Ζωηφόρος

Για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας,

Αλήθειες και ψέματα

στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας

από την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», 20/12/2009

«Πριν από την αλλαγή του προγράμματος μάς άκουγαν επί συνόλου του πληθυσμού περίπου 35.000 για να φθάσουμε την περασμένη εβδομάδα στις 70.000 ακροατές», είχε αναφέρει στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του ραδιοφώνου της Εκκλησίας ο διευθυντής του σταθμού Αλέξανδρος Κατσιάρας μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πολλούς Μητροπολίτες και εκκλησιαστικά στελέχη (η ομιλία του υπάρχει ακόμη στο www.ecclesia.gr). Τα νούμερα όμως τον διέψευσαν με πολύ ηχηρό τρόπο...

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα ακροαματικότητας ραδιοφώνου Νομού Αττικής ΑΕΜΑΡ-BARI της εταιρείας FOCUS, πράγματι πριν από την έναρξη του νέου προγράμματος η ακροαματικότητα του σταθμού ήταν 1,4% και 36.000 ακροατές (έρευνα 14/9 - 11/10/2009) και σήμερα έχει πέσει στο 1,3% και 32.000 ακροατές (έρευνα 9/11 - 6/12/2009). Δηλαδή, το ραδιόφωνο της Εκκλησίας με το νέο πρόγραμμα του Αλέξανδρου Κατσιάρα όχι μόνο δεν διπλασίασε ξαφνικά τους ακροατές του, αλλά έδιωξε και 10% από τους ακροατές που είχε!

Η τάση φυγής των ακροατών από τη συχνότητα της Εκκλησίας εντείνεται και από ένα επιπλέον ποιοτικό στοιχείο. Οι ακροατές του ραδιοφώνου της Εκκλησίας ήταν οι πιο σταθεροί ακροατές: Άκουγαν το προηγούμενο πρόγραμμα καθημερινά σχεδόν 3 ώρες (165 λεπτά μέση διάρκεια ακρόασης ανά ακροατή), ενώ τώρα αντέχουν το νέο πρόγραμμα μόνο για 1,5 ώρα (90,9 λεπτά) και στη συνέχεια αλλάζουν σταθμό.

Ο Αλέξανδρος Κατσιάρας οφείλει να απαντήσει. Αν έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πράγματι διπλασίασε τους ακροατές του σταθμού του, όπως υποστήριξε δημόσια, τότε θα πρέπει να εξηγήσει στην Ιερά Σύνοδο γιατί με το νέο πρόγραμμα οι ακροατές τελικά μειώθηκαν από τις 70.000 στις 32.000. Αν πάλι δεν έχει τέτοια στοιχεία και οι ακροατές ποτέ δεν αυξήθηκαν, τότε θα πρέπει να απολογηθεί για τις παραποιημένες επιδόσεις που προβάλλει.

Άραγε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αισθάνεται ικανοποιημένος από τον συνεργάτη του; Οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πληρώνουν τα έξοδα λειτουργίας του σταθμού, πώς σκέφτονται να αντιδράσουν; Θα εξακολουθήσουν να αποδέχονται τον Αλέξανδρο Κατσιάρα ως διευθυντή του ραδιοφώνου της Εκκλησίας και να αυτοϊκανοποιούνται με τις ανακρίβειες που τους παρουσιάζει; Ή θα αντιδράσουν άμεσα και έγκαιρα για να ανατρέψουν την κατηφόρα στην οποία τους παρασύρει οικονομικά και κυρίως ηθικά;

πηγή: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=48700&colid=&catid=26&dt=2009-12-20%200:0:0

αναδημοσίευση από: http://exagorefsis.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration