Logo
Print this page

Oι ήρωες του ’21 και οι ραγιάδες του 21ου αιώνα, του Ανδρέα Μητσόπουλου,

Oι ήρωες του ’21 και

οι ραγιάδες του 21ου αιώνα

του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δικηγόρου

 

H 25η Μαρτίου, επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, προκαλεί για άλλη μια χρονιά συναισθήματα απερίγραπτης υπερηφάνειας για τον ηρωϊσμό των προγόνων μας, αλλά και έναν έντονο προβληματισμό. Αναλογιζόμαστε όλοι, ότι οι αγώνες των μεγάλων εκείνων Ελλήνων, τα ονοματεπώνυμα των οποίων μπερδεύει ενίοτε ο Γιώργος Παπανδρέου, κινδυνεύουν να χαθούν σε μια εποχή που κλυδωνίζεται επικίνδυνα η υπόσταση των εθνικών κρατών.

 

Αναλογιζόμαστε και αυτό μας θλίβει, ότι τα ανδραγαθήματα και ο πατριωτισμός του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα, του Ανδρούτσου, του Αθανασίου Διάκου, του Κορίνθιου πατριώτη μας Ιωάννη Νοταρά και τόσων άλλων, παραχωρούν τη θέση τους στον ραγιαδισμό και τον ενδοτισμό των εγχώριων θεραπαινίδων της Νέας Τάξης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα αυτής.

 

Είναι παράδοξο να μην τολμά η σημερινή πολιτική ηγεσία, να ορθώσει το ανάστημά της προς υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στους εξωγενείς παράγοντες που ρυθμίζουν το status quo του πλανήτη, τη στιγμή που η Ελλάς είναι ελεύθερο κράτος εδώ και 2 σχεδόν αιώνες, μέλος της Ε.Ε. και αμέτρητων διεθνών οργανισμών, ενώ οι ένδοξοι πρόγονοί μας, μόνοι και ανυπεράσπιστοι, κόντρα στα τότε Ανακτοβούλια της Ευρώπης, τόλμησαν και νίκησαν.

 

Σήμερα, 190 χρόνια αργότερα, διανύουμε μια περίοδο που από πολλούς μεγαλοσχήμονες, επικροτείται η καύση της ελληνικής σημαίας και η καταδίκη αυτών που αντιδρούν. Θεωρείται απολύτως φυσικό, να παραδίδεται το Ιερό Σύμβολο των Ελλήνων, σε μη Έλληνες, αρκεί να έχουν ανακηρυχθεί «αριστούχοι», ελέω της εμπάθειας προς κάθε τι ελληνικό, που τρέφουν πολύ-πολιτισμικοί κύκλοι που παρεισέφρησαν στην εκπαίδευση.

 

Η μόδα της εποχής εξάλλου, επιτάσσει την κατάργηση των δήθεν στρατοκρατικών παρελάσεων στις εθνικές επετείους, προς τέρψη των εχθρών του ελληνικού μεγαλείου και την παραχάραξη της Ιστορίας, που συντελείται είτε με κατάπτυστα βιβλία, είτε μέσω ανιστόρητων τηλεοπτικών εκπομπών π.χ. ΣΚΑΪ «1821».

 

Ποιος πατριώτης χαίρεται, όταν παρακολουθώντας την ανωτέρω εκπομπή διαπιστώνει ότι σπιλώνεται κατά τρόπο βάναυσο η υστεροφημία των αγωνιστών του 1821, αποκρύπτεται από τη νέα γενιά, η πραγματική διάσταση των γεγονότων και αποφεύγεται τεχνηέντως, η λεπτομερής καταγραφή των θηριωδιών του απολίτιστου και εκ Μογγολίας ορμώμενου δυνάστη, κατά του ελληνικού γένους, μόνο και μόνο για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες στηρίζονται στη μονόπλευρη υποχώρηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, απέναντι στις άλογες απαιτήσεις της Τουρκίας, όσον αφορά τη Θράκη, την Κύπρο και τα πετρέλαια του Αιγαίου.

 

Δυστυχώς σήμερα, οι ήρωες του ’21 αντικαταστάθηκαν από φοβισμένους πρωθυπουργούς, ενώ τα άσημα παλληκάρια που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για το Έθνος, από επώνυμα ανδρείκελα που επαίρονται για την ανυποταξία τους.

 

Σε μια εποχή που τα ευγενή ιδανικά και οι Μεγάλες Ιδέες, θεωρούνται από τους θιασώτες της ψευτοκουλτούρας, στοιχεία φασισμού και ο αγώνας του 1821 εθνικιστικός και μισαλλόδοξος, ο ελληνικός λαός που στη συντριπτική του πλειοψηφία και ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, εμφορείται από αγνά πατριωτικά αισθήματα, σύντομα θα αντιδράσει και θα αντικαταστήσει τους τρομαγμένους πολιτικούς, με αυτούς που στο αίμα τους ρέει το DNA των ηρώων του Έθνους. Αλίμονο λοιπόν σε όλους αυτούς που με τις πράξεις τους σκέφτονται να μιμηθούν τον Εφιάλτη. Άλλωστε την προδοσία πολλοί αγάπησαν… τον προδότη ουδείς.

 

Πηγή: http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=23201

 

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/03/o-21-21.html

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR