Logo
Print this page

Η αλήθεια για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, του Προκόπη Γεωργίου

"Η αλήθεια για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου"

του Προκόπη Γεωργίου

(πρ. Αστ. Δ/ντης Λάρνακος)    

από την ιστοσελίδα «romfaia.gr»

30.09.08

Αγαπητέ κ. Διευθυντά, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πολλοί και στην Κύπρο ακόμη επιτίθενται κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου ότι τάχατες ασχολείται με κτηματομεσιτικά και ότι αυτοί (οι κατήγοροι) αγωνίζονται με νύχια και με δόντια...απλώς «για τον άρτον ημών τον επιούσιον».

Πιστώνω με πολύ καλή πίστη τους διάφορους αρθρογράφους και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι θύμα παραπληροφόρησης.

Δεν γνωρίζουν ότι η Μονή Βατοπαιδίου δώρισε μόνο στην περιοχή της Ουρανουπόλεως 25.000 στρέμματα γης στο Ελληνικό Δημόσιο για εγκατάσταση προσφύγων!

Κάθε χρόνο διαθέτει 2.000.000 ευρώ για υποτροφίες, βοήθεια σε φτωχούς κ.α. Διαθέτει σήμερα 5.000.000€ για ανέγερση γηροκομείου στην Κύπρο.

Δεν προτίθεται να αναφερθώ εν εκτάσει σ’ όλους τους τομείς της δραστηριότητας της Μονής Βατοπαιδίου, γιατί πιστεύω ότι θα έλθω σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Περιορίζομαι να αναφέρω ότι βαθιά είναι η συναίσθηση της ευθύνης τους και οι σκοποί τους ξεκάθαροι, ασχολούνται μόνο με τα πνευματικά και φιλανθρωπικά καθήκοντά τους.

Το γεγονός ότι ο καθηγούμενος του Βατοπαιδίου διασφάλισε κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της μονής του, διερωτάται ένας τι το μεμπτό.

Προ 84 τόσα χρόνια το επίσημο Ελληνικό Κράτος αναγνώρισε -επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 1994 υπό τους κ.κ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Σημίτη- τα δικαιώματα της μονής επί διαφόρων τεμαχίων γης και έρχονται σήμερα αριθμός βουλευτών της αντιπολίτευσης για καθαρά ψηφοθηριακούς λόγους να αμφισβητήσουν όλες τις νόμιμες δικαστικές πράξεις και όχι μόνο, να αμφισβητούν το ήθος ενός αγίου ανθρώπου του γέροντα Εφραίμ.

Και ύστερα μιλούν για κράτος δικαίου.

Είναι γεγονός ότι προ της εγκατάστασης των Κυπρίων μοναχών στο Βατοπαίδι, την περιουσία της μονής την ενέμοντο μερικοί αετονύχηδες.

Ο γέροντας Εφραίμ τη διεκδίκησε και την έθεσε υπό την κηδεμονία της μονής του. Μήπως είναι αμάρτημα;

Η Μονή Βατοπαιδίου είναι το γυμναστήριο που αναδεικνύει πρωταθλητές του πνεύματος, αναστήματος αρετής και αγιότητος.

Προσφέρει την ολοκληρωμένη διάσταση της ζωής. Τη μυστική, την εσχατολογική, την αγιαστική, την κοινωνική. Είναι η πηγή της αγιότητας, του πνεύματος, της επιστήμης, της τέχνης που προσφέρει χωρίς διακοπή στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία, στον κόσμο ολόκληρο.

Οι λόγοι της πολιτικής ενάντια στο Βατοπαίδι και στον καθηγούμενο του είναι νοητοί αλλά όχι δικαιολογημένοι και δίδουν την εικόνα ότι «το άλας εμωράνθη».

Αντί μάννα όξος στον άνθρωπο που κατέστησε ένα ερειπωμένο μοναστήρι πηγή ζωής και φωτός και μεριμνά για τη χριστιανική μόρφωση των επισκεπτών του, εξευγενίζει γενικά τον άνθρωπο και ανακαινίζει την ψυχή του.

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR