Ζωηφόρος

Ένοπλες συγκρούσεις το 1453 και το 1821 για τη Ν. Μπακογιάννη,

Xαμός από δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

«Ένοπλες συγκρούσεις

η Άλωση της Πόλης και το 1821»

***

Xαμός από τις δηλώσεις της Ν.Μπακογιάννη

για "ένοπλες ελληνοτουρκικές συγκρούσεις"

Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με την φράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Κωνσταντινούπολή όπου αποκαλεί την μάχη του Ματζικέρτ το 1071 με την οποία επικράτησαν οι Τούρκοι στην Μικρά Ασία, την Άλωση της Πόλης του 1453 και την ελληνική επανάσταση του 1821 απλώς ως "ένοπλες συγκρούσεις του Ελληνισμού με την Τουρκία". Μάλιστα προσπέρασε την μικρασιατική καταστροφή του 1922 και για την Κύπρο, προσδιόρισε το πρόβλημα περίπου ως θέμα εσωτερικό της Τουρκίας με τους Τουρκοκύπριους! Η ίδια αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί καθώς το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Μιώντας στον ρ/σ Real fm) για «φθηνές επιθέσεις» υποστήριξε ότι «Χάνω τον Θεό μου από αυτόν τον λαϊκισμό. Μίλησα για έναν αιώνα συγκρούσεων» τόνισε και συνέχισε: «Και αυτά που είπα εγώ στην Κωνσταντινούπολη για το Αιγαίο και τα νησιά μας δεν τα έχει πει ποτέ Έλληνας πολιτικός στην Τουρκία».

Για την ακρίβεια μίλησε για "μια χιλιετία ένοπλων συγκρούσεων" αναφέροντας της παραπάνω ημερομηνίες. «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως ‘‘η χιλιετία των συγκρούσεων’’. Αυτό βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453 και το 1821» είπε χαρακτηριστικά.

Ομως, υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί βουλετές θα προχωρήσουν σε καταδίκη των δηλώσεων Μπακογιάννη τις επόμενες ώρες. Και αυτό, διότι, όπως λένε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε ομιλία της στην 100η συνάντηση «Bab-I Ali» (δηλ. της «Υψηλής Πύλης), λησμόνησε ότι το 1453 έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ότι το 1821 ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στη συνέχεια, η κυρία Μπακογιάννη, χωρίς καμία ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή και στα δραματικά γεγονότα του 1922, αναφέρει ότι «το 1923, οι δυο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας, ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και Συμμαχίας». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία».

Διάφοροι βουλευτές σχολιάζοντας αυτή την αποστροφή, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο η κυρία Μπακογιάννη δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στις τουρκικές αναφορές έναντι της Ελλάδας, μετά το 1974, αν και είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, ότι έχουμε επιστρέψει σε συνθήκες έντασης, λόγω του Κυπριακού.

Στις αναφορές της στο Κυπριακό, η κυρία Μπακογιάννη δεν μίλησε για εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, απλά ανέφερε ότι πρέπει να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα και τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων. Βέβαια, υποστήριξε ότι «η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανσή της ότι «το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών μας, όχι η διαχωριστική γραμμή», αλλά και η θετική αναφορά στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και στο δόγμα, για το οποίο είπε: «Οι Τούρκοι πολίτες είναι αυτοί που θα απολαμβάνουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, όταν εφαρμοστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του φίλου μου, Υπουργού Νταβούτογλου».

Γενικά φάνηκε απρόσεκτα τουρκόφιλη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16045&Itemid=83

***

''ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ'' Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 1821

Σε μια προκλητική όσο και ανιστόρητη ομιλία στην Τουρκία προέβη προχθές η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη στην 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη. Η κα Μπακογιάννη στην μακροσκελή παρέμβασή της επιχείρησε να λειάνει για ακόμη μια φορά την ιστορική πραγματικότητα προς τέρψη των ακροατών της.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «ένοπλες συγκρούσεις» την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453...

αλλά και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821».

Πιο κάτω η κα Μπακογιάννη στον ίδιο «φιλικό» τόνο παρέβλεψε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο λέγοντας: «είμαστε μέλη της ίδιας Συμμαχίας, και έχουμε συμβάλλει από κοινού για μισό αιώνα, στην ελευθερία και την ασφάλεια του Δυτικού κόσμου».

Απέφυγε μάλιστα συστηματικά να χαρακτηρίσει ως εισβολή και κατοχή το κυπριακό πρόβλημα, αντίθετα μίλησε για τις αμοιβαίες υποχωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν από τις δύο πλευρές, αν και παραδέχθηκε ότι «η εκλογή του κυρίου Eroğlu ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τη σκληρή του προσέγγιση, δεν έχει διευκολύνει τα πράγματα», όπως επίσης και ότι «η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί».

Τέλος η κα Ντόρα Μπακογιάννη έκανε αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή. Είπε μεταξύ άλλων: «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία». Υπονόησε σαφώς έτσι ότι το 1922 αποτέλεσε μια «εδαφική φιλοδοξία», αποφεύγοντας να αναφερθεί στη σφαγή της Σμύρνης και τον εκτοπισμό χιλιάδων Ελλήνων από τις εστίες τους.

Η ομιλία της κας Μπακογιάννη προφανώς είχε ως στόχο να φανεί αρεστή στους οικοδεσπότες. Κάνοντας μια προσεκτική χρήση των λέξεων θέλησε να αναδειχθεί σε προσωπικότητα που συνδιαλέγεται με παράγοντες της άλλης πλευράς. Η υποχωρητικότητα που επιδείκνυε ως υπουργός Εξωτερικών επί τέσσερα σχεδόν χρόνια βρήκε πρόσφορο έδαφος προχθές το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2010/12/1821.html

***

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι

Φαίνεται ότι η Ντόρα ζήλεψε την δόξα της …Ρεπούση. Έτσι χθες στην 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη είπε μεταξύ άλλων τα εξής προκλητικά και ανιστόρητα, λίγες ώρες μετά την περιοδεία της στην Θράκη που οι χάρτες του Google την παρουσιάζουν περίπου ως «τουρκική δημοκρατία»:

Χαρακτήρισε λοιπόν ως απλές «ένοπλες συγκρούσεις» και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821», είπε μεταξύ άλλων.

Απέφυγε εξάλλου να χαρακτηρίσει ως εισβολή και κατοχή το κυπριακό πρόβλημα και έκανε αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας: «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ’ αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία».

Δηλαδή το 1922 αποτέλεσε μια «εδαφική φιλοδοξία»; Και η σφαγή της Σμύρνης; Η σφαγή και ο εκτοπισμός χιλιάδων Ελλήνων από τις εστίες τους;

Βέβαια, όλα αυτά εν προκαλούν έκπληξη στους ασχολούμενους με το πολιτικό ρεπορτάζ. Επειδή τα ίδια έλεγε και ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά πιο …στρογγυλεμένα. Απελευθερώθηκε τώρα η γυναίκα

Πηγή: http://www.antinews.gr/?p=75189

***

Η Ντόρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στην Τουρκία!

«Το 1453 και το 1821 ήταν ένοπλες συγκρούσεις»

Με άκρως φιλική διάθεση προς την Τουρκία, εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε σημείο που έφθασε απλά να μιλήσει για ένοπλες συγκρούσεις το 1453 και το 1821, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε μεγάλο αριθμό βουλευτών, που μέχρι στιγμής καταγράφονται μόνο στο παρασκήνιο. Όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνουν και επικριτικές δημόσιες δηλώσεις κατά της κυρίας Μπακογιάννη τις επόμενες ώρες. Και αυτό, διότι, όπως λένε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε ομιλία της στην 100η συνάντηση «Bab-I Ali» (δηλ. της «Υψηλής Πύλης), λησμόνησε ότι το 1453 έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ότι το 1821 ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως ‘‘η χιλιετία των συγκρούσεων’’. Αυτό βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453 και το 1821» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή η άποψή της πυροδότησε ένταση, αφού δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που σημειώνουν ότι η κυρία Μπακογιάννη στην προσπάθειά της να γίνει αρεστή στο ακροατήριό της, «διαστρέβλωσε την ιστορία». Άλλοι υποστήριζαν, ότι ακόμα και η προσεκτική χρήση των λέξεων που έκανε είχε ως σαφή στόχο να διαμορφώσει ένα θετικό προφίλ στην Τουρκία.

Στη συνέχεια, η κυρία Μπακογιάννη, χωρίς καμία ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή και στα δραματικά γεγονότα του 1922, αναφέρει ότι «το 1923, οι δυο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας, ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και Συμμαχίας». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία».

Διάφοροι βουλευτές σχολιάζοντας αυτή την αποστροφή, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο η κυρία Μπακογιάννη δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στις τουρκικές αναφορές έναντι της Ελλάδας, μετά το 1974, αν και είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, ότι έχουμε επιστρέψει σε συνθήκες έντασης, λόγω του Κυπριακού.

Στις αναφορές της στο Κυπριακό, η κυρία Μπακογιάννη δεν μίλησε για εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, απλά ανέφερε ότι πρέπει να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα και τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων. Βέβαια, υποστήριξε ότι «η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανσή της ότι «το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών μας, όχι η διαχωριστική γραμμή», αλλά και η θετική αναφορά στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και στο δόγμα, για το οποίο είπε: «Οι Τούρκοι πολίτες είναι αυτοί που θα απολαμβάνουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, όταν εφαρμοστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του φίλου μου, Υπουργού Νταβούτογλου».

Η κυρία Μπακογιάννη επιχείρησε πριν από λίγο να εξηγήσει τι ακριβώς είπε στην Κωνσταντινούπολη και έκανε λόγο (Ρ/Σ Real fm) για «φθηνές επιθέσεις», ενώ φωτογράφισε συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά οι οποίοι, όπως είπε, αμφισβητούν ακόμα και τη Διαδικασία της Κέρκυρας.

«Χάνω τον Θεό μου από αυτόν τον λαϊκισμό. Μίλησα για έναν αιώνα συγκρούσεων» τόνισε και συνέχισε: «Και αυτά που είπα εγώ στην Κωνσταντινούπολη για το Αιγαίο και τα νησιά μας δεν τα έχει πει ποτέ Έλληνας πολιτικός στην Τουρκία».

Πηγή: http://www.tovima.gr/

Και από: http://e-parembasis.blogspot.com/2010/12/1453-1821.html

***

Νέα ανιστόρητη, ανθελληνική δήλωση της κόρης του Αποστάτη

Η επανάσταση του 1821 χαρακτηρίστηκε ως:

"Ένοπλη σύγκρουση... Μια εχθροπραξία"

Αυτή η γυναίκα ήταν υπουργός Εξωτερικών.

"Προασπίστηκε" τα συμφέροντα και την ανεξαρτησία της Ελλάδας παγκοσμίως.

Τώρα τι καταλαβαίνετε από το παραπάνω εσείς;

Είναι ανιστόρητη;

Είναι θαυμάστρια της Ρεπούση, της Δραγώνα και του Βερέμη;

Ή απλά είναι μια εθνοπροδότρια, με ανθελληνικό DNA;

Και κάτι ακόμα.

Τη δήλωση αυτή την έκανε στην Τουρκία, όπου βραβεύονταν από την "Υψηλή Πύλη".

Φανταστικό ε;

Τελαυταίο αλλά όχι ασήμαντο, σε ένα μέρος της ομιλίας της υποστήριξε πως....

"Το Αιγαίο πρέπει να είναι η αφορμή για ουσιαστικό διάλογο Τουρκίας - Ελλάδας"

Ξέρει κάτι παραπάνω η κόρη του προδότη Μητσοτάκη;

Είναι ενήμερη σχετικά με την προοπτική συνεκμετάλευσης του ζωτικού χώρου του Αιγαίου;

Μήπως και μια παρόμοια δήλωση είχε κάνει και ο Μπαγίς όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα, και τυχαία συναντήθηκε και με την πρώην υπουργό Εξωτερικών;

Είμαστε συνωμοσιολόγοι μάλλον..

Δεν εξηγείτε διαφορετικά.

Πηγή: http://paspartoy.blogspot.com/2010/12/blog-post_4869.html

***

Τι είπε η Ντόρα στην Τουρκία και απέκρυψε ο Παπατζής κι ο Κολοτούμπας;

Έχουμε ξαναπεί ότι με τον λαϊκισμό δεν θα πάμε μπροστά και το επαναλαμβάνουμε με αφορμή το blog του εκβιαστή που τσιρίζει ότι η Ντόρα πήγε στην Τουρκία και έγλυφε τους Τούρκους. Μάλιστα προβάλει ότι σε χαμηλής ακροαματικότητας, ανυπόληπτο δελτίο, περιθωριακού καναλιού, που παίζει μεταξύ τσόντας και διαφημίσεων καθαρτικών, εμφανίστηκε ο γνωστός κολοτούμπας να πεί ότι αυτά που είπε η Ντόρα προχθές στην Τουρκία δεν τα λέει ούτε η Ρεπούση...

Ενώ ο εν λόγω κολοτούμπας διατηρεί για τον εαυτόν του το δικαίωμα όταν κόβει βασιλόπιτες να κόβει κομμάτι στον Αλλάχ, όπως έκανε τον Ιανουάριο του 2009, όταν έκοψε την πίττα της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία πριν μερικές εβδομάδες οργάνωσε την προσευχή 5.000 μουσουλμάνων στην Πλατεία Κοτζιά...

Δείτε πρώτα τον κολοτούμπα στο παρακάτω σύντομο βίντεο να κόβει το κομμάτι του Αλλάχ και στη συνέχεια θα δούμε τι είπε η Ντόρα στην Τουρκία:

Μια παρένθεση όσον αφορά τους λαϊκισμούς στον τίτλο ανάρτησης του παπατζή εκβιαστή ότι η Ντόρα μίλησε για «συγκρούσεις» με τους Τούρκους... ενώ θα έπρεπε να μιλήσει για επαναστάσεις... να ένα απόσπασμα από την ομιλία της, αφιερωμένο στον εκβιαστή που σκούζει προκειμένου να τα πάρει και προφανώς δεν τα παίρνει:

«Από τα 200 χρόνια που μεσολάβησαν από την Ελληνική Επανάσταση, η χώρα μου έχει να επιδείξει πολλά πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματα...»

«Ελληνική Επανάσταση» έτσι εκβιαστή;

Όσον αφορά τα υπόλοιπα του κολοτούμπα... για να δούμε τι είπε η Ντόρα που αυτός δεν θα το έλεγε:

για την Κύπρο και την καθυστέρηση επίλυσης:

...η εκλογή του κυρίου Eroğlu ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τη σκληρή του προσέγγιση, δεν έχει διευκολύνει τα πράγματα...οι Ελληνοκύπριοι απολαμβάνουν πλήρη πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία από την Ελλάδα αλλά και ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την Τουρκία και η Τουρκία διατηρεί σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής στο νησί. Η χώρα σας επομένως έχει στα χέρια της ένα σημαντικό μοχλό επιρροής στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην ολοκληρωτική λύση του προβλήματος, ενθαρρύνοντας τον κύριο Eroglu να υιοθετήσει μια πιο συμφιλιωτική στάση.

για το Αιγαίο:

Σχεδόν το ένα τρίτο της Ελληνικής επικράτειας αποτελείται από νησιά, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται στο Αιγαίο. Δεν μπορούμε λοιπόν ρεαλιστικά να πιστεύουμε ότι θα λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτή τη θάλασσα, αγνοώντας αυτό το απλό γεγονός. Παρόλ' αυτά, αυτό ακριβώς είναι που κάποιοι κύκλοι της Τουρκικής Διοίκησης προσπαθούν να κάνουν: επιθυμούν να συζητήσουν τα προβλήματα του Αιγαίου σαν να ήταν η Ελλάδα και η Τουρκία δυο χώρες με ανεξάρτητες παράκτιες ζώνες, χωρίς καθόλου νησιά ανάμεσα! Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν αυτοί οι γραφειοκράτες αν οι Έλληνες επέλεγαν να αγνοήσουν το ένα τρίτο της Τουρκικής επικράτειας

για τις τουρκικές παραβιάσεις:

Ο σεβασμός της αρχής της καλής γειτνίασης είναι προτεραιότητα της Τουρκίας στα πλαίσια των διαπραγματεύσεών της για την ένταξη στην Ε.Ε. Δραστηριότητες που θα αναπαράγουν την ένταση, όπως υπερπτήσεις και παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, ειδικά στην περίπτωση υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά, διερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και απειλές όπως το casus belli, δεν αποτελούν μόνο παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά είναι και πολιτικά ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές.

Για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ:

Τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την ένταξη στην Ε.Ε, όπως θρησκευτικές ελευθερίες, δικαιώματα των μειονοτήτων και δικαίωμα περιουσίας στην Τουρκία, η ομαλή λειτουργία του Τουρκικού πολιτικού συστήματος, και η απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από την πολιτική σκηνή είναι σημαντικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

για τον "φαύλο κύκλο” που έχει εμπλακεί η τουρκική διπλωματία:

η Τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει την είσοδό της στην ΕΕ" με μία «α λα καρτ» συμπεριφορά. "Δηλαδή, ότι μπορεί να διατηρήσει την στρατιωτική παρουσία της στην Κύπρο, τις δραστηριότητές της στο Αιγαίο, καθώς επίσης και να διατηρήσει διάφορες εσωτερικές θεσμικές ιδιαιτερότητες, που αφορούν στα δικαιώματα των μειονοτήτων, κλπ και παρόλ' αυτά να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σαν όλα αυτά να μην υπήρχαν. Όσοι όμως στην Ευρώπη είναι αντίθετοι με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο αυτές ακριβώς τις καθυστερήσεις και τις ημιτελείς μεταρρυθμίσεις για να δικαιολογήσουν τη θέση τους. Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε ένα φαύλο κύκλο, όπως είπα: Η Τουρκία καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι μπορεί στο τέλος να μη γίνει πλήρες μέλος και κάποιοι στην Ευρώπη τονίζουν την ύπαρξη αυτών των καθυστερήσεων για να αποτρέψουν την ένταξη της Τουρκίας ως πλήρες μέλος... Η Τουρκία και μόνο η Τουρκία είναι αυτή που μπορεί να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο με μια Δαμόκλειο σπάθη: Προχωρήστε αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις, δημιουργήστε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους, και συμβάλλετε όσο μπορείτε στην οριστική λύση του Κυπριακού.

dimsim.gr

Καταλάβατε τώρα τι εννοούσε ο κολοτούπας όταν έλεγε ότι αυτά που είπε η Ντόρα δεν τα λέει η Ρεπούση...

ξέχασε βέβαια να πεί ότι δεν τα λέει ούτε ο ίδιος μιας και προτιμάει να αφιερώνει κομμάτια βασιλόπιτας στον Αλλάχ...

πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_6332.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel