν, κατόπιν εκλογών ενεργούμενων εντός του μηνός Νοεμβρίου εκ των εν τη περιοχή της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης υπηρετούντων ή κατοικούντων μελών και τριμελές Εποπτικόν Συμβούλιον. Κατά τας αρχαιρεσίας εκλέγονται και τρία αναπληρωματικά μέλη δια το Διοικητικόν Συμβούλιον και εν δια το Εποπτικόν Συμβούλιον εκ των κατά σειράν ψήφων επιλαχόντων.

Εις την εκλογήν του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία γίνεται δια μυστικής ψηφοφορίας λαμβάνουσι μέρος όλα τα μέλη της Ενώσεως, τα μεν παρόντα δι' ιδιοχείρου παραδόσεως των ψηφοδελτίων των εις την οριζομένην υπό της Γενικής Συνελεύσεως Εφορευτικήν Επιτροπήν, τα δε απόντα δια ψηφοδελτίων αποστελλομένων επί αποδείξει εις τον Γενικόν Γραμματέα του Δ. Συμβουλίου μέχρι της προτεραίας των εκλογών. Τα ψηφοδέλτια εγκλείονται εντός μικρού φακέλου, επί του οποίου ουδέν απολύτως αναγράφεται, και ο όποιος τίθεται εντός μεγαλυτέρου επί του οποίου αναγράφεται, πλην της διευθύνσεως του παραλήπτου Γενικού Γραμματέως, το ονοματεπώνυμον του αποστολέως ψηφοφόρου και του Γυμνασίου, εις ο ούτος υπηρετεί και η ένδειξις «Ψηφοδέλτιον».

Οι υποψήφιοι δια το Διοικητικόν Συμβούλιον ως και δια το Εποπτικόν Συμβούλιον ανακοινούνται υπό του Διοικητικού Συμβουλίου ένα μήνα προ των εκλογών.

Προς τούτο πρέπει να υποβάλουν προς το Διοικητικόν Συμβούλιον γραπτήν αίτησιν υποψηφιότητας ή να προταθούν υπό είκοσι (20) τουλάχιστον μελών κατά το μήνα Σεπτέμβριον του έτους διεξαγωγής των εκλογών.

Ο πίναξ των υποψηφίων ανακοινούται μερίμνη του Διοικητικού Συμβουλίου προς πάντα τα μέλη της Ενώσεως δια του περιοδικού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»,ή άλλως πως. Οι τυχόν καταρτίσαντες συνδυασμούς δύνανται να ανακοινώσουν τούτους εις τα μέλη της Ενώσεως μας και ιδιωτικώς χρησιμοποιούντες προς τούτο και τους εν τοις γραφείοις της Ενώσεως υπάρχοντας καταλόγους.

Παν μέλος του Δ. Συμβουλίου θεωρείται ως παραιτηθέν και αντικαθίσταται δια του πλειοψηφούντος αναπληρωματικού, α) εάν υποβάλη εγγράφως την παραίτησίν του, β) εάν απουσιάση επί τρεις συνεχείς συνεδρίας αδικαιολογήτως, και γ) εάν δι' οιονδήποτε άλλον λόγον αποβάλη την ιδιότητα του μέλους.

Υποσημειώσεις

1. Στο φάκελο της ψηφοφορίας, ο ψηφοφόρος αν δεν υπηρετεί σε Γυμνάσιο ή Λύκειο ή άλλοτύπο σχολείου, να αναγράψει την υπηρεσία στην οποία υπηρετεί (ναός, δημόσια, ιδιωτική υπηρεσία και την διεύθυνση κατοικίας του).

2. Οι συνάδελφοι μπορούν να ψηφίσουν από 1 μέχρι και 9 υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και από 1 μέχρι και 3 για το Εποπτικό Συμβούλιο.

3. Οι διαμένοντες στην ίδια διεύθυνση, πρέπει να αποστείλουν το ψηφοδέλτιο των με ιδιαίτερο φάκελο ο καθένας (αδελφοί της ιδίας Μονής  ή Αδελφοτήτων ή σύζυγοι).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΑΚΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ

Καλούνται τα μέλη της «Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων» σε τακτική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα τελετών της Ενώσεως μας (Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος), στις 12-11-2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π. μ. με θέματα:

1.  Λογοδοσία απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου.

2.  Έγκριση Απολογισμού οικονομικής περιόδου 2016-2017.

3.  Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικής περιόδου 2017-2018.

4.  Παν προταθησόμενον θέμα.

5. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε την επόμενη Κυριακή 19-11-2017 την ίδια ώρα και στην ίδια αίθουσα.

Αθήνα 10-10-2017

Για το ΔΣ της ΠΕΘ

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας                                                Παναγιώτης Τσαγκάρης

Δρ Θεολογίας                                                              Mr Θεολογίας

***

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017

***

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αβαγιάννης Σταύρος του Ευστρατίου

Ασημακόπουλος Παναγιώτης του Χρήστου

Γράβαλος Φώτιος του Χρήστου

Δεκλιώμης Ιωάννης του Κωνσταντίνου

Κομνηνού Ιωάννα του Βασιλείου

Κουρεμπελές Ιωάννης του Γεωργίου

Ματιάκη Βασιλική του Δημητρίου

Μερτζάνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου

Μικροπανδρεμένου Παναγιώτα του Γεωργίου

Μπαλάφας Ανδρέας του Αλεξάνδρου

Μπεϊνάς Ιωάννης του Θεμιστοκλή

Μπράνγκ Λέων Βάλτερ του Χούμπερτ

Ξευγένης Κωνσταντίνος του Αναστασίου

Οικονόμου Δημήτριος του Χρήστου

Παναγόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου

Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος του Γεωργίου

Πονηρός Ευάγγελος του Σταύρου

Ράντζου Μαρία του Ευαγγέλου

ΡεράκηςΗράκλης του Ματθαίου

Σπαλιώρας Κωνσταντίνος του Χρήστου

Τοκατλίδης Αντώνιος του Χαρίτωνος

Τσαγκάρης Παναγιώτης του Προκοπίου

Τσούπρας Γεώργιος του Βασιλείου

Φύκαρης Ιωάννης του Μόσχου

Χριστοδουλάκης Φαίδων – Παναγιώτης του Δημητρίου

Χωματάς Ευθύμιος του Θεοχάρη

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννου

Βογιατζής Δημήτριος του Ηρακλή

Κομιώτης Γεώργιος του Ευθυμίου

Στόκος Επιφάνιος του Γεωργίου 

Τσιγγέλης Θεοφάνης του Ευαγγέλου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel