Logo
Print this page

(Φώτο) Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Xαλκοκονδύλη 37 - 104 32 AΘHNA

Tηλ. 21052 24 180 FAX 21052 24 420

e-mail : 1. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. 2. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ἱστοχῶρος : www.petheol.gr

Αθήνα 9 Μαρτίου 2014

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     
 
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων εόρτασε την Κυριακή της Ορθοδοξίας(9 Μαρτίου ε.ε) στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους κοιμηθέντες συναδέλφους, συνεργάτες και φίλους της ΠΕΘ και ακλούθησε φιλόξενη δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Επακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ΜτΘ και άλλα επίκαιρα θέματα σε στρογγυλή τράπεζα όπου έλαβαν το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Ηλίας Μπάκος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΘ π. Γεώργιος Ευθυμίου,  ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Δρ. Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κρίππας και ο πρ. Πρόεδρος Εφετών κ. Απόστολος Βλάχος και οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ του ορθοδόξου μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά του νέου πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και κατά της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Μετά την αποχώρηση των επισήμων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ και πολλά μέλη της Ένωσης, στον ίδιο χώρο και επ΄ αρκετόν χρόνο, συζήτησαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την ΠΕΘ.

 

Πηγή: http://www.petheol.gr/nea/epanelleniaenosetheologongiortasememegaloprepeiatenkyriaketesorthodoxias

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR