Ζωηφόρος

Παραφωνίες του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας, του Ιωάννη Τάτση,

Παραφωνίες του ραδιοσταθμού

της Εκκλησίας

του Ιωάννη Τάτση

Η αλλαγή του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος δημιουργεί ήδη πλήθος αντιδράσεων από απλούς πιστούς που είναι «φανατικοί» ακροατές του ραδιοσταθμού. Ως γνωστόν οι περισσότερες μητροπόλεις της Ελλάδος που διαθέτουν ραδιοσταθμούς για πολλές ώρες αναμεταδίδουν το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα βασικά γνωρίσματα του νέου προγράμματος..... που δημιουργούν αντιδράσεις είναι κυρίως δύο:

α) Το νέο πρόγραμμα περιέχει πλήθος λαϊκών τραγουδιών. Το πρόβλημα προϋπήρχε αλλά τώρα φαίνεται πως λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις με αύξηση των ωρών εκπομπής λαϊκών ασμάτων και με την μετάδοση τραγουδιών που μπορεί να ακούσει κανείς σε οποιοδήποτε κοσμικό ραδιόφωνο.

β) Οι περισσότερες εκπομπές θεολογικού περιεχομένου (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχουν ανατεθεί στη γνωστή στους θεολογικούς κύκλους ομάδα «προοδευτικών» θεολόγων που περιλαμβάνει τους γνωστούς για τις οικουμενιστικές τους ιδέες καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και άλλους «ευρω-θεολόγους» που μαζί με την αλλοίωση του περιεχομένου των ραδιοφωνικών εκπομπών απεργάζονται την αλλαγή του ορθόδοξου κατηχητικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Υιϊκώς ζητούμε από τους επισκόπους μας να επιληφθούν του θέματος, να παρακολουθήσουν οι ίδιοι προσωπικώς ή μέσω των συνεργατών τους το νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας και να μελετήσουν τα ονόματα των νέων παραγωγών των ραδιοφωνικών εκπομπών για να διαπιστώσουν όσα αναφέρουμε. Αν δεν μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές της Αρχιεπισκοπής σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιμελούνται τις εκπομπές, μπορούν όμως οπωσδήποτε να σταματήσουν την αναμετάδοση του ραδιοφώνου της Εκκλησίας στις δικές τους μητροπόλεις, ώστε ο πιστός λαός να προστατευθεί από ιδέες οικουμενιστικές και πνεύμα κοσμικό. Η καλύτερη πλέον επιλογή είναι η αναμετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/10/blog-post_24.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration