Ζωηφόρος

Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά της "Κάρτας του Πολίτη",

Εντυπωσιακή συγκέντρωση

κατά της "Κάρτας του Πολίτη" 

Ρεπορτάζ - Ομιλίες - Ψήφισμα

***

Συγκέντρωση κατά της Κάρτας του Πολίτη

Με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου πραγματοποιθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη στο κέντρο των Αθηνών και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ο κόσμος έφτανε τις 5000 με 6000, οι οποίοι κάλυψαν όλη την έκταση της πλατείας και των τριγύρω δρόμων.

Η προσέλευση είχε ξεκινήσει νωρίτερα και κορυφώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι ώρα πού ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης.

Ελληνικά πατριωτικά και ρωμαίικα τραγούδια συνθήματα πλαισίωναν την πολυπληθή συγκέντρωση ενώ οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του πατρός Σαράντη Σαράντου ο οποίος σαν άλλος Αυγουστίνος Καντιώτης «άστραψε και βρόντηξε»… Έθιξε τις ενέργειες των κυβερνόντων και “αμφισβήτησε” το κατά πόσο δηλαδή ήταν επιλογή του ελληνικού λαού ή επιλογή άλλων «κέντρων» εξουσίας.

Παρότρυνε όλους τους συγκεντρωμένους να αντισταθούν σθεναρά στον ακήρυκτο και ύπουλο πόλεμο ενάντια στους πολίτες της δύσμοιρης τουτης χωράς.

Τόνισε ιδιαίτερα το ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες άλλων πάτερων και διακεκριμένων πολιτών με κοινή συνισταμένη την αντίδρασή τους για το σχέδιο επιβολής της Κάρτας του Πολίτη

Πηγή: http://orthodoxia-ellhnismos.blogspot.com/2011/02/blog-post_9655.html

***

Λαϊκός χείμαρρος εναντίον της Κάρτας του Πολίτη

Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου φουντώνει το Κίνημα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη.

Τριάντα χιλιάδες κόσμου  (ίσως και πιο πολύ), ξεχειλισμένος από φλογερό πάθος αγωνιστικότητας,  κατέκλυσε την Πλατεία Συντάγματος!!!

Οι μοριακές διεργασίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, μέσα στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας παίρνουν πυρετικούς ρυθμούς, παρά τα μεγάλα «φράγματα» που στήνουν ΟΛΕΣ οι δυνάμεις και τα ιερατεία του καθεστώτος, από κοινού με τα όργανα της προβοκάτσιάς τους…

Το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη φουσκώνει σαν αγριεμένος χείμαρρος, ΚΟΝΤΡΑ στην πλειονότητα των  δεσποτάδων που το υπονομεύουν, ανοικτά ή υπόγεια…

ΚΟΝΤΡΑ στα κομματικά κατεστημένα που το σαμποτάρουν και ασφαλώς θα το συκοφαντήσουν.

ΚΟΝΤΡΑ στις προπαγανδιστικές πόρνες των ΜΜΕ που το ΠΑΡΑΣΙΩΠΟΥΝ σκανδαλωδώς.

30.000 κόσμος σήμερα στο  Σύνταγμα και 50.000 υπογραφές εναντίον της Κάρτας, μέχρι σήμερα, και η «αμερόληπτη» και «αντικειμενική» «ενημέρωση» δεν βγάζει άχνα…

Είναι τέτοια η ελεεινότητα αυτής της «ενημέρωσης» που κάποια ΜΜΕ μίλησαν για 100(!!!) άτομα στο Σύνταγμα. Τέτοια προστυχιά…

Η σημερινή θυελλώδης συγκέντρωση εναντίον της Κάρτας του Πολίτη, σίγουρα θα βάλει σε πυρετική κίνηση τους καθεστωτικούς μηχανισμούς συκοφάντησης  του Κινήματος και τους μηχανισμούς προβοκάτσιας…

Ήδη σήμερα έγιναν οι πρώτες απόπειρες.

Η Αστυνομία ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ το κλείσιμο του δρόμου μπροστά στη Βουλή, ποντάροντας στην προβοκατόρικη «υστερία» κάποιων ομάδων, οι οποίες αποζητούσαν ανοικτή σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που θα προκαλούσε την επίθεση των ΜΑΤ τα οποία ήταν ήδη παρατεταγμένα…

Οι οργανωτές της συγκέντρωσης δεν «τσίμπησαν» και χάλασαν τα κατασταλτικά σχέδια του καθεστώτος…

Το γεγονός αυτό της ΑΣΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ και της σχεδιασμένης προβοκάτσιας  αποκαλύπτει τον ΤΡΟΜΟ του καθεστώτος μπροστά στους εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης και επέκτασης του Κινήματος εναντίον της Κάρτας του Πολίτη.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αφήνει ανενόχλητους τους αλλοδαπούς να κάνουν οποιαδήποτε κατάληψη δημοσίων χώρων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Προπύλαια, Νομική κ.λπ), αλλά τους Ορθόδοξους Έλληνες τους Απαγόρευσε να κάνουν τη συγκέντρωσή τους μπροστά στη Βουλή!!!

Έτσι το ίδιο το καθεστώς προετοιμάζει τους όρους της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ…

Η άλλη συγκέντρωση που θα γίνει το Μάρτιο, στο πεδίο του Άρεως, η οποία θα είναι πολλαπλάσια από τη σημερινή (ο χείμαρρος θα έχει ξεχειλίσει) θα έχει οργανωθεί και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ και με πορεία στη Βουλή…

Οι ομιλητές:

1). Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος, εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Καθηγούμενος Μεθόδιος της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου Αγ. Όρους

2). Χαιρετισμό απηύθυνε  ο αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντανάς, Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

3). Θύμιος Παπανικολάου

4). Αρχιμ. π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδας

5) Αθανάσιος Παπαγεωργίου Ιατρός-Χειρουργός, Διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»,

Πηγή: http://olympia.gr/2011/02/06/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81/

***

Χιλιάδες πιστοί κατά της "Κάρτας του Πολίτη"

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καθιέρωσης της «Κάρτας του Πολίτη» στην Πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκεί κρατώντας Ελληνικές σημαίες και πλακάτ φώναζαν "Ορθόδοξοι Έλληνες Αντισταθείτε", "Όχι στο φακέλωμα", καθώς και άλλα συνθήματα.

Να σημειωθεί, ότι στη συγκέντρωση μίλησαν ο π. Σαράντος Σαράντης, ο Ηγούμενος της Μονής Τρικώρφου, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο Ηγούμενος της (σχισματικής) Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος.

«Ή θα διαλέξουμε μια μίζερη και απολύτως ελεγχόμενη και θνησιγενή επιβίωση σε μια φυλακή – σταύλο, ή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία ελεύθερη Ορθόδοξη και δημοκρατική χώρα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

«Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε κυβέρνηση που να ζητά την συναίνεσή μας σε ένα τέτοιου γιγάντιου μεγέθους ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Η λεγόμενη «κάρτα του πολίτη» δηλαδή η «ηλεκτρονική ταυτότητα» αφού περί αυτής πρόκειται, είναι ένα ωφέλιμο και άκρως χρηστικό «εργαλείο» , χωρίς το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» την παγκόσμια μορφή της οποίας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να δεί “fast and now”.

Πρέπει να το καταλάβουμε μια και καλή ,ότι οι «διευκολύνσεις» και τα κοινωνικο- οικονομικά «οφέλη», τα οποία κατά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης θα προκύψουν από την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και την «κάρτα του πολίτη», δεν είναι παρά τα φτηνά ανταλλάγματα μιας δικτατορίας που θέλει την συναίνεσή μας στην απώλεια της ελευθερίας , του αυτεξούσιου και φυσικά της ψυχής μας.

Υποθήκευσαν κάθε τι που υπάρχει πάνω και κάτω από το έδαφος της πατρίδας μας , μας επιβάλλουν αυταρχικά και ύπουλα τον «νέο πατριωτισμό» ζητώντας να φτύσουμε πάνω στους τάφους των προγόνων μας και στα Άγια λείψανα των Μαρτύρων και Ομολογητών της πίστης μας και υπο το καθεστώς μιας οικονομικής τρομοκρατίας μας ζητούν να πετάξουμε τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου και από ανθρώπινα πρόσωπα πλασμένα κατ΄εικόνα του Θεού, να γίνουμε τα ταυτοποιημένα «δίποδα» του ηλεκτρονικού τους σταύλου.

Επειδή γεννηθήκαμε ελεύθεροι και ευγνωμονούμε για αυτό τους αγωνιστές και Μάρτυρες προγόνους μας, δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε σαν "ραγιάδες" και να πεθάνουμε σαν καταρρακωμένοι προδότες και αποστάτες της Ορθόδοξης πίστης μας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7208:-q-q-&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά της "Κάρτας του Πολίτη"

του Αντώνη Τριανταφύλλου

Σε μια εντυπωσιακή σε αριθμό διαδηλωτών συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος περισσότεροι από 2500 κληρικοί, μοναχοί και απλοί πολίτες από την Αθήνα, την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και από αρκετές περιοχές της επαρχίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας κατά της Κάρτας του Πολίτη. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν πρωτοφανής όγκο. Πολλές εκατοντάδες πιστών αποδέχθηκαν το κάλεσμα εκκλησιαστικών οργανώσεων του νέου αλλά και του παλαιού ημερολογίου και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, απέναντι από το κτίριο της Βουλής.

Πολίτες κάθε ηλικίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 11 το πρωί στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος, αλλά και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας και λίγη ώρα αργότερα και στην οδό Όθωνος.

Κρατώντας Ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον Δικέφαλο αετό, το αστέρι τις Βεργίνας καθώς και με τον σταυρό και το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος», με πανώ και πλακάτ οι διαδηλωτές κάλεσαν την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για την καθιέρωση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Στους συγκεντρωμένους διακρίναμε τον ηγούμενο της Μονής του Μεγάλου Μετεώρου, τον Αρχιμ. π.Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον π.Σαράντη Σαράντο, και τον ηγούμενο της παλαιάς (σχισματικής) αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.

Ανάμεσα στις οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν για τη διοργάνωση της εντυπωσιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη περιλαμβάνεται και η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης. Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Πρωτοβουλίας επισημαίνουν ότι: «Ή θα διαλέξουμε μια μίζερη και απολύτως ελεγχόμενη και θνησιγενή επιβίωση σε μια φυλακή – σταύλο ή θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι πολίτες σε μία ελεύθερη Ορθόδοξη και δημοκρατική χώρα»

Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές τονίζουν ότι: «ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε κυβέρνηση που να ζητά την συναίνεσή μας σε ένα τέτοιου γιγάντιου μεγέθους ηλεκτρονικό φακέλωμα». Και συνεχίζουν υποστηρίζοντας ότι «η λεγόμενη κάρτα του πολίτη, δηλαδή η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ένα ωφέλιμο και άκρως χρηστικό εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την παγκόσμια μορφή της οποίας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να δεί fast and now».

Οι ομιλητές στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας άσκησαν δριμεία κριτική στην πολιτεία για την οικονομική της πολιτική, τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ, τη λεγόμενη φορολογική ταυτότητα και την κάρτα ακινήτου. Δεν έλειψαν και πιο ριζοσπαστικές φωνές που αξίωσαν την αποχώρηση της Ελλάδας από τις Συνθήκες του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας και του Σένγκεν. Δεν έλειψαν ούτε τα γιουχαϊσματα, όταν κάποιος από τους ομιλητές αναφερόταν στη Βουλή και τους 300.

Στην ασφυκτικά, από ένα χρονικό σημείο και μετά, γεμάτη πλατεία Συντάγματος οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτιζαν «πηγαδάκια» ανταλλάσοντας απόψεις για την Κάρτα του Πολίτη. 

«Θα πρέπει να πούμε ένα βροντερό ΄΄όχι΄΄ σε αυτούς που θέλουν να μας αποπροσωποποιήσουν και να μας μετατρέψουν σε απλούς αριθμούς» είπε στο Amen.gr η κυρία Δήμητρα που ήρθε μαζί με την οικογένειά της στην πλατεία Συντάγματος από το Κορωπί.

Λίγο μετά τις δυο και μισή το μεσημέρι, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη λήξη της συγκέντρωσης. Οι διαδηλωτές υπό τους ήχους του ακάθιστου ύμνου, αλλά και του εθνικού ύμνου συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησαν να διαλύονται.

Το ραντεβού των εκκλησιαστικών οργανώσεων κατά της Κάρτας του Πολίτη ανανεώθηκε στις 27 Μαρτίου, την Κυριακή της Σταυροπροσκηνύσεως, οπότε και έχει προγραμματιστεί η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 3 το μεσημέρι στο πεδίο του Άρεως, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές προγραμματίζουν και πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει μπροστά από τη Βουλή.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4811

***

π. Σαράντης Σαράντος: «Δεν θέλουμε την ηλεκτρονική φυλακή...»

«Δεν θέλουμε την ηλεκτρονική φυλακή...». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο π. Σαράντης Σαράντος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, στην σημερινή συγκέντρωση – Διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, κατά της κάρτας του πολίτη.

Απευθυνόμενος στους χιλιάδες πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς, που βρέθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ο π. Σαράντης θύμισε παλαιότερες εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου, του 1997 και του 1998, για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τη Συνθήκη Σέγκεν και τόνισε πως «η κάρτα του πολίτη στις μέρες μας, είναι πολύ χειρότερη από τις τότε ετοιμαζόμενες».

«Το μικροτσίπ που φέρει η Κάρτα του Πολίτη» σημείωσε ο π. Σαράντης, «εκτός της πολύ μεγάλης χωρητικότητός του, είναι και ανα­προγραμματιζόμενο, τεχνολογίας RFID. Θα αναπρογραμματί­ζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις η τις ανάγκες της εξουσίας».

Αναφερόμενος στο νόμο που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, τόνισε πως «όχι μόνον καταργείται το ελληνικό κράτος, αλλά και οριστικά θάπτεται με την πολυτελή, μαρμάρινη, αλλά βαριά ταφόπλακα του νόμου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που είναι το μείζον και ἡ Κάρτα του Πολίτη το εργαλείο της».

«Ο νόμος δεν αναφέρεται σε αξίες και ιδανικά. Ως νάνους μας βλέπει...» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ποτέ η Εκκλησία δεν αρνήθηκε την δημιουργική βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας σε πολλά επίπεδα της ζωής του ανθρώπου και υπογραμμίζοντας όμως πως «η ηλεκτρονική φυλακή όσο πολυτελής κι αν κατασκευασθεί, θα είναι φυλακή, φοβερή και απάνθρωπη...».

Τέλος ανέφερε πως «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αγρυπνεί και αναμένεται σοβαρή και θεοφώτιστη α­πόφαση» και κάλεσε τους εκπορσώπους μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο να πούνε «το όχι στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Γιατί δεν κάνετε χρήση του δικαιώματός σας;

Μπορείτε ακόμα να πείτε όχι στην ηλεκτρονική φυλακή όλων μας», κατέληξε.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του π. Σαράντη Σαράντου, έτσι όπως αναρτήθηκε στο anavaseis.blogspot.com καθώς επίσης και σχετικά video που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Ὁμιλία στή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη

τοῦ Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου

ἐφημερίου Ἱ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου

Σεβαστοί Πατέρες

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,

ἀγαπητές ἐν Χριστῷ ἀδελφές,

Χαίρετε.

Σήμερα χαιρόμαστε ὄχι μόνο γιά τό μεγαλύτερο θαῦμα πού πρίν ἀπό ἕνα τρίωρο ζήσαμε, τῆς θείας Λειτουργίας - ἔκλινεν οὐρανούς ὁ Χριστός καί κατέβη στίς ἅγιες ἐνορίες μας καί στίς ἱερές μονές - ἀλλά καί γιά τήν πολυπληθέστατη σύναξη ἐπί τῷ αὐτῷ χιλιάδων ἀδελφῶν.

Ἀπό ὅλα τά μέρη τῆς πατρίδος μας ἔχουν καταφθάσει μπροστά στή Βουλή τῶν Ἑλλήνων ἀδελφοί γιά νά φωνάξουμε στεντορείως στούς ἐκπροσώπους τοῦ ὀρθοδόξου ἑλληνικοῦ λαοῦ, ὅτι δέν θέλουμε τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη...

Δέν θέλουμε τήν ἠλεκτρονική φυλακή...

Δέν θέλουμε νά ἐνταχθοῦμε στό προετοιμαζόμενο ἀντίχριστο παγκόσμιο κράτος. Δέν θέλουμε οὔτε κἄν νά ἀρχίσει ἡ διαδικασία, μέ τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη, τοῦ ἀντιχρίστου χαράγματος καί τοῦ ἀντιχρίστου σφραγίσματος....

Ἐξομολογοῦμαι δημοσίως, σεβαστοί πατέρες, ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, ὅτι ἰλιγγιῶ μπροστά στήν προοπτική ἐμεῖς νά μήν ἀντιδράσουμε γενναῖα καί ἔτσι νά ἀφήσουμε τά παιδιά μας, τά ἐγγόνια μας τά σαρκικά καί τά πνευματικά καί τίς ἑπόμενες γενιές νά χαραχθοῦν καί νά σφραγισθοῦν ἀμέσως μετά τήν εἴσοδό τους στόν παρόντα ρευστό μεταπτωτικό κόσμο χωρίς ἐλπίδα σωτηρίας, χωρίς προοπτικές αἰωνίου, μετά τῆς Παναγίας Τριάδος, ζωῆς.

Ἤδη ἡ Ἐκκλησία μας μετά ἀπό συνετή ἐν Χριστῷ μελέτη, ἔχει ἐκφράσει τήν τοποθέτησή της πάνω στίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες, παραπλήσιες τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη. Ἡ ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μέ δύο ἐγκυκλίους της τοῦ 1997 καί 1998 συνέδεε τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες μέ τήν προηγηθεῖσα, κυρωμένη καί ἀπό τήν τότε Ἑλληνική κυβέρνηση, Συνθήκη Σένγκεν, πού ἔβαλε τά θεωρητικά καί κοινωνικά θεμέλια τοῦ παγκοσμίου ἀντιχρίστου κράτους.

Ἡ ἱερά Σύνοδος συνιστοῦσε νά μήν πάρουν οἱ πιστοί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες. Ἡ τότε κυβέρνηση ὑπέκυψε κάτω ἀπό τίς πιέσεις τῆς Ἐκκλησίας καί ταυτότητες δέν δόθηκαν.

Ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη στίς μέρες μας εἶναι πολύ χειρότερη ἀπό τίς τότε ἑτοιμαζόμενες. Τό μικροτσίπ πού φέρει ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη, ἐκτός τῆς πολύ μεγάλης χωρητικότητός του εἶναι καί ἀνα­προγραμματιζόμενο, τεχνολογίας RFID. Θά ἀναπρογραμματί­ζεται ἀνάλογα μέ τίς ἀπαιτήσεις ἤ τίς ἀνάγκες τῆς ἐξουσίας.

Ποιᾶς ἐξουσίας; Ὁ πρωθυπουργός τοῦ κράτους μας ἀρκετές φορές ἔχει δηλώσει: Χρειαζόμαστε μιά παγκόσμια κυβέρνηση καί γρήγορα. Τί ἐννοεῖ; Δέν ἔχει ἐκλέξει ὁ ἑλληνικός λαός κυβέρνηση; Δέν ἔγιναν κανονικές ἐκλογές; Ἀπό αὐτές δέν προέκυψε ἡ βούληση τοῦ λαοῦ; Πῶς ἀνέλαβε τή διακυβέρνηση τῆς χώρας μας ὁ πρωθυπουργός καί οἱ βουλευτές;

Μήπως τούς ἐξέλεξε κάποια ἄλλη ἐξουσία ἄτυπα παγκοσμίου κράτους πού ἔνθερμα προτείνει νά ἐγκατασταθεῖ ἐδῶ καί τώρα ὁ πρωθυπουργός μέ τή φράση στή μητρικη του γλῶσσα we need a global government and fast;

Ἤδη ἀνέβηκε στό διαδίκτυο πρός διαβούλευση ἀπό τόν ὑπουργό ἐσωτερικῶν καί ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης κύριο Ραγκούση τό προσχέδιο νόμου ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης.

Μέ αὐτόν τό νόμο, πού προτίθενται νά ψηφίσουν, ὄχι μόνον καταργεῖται τό ἑλληνικό κράτος, ἀλλά καί ὁριστικά θάπτεται μέ τήν πολυτελῆ, μαρμάρινη, ἀλλά βαρειά ταφόπλακα τοῦ νόμου ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης, πού εἶναι τό μεῖζον καί ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη τό ἐργαλεῖο της.

Τό προσχέδιο νόμου γιά τήν ἠλεκτρονική διακυβέρνηση εἶναι γραμμένο ἀπό κομπιουτεράδες γιά τά κομπιοῦτερ καί ὄχι γιά ἀνθρώπους.

Μέ τήν καλύτερη ἐκτίμηση καί τόν ἀγαθότερο λογισμό ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι ὁ νόμος ἀπευθύνεται σέ ἄκαμπτα ρομπότ χωρίς ἀρθρώσεις, χωρίς μυικό τόνο, ἄνευ νευρικοῦ συστήματος. Καί τό χειρότερο ὁ νομοθέτης τῆς ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης ξέχασε τελείως, ὅτι οἱ ὑπήκοοι τοῦ νόμου, ὅσο καί ἄν οἱ νομοθέτες δέν τό βλέπουν καί δέν τό πιστεύουν ἔχουν ψυχή, ἔχουν νοῦ, ἔχουν αἰσθήματα, ἐμπειρίες, βιώματα, βούληση, ὄνειρα, προοπτικές, ἐπιδιώξεις, μεταφυσικές ἀνησυχίες, πόθο αἰωνίου ζωῆς, ἀγάπη γιά τό Δημιουργό Θεό.

Ὁ νόμος δέν ἀναφέρεται σέ ἀξίες καί ἰδανικά. Ὡς νάνους μᾶς βλέπει καί μᾶς θέλει ἡ Νέα Ἐποχή, ἡ Νέα Τάξη πραγμάτων, ἀόμμα­τους, κωφάλαλους, μέ ἠλεκτρονικό ἐγκέφαλο, ἀλλά χωρίς ψυχή. Μέ βιολογική Καρδιά, χωρίς εὐαισθησίες ὅμως, καί μέ μόνιμο βηματοδότη πού θά λειτουργεῖ βάσει ἐντολῶν τοῦ μικροτσίπ τῆς Κάρτας Πολίτη.

Ἱδρύεται λοιπόν ἄνευ τῆς γνώμης, ἄνευ τῆς θελήσεως, χωρίς τήν ψῆφο τοῦ Ἕλληνα Πολίτη, χωρίς ἐκλογές ἕνα νέο ἠλεκτρονικό παγκόσμιο κράτος, σύμφωνα μέ τίς ἐξαγγελίες τοῦ πρωθυπουργοῦ. Ἐργαλεῖο σύνδεσης τοῦ κάθε πολίτη μέ αὐτό τό παγκόσμιο ἠλεκτρονικό κράτος θά εἶναι ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη. Οὔτε καί δημοψήφισμα δέν χρειάστηκε, ἀφοῦ ὁ λαός μας ἔχει στό λαιμό του τή θηλειά τῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, τῆς περικοπῆς μισθῶν καί συντάξεων και τῆς φοβερῆς ἀπειλῆς τῆς ἀνεργίας.

Ἔχουμε ἀναπτύξει πολλές φορές τή θέση μας, ὅτι δηλαδή τό κύριο μέλημα τῆς «Νέας Ἐποχῆς» εἶναι ἀκριβῶς ἡ ὁλοκλήρωση τῶν ὑποδομῶν τῆς «ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης». Φυσικά ἡ εὐρύτατη καί παγκόσμια χρήση αὐτοῦ τοῦ ὅρου, ἀποτελεῖ ἕναν εὐφημισμό καί μία μάσκα ἀφοῦ στήν οὐσία πρόκειται γιά ἠλεκτρονική δικτατορία καί παγκόσμια ἠλεκτρονική τυραννία.

Ὁ στόχος εἶναι ἡ ἐλαχιστοποίηση τῶν λαϊκῶν ἀντιδράσεων, τό «νανούρισμα» τῶν συνειδήσεων καί ἡ παιδαγωγία στήν ἐκκοσμίκευση καί τόν ὑλισμό-ἀτο­μισμό.

Θά εἶναι ὄντως φοβερή αὐτή ἡ ὕπουλη μετάλλαξη τοῦ ἐνδόξου ἔθνους μας μέ τήν τρισχιλιετῆ ἱστορία του καί τόν πολιτισμό του καί ἡ ἐξαφάνισή του μέσα στόν πολτό τῆς παγκόσμιας ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης.

Ὡστόσο ἰσχυρίζεται ὁ Πρωθυπουργός, ὅτι στήν Κάρτα τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὁποία θά διασυνδέονται ἠλεκτρονικά ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, θά ἐνσωματωθοῦν σταδιακά ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ἐκλογικός ἀριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα ὁδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, ἀλλά καί δεδομένα πού ἔχουν σχέση μέ τήν ὑγεία (ἠλεκτρονικός ἰατρικός φάκελλος), ὥστε ὁ πολίτης νά ἐξυπηρετεῖται παντοῦ καί χωρίς γραφειοκρατία. Ἐπίσης στό μέλλον σχεδιάζεται νά ἐνταχθεῖ καί ἡ ἠλεκτρονική «ὑπογραφή» τῶν πολιτῶν.

Ποτέ ἡ Ἐκκλησία δέν ἀρνήθηκε, τόσο ἡ διοικοῦσα Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὅσο καί τό πλήρωμά της, τῶν ἑλλήνων πολιτῶν, τή δημιουργική βοήθεια τῆς ψηφιακῆς τεχνολογίας στίς καθημερινές συναλλαγές, στήν ἐπιστημονική ἔρευνα καί στίς ἐφαρμογές της, στήν ἄμεση ἀνίχνευση τοῦ πλούτου τῆς γνώσεως μέσῳ Internet, στήν ἀνάλυση, στή σύνθεση καί στή δημιουργία τῶν μορφῶν τῆς τέχνης, στίς ἐκδόσεις, στήν ἐποικοδομητική πληροφορία, στήν ἐν γένει ἀνάπτυξη τοῦ πολιτισμοῦ.

Φυσικά καί εὐχόμαστε νά μηχανοργανωθοῦν πλήρως ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, ὥστε νά παταχθεῖ ἡ γραφειοκρατία. Ὅμως εἶναι ἄκρως ἀνησυχητική ἡ σχεδιασθεῖσα καί ἡ συνε­χῶς τελειοποιούμενη συλλογή προσωπικῶν δεδομένων μετά ἀπό διασύνδεση ὅλων τῶν βάσεων δεδομένων.

Ἡ ἠλεκτρονική φυλακή ὅσο πολυτελής κι ἄν κατασκευασθεῖ, θά εἶναι φυλακή, φοβερή καί ἀπάνθρωπη, φοβερότερη μάλιστα θά καταστεῖ ἄν παραχωρηθεῖ ἡ διακυβέρνησή της σ' αὐτούς πού ἤδη καταπονοῦν καί πολυβολοῦν μέσῳ τῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, τόν στενάζοντα Ἑλληνικό λαό ἤ σέ ἄλλους χειρότερους.

Κατανοώντας ὅλοι ἐμεῖς τό μέγιστο ἐπερχόμενο κίνδυνο, βρισκόμαστε σήμερα ἐδῶ μπροστά στή Βουλή τῶν Ἑλλήνων γιά νά ἐνημερώσουμε γιά τίς συνέπειες τῆς πρός ψήφιση ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης καί τῆς συνολικῆς ταφῆς πού θά ἐπιφέρει στόν ὑπέροχο θεανθρώπινο πολιτισμό μας καί στό φρόνημα τῶν πολιτῶν τῆς χώρας μας.

Εἴκοσι πέντε Πολιτεῖες τῶν ΗΠΑ ἀντιδροῦν στή θέσπιση Κάρτας Πολίτη. Οἱ Ἄγγλοι πολῖτες ἄμεσα διαπιστώνοντας τό σκοτάδι τῆς ἠλεκτρονικῆς φυλακῆς καί τή μείωση τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων ἐπέστρεψαν τίς παραληφθεῖσες Κάρτες Πολίτη, ἀκυρώθηκε ὁ σχετικός νόμος καί ἀπαίτησαν ἀπό τήν κυβέρνησή τους νά ἀπαλειφθοῦν ὅλα τά προσωπικά τους δεδομένα ἐντός ἑκατό ἡμερῶν ἀπό ὅποιες βάσεις δεδομένων.

Γερμανοί πολῖτες παρακολούθησαν στήν κρατική τηλεόραση χάκερς πού μέσα στά στενά ὅρια τηλεοπτικοῦ δελτίου εἰδήσεων ἔσπασαν κωδικούς τῆς γερμανικῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη καί πῆραν δύο δακτυλικά ἀποτυπώματα καί ἕνα ἑξαψήφιο κωδικό πού θά ἀποτελοῦν τήν ψηφιακή ὑπογραφή τοῦ κατόχου, ἀποδεικνύοντας τήν ἀνεπάρκεια τῶν ἠλεκτρονικῶν συστημάτων νά διαφυλάξουν τά προσωπικά δεδομένα καί τούς λογαριασμούς τῶν πολιτῶν.

Στήν ὀρθόδοξη Ρουμανία ἕνας καί μόνο φλογερός ἅγιος γέροντας, ὁ π. Ἰουστῖνος Πάρβου ἐνημερώνοντας καί στηρίζοντας τούς Ρουμάνους πιστούς ἀπέτρεψε τόν κίνδυνο τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων ἐκεῖ.

Δόξα τῷ Θεῷ καί στή χώρα μας ξύπνησαν πολλές συνειδήσεις. Σαράντα Μητροπολῖτες, πολλοί ἱερεῖς καί μοναχοί ἀσταμάτη­τα ἐνημερώνουν τόν Ὀρθόδοξο λαό μας. Τό θέμα λοιπόν τῆς Κάρτας Πολίτη ἔχει πάρει διαστάσεις.

Ἡ ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀγρυπνεῖ καί ἀναμένεται σοβαρή καί θεοφώτιστη ἀ­πόφαση. Εἶναι χαρακτηριστικά ἐκφραστική ἡ πρόσφατη ἀνακοί­νω­ση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλ­λά­δος.

Διακριτικά συμπαρίσταται στόν παρόντα ἀγῶνα τοῦ Ἑλληνορθοδόξου λαοῦ μας. Εἴμαστε βέβαιοι πώς θά ἐπακολουθήσει ἡ εὐλογία τῆς ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πρός περαιτέρω δραστηριότητα καί λύσεις.

Τελειώνοντας τήν ταπεινή προσλαλιά μας ἄς ἐντείνουμε τή φωνή μας καί ἄς ρωτήσουμε τούς ἐκλεγμένους ἀπό τό λαό ἐκπροσώπους μας:

Δέν ἔχουμε τό δικαίωμα νά μήν εἴμαστε φυλακισμένοι μέσα στή φιλτάτη πατρίδα μας; Γιατί ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες νά παραδοθοῦμε ἀμαχητί σ' αὐτό τό πρωτοφανές στήν ἱστορία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους φακέλωμα; Γιατί νά ἀρνηθοῦμε τή θεόσδοτη τρισχιλιετῆ καί πλέον ἐλευθερία μας καί νά τήν παραδώσουμε σέ χέρια ἀγνώστων ἤ ἀγνωστικιστῶν ἤ ἴσως καί ἀντιχρίστων;

Ἀξιότιμοι ἐκπρόσωποι τοῦ λαοῦ μας.

Ὑπάρχουν ἀκόμα τά περιθώρια, πρίν εἶναι πολύ ἀργά, νά πεῖτε καί σεῖς, ὡς ἔντιμοι ἐκπρόσωποί μας τό ὄχι στήν ἠλεκτρονική διακυβέρνηση. Γιατί δέν κάνετε χρήση τοῦ δικαιώματός σας;

Μπορεῖτε ἀκόμα νά πεῖτε ὄχι στήν ἠλεκτρονική φυλακή ὅλων μας. Σᾶς συμφέρει νά συνταχθεῖτε μαζί μας. Ἄλλως σᾶς περιμένει καί σᾶς ἡ ἠλεκτρονική φυλακή μέ τίς ὄντως ἀπρόβλεπτες συμφορές της.

Μπορεῖτε νά πεῖτε ὄχι καί στό δυσώνυμο 666. Τότε θά βοηθήσει ὁ ἐν Τριάδι Θεός μας καί θά διασώσει μέ τή Χάρη του γιά ἄλλη μιά φορά στήν ἱστορία τό ἔθνος μας.

Ἄς δηλώσουμε ὅλοι μας ἄρχοντες καί ἀρχόμενοι τή βαθιά μας μετάνοια γιά τά λάθη καί τίς ἁμαρτίες μας ἐνώπιον τοῦ θυσιασθέντος καί Ἀναστάντος Κυρίου μας. Ἡ νίκη ἀσφαλῶς καί θά εἶναι τοῦ Ἐσφαγμένου Ἀρνίου καί ἡ χαρά καί ἡ ἀγαλλίαση ὅλων μας μαζί Του.

Πηγή: http://www.anagrafes.com/diafora-nea/ekklisiastika/1415-p-sarantis-sarantos-den-theloume-tin-ilektroniki-fylaki

***

Η ομιλία του Θύμιου Παπανικολάου

στη συγκέντρωση εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις πιο σκοτεινές και εφιαλτικές καμπές της ανθρώπινης ιστορίας.

Πιθανότατα να ζούμε ένα κοινωνικό δράμα χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Σήμερα μόνο όσοι δεν έχουν μάτια για να δουν, αυτιά για να ακούσουν και ΨΥΧΗ για να αισθανθούν, δεν μπορεί να αντιληφθούν ότι η Νέα Πλανητική Τάξη προωθεί με βαρβαρότητα ασυνήθιστη τον αφανισμό των εθνών και των λαών, των ιδεών και των πολιτισμών, ακόμα, και την ίδια την ανθρώπινη «ύπαρξη», αλλά και την έννοια, «άνθρωπος».

Αυτόν τον εθνικό μας αφανισμό τον βαπτίζουν, οι υπηρέτες του διεθνούς κατεστημένου, χωρίς ίχνος ντροπής και συστολής, «Νέο Πατριωτισμό»!!

Αυτοί οι μοχθηροί μακιγιαρισμένοι Ιάγοι, τον εθνικό μας αφανισμό τον βαπτίζουν «νέο πατριωτισμό»!!!

Συστατικό στοιχείο αυτού του νεοταξικού «πατριωτισμού» είναι οι δόλιες και βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της Ιστορίας μας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία αποτελεί το συνεκτικό ιστό της εθνικής μας συνείδησης και υπόστασης.

Εδώ και δεκαετίες έχει αρχίσει μια σταθερή, συστηματική και επιδοτούμενη «εργασία» κατά της εθνικής μας συγκρότησης, συνακόλουθα κατά της ιστορίας, των αγωνιστικών μας παραδόσεων και των εθνικών συμβόλων.

Η «εκσυγχρονιστική» λαίλαπα του σημιτισμού θεμελίωσε, συστηματοποίησε και εντατικοποίησε τις επιθέσεις για την αποδόμηση όλων των «σπονδύλων» του συνεκτικού ιστού του ελληνικού έθνους και της αγωνιστικής μας μνήμης.

Οι πρώτες επιθέσεις στόχευαν την Ορθοδοξία (ταυτότητες), τις εθνικές εορτές (παρελάσεις) και τα εθνικά σύμβολα (σημαία, σταυρός κ.λπ).

Στη χώρα μας οι επιθέσεις αυτές έχουν εκδηλωθεί πολυεδρικά και πολυκέφαλα. Δειγματοληπτικά αναφέρω: Το έκτρωμα του βιβλίου της ιστορίας της κυρίας Ρεπούση, οι θεωρητικές, δήθεν «ιστορικές» τεκμηριώσεις, της επιδοτούμενης ομάδας Λιάκου, η τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος, οι δόλιες «πρακτικές» του υπουργείoυ της Διαμαντοπούλου (Θάλεια Δραγώνα, σχολικά συγγράμματα, κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και της ιστορίας και πολλά άλλα.

Τώρα σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η δόλια, αλλά και χυδαία πρακτική των ΜΜΕ και του τηλεθεάματος. Μια «πρακτική» που αποστειρώνει κάθε ιστορικό χυμό και επαναδιατυπώνει την Ιστορία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μαφιών του χρήματος, χρησιμοποιώντας όλα τα σύνεργα του πλαστογράφου ταχυδακτυλουργού…

Οι «οικότροφοι» παραχαράκτες του Σκάι, με τα τηλεοπτικά τους «ιστορικά» εγχειρίδια» τώρα συκοφαντούν και την Ορθόδοξη Εκκλησία. …

ΤΟΝΟΙ ΛΑΣΠΗΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ».

Αυτός είναι ο «νέος τους πατριωτισμός: Δηλαδή ο εφιάλτης του νεοταξικού ολοκληρωτισμού…

Ο εφιάλτης αυτός του νεοταξικού ολοκληρωτισμού συμπυκνώνεται, αποτυπώνεται και κωδικοποιείται στην «Κάρτα του Πολίτη»

Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν είναι απλώς το πιο εφιαλτικό «εργαλείο» ακτινογραφικού και ολοκληρωτικού φακελώματος της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά καθιστά τον άνθρωπο ένα ηλεκτρονικό ψηφίο: Ο εφιάλτης του Όργουελ ωχριά μπροστά σε αυτήν τη μακάβρια μοχθηρία της νεοταξικής κακουργίας….

Η ΕΠΙΒΟΛΗ της «Κάρτας του Πολίτη» σαλπίζει το θάνατο του Ανθρώπου, το θάνατο των ιστορικών κοινωνιών και των λαών, συνακόλουθα το θάνατο των Ιδεών, της Πολιτικής και των Επαναστατικών Κινημάτων.

Το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν μιλάει, σταθερά και αγωνιστικά πάνω σε αυτό το ζήτημα ζωής και θανάτου για τις κοινωνίες, τους λαούς και τον Άνθρωπο, αποκαλύπτει περίτρανα ότι ΟΛΑ τα κόμματα είναι γρανάζια του νεοταξικού εφιάλτη.

Εδώ απαστράπτει και η υποκρισία όλων των ιερατείων του καθεστώτος.

Από τη μια κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και πρωτοστατούν όλες, οι δήθεν «προοδευτικές» δυνάμεις, για «τα δικαιώματα» των μειοψηφιών και των ποικίλων ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ (κοινωνικών, πολιτικών, ψυχολογικών),

ΚΑΙ από την άλλη ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ πάνω στην «Κάρτα του Πολίτη» που εξανεμίζει και εξαφανίζει ΟΛΑ τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των λαών, ακόμα και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπάρχεις ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

ΧΑΛΑΝΕ τον κόσμο για μια κάμερα στο δρόμο, αλλά ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ τη γλώσσα τους πάνω στον αποτροπιασμό της «Κάρτας του Πολίτη».

Μια κάρτα οργουελικού χαφιεδισμού: Μια ρουφιανιά ασύλληπτης, αποτρόπαιης και θηριώδους καπιταλιστικής κακουργίας.

Έτσι, το σταυρό του μαρτυρίου τον σηκώνουν οι πρωτοπόροι αγωνιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι αυτοί που προωθούν αγωνιστικά τον αγώνα εναντίον του οργουελικού εφιάλτη της «Κάρτας».

ΟΙ πρωτοπόροι αγωνιστές, μοναχοί και κληρικοί, κτυπούν ηχηρά τις καμπάνες της αφύπνισης και της κινητοποίησης, κόντρα σε όλα τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά ιερατεία του καθεστώτος.

Αγωνίζονται ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της νεοταξικής ισοπέδωσης και τρομοκρατίας.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της κομματοκρατίας και της καθεστωτικής μοχθηρίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΩΝ!!!

Ας κάνουμε πιο συγκεκριμένο αυτό το ζήτημα της «ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.

ΣΤΙΣ κρίσιμες καμπές της Ιστορίας παρατηρούνται τα περισσότερα φαινόμενα της «ουδετερότητας», της «λιποψυχίας» και της «αδράνειας», ιδιαίτερα στη σφαίρα των πνευματικών ανθρώπων και των διανοουμένων.

Σε τέτοιες καμπές, όπου η ιστορία απαιτεί αγώνες, θυσίες και ρίσκα, εμφανίζονται μέσα στις τάξεις, και των διανοουμένων εκείνων των φιλικά προσκείμενων στους λαϊκούς αγώνες, ΤΑΣΕΙΣ φυγής, λιποταξίας και αποδέσμευσης από τις ευθύνες και από τους κινδύνους της ιστορίας.

ΟΤΑΝ μπαίνουν στην ημερησία διάταξη και επιτακτικά οι «κίνδυνοι της ιστορίας», δηλαδή ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ, τότε πολλοί διανοούμενοι συνοδοιπόροι, λιποταχτούν με ποικίλα προσχήματα…

Αυτό συμβαίνει, σήμερα.

Πολλοί πρωτοπόροι αγωνιστές διανοούμενοι και της Εκκλησίας, με υψηλό Ορθόδοξο φρόνημα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους μεγάλους κινδύνους, σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη.

Κινδύνους και για την ίδια την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…

Ο ΑΓΩΝΑΣ για την «Κάρτα του Πολίτη» θέτει ΑΜΕΣΑ, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ τη ΡΗΞΗ με τα ποικίλα και πολύχρωμα κατεστημένα.

Μια ρήξη που θέτει σε κίνδυνο τις κοινωνικές, πνευματικές και ψυχολογικές ισορροπίες των ανθρώπων του πνεύματος.

Η ηρεμία όμως μιας τέτοιας «βολεμένης Ισορροπίας» είναι θανάσιμη αυταπάτη

ΟΤΑΝ οι λαοί αλυσοδεθούν ΤΙΠΟΤΑ δεν μένει όρθιο: Ούτε οι πρόσκαιρες ισορροπίες του πνεύματος και της διανόησης.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ πάντα οδηγεί στην άβυσσο της καθεστωτικής. Βαρβαρότητας.

Η συστράτευση, λοιπόν, ΟΛΩΝ και των ανθρώπων του πνεύματος, στον αγώνα εναντίον της «Κάρτας του Πολίτη» αποτελεί ΑΜΕΣΟ καθήκον πρώτης προτεραιότητας.

Μια και δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από το καθεστωτικό πολιτικό κόσμο και τα ιερατεία του, ο κλήρος έπεσε, για άλλη μια φορά στην Ιστορία, τον αγώνα αυτόν να τον προωθήσουν και να τον οργανώσουν οι αγωνιστικές δυνάμεις της Ορθοδοξίας.

Εάν ξαπλωθεί αυτό το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη δεν θα περάσει η Κάρτα του Πολίτη.

Και αυτός ο αγώνας εναντίον της Κάρτας θα επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στην αγωνιστική, πολιτική ψυχολογία της κοινωνίας και του ελληνικού λαού.

Θα αποτελέσει αυτός ο αγώνας το νικηφόρο σάλπισμα της πνευματικής και πολιτικής αφύπνισης…

Αυτός ο αγώνας πρέπει να ενταθεί, να διευρυνθεί και να οργανωθεί ακόμα περισσότερο.

Το καθεστώς των ανδρεικέλων της Νέας Τάξης στην Ελλάδα βρίσκεται σε δραματικό αδιέξοδο: [b]Σε μια ολοκληρωτική οικονομική, πολιτική και ηθική κατάρρευση. [/b]

Αυτή η κατάρρευση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δρομολογεί γιγάντια κύματα αντιδράσεων και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχτεί, ούτε θα υπογράψει το θάνατό του…

Το μόνο μέσον άμυνας που διαθέτει ο πλανητικός ιμπεριαλισμός είναι να θωρακιστεί με τα ατσάλινα λέπια του φασισμού. Με τα πλανητικά όργανα μιας ανοικτής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Παγκόσμια διακυβέρνηση, πλανητικά και ευρωπαϊκά όργανα ωμής καταστολής και τα ανάλογα τοπικά προτεκτοράτα.

Ένα ουσιαστικό στρατήγημα αυτών των πλανητικών ατσάλινων λεπιών είναι η Κάρτα του Πολίτη. Το ολοκληρωτικό, όπως ήδη αναφέραμε, και το πλέον αποτρόπαιο ιστορικά, φακέλωμα των λαών και του ανθρώπου: Η υπόταξη και ο θάνατος του Ανθρώπου.

Το στρατηγικό όχημα αυτού του εφιάλτη είναι η πλαστή τρομοκρατία: Δηλαδή η τρομοκρατία που κατασκευάζουν, προωθούν και σκηνοθετούν τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι μυστικές υπηρεσίες τους.

Η χώρα μας αποτελεί και σε αυτόν τον τομέα τον πιο αδύνατο κρίκο, συνακόλουθα τον «πιλοτικό χώρο» εφαρμογής όλων των νεοταξικών μεθόδων υποδούλωσης και υπόταξης των λαών.

Ήδη η παγκόσμια κρίση εκδηλώνεται εδώ με τα πιο ζοφερά παθολογικά της φαινόμενα και οι δυνάστες της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν «χρήσει» την Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας. Δηλαδή στο δοκιμαστή των μακάβριων σχεδιασμών που έχουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης και της υφηλίου.

Έχουν, ήδη, επιβάλει, μέσω των κυβερνητικών τους ανδρείκελων και των δωσίλογων κομμάτων, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, μια οικονομική και πολιτική δικτατορία, καμουφλαρισμένη με τα «δημοκρατικά» (ακόμα) φύλλα του κοινοβουλευτισμού.

ΟΛΑ τα κόμματα προετοίμασαν τους όρους (υλικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς) για την αναίμακτη επιβολή αυτής της δικτατορία της ΕΕ, των ΗΠΑ, των τραπεζών, και των ποικίλων κερδοσκόπων.

Τα οχήματά τους και τα «εργαλεία» τους ήταν: Η αλλοδαπή εισβολή και κατοχή, τα αντιρατσιστικά ιδεολογήματα και η κατεδάφιση των ιστορικών, κοινωνικών και εθνικών ιστών της χώρας, η ληστρική εκμετάλλευση του λαού, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, ο παρασιτισμός, η Ιθαγένεια, ο Καλλικράτης και πολλά άλλα.

Μέσα σε αυτήν τη νεοταξική στρατηγική ισοπέδωσης της Ελλάδας εντάσσονται και οι λυσσώδεις επιθέσεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί τον ισχυρό και ακατάλυτο εθνικό σκελετό της ελληνικής κοινωνίας.

Αποτελεί τον συνεκτικό ιστό της ιστορικής και εθνικής μας υπόστασης

Αλλά και το μοναδικό μετερίζι αγώνα που δεν έχει ισοπεδωθεί από τη Νέα Τάξη, που δεν έχει αλωθεί.

Γι αυτό ουρλιάζουν, σαν ύαινες, ΟΛΕΣ οι καθεστωτικές δυνάμεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πυροβολούν ασταμάτητα εναντίον κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης.

Γι αυτό βιάζονται να περάσουν την Κάρτα του Πολίτη.

Θέλουν να επενδύσουν τη δικτατορία τους και τις επιθέσεις εναντίον της αγωνιστικής Ορθοδοξίας με τα φασιστικά, ατσάλινα λέπια, με το «γύψο» της Κάρτας του Πολίτη.

Δεν θα τους περάσει.

Θα ηττηθούν.

Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν ηττάται γιατί έχει πολύ βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Χρειάζεται όμως και άκαμπτη αγωνιστική διάθεση και οργάνωση του αγώνα.

Καιρός να μπούνε σε αυτόν τον ωραίο αγώνα και άλλα εκλεκτά τέκνα της Ορθοδοξίας και της ελληνικής κοινωνίας…

Έτσι θα επισπεύσουμε την ήττα της νεοταξικής κακουργίας…

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/02/blog-post_5790.html

***

Ψήφισμα της Συγκεντρώσεως Διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη (6/02/2011)ΨΗΦΙΣΜΑ τῆς Συγκεντρώσεως Διαμαρτυρίας

κατά τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη

Σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 καί ὥρα 12η μεσημβρινή, ἡμέρα μνήμης τοῦ Μεγάλου Πατρός τῆς Ἐκκλησίας μας ἱεροῦ Φωτίου, δύο ὧρες μετά τή θεία Λειτουργία, τό Μυστήριο τοῦ θανάτου καί τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Θεανθρώπου Κυρίου μας συγκεντρωθήκαμε μπροστά στή Βουλή τῶν Ἑλλήνων 50.000 πολίτες ἀπ’ ὅλη τήν Ἑλλάδα καί δηλώσαμε τήν ἄρνησή μας νά παραλάβουμε τήν Κάρτα Πολίτη γιά τούς παρακάτω λόγους:

1. Ἐπισπεύδονται οἱ διαδικασίες νά ἐπιβληθεῖ ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη καί μάλιστα σέ περίοδο οἰκονομικῆς κρίσεως, πού συνεχῶς ἐπιδεινώνεται. Καθένας ἀντιλαμβάνεται ὅτι ἡ κρίση προετοιμάσθηκε ἀπό τούς γνωστούς ἐξουσιαστές γιά νά σφυροκοπηθεῖ ὁ λαός μας καί νά μήν μπορεῖ νά ἀντισταθεῖ στήν παραλαβή τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη.

2. Ἔγκριτοι νομικοί ἀποδεικνύουν ὅτι ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη εἶναι ἀντίθετη καί πρός τό ἑλληνικό Σύνταγμα καί πρός τό εὐρωπαϊκό Δίκαιο. Ἡ ἐπιμονή τῶν κρατικῶν ἀρχῶν γιά τήν ἔκδοση τῆς Κάρτας δημιουργεῖ ἐρωτηματικά γιά τή σχέση τους μέ τήν ἐρχόμενη δικτατορία τῆς Ν. Ἐποχῆς, μιᾶς καί ὁ Πρωθυπουργός ἔχει διακηρύξει ὅτι χρειαζόμαστε μιά παγκόσμια διακυβέρνηση.

3. Ἄν καί δέν ἀρνούμαστε, τόσο ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὅσο καί τό πλήρωμά της, οἱ Ἕλληνες πολῖτες, τή δημιουργική βοήθεια τῆς ψηφιακῆς τεχνολογίας στίς συναλλαγές μας, στήν ἐπιστημονική ἔρευνα καί στήν ἄμεση ἀνίχνευση μέσῳ Internetτοῦ πλούτου τῆς γνώσεως κλπ, ὅμως θεωροῦμε ἄκρως ἀνησυχητική τήν ἀπέραντη συλλογή προσωπικῶν δεδομένων καί τόν σχηματισμό προσωπικοῦ προφίλ μέσῳ τῆς διασύνδεσης ὅλων τῶν ἀρχείων. Ὁ μοναδικός γιά κάθε ἄνθρωπο ἀριθμός καί τό microchip, πού θά περιέχονται στήν Κάρτα, τήν καθιστοῦν, σύμφωνα μέ τούς εἰδικούς τῆς πληροφορικῆς, μιά ἀπάνθρωπη ἠλεκτρονική φυλακή γιά κάθε κάτοχό της. Αὐτή θά καταστεῖ χειρότερη ἄν ἡ διαχείρισή της παραδοθεῖ στά κέντρα πού ἤδη καταπονοῦν καί πολυβολοῦν μέσῳ τῆς οἰκονομικῆς κρίσης τόν ἑλληνικό λαό.

4. Ἡ καθυστέρηση τῶν κρατικῶν ἐκπροσώπων νά δώσουν τά τεχνικά χαρακτηριστικά τῆς Κάρτας στούς καθηγητές τῆς πληροφορικῆς, πού συμμετέχουν στήν εἰδική ἐπιτροπή τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, δημιουργεῖ περισσότερη ἀνησυχία.

5. Ὅλο τό σύστημα τῆς ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης λειτουργεῖ, σύμφωνα μέ τούς ἐπιστήμονες τῆς πληροφορικῆς, μέ τή βοήθεια τῶν τριῶν ὁριοθετητῶν, ὅπως τούς βλέπουμε πάνω στά προϊόντα, δηλ. μέ τά τρία ἑξάρια. Μᾶς ἀνησυχοῦν ὅμως ἐπίσης οἱ δυνατότητες τῆς τεχνολογίας microchip RFID. Μέ τό ἐνσωματωμένο στήν κάρτα RFID γίνεται ἄμεση διασύνδεση τῶν βάσεων δεδομένων καί ὑπάρχει ἡ δυνατότητα παρακολούθησης τοῦ κατόχου τῆς κάρτας. Τό γεγονός μάλιστα ὅτι εἶναι ἀναπρογραμματιζόμενο ἐπιτρέπει στήν ἑκάστοτε ἐξουσία νά ἀναπρογραμματίζει τό περιεχόμενο τῶν δεδομένων σύμφωνα μέ τή βούλησή της. Θά μπορεῖ ἀκόμη καί ὁ δυσώνυμος ἀριθμός 666 νά προστεθεῖ στήν Κάρτα.

Μέ ἁπλᾶ λόγια δηλώνουμε:

Δέν βάζουμε ὑπογραφή σέ λευκό χαρτί• δέν παραλαμβάνουμε καμία κάρτα πού δέν ξέρουμε τί περιέχει γιά μᾶς καί ποιός θά τή διαχειρίζεται.

Δέν παραλαμβάνουμε καμία κάρτα μέ ἀναπρογραμματιζόμενο τσίπ, ὄχι μόνο μέσῳ εἰδικῶν μηχανημάτων, ἀλλά καί ἐξἀποστάσεως μέσῳ δορυ­φόρου.

Δέν παραλαμβάνουμε καμία κάρτα μέ ἤ χωρίς τό 666, ἀφοῦ ἀνά πᾶσα στιγμή μπορεῖ νά εἰσαχθεῖ καί ἐφόσον ἡ παγκόσμια διασύνδεση γίνεται μόνο μ’ αὐτόν τόν ἀριθμό, ὁ ὁποῖος τά τελευταῖα χρόνια διαφημίζεται διαρκῶς καί ἔχει ἐπιβληθεῖ παντοῦ.

Δέν παραλαμβάνουμε τήν κάρτα, ἡ ὁποία συγκεντρώνει τά πάντα γιά μᾶς καί ἐπιδιώκει νά ἀποκλείσει ἀπό τή ζωή ὅσους δέν τήν παραλάβουν. Αὐτό μᾶς παραπέμπει στήν Ἀποκάλυψη πού λέει ὅτι κανείς δέν θά μπορεῖ νά ἀγοράσει ἤ νά πουλήσει ἄν δέν ἔχει τό χάραγμα, τό ὄνομα τοῦ θηρίου ἤ τόν ἀριθμό τοῦ ὀνόματός του.

Δέν παραλαμβάνουμε τήν κάρτα, μέ τήν ὁποία πολιτογραφούμαστε στό παγκόσμιο κράτος, οὔτε ἐκχωροῦμε στίς ἀρχές τό δικαίωμα νά μᾶς παρακολουθοῦν. Ἄς τό κάνουν παράνομα, ὅπως μέχρι τώρα.

Δέν παραλαμβάνουμε τήν κάρτα μέ τήν ὁποία ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες παραδινόμαστε ἀμαχητί σε ἕνα πρωτοφανές στήν ἱστορία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους ἠλεκτρονικό φακέλωμα.

Δέν παραλαμβάνουμε μιά κάρτα μέ τήν ὁποία ἀρνούμαστε τή θεόσδοτη τρισχιλιετῆ ἐλευθερία μας καί τήν παραδίνουμε σέ χέρια ἀγνώστων ἤ καί ἀντιχρίστων δυνάμεων.

Ἀξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ἀξιότιμοι κ.κ. Ὑπουργοί τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως,

Ἀξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου.

Ὑπάρχουν ἀκόμα τά περιθώρια, πρίν εἶναι πολύ ἀργά, νά πεῖτε καί σεῖς, ὡς ἔντιμοι ἐκπρόσωποι μας τό ὄχι στήν ἠλεκτρονική διακυβέρνηση. Γιατί δέν κάνετε χρήση τοῦ δικαιώματός σας;

Μπορεῖτε ἀκόμα νά πεῖτε ὄχι στήν ἠλεκτρονική φυλακή ὅλων μας. Σᾶς συμφέρει νά συνταχθεῖτε μαζί μας. Ἄλλως σᾶς περιμένει καί σᾶς ἡ ἠλεκτρονική φυλακή μέ τίς ὄντως ἀπρόβλεπτες συμφορές της.

Μπορεῖτε νά πεῖτε ὄχι καί στό 666, στό δυσώνυμο, ἀντίχριστο χάραγμα. Τότε θά βοηθήσει ὁ ἐν Τριάδι Θεός μας καί θά διασώσει μέ τή Χάρη του γιά ἄλλη μιά φορά, ὅπως τόσες φορές στήν ἱστορία, τό ἔθνος μας.

Ἄς δηλώσουμε ὅλοι μας, ἄρχοντες καί ἀρχόμενοι, τή βαθιά μας μετάνοια γιά τά λάθη καί τίς ἁμαρτίες μας, γιά νά λυτρωθεῖ ἀπό τήν ἐπερχόμενη τυραννία ἡ πατρίδα μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Πηγή: http://anavaseis.blogspot.com/2011/02/62_8881.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration