Logo
Print this page

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

30.09.08

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου στο θέμα του Βατοπαιδίου, ενώ η Μονή παίρνει θέση με 6σέλιδη επιστολή. Ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε τον κ. Εφραίμ να επανεξετάσει «τα πράγματα γιατί τα χρήματα παίρνουν νόημα και αξία όταν μεταλλάσσονται σε διακονία και εξυπηρέτηση».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδας και το Άγιο Όρος είναι διακριτές δικαιοδοσίες, συμπληρώνει όμως ότι ο αντίκτυπος της επικαιρότητας δεν τον αφήνει αδιάφορο και τον προβληματίζει.

Στη αντεπίθεση πέρασε η Μονή Βατοπαιδίου κατά όσων της επιτίθενται «άδικα» -όπως αναφέρει στην επιστολή της - ενώ διαμηνύει ότι θα φθάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υποστηρίζει ότι δεν έχει συμμετοχή σε καμιά παρανομία και ότι η ανταλλαγή της Βιστωνίδας ήταν επιλογή του Δημοσίου και δηλώνει έτοιμη για ανάκληση των ανταλλαγών.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βατοπαιδίου κατέθεσε στην εισαγγελέα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Η υπόθεση δεν αφορά ένα κοινό σκάνδαλο, τόνισε αμέσως μετά ο κ. Δραγασάκης. «Δεν είναι θέμα κάποιου σατανικού καλόγερου, αλλά πρόκειται για δομές με δικτυώσεις τεράστιες με προσβάσεις στο πολιτικό σύστημα στις οποίες δομές άλλοτε κέντρο είναι η εκκλησία και άλλοτε ιδιώτες με σκοπό την οικειοποίηση δημόσιων εκτάσεων και δημόσιας περιουσίας», είπε, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να φανταστεί πως όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν χωρίς πολιτικές ευθύνες.

«Οι πολιτικές αποφάσεις και ο τρόπος υλοποίησής τους δείχνουν ότι δεν προστατεύθηκε το δημόσιο συμφέρον. Μου κάνει εντύπωση γιατί παρά το θόρυβο που προκλήθηκε το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να δίνει μισθώματα στη Μονή», κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

Εν τω μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις οικονομικές δραστηριότητες της Μονής Βατοπαιδίου, ύστερα από τις αποκαλύψεις για την ακίνητη περιουσία της και τη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος έχει προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσει στη δέσμευση επιπλέον χρηματικού ποσού 16 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η Μονή.

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR