Ζωηφόρος

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, ο κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, Γενικός Γραμματέας, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ειδικός Γραμματέας και ο κ. Ευάγγελος Πονηρός, Κοσμήτορας συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στα Γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

  Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός συνεχάρηκε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για την ανάληψη των καθηκόντων του και το ΔΣ τον συνεχάρηκε για τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΘ εξέφρασε στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό, την αγωνία  της για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα μάλιστα, ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας όπως οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι αλλά και οι πολλοί αδιόριστοι συνάδελφοι Θεολόγοι. Επιπλέον έγινε αναφορά σε ζητήματα του κλάδου των Θεολόγων όπως οι απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών, το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου που αλλοιώνει τον χαρακτήρα της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία της πατρίδας μας, τη σχεδιαζόμενη ίδρυση Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και άλλα ζητήματα για τα οποία εργάζεται καθημερινά η ΠΕΘ με απώτερο στόχο την πνευματική στήριξη των συμπολιτών μας.

Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι γνωρίζει πολλά από τα προβλήματα όχι μόνο τα οικονομικά που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης του αλλά και τα θεολογικά. Ζήτησε υπομονή από τον κόσμο που ζει τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα και υποστήριξε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στους αριθμούς αλλά και στην πραγματική οικονομία. Υπογράμμισε τέλος, το ρόλο των Θεολόγων και την αναγκαιότητα του θρησκευτικού μαθήματος στην παρούσα δύσκολη συγκυρία που ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πνευματικά στηρίγματα και υποσχέθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο το επιτελούμενο από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων έργο.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

πηγή:  http://www.petheol.gr/nea/synantesetoudstespethmetonanapleroteypourgooikonomikonkchrestostaiekoura

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel