Ζωηφόρος

Ελληνισμός και Ορθοδοξία, του Στρατή Χριστοδούλου,

Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Απαντώντας σ’ έναν άθεο

του Στρατή Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Λεσβιακή εφημερίδα «Δημοκράτης» 10-8-2007

     Με αφορμή ανάλυση/άρθρο («Μακεδονικό: Η σκληρή πραγματικότητα» 28-7-07 Γ. Χατζηθεοδώρου), με την οποία καθυβρίζεται η Ορθόδοξη Εκκλησία, επισημαίνω τα κάτωθι:

      α) Πριν την Επανάσταση του 1821 δεν σχεδιάσθηκε να προκύψει «Ελληνικό κράτος». Όλες οι εξεγέρσεις και τα επαναστατικά κινήματα κατά της τουρκοκρατίας είχαν ως απώτερο στόχο την ανασύσταση καί αποκατάσταση της Ρωμανίας (Βυζαντινής αυτοκρατορίας). Ο Οικουμενικός αυτός πατριωτισμός ενέπνεε τον πιστό στην αυτοκρατορική ιδέα Ρήγα Φεραίο που σχεδίαζε τους χάρτες ολόκληρης της αυτοκρατορίας απευθυνόμενος σ’ έναν μεγάλο αριθμό λαοτήτων που την συναποτελούσαν. Όταν εξουδετερώθηκε ο Ρ. Φεραίος τότε άλλαξε χαρακτήρα η Επανάσταση καί επετράπη μόνο ως εθνική – ελλαδική, όπως την ήθελαν οι Ευρωπαίοι, για να δημιουργήσουν άθρησκα κρατίδια. Το εθνικό πνεύμα καί οι έννοιες ελληνική πατρίδα, βουλγαρική, σερβική, αλβανική, ρουμανική κ.ο.κ. βόλευε στα ευρωπαϊκά σχέδια.

    β) Δεν υπήρξε ποτέ αντεθνικός καί φιλοτουρκικός ρόλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Μετά την πτώση του Βυζαντίου το Γένος μας χρειαζόταν κάποια δύναμη που θα εμπόδιζε την αλλοτρίωση καί θα εξασφάλιζε την επιβίωση καί ανάκαμψή του. Αυτή την δυσκολότατη αποστολή ανέλαβε η Ορθόδοξη Εκκλησία. Μέσα στην οθωμανική κυριαρχία συνεχίσθηκε η Ελληνοχριστιανική αυτοκρατορία μ’ έναν διαφορετικό τρόπο ύπαρξης μέσα στην Εκκλησία. Η εμμονή των Ρωμηών (Ελλήνων Ορθοδόξων) στην ορθόδοξη παράδοση καί μέσω αυτής καί στην ελληνικότητα, κρατούσε δεμένο το Γένος με ακμαίες τις ψυχικές καί πνευματικές του δυνάμεις. Πως λοιπόν, προκύπτει ο αντεθνικός - φιλοτουρκικός ρόλος της Εκκλησίας; Αν ήταν φιλότουρκοι, γιατί δολοφονήθηκαν ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄,  Μητροπολίτες καί πολλοί άλλοι Χριστιανοί;

    γ) Κανένα ρωμαίϊκο κράτος δεν καταβρόχθισε το Ελληνικό Έθνος. Απεναντίας, η Ρωμανία-Βυζάντιο είναι η αναμορφωμένη συνέχεια της αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου καί της Ρώμης, όπου οι Ρωμαίοι είχαν γίνει Έλληνες (πολιτιστικά) καί οι Έλληνες Ρωμαίοι (κρατικά) καί το κρατικό όνομα Ρωμαίος έγινε Ρωμηός με την έννοια του Χριστιανού Ορθοδόξου. Η Ρωμηοσύνη είναι η ελληνικότητα στην Χριστιανική – Ορθόδοξη διάστασή της. Από τον 7ο, 8ο αιώνα η Χριστιανική αυτοκρατορία έγινε καθαρά Ελληνική καί μέσα στον Ελληνισμό διατηρήθηκε η Ορθοδοξία. Κατά τον Μακρυγιάννη, η Επανάσταση του ’21 είναι καρπός της αθεράπευτης αγάπης του Έλληνα για την θρησκεία καί την πατρίδα.

     δ) Ονομάζεται η Ελλάδα γελοίο καί θεοκρατικό κρατίδιο της Ρωμηοσύνης, όταν στην χώρα μας δεν τίθεται θέμα θεοκρατίας που έχει δήθεν επιβάλλει η Ορθ. Εκκλησία, αφού ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, των επιστημών κ.α. είναι δεδηλωμένοι άπιστοι ή υποκρίνονται ότι θρησκεύουν καί είναι αυτοί οι διαμορφωτές της όποιας στείρωσης, διαφθοράς, σήψης, παραλυσίας καί παρακμής. Καμία απόφαση δεν λήφθηκε στο Κοινοβούλιο, στις Νομαρχίες, στους Δήμους που να ρωτήθηκε ή να επέβαλε την γνώμη του κάποιος Ιεράρχης ή Ιερέας της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς δεν πείθετε ότι όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας οφείλονται στην Ορθ. Εκκλησία όπως αναφέρεται στην ανάλυση του… Μακεδονικού ζητήματος, αφού ότι συντελείται σήμερα στη χώρα μας οφείλεται στις ξένες παρεμβάσεις. Τα πάντα κρίνονται μακριά απ’ την Ελλάδα καί «άλλοι καθορίζουν την εθνική της πορεία, το πολίτευμα, την κοινωνική οργάνωση…».

    ε) Σε θέματα ανάπτυξης, το γεγονός ότι οι επιστήμες αναπτύχθηκαν στην Δυτική κυρίως Ευρώπη, οφείλεται στην επικράτηση του Χριστιανισμού, που απομυθοποίησε καί απομάγευσε τον κόσμο από τους μύθους καί την μαγεία της ειδωλολατρίας που ήταν εξαρτημένη η ζωή του κόσμου. Οι πρωτοπόροι των επιστημών ήταν βαθιά πιστοί. Η αντίληψη αντιθέσεων επιστήμης καί Χριστιανισμού, αφορά απλές προσωπικές γνώμες, αφού επιστήμη καί Χριστιανισμός έχουν διαφορετικές μέθοδοι προσέγγισης των θεμάτων, χωρίς ποτέ να έχει διατυπωθεί καμία επιστημονική θεωρία που να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει Θεός, γιατί ο Θεός βρίσκεται έξω καί πέρα από τις δυνατότητες της επιστημονικής έρευνας.

      στ) Από τον εν λόγω αναλυτή, χαρακτηρίζεται ο ελληνοχριστιανισμός ως σχιζοφρενή ιδεολόγημα, αγνοώντας ότι το φαινόμενο που ονομάσθηκε ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, σημαίνει ότι ο Χριστιανισμός κατανοήθηκε από τον κόσμο με ελληνικό τρόπο «τῆ ἐπιστασία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος». Γιατί από τότε που ο Χριστιανισμός εισήλθε στον κόσμο καί συναντήθηκε με τον Ελληνισμό, οι κλασικοί Έλληνες έδωσαν την ελληνική γραμματεία καί τα μέσα στους Πατέρες καί Θεολόγους της Ορθοδοξίας για να ερμηνευθεί η Αγία Γραφή, να περιφρουρηθεί η ουσία της καί να διαδοθεί αυθεντικά. Επίσης, οι άνθρωποι του 4ου αιώνα καί μετέπειτα, αισθάνονται κληρονόμοι δύο πολιτισμών: του Ελληνισμού καί του Χριστιανισμού που εξύψωσε ακόμα περισσότερο τις αξίες των Ελλήνων.

    Είναι σχιζοφρένεια αυτός ο «πολιτισμός» που στόλισε τον κόσμο με αρετές; Με ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους «για του Χριστού την πίστη την Αγία καί της πατρίδος την ελευθερία»;

     ζ) Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει εδραιώσει καμία προδοτική θέση στην διοίκηση της Ελλάδας. Αντιθέτως το νέο Ελληνικό κράτος (1830) του Όθωνος καί των Βαυαρών, διέλυσε 416 Ορθόδοξα Μοναστήρια καί από το 1836 απαλλοτριώνει εκτάσεις της Εκκλησίας εκ των οποίων τα χρήματα ακόμα οφείλονται! Το 1952 η Εκκλησία υποχρεώθηκε με νόμο να παραχωρήσει στο κράτος τα 4/5 της καλλιεργήσιμης περιουσίας της καί το υπόλοιπο 1/5 αμφισβητήθηκε (δασικές ή διακατεχόμενες εκτάσεις). Μετά το νόμο Τρίτση (1987) η εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία, που στα μάτια κάποιων φαντάζει μεγάλη, αντιστοιχεί στο 0,48%  επί του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας. Αυτή είναι η προδοσία της Εκκλησίας στο κράτος, που κατά τ’ άλλα είναι ρωμαίϊκο;  Παρόλα αυτά τα ραπίσματα η Εκκλησία συνεχίζει να βοηθά με 1000 πάσης φύσεως φιλανθρωπικά ιδρύματα εν Ελλάδι, παραχωρώντας συχνά στο ελληνικό δημόσιο εκτάσεις όπου ανεγείρονται σχολεία, ιδρύματα, γυμναστήρια, στρατόπεδα, κοινόχρηστοι χώροι κ.α. Αρκεί να δεί κανείς, τι έχει προσφέρει στην Αθήνα, μόνο η Ι.Μ. Πετράκη!

Αυτοί είναι οι προδότες;

     η) Κατηγορείται η Ελλάδα ότι προσχώρησε στο βυζαντινισμό καί στη ρωμηοσύνη καί αμφισβητείται το αν αντλεί σήμερα η χώρα κάτι από την αρχαία Ελλάδα.

Μα ο Ελληνισμός στην ένωσή του με τον Χριστιανισμό αναστήθηκε ως νέος τρόπος ύπαρξης. Δεν είναι ο αρχαίος ειδωλολατρικός Ελληνισμός, αλλά ο Χριστιανικός Ελληνισμός. Από το 212μ.χ. οι Έλληνες φέρουν με την ίδια υπερηφάνεια τα ονόματα Έλληνας καί Ρωμηός. Το πρώτο τους συνδέει με την αρχαιότητα. Το δεύτερο με την συνέχειά τους μέσα στην Ορθοδοξία. Μέσω του Χριστιανισμού η αρχαία Ελλάδα δεν πέθανε ποτέ! Ο Ρώσος Φλωρόφσκι υποστηρίζει ότι «ο Ελληνισμός έχει αποκτήσει αιώνιο χαρακτήρα μέσα στην Εκκλησία». Η Ορθοδοξία είναι η συνέχιση της Ελληνικής αρχαιότητας, η πνευματική παράδοση του Ελληνισμού. Ακόμα καί σήμερα μπορεί π.χ. να δει κανείς ατόφια την αρχαία ελληνική γλώσσα καί μουσική στα βιβλία των Ακολουθιών της Ορθ. Εκκλησίας. «Η Ελλάδα ζεί στις Χριστιανικές Εκκλησίες», γράφει ο Άγγλος Ε. Ηatch. Το Ελληνικό κράτος, χάριν της Ορθοδοξίας, συνεχίζεται ακόμα καί τότε που ο Ελληνισμός έχασε την κρατική του ύπαρξη (τουρκοκρατία, φραγκοκρατία…).

    Γιατί λοιπόν, είναι κατηγορία το Βυζάντιο, η Ρωμηοσύνη; Οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί κατ’ άτομο, ένας-ένας κατά συνείδηση, χωρίς όπλα καί γιαταγάνια όπως επέβαλαν τα πιστεύω τους άλλες θρησκείες καί πολιτεύματα. Πως μπορούν να ταυτισθούν οι έννοιες βυζάντιο-ρωμηοσύνη με τον Ιουδαϊσμό του διεθνούς εξουσιασμού, όταν η παγκοσμιοποίηση δηλ. η εβραιοκρατία που επιβάλλεται σ’ όλο τον κόσμο, έχει σήμερα δύο εμπόδια, εκ των οποίων το ένα είναι η Ορθοδοξία;

    θ) Περί των ύβρεων ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η πνευματική ταφόπλακα της θαμμένης Ελλάδας καί ότι οι Ρωμηοί (Έλληνες Ορθόδοξοι) είναι ανίκανοι χωρίς ευρύτητα πνεύματος, ας αναλογισθούν κάποιοι αν μπορούν να ομιλήσουν, να γράψουν, να φιλοσοφήσουν, να θεολογήσουν καί να ζήσουν, όπως οι Απ. Παύλος, Μέγας Βασίλειος, Άγιοι Αθανάσιος, Φώτιος, Ιερός Χρυσόστομος, Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Παλαμάς, Νικόδημος Αγιορείτης κ.α. Πατέρες, κυρίως δε όπως ο Χριστός, που όσοι τους γνώρισαν ακόμα καί μέσα από τις Γραφές αναθεώρησαν πολλά στη ζωή τους, γιατί μέσα στον Χριστιανισμό υπάρχουν τα καλύτερα συστήματα συμβιώσεως ανθρώπων καί οι ιδανικότεροι τρόποι συμπεριφοράς καθώς καί η τελειότητα για το προορισμό του ανθρώπου.

    ι) Αποκαλείται μάγος της χριστιανικής απάτης, ένας Ορθόδοξος Ιεράρχης, όταν υπάρχουν παγκοσμίως περισσότεροι από 100 εκατομμύρια δεδηλωμένοι λάτρες του σατανά! Είναι μάγος ένας Ιερωμένος της Ορθ. Εκκλησίας που προσεύχεται υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευκρασίας αέρων, ευφορίας της γης, υπέρ πλεόντων καί οδοιπορούντων; Είναι απάτη να πιστεύει κάποιος ότι ο Θεός Ενανθρωπήθηκε, δίδαξε, Σταυρώθηκε, Αναστήθηκε καί θα κρίνει ζώντες καί νεκρούς γιατί η ζωή δεν τελειώνει στο νεκροταφείο όπως… συμφέρει σε πολλούς; Είναι απάτη όλα αυτά που επιβεβαιώθηκαν από ανθρώπους πρώην Ιουδαίους καί ειδωλολάτρες που έγιναν Χριστιανοί θυσιάζοντας ακόμα καί την ζωή τους; Είναι απάτη η Αλήθεια που διαδόθηκε όχι με όπλα αλλά με το κήρυγμα ψαράδων καί απλών βιοπαλαιστών που έφραξαν στόματα φιλοσόφων; Είναι απάτη να πιστεύεις ότι όλα γύρω σου δεν έγιναν τυχαία με ένα μπαμ; Ποια απάτη θα ανδρωνόταν καί θα εξαπλωνόταν μετά από τόσους σφοδρούς διωγμούς;

     ια) Αναφέρεται λανθασμένα, ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ’ έναν Έλληνα καί σ’ έναν Ρωμηό, αν καί Ρωμηός σημαίνει Ορθόδοξος πολίτης της Χριστιανικής αυτοκρατορίας του Βυζαντίου καί ακολούθως της πατρίδας που είναι ο χώρος πραγματώσεως του Έλληνα Ρωμηού, δηλαδή του Ορθοδόξου. Η πατρίδα νοείται πάντα σε συνάρτηση με τη «θρησκεία», διότι αυτή μας ελευθέρωσε. Αν δεν ήταν η Ορθοδοξία, σήμερα θα είχαμε άλλη ιθαγένεια καί θα μιλούσαμε διαφορετική γλώσσα (ίσως φοράγαμε καί φέσι), όπως πολλοί εξισλαμισμένοι ή μετανάστες Έλληνες που σήμερα οι απόγονοί τους είναι μέλη πολυπληθών κρατών!

    ιβ) Τέλος, ας επισημανθεί ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν είναι αμερικανοκρατούμενη, αλλά τόσο αυτή όσο καί η ίδια η Αμερική διοικούνται από τους σιωνιστές μέσω της εβραιομασονίας καί οι ηγεσίες των λαών δεν έχουν διαμορφωθεί με βάση την πολιτεία του Θεού ή  του Πλάτωνα, αλλά του Ταλμούδ!

    Ας κατανοήσουν καί ας αναρωτηθούν αυτοί που θέλουν δήθεν να απελευθερώσουν την Ελλάδα από τον… Χριστό, ότι η Ορθοδοξία επέζησε χωρίς το Ελληνικό κράτος. Η Ελλάδα θα υπήρχε χωρίς την Ορθοδοξία;

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel