Ζωηφόρος

Στη Βουλή το ζήτημα της εξαίρεσης από τον ΑΜΚΑ για θρησκευτικούς λόγους,

Στη Βουλή το ζήτημα

της εξαίρεσης από τον ΑΜΚΑ

για θρησκευτικούς λόγους


Αιτήματα για εξαίρεση από το ΑΜΚΑ για θρησκευτικούς λόγους

Κάποιοι πολίτες έχουν καταθέσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Στα 750 ανέρχονται τα αιτήματα που έχουν αποσταλεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για εξαίρεση από τον ΑΜΚΑ για λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, παρόμοια αιτήματα έχουν υποβληθεί και σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΓΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ κλπ), ενώ όπως επιπλέον γίνεται γνωστό, κάποιοι πολίτες έχουν προχωρήσει σε σχετική αίτηση εισαγγελικής παραγγελίας και ήδη από ορισμένους έχει κατατεθεί αγωγή (αίτηση αναστολής με συνημμένη αίτηση ακύρωσης) κατά του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον του ΣτΕ...

Το έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού ο οποίος, όπως αναφέρει, έχει γίνει παραλήπτης καταγγελιών από δικαιούχους συντάξεων, στους οποίους η παροχή σύνταξης διακόπηκε, γιατί αρνήθηκαν για λόγους θρησκευτικής συνείδησης να παραλάβουν τον αριθμό ΑΜΚΑ, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για την απογραφή.

Ο ΑΜΚΑ δεν χρησιμοποιείται ούτε για αγορά ούτε για πώληση και η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης όχι μόνο δεν περιέχει ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να τη φέρει ο οποιοσδήποτε πολίτης μαζί του, εφόσον γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, σημειώνει επιπλέον ο υπουργός Εργασίας και επικαλείται και τις γνωμοδοτήσεις από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οι οποίες ρητώς αναφέρουν ότι δεν θίγεται η προσωπικότητα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τον ΑΜΚΑ.

πηγή: newsbeast.gr

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2012/01/sth.html

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel