Ζωηφόρος

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης για την «Κάρτα του Πολίτη»,

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

για την «Κάρτα του Πολίτη»

του Αιμίλιου Πολυγένη

Στην πρωινή εκπομπή «Πρωινός Εξάψαλμος» του τηλεοπτικού καναλιού Kontra, μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη» τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι "πριν λίγες ημέρες μίλησα με ένα μέλος της επιτροπής που ασχολείται με το εν λόγω θέμα και με διαβεβαίωσε, ότι ακόμα δεν έχουν τίποτα επίσημο από το Υπουργείο".

Ο κ. Ιωάννης τόνισε: «Η μεν Εκκλησία αναμένει το πόρισμα της επιτροπής στην οποία ετέθη η επεξεργασία  υπό τον Μητροπολίτη Φιλίππων, όμως από την άλλη πλευρά τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι τόσο αθώες. Από την μια πλευρά γίνεται καταστρατήγηση των προσωπικών δεδομένων και γνωρίζετε πόσος αγώνας έγινε κατά το παρελθόν, εναντίον του λεγομένου φακελώματος.»

«Με τα σύγχρονα δεδομένα έχουμε μια καταγραφή προσωπικών δεδομένων η οποία όμως δεν μένει στο επίπεδο της καταγραφής, αλλά αυτά τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και ο κάθε πολίτης μπορεί να βρεθεί, είτε εμπλεκόμενος, είτε εμποδιζόμενος, είτε ακόμη και απορριπτόμενος από το οικονομικό σύστημα. Αυτό το πράγμα προσβάλει την προσωπικότητα του ανθρώπου», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Εν συνεχεία υπογράμμισε, ότι «Μιλούμε για μια κάρτα που θα έχει προσωπικά δεδομένα τα οποία δεν γνωρίζει αυτός που θα την έχει, δηλαδή δεν υπάρχει προσβασιμότητα των ανθρώπων εις τα δεδομένα τους. Ομολογουμένως δημιουργείται ένα πολύ προβληματικό δεδομένο, που σε καμιά περίπτωση δεν ωφελεί τον πολίτη προσωπικά».

«Οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια μέσα από πειραματικές εκδοχές, οι οποίες στο τέλος έχουν και αυτές την πρόκληση του αριθμού της αποκαλύψεως. Και θα έρθει αύριο το εκσυγχρονιστικό ρεύμα της κάρτας και θα μας πει, ότι ξέρετε επειδή η κάρτα μπορεί να χαθεί μπορεί να αποτυπωθεί στην παλάμη σας η στο μέτωπο σας. Αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις, φέρνουν αντιδράσεις στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στην Εκκλησία ομολογιακά».

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης τόνισε: «Όχι ότι έχουμε να φοβηθούμε οτιδήποτε η ότι μπορούν να μας βλάψουν, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα σωστός και σοβαρός χειρισμός του θέματος. Ας πούμε στους Εβραίους ότι ξέρετε θα σας βάλουμε στη σημαία σας, ως έμβλημα τη σβάστικα του Χίτλερ. Θα ξεσηκωθούν δικαίως οι άνθρωποι, γιατί εμείς λοιπόν να δεχθούμε αυτόν τον αριθμό, η ένα σύστημα καταγραφής το οποίο προσβάλει την ανθρώπινη προσωπικότητα».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6457:-l-r&catid=13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel