Logo
Print this page

3 + 1 Εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

Α) Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων την Κυριακή της Ορθοδοξίας

 

Από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ανακοινώνεται ότι ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας(9 Μαρτίου ε.ε) θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Το Μυστήριον της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείον λόγον με εόρτιο θέμα της ημέρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους κοιμηθέντες συναδέλφους, συνεργάτες και φίλους της ΠΕΘ και θα ακολουθήσει φιλόξενη δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Καλούνται, χωρίς άλλη πρόσκληση, τα μέλη, οι συνεργάτες και οι φίλοι της ΠΕΘ να προσέλθουν και να συνεορτάσουν την εορτή της Ορθοδοξίας.

Μετά τη δεξίωση θα γίνει σύντομη συζήτηση για το ΜτΘ και άλλα επίκαιρα θέματα σε στρογγυλή τράπεζα.

***

Β) Εκδήλωση - Δημόσια συζήτηση της ΠΕΘ:

"Η Θεολογία, τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών"

Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων και η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων (ΠΕΘ) διοργανώνουν Δημόσια συζήτηση την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, 6–9 μ.μ. με θέμα:

«Η Θεολογία, “τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών’’»

Θα συζητήσουν οι:

● πρωτ. Βασίλειος Βολουδάκης

● κ. Θωμάς Ιωαννίδης, επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος Δ.Σ. της ΠΕΘ

● κ. Ευάγγελος Πονηρός, Σχολικός Σύμβουλος, Μέλος της ΠΕΘ

● κ. Λέων Μπράνγκ, Δρ. Θεολογίας

● κ. Κωνσταντίνος Βουγάς, Μοριακός Βιολόγος, Ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών.

***

Γ) Εκδήλωση του Παραρτήματος Πατρών της ΠΕΘ για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Το Παράρτημα Πατρών της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Διαδικείου Σχολής Λαού Πατρών εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Θα μιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς Ιωαννίδης με θέμα :

«Ορθοδοξία και Παγκοσμιοποίηση».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους θα ψάλλει ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνικής χορωδίας Πατρών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κ. Ιωάννου Κόττορο.

***

Επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΕΘ στις 8-3-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ἡ Πανελλήνιος Ἕνωσις Θεολόγων, εὑρίσκεται στήν εὐχάριστη θέση νά ἀνακοινώσει στούς συναδέλφους καί νέους θεολόγους ὅτι, στό Ἐπιμορφωτικό Σεμινάριο Παιδαγωγικῆς καί Διδακτικῆς Κατάρτισης, στα Γραφεῖα τῆς ΠΕΘ (Χαλκοκονδύλη 37, ὄροφος 3ος) εἰσηγητής στίς 8-3-2014 ἡμέρα Σάββατο καί ὥρα 11.00 - 14.20 θά εἶναι ὁ κ. Ἰωάννης Β. Τσάγκας, Δρ. Θεολογίας, Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων μέ θέμα: «Ἡ διερευνητική διδασκαλία καί μάθηση στό Μάθημα τῶν Θρησκευτικών (ΜτΘ)».

Ἀπό τή Γραμματεία τῆς ΠΕΘ

 

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR