Ζωηφόρος

Όλη η αλήθεια για την απόφαση κατά του Γέροντα Εφραίμ,

Όλη η αλήθεια για την απόφαση

κατά του Γέροντα Εφραίμ

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή σε Εφραίμ και Αρσένιο

Η είδηση όπως μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα in.gr

Ποινές φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, το μοναχό του ίδιου μοναστηριού Αρσένιο και την πρόεδρο πρωτοδικών, Μαρία Ψάλτη.

Η δικαστικός λειτουργός κρίθηκε ένοχη για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρόεδρος Πρωτοδικών κατηγορείτο ότι καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει την απόφαση για την υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού που είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, όταν τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου.

Από την πλευρά τους, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούνταν ότι παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της εις βάρος τους απόφασης.

Στην απολογία της, η δικαστής ισχυρίστηκε ότι η καθυστέρηση στη δημοσίευση της απόφασης ήταν συνήθης.

Από την πλευρά του, ο μοναχός της Μονής Βατοπεδίου Αρσένιος είπε ότι οι εκτάσεις της Βιστωνίδας ήταν του μοναστηριού και αποκτήθηκαν με χρυσόβουλα.

Ο Εφραίμ δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε διά πληρεξουσίου δικηγόρου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1062233&lngDtrID=244

Η είδηση όπως μεταδόθηκε από το ιστολόγιο vatopaidi.wordpress.com

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη κατά της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ και πατέρα Αρσενίου από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής. Η δικαστής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος για τη μη έκδοση αποφάσεως του Πρωτοδικείου Ροδόπης όπου εκδικαζόταν η αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου και οι πατέρες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα.

Δεν προέκυψε καμία μαρτυρία και κανένα στοιχείο εναντίον του Γέροντα Εφραίμ και του πατρός Αρσενίου, γιατί πράγματι δεν υπήρχε κανένα αδίκημα. Όλοι περίμεναν την αθώωση, και αντί αυτής της αθωώσεως βγήκε παράδοξη απόφαση, που σε μερικά σημεία αθωώνει ενώ σε κάποια άλλα όχι.

Αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι μόνο ή ύπαρξη διαφόρων σκοπιμοτήτων οδηγούν σε παράδοξες αποφάσεις. Εξεδόθη απόφαση Πρωτόδικη εφέσιμη και ήδη έχει ασκηθεί έφεση από τους δικηγόρους της Μονής.

Η απόφαση αυτή ομιλά για 15 μήνες με αναστολή κατά του Γέροντα Εφραίμ και του π. Αρσενίου αντίστοιχα, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί ακόμη και αν τελεσιδικήσει. Αλλά και στην περίπτωση που τελεσιδικήσει δεν θα χρειαστεί να εξαγοραστεί.

Ίσως η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη από ένα Πρωτοδικείο της επαρχίας, χωρίς ιδιαίτερες αντοχές από τον πρωτοφανή θόρυβο που έχει προκληθεί εναντίον της Μονής και την περιρέουσα ατμόσφαιρα.

πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2009/10/09

Η είδηση όπως μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα Romfea.gr

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», επικοινώνησε με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη ο οποίος παρακολούθησε όλη τη δίκη.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος μιλώντας στη "Romfea.gr", τόνισε τα εξής: «Παρότι συνηγόρησαν έξι ογκόλιθοι της νομικής επιστήμης, ως συνήγοροι των κατηγορουμένων και παρότι κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο το οποίο απέδειξαν ότι είναι αβάσιμο και όλες οι κατηγορίες διαλύθηκαν. Διότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία».

«Επίσης, ο εισαγγελέας απεύθυνε ένα κατηγορώ το οποίο δεν στοιχειοθέτησε, αφού οι νομικοί σύμβουλοι το χαρακτήρισαν ως σενάριο φαντασίας, το οποίο θα μπορούσε να πει υποθετικά μόνο ένας δημοσιογράφος από τηλεοράσεως», συνέχισε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Κλείνοντας ο π. Νεκτάριος δήλωσε: «Ενώ το ακροατήριο ήταν υπέρ της Μονής, ακόμη αυτοί που ήταν "κατά" έλεγαν ότι επείσθησαν με αυτά που άκουσαν, λέγοντας ότι τελικά η απόφαση θα είναι αθωωτική, διότι ουδέν αποδείχθηκε. Όμως, τελικά οι δικαστές ομόφωνα είπαν ένοχοι! Μας εντυπωσίασε δε το γεγονός, ότι η καταδικαστική απόφαση για ένα δήθεν πλημέλημα μεταδόθηκε άμεσα από τα κρατικά κανάλια. Το λέω αυτό, διότι ενώ έχουν προηγηθεί 2 δικαστήρια με αθωωτικές αποφάσεις υπέρ της Μόνης οι οποίες μιλούσαν για την κυριότητα της λίμνης, ουδέποτε ανακοινώθησαν από τα ΜΜΕ".

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3236&Itemid=1

Σχόλιο της ιστοσελίδας: Θεωρούμε με βεβαιότητα ότι ο Γέροντας Εφραίμ θα λυπήθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου. Θα περίμενε και θα ευχόταν μεγαλύτερη ποινή, ίσως και εγκλεισμό στη φυλακή, ακόμη και το εκτελεστικό απόσπασμα, αν υπήρχε εδώ τέτοια δυνατότητα!!!. Βέβαια, ας είναι ήσυχος, τίποτε δεν αποκλείεται σ΄ αυτή τη χώρα!!!.

Γιατί τα λέμε αυτά; Εκείνοι που διαβάζουν τα Συναξάρια, τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας που ζουν στην Εκκλησία θα καταλάβουν.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel