Ζωηφόρος

«Η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει»,

«Η Ελλάδα που αντιστέκεται

η Ελλάδα που επιμένει»

Σχόλιο του blog klassikoperiptosi:

(Το πιο κάτω κείμενο το μεταφέραμε από το πεδίο των σχολίων γιατί θεωρούμε ότι έχει να πεί πολλά συμπληρωματικά πάνω στο θέμα το οποίο θίγει η παρούσα ανάρτηση)

    Σπάνια παρακολουθούσα τον σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος μέχρι που άκουσα την εκπομπή του Παναγιώτη Κίκιλη "Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει".

    Παρακολούθησα αρκετές εκπομπές του και έχω ηχογραφήσει τις 4 τελευταίες του, πριν από την αποπομπή του από τον σταθμό.

    Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Κίκιλης είναι ιατρός με πολλές γνώσεις στην μουσική μας παράδοση (εκκλησιαστική και παραδοσιακή μουσική). Κάθε του εκπομπή στις 5 μ.μ. κάθε Κυριακή εδώ και 20 χρόνια διακρινότανε από αγάπη στην μουσική μας αλλά και για το πάθος του και την αγάπη του για τον Ελληνισμό και την Εκκλησία. Αυθόρμητος χαρακτήρας και πολύ αγαπητός στο κοινό του σταθμού.

    Στις τελευταίες του εκπομπές επικεντρώθηκε κυρίως (εκτός της μουσικής) στα εξής:

    - Μίλησε με πολύ νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες της Μικρασίας και την αγριότητα των Τούρκων. Ανέφερε και συγκλονιστικά περιστατικά που έζησε από πρόσφατο ταξίδι του εκεί.

    - Ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργεί στον δημοκράτη πολίτη και στον ορθόδοξο ο Α.Μ.Κ.Α.

    - Αντιτάχθηκε με σθένος στον διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς και τη συνάντηση στην Κύπρο όπου θα συζητιότανε το θέμα του πρωτείου του αιρεσιάρχη πάπα (λές και λύθηκαν όλα τα άλλα προβλήματα και είμαστε πλέον έτοιμοι για την 'πολυπόθητη' ένωση).

    - Μίλησε με παρρησία εναντίον της Νέας Τάξης και τις μεθοδεύσεις της, όπως έχει χρέος να κάνει κάθε ορθόδοξος.

    - Προεκλογικά προέτρεψε τους χριστιανούς να προσέξουν να ψηφίσουν κόμματα και πολιτικούς χριστιανούς, που δεν θα κυνηγήσουνε την εκκλησία ούτε θα συνεχίσουν τον αποχριστιανισμό της ορθόδοξης κοινωνίας.

    - Η ανταπόκριση του κόσμου (καθώς οι 4 τελευταίες του εκπομπές εμεταδίδοντο απευθείας) ήταν εκπληκτική και εκτός από το ότι τον συνέχαιραν συνεχώς στον αέρα, του ζητούσαν διευκρινίσεις και συμβουλές πάνω στα θέματα που έθιγε.

    Η εκπομπή αυτή νομίζω ήτανε σημείο αναφοράς για τον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξέπεμπε ορθόδοξη πνευματικότητα όπως αρμόζει σε Εκκλησιαστικό σταθμό.

    Με την Νέα Τάξη όμως στον ραδιοσταθμό, η εκπομπή καταργήθηκε βάναυσα, χωρίς καμμία προειδοποίηση, ώστε τουλάχιστον να μπορέσει ο κ. Κίκιλης να ενημερώσει και να αποχαιρετήσει τους ακροατές του. Αυτό ήτανε το 'ευχαριστώ' του ραδιοσταθμού σε έναν άνθρωπο που μόχθησε επί 20 έτη, προσφέροντας νομίζω αφιλοκερδώς άρωμα ορθοδοξίας και ελληνικής παράδοσης.

    Ήταν ένα ακόμη κτύπημα εναντίον της εκκλησίας από ανθρώπους νεοεισαχθέντες στον ραδιοσταθμό της εκκλησίας. Οι οποίοι υποκριτικά μας προτρέπουν, να τους υποδείξουμε εμείς οι ακροατές τι χρειάζεται για να βελτιωθεί το πρόγραμμα του σταθμού.

    Ορθόδοξη πνευματικότητα χρειαζόμαστε εμείς οι ακροατές του σταθμού σας, ελληνική παράδοση, κήρυγμα μετανοίας, και ενημέρωση για τις πάμπολες αιρέσεις της Νέας Εποχής, τώρα που τα πετάξατε, κύριοι αρμόδιοι για το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού.

πηγή: http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/10/2.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration