Ζωηφόρος

Ένα γράμμα στο πολυαγαπημένο παιδί του Γέροντα Ιωσήφ,

Ένα γράμμα

στο πολυαγαπημένο παιδί

του Γέροντα Ιωσήφ

Αγαπητέ Γέροντα Εφραίμ,

Η κοίμηση του άγιου, για εμάς, Γέροντα Ιωσήφ, μου έφερε ανάμεικτα συναισθήματα λύπης (για την προσωρινή απώλεια) και χαράς (για την εκπλήρωση του στόχου που είχε βάλει ο ίδιος ). Ο Γέροντας Ιωσήφ, από 12 χρονών παιδάκι, πάλεψε, αγωνίστηκε, βασανίστηκε, υπέφερε, στερήθηκε και τώρα έχει αφήσει αυτή την τόσο δύσκολη αλλά και τόσο ευλογημένη κληρονομιά σε εσάς Γέροντα Εφραίμ. Εγώ τώρα σκέφτομαι εσάς και τον πόνο σας που δεν γνωρίζω αν ο κόσμος καταλαβαίνει. Αλλά πώς δεν καταλαβαίνει? Ο κόσμος δεν χάνει τους αγαπημένους τους κάθε μέρα? Γιατί ο πόνος ο δικός σας να είναι διαφορετικός από το δικό τους? Από μικρό παιδί σε είχε από το χέρι και γνωρίζω ότι σε αγαπούσε πάρα πολύ. Είναι καιρός πλέον ο κόσμος να κάνει μια προσπάθεια να καταλάβει πραγματικά τι γίνεται στον κόσμο. Και αυτοί οι άνθρωποι που παραδέχονται τον Γέροντα Ιωσήφ, τί καλός , τι πιστός , τι αφοσιωμένος, τι φωτισμένος που ήταν, να αγαπήσουν και το πολυαγαπημένο και διαλεγμένο παιδί του, εσάς.

Εγώ που είμαι μητέρα, δεν μπορώ να φανταστώ τέτοιο character assasination (ηθική δολοφονία, δολοφονία προσωπικότητας) του παιδιού μου. Ούτε που χωράει στο μυαλό μου η σκέψη πώς μπορεί να ένιωθε ο Γέροντας Ιωσήφ, με τις βλακείες των καναλαρχών των Αθηνών ενάντια στο πολυαγαπημένο παιδί του, εσάς. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η υγεία του, τους τελευταίους μήνες, είχε επιδεινωθεί. Μα ποιός γονιός δεν θα είχε αρωστήσει από την στεναχώρια του, προπάντων όταν είναι όλα ψέμματα? Δεν είναι ειρωνικό να δοξάζουν τον Γέροντα Ιωσήφ (και καλά κάνουν) και την ίδια στιγμή, το παιδί του που τόσο αγαπούσε, δεν το αναφέρουν καν, λες και δεν είσασταν μια οικογένεια? Ο Χριστός, η Παναγία, η Μονή Βατοπαιδίου, ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο Γέροντας Ιωσήφ, εσείς ο Γέροντας Εφραίμ, οι μοναχοί της Μονής, ΟΛΟΙ μια οικογένεια.

Μη στεναχωριόσαστε όμως, τώρα, από εκεί που βρίσκεται ο Γέροντας Ιωσήφ, δίπλα στην Παναγία που τόσο πιστά υπηρέτησε, θα μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα.

Μου είχανε πεί ότι συνεχώς αποζητούσε «το τραίνο που θα περάσει να τον πάρει».

Σαν μια μάνα που είμαι, αμα δεν μπορούσα να βοηθήσω το παιδί μου αλλιώς, το ίδιο πράγμα ακριβώς, θα ζητούσα και εγώ.

Προσεύχομαι για εσάς, ο κόσμος γρήγορα να καταλάβει την μεγάλη αδικία εναντίον σας και πόσο πολύ αυτή η αδικία στο προσωπό σας στεναχωρούσε τον Γέροντα Ιωσήφ.

Είναι καιρός να σε ξαναγαπήσουνε. Αυτό ακριβώς θα ήθελε, ο Γέροντας Ιωσήφ.

Σας αγαπώ πολύ.

Η κορούλα σου Άννα.

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel