Ζωηφόρος

Το ΠΑΣΟΚ εισηγείται ανάκληση αποφάσεων για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

Το ΠΑΣΟΚ εισηγείται ανάκληση αποφάσεων

για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

30.09.08

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και την ανταλλαγή των ακινήτων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Στη πρόταση νόμου, που παρουσίασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι Δημήτρης Ρέππας και Ντίνος Ρόβλιας, προβλέπονται, μεταξύ άλλων:

- Η ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη διοικητική αναγνώριση της κυριότητας της Μονής Βατοπαιδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.

- Η απευθείας εκ του νόμου ανάκληση των διοικητικών πράξεων που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την ανταλλαγή ποσοστών κυριότητας της λίμνης με ακίνητα του Δημοσίου, μέσω της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.

- Ακυρώνονται όλες οι δικαιοπραξίες και οι συμβαιολογραφικές πράξεις με τις οποίες συντελέστηκε η ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου, μέσω της ΚΕΔ και της Μονής Βατοπαιδίου.

- Επανέρχεται στο σημείο που βρισκόταν πριν την έκδοση των σχετικών διοικητικών πράξεων και τη σύναψη των συνακόλουθων δικαιοπραξιών ως προς όλα τα ακίνητα (λίμνη Βιστωνίδα και ανταλλαγέντα).

Οι κ. κ. Βενιζέλος, Ρέππας και Ρόβλιας κάλεσαν τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρότασή τους όσο και την κυβέρνηση να την κάνει αποδεκτή.

«Καλούμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση μας, καθώς και την κυβέρνηση να την αποδεχθεί, ως πρώτη έμπρακτη μετάνοια για τις ευθύνες που έχει για το θέμα αυτό» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτή» συμπλήρωσε, «τη μέρα που η κυβέρνηση υφίσταται μια πολιτική και κοινοβουλευτική δοκιμασία, φτάνοντας στα όρια αντοχής της».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για απαράδεκτη αδράνεια της κυβέρνησης και υποστήριξαν ότι «ο πρωθυπουργός αρέσκεται στους ισχυρισμούς του ότι η Δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση, χωρίς να διαβιβάζει το φάκελο στη Βουλή, για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι του τεράστιου αυτού σκανδάλου», για το οποίο, όπως είπαν, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel