Logo
Print this page

Επαναφέρουν την υπόθεση Βατοπαιδίου

Έναν ακόμη σταυρό καλούνται να σηκώσουν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου και 13 ακόμη άτομα για ένα "σκάνδαλο" που, από την πρώτη στιγμή η Romfea.gr, θεωρεί πως δεν υφίσταται.

 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ' αρίθμ 2000/13) παραπέμπει τον ηγούμενο της Μονής και 13 ακόμη πρόσωπα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να δικαστούν "για δήθεν ενέργειες που έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου".

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη η φημολογία πως θα άνοιγε και πάλι η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα.

Μερικά ΜΜΕ που επηρεάζονται από συγκεκριμένους κύκλους, χωρίς να έχουν ιδέα από την υπόθεση, έχουν βγάλει ήδη το συμπεράσμά τους: ένοχοι. Αυτό είναι που θέλουν.

Ισχύει δεν ισχύει. Γιατί αυτό βολεύει και εξυπηρετεί. Το ποιους θα το κρίνει η ιστορία...

πηγή: http://romfea.gr/diafora-ekklisiastika/19536-2013-10-07-15-24-00

***

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ...

ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 14 άτομα, κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ιερών ανταλλαγών μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της...

Μονής Βατοπεδίου. Ειδικότερα, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, ο Δημήτρης Πελέκης, ο Διονύσης Πελέκης, ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, ο Στέφανος Δέτσης, ο Χριστόδουλος Μπότσιος, ο Γρηγόρης Κρόμπας, ο Πέτρος Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο Γιώργος Μητρόπουλος, η Σταματούλα Μαντέλη και ο Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

Αντίθετα, με το βούλευμα απαλλάσσεται ο τότε διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, κατηγορίες για τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού, σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του Δημοσίου.

Πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8009.html

***

Σε δίκη Εφραίμ και άλλοι 13 για το Βατοπέδι

Σε δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και άλλα 12 άτομα για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών».

Απαλλακτικό για τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Με το βούλευμά τους (αριθμ. 2000/2012) οι εφέτες κρίνουν ότι για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου πρέπει να παραπεμφθούν 14 κατηγορούμενοι -από τους συνολικά 32, που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία- ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Βάσει του βουλεύματος, σε δίκη για την υπόθεση παραπέμπονται ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, ο Στέφανος Δέτσης, ο Χριστόδουλος Μπότσιος, ο Γρηγόριος Κρόμπας, ο Πέτρος Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο Γεώργιος Μητρόπουλος, η Σταματούλα Μαντέλη και ο Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

Οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν ανά περίπτωση οι 14, αφορούν τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας, της απιστίας και των ψευδών βεβαιώσεων για την ανταλλαγή τής λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, παύεται οριστικά η ποινική δίωξη -λόγω παραγραφής- για την πλειονότητα των κακουργημάτων και ταυτόχρονα, αίρεται για τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο περιοριστικός όρος της παραμονής εντός των ορίων του Αγίου Όρους.

 

Βάσει του βουλεύματος, οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Για τα πρόσωπα, που δεν παραπέμπονται -μεταξύ των οποίων και ο κ. Αγγέλου- οι εφέτες κρίνουν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63899372

 

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR