Ζωηφόρος

Μεγάλη εκδήλωση για την «Κάρτα του Πολίτη» στην Κόνιτσα,

Μεγάλη εκδήλωση

για την «Κάρτα του Πολίτη» στην Κόνιτσα

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ.  Πρωτ.  53                                                    

Εν Δελβινακίω τη 6η Ιουνίου 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  148η

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση για την «κάρτα του πολίτη».

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

-Α-

            Εδώ και πολύ καιρό, ένα σοβαρό θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες της Πατρίδος μας. Κι’ αυτό είναι η λεγόμενη «κάρτα του πολίτη». Από όσα λένε, όσοι γνωρίζουν τα πράγματα, η περιβόητη αυτή κάρτα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του ανθρώπου και, χωρίς υπερβολή, συντελεί στον έντεχνα επιβεβλημένο αφελληνισμό και αποχριστιανισμό του Ελληνικού Έθνους. Γι’ αυτό, μέχρι τώρα, έχουν γίνει αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε επαρχιακές πόλεις, κυρίως όμως στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.

-Β-

            Προσωπικώς επερίμενα την γνώμη και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα αυτό. Επειδή, όμως, μέχρι σήμερα, δεν ακούστηκε υπεύθυνος λόγος από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Αρχή  και επειδή εντόνως φημολογείται, ότι δεν θα αργήση να παρουσιασθή η εν λόγω «κάρτα του πολίτη», γι’ αυτό, έπειτα από πολλή σκέψη και θερμή προσευχή, αποφάσισα να δώση η ακριτική μας Επαρχία μια δυναμική παρουσία για το ζήτημα αυτό. Έτσι :

             α) Την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθή σχετική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας.

             β) Η εκδήλωση θα λάβη χώραν στην κεντρική πλατεία της Κονίτσης, στις 11 π.μ.

             γ) Το πρωί της Κυριακής (19.6.2011), θα τελεσθή αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εν μονοεκκλησία (7.30 - 10.15 π.μ.).

-Γ-

            Εκλεκτοί ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν βαθειά το ζήτημα, θα μας κατατοπίσουν με απλότητα και σαφήνεια για την «κάρτα του πολίτη», ώστε να γνωρίζουμε πως έχει το ζήτημα και τι πρέπει να πράξουμε.

             Όπως είπαμε προηγουμένως, η εκδήλωση θα αρχίση στις 11 το πρωί της Κυριακής (19.6.2011) και θα τελειώση, συν Θεώ, στις 12.30 το αργότερο.

             Είναι ανάγκη να ενδιαφερθούμε για τα επερχόμενα δεινά, να ξέρουμε τι μας περιμένει, αλλά και πως να τα αντιμετωπίσουμε. Πέρα από την οικονομική κρίση, η οποία δικαίως απασχολεί όλους τους Έλληνες, είναι απαραίτητο να νοιαστούμε και για την ψυχή μας, καθώς και για το αιώνιο μέλλον μας.

             Γι’ αυτό, να δώσουμε όλοι το «παρών» στην εκδήλωση της Κυριακής, 19 Ιουνίου 2011, στον Ι. Ναό του Αγίου Κοσμά και, εν συνεχεία, στην Κεντρική Πλατεία της Κονίτσης. Είναι μια ευκαιρία μοναδική μέσα στην σύγχυση των ταραγμένων καιρών μας.

 Ευχόμενος σε όλους σας την ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού,  Διατελῶ

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης

Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης  Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

***

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Ιστολόγιο ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ σας καλούν την Κυριακή 19 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας σε συγκέντρωση - ομιλία για την Κάρτα του Πολίτη.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Ανδρέας.

Θα μιλήσουν: ο Πανοσιολογιώτατος προηγούμενος της Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος και ο δικηγόρος κ. Δήμος Θανάσουλας.

Όλοι στις Ιούνη στην Κόνιτσα να φωνάξουμε:

ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη.

ΟΧΙ στην αρπαγή του θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας μας.

ΟΧΙ στην ηλεκτρονική φυλακή.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας.

Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=YoZtLZIStjg&feature=player_embedded

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel