Ζωηφόρος

Στην πρόθεση κατάργησης εθνικοθρησκευτικών αργιών της Παιδείας: Διαμαρτυρόμαστε εντονώτατα

Εδώ και λίγες μέρες, γράφτηκε στις εφημερίδες και τα ιστολόγια ότι στην πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου είναι να καταργηθούν συγκεκριμένες θρησκευτικές αργίες της Παιδείας, κάποιες μέρες των καθιερωμένων μαθητικών διακοπών και επίσης η τυχόν τοπική εθνική ή θρησκευτική γιορτή των σχολείων ανά την Ελλάδα. Και όλα αυτά, χάριν της επιμήκυνσης του σχολικού έτους.

 

Από τις θρησκευτικές αργίες στοχοποιήθηκε για κατάργηση η εορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου). Από τις διακοπές των μαθητών στοχοποιήθηκαν επίσης για κατάργηση, για μεν τα Χριστούγεννα η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού(7 Ιανουαρίου), για δε το Πάσχα οι τρεις  διακαινήσιμες ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) προ της Κυριακής του Θωμά. Επιπλέον, στο «ψαλίδισμα» εντάχθηκε και η τυχόν τοπική θρησκευτική ή εθνική εορτή του κάθε σχολείου.

Από τις παραπάνω προτεινόμενες περικοπές αργιών οι περισσότερες θίγουν όχι μόνο το Ορθόδοξο χριστιανικό αισθητήριο μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών αυτής της χώρας αλλά και το εθνικό αισθητήριο, εφόσον σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση τοπικών εθνικών εορτών. Ο Υπουργός όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει χρέος να θεσπίζει προγράμματα και δράσεις με τα οποία θα καλλιεργούνται στους μαθητές ο πατριωτισμός και η Ορθόδοξη Χριστιανική τους συνείδηση και όχι να θεσπίζει αποφάσεις  με τις οποίες υποσκάπτονται και τα δύο.

Με δεδομένο ότι κανείς δεν διανοήθηκε να περικόψει τις θρησκευτικές αργίες, ακόμα και όταν τα ελληνικά σχολεία λειτουργούσαν και τα Σάββατα, με δεδομένο ότι οι 12 χώρες της Ε.Ε. έχουν τις ίδιες ή περισσότερες αργίες απ΄ό,τι η χώρα μας, και με δεδομένο το μήνυμα του ίδιου του Υπουργού ανήμερα των Τριών Ιεραρχών του 2014, στο οποίο έλεγε: «Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος κληροδότησαν στις μελλοντικές γενιές κολοσσιαίο έργο, θησαυρό Γλώσσας, Παιδείας και Επιστήμης, το οποίο εξακολουθεί να μελετάται και να εμπνέει σε οικουμενική κλίμακα. Δεν πρέπει να λησμονούμε τις βασικές αρχές της διδασκαλίας τους, που δεν ήταν άλλες από την Αγάπη για το συνάνθρωπο, την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αρχές πολύτιμες, για τη Νέα Γενιά», δεν μένει παρά να σκεφτούμε ότι ο Υπουργός μας δέχεται ανυπέρβλητες πιέσεις από ξένα κέντρα αποφάσεων που, εδώ και χρόνια, επιχειρούν να υποβαθμίσουν κυρίως την Ορθόδοξη και την εθνική παράδοση αυτού του τόπου.

Ως εκπαιδευτικοί, με ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας και τους γονείς τους, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις ανεπίτρεπτες δηλώσεις του Υπουργού και τις θεωρούμε ως ευθεία βολή κατά της εθνικοθρησκευτικής μας ταυτότητας. Εάν οι παραπάνω φερόμενες δηλώσεις του Υπουργού θεσμοθετηθούν, τότε κυρίως η Ορθόδοξη παράδοσή μας θα είναι, για άλλη μια φορά, το θύμα που οφείλει να θυσιαστεί, και αυτή τη φορά στο βωμό της Παγκοσμιοποίησης.

Ευελπιστούμε ότι στο Υπουργείο θα επικρατήσει η φωνή της σύνεσης και της επανόρθωσης. Καλούμε τον Υπουργό μας να μείνει ανυποχώρητος στις διάφορες πιέσεις για αποδυνάμωση ή φαλκίδευση των ιερών και των οσίων του Γένους. Δεν επιθυμούμε  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να μετατραπεί σε υπουργείο Παιδείας και ατοπημάτων. Ο Υπουργός, εκτός από τη φωνή της συνειδήσεώς του με την οποία τοποθετήθηκε πάνω στην αξία των τριών Ιεραρχών, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη συντριπτική πλειονότητα του υπερήφανου ελληνικού λαού, τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπηρετεί, και ο οποίος λαός θέλει να κρατούν τα βλαστάρια του άθικτες τις εθνικές και θρησκευτικές του παραδόσεις.

Ως εκπαιδευτικοί, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σθεναρά στις αντιχριστιανικές και άθεες δηλώσεις του Υπουργού, κρατώντας σταθερά τις αιωνόβιες θρησκευτικές μας παραδόσεις, υπακούοντας στις επιταγές του ελληνικού συντάγματός μας και αποκρούοντας τα αλλότρια και διαβρωτικά σχέδια των εχθρών του Ελληνισμού! 

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

Πηγή: http://www.enromiosini.gr/arthrografia/arthrografia-koinwnika/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel