Ζωηφόρος

Η αποφυλάκιση ήρθε - Αναμένουμε και τη δικαίωση του Γέροντα,

Η αποφυλάκιση ήρθε.

Αναμένουμε και τη δικαίωση του Γέροντα

(Όλα τα σχετικά με την

υπόθεση του Γέροντα Εφραίμ)


***

Μετά την αποφυλάκισή του

Θερμής υποδοχής έτυχε στο Άγιο Όρος ο ηγούμενος Εφραίμ

Ο ηγούμενος Εφραίμ αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής

Έφτασε πριν από λίγη ώρα ο ηγούμενος Εφραίμ στο Άγιο Όρος, όπου οι μοναχοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο λιμανάκι των Καρυών.

Με δήλωσή τους οι μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου αναφέρουν:

«Ο ηγούμενος Εφραίμ και η αδελφότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, με τους 120 μοναχούς, νιώθουν ανακούφιση και βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Παναγία και ελπίζουν ότι ο Θεός θα δώσει όλα να έχουν ένα αίσιο τέλος».

Ο ηγούμενος Εφραίμ αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την απόφαση του συμβουλίου Εφετών, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.

Ο ηγούμενος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό τον προηγούμενο Δεκέμβριο με βούλευμα του Συμβουλίου το οποίο έλυνε τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα υπέρ της ανακρίτριας.

Ο Εφραίμ έκανε δύο προσφυγές για αποφυλάκιση, εκ των οποίων η δεύτερη έγινε δεκτή.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231189200

***

ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ Γ. ΕΦΡΑΙΜ»

Ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος στο agioritikovima.gr

«Ευχαριστούμε το θεό γιατί έδειξε τουλάχιστον αυτή τη δοκιμασία στον γέροντα. Ευχόμενα ο θεός να δώσει να τακτοποιηθούν και τα υπόλοιπα θέματα.

Με ικανοποίηση δεχθήκαμε την απόφαση του συμβουλίου εφετών», δήλωσε στο agioritikovima.gr ο Ιεράρχης.

Πηγή: http://agioritikovima.gr/agnea/5762-lemeou-athanaios-eucharitoume-ton-theo-gia-tin-ntokimaia-ton-g-efraim

***

ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ: «Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ»

Ο μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ στο agioritikovima.gr

«Οι περισσότεροι επίσκοποι είπαμε ότι θα μπορούσαμε και αλλιώς να έχει διευθετηθεί αυτή η υπόθεση.Η προφυλάκιση ήταν άσχημη, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν θρησκευτικό συναίσθημα. Λυπηθήκαμε πάρα πολύ με την προφυλάκιση του Καθηγούμενου Εφραίμ», σημείωσε ο Ιεράρχης μιλώντας στο agioritikovima.gr

«Με την αποφυλάκιση πιστεύω ότι η δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ είναι αθώος», συμπλήρωσε.

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5761-enteis-i%CE%BFil-o-archimanntritis-efraim-einai-ath%CE%BFos

***

Απίστευτα γελοίες αναφορές των δικαστών:

«O Εφραίμ δεν ρέπει πια στο έγκλημα –τον συνέτισε η φυλακή»

Του Παναγιώτη Στάθη

Μια ποινική αξιολόγηση σε βάρος του, για την ύπαρξη “ενδείξεων τέλεσης εκ μέρους του αξιοποίνων πράξεων” αλλά και μια περίπου διθυραμβική περιγραφή χαρακτήρα και προσωπικότητας, επιφύλαξαν οι δικαστές του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ στο σκεπτικό της αποφυλάκισής του.

Η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης έγινε τελικά δεκτή για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της επικαιρότητας, που πέρασε το κατώφλι του Κορυδαλλού πριν από σχεδόν 4 μήνες, κατηγορούμενος για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και Δημοσίου.

Η αυλαία αυτής της περιπέτειας, σε αρχικό επίπεδο βέβαια αφού εκκρεμεί πλέον η παραπομπή του σε δίκη, πέφτει σήμερα το πρωί όταν θα ανοίξουν, λίγο πριν μπει η μεγάλη εβδομάδα, οι πύλες των φυλακών για τον ιερωμένο. Ο δικός του «Γολγοθάς» ολοκληρώνεται με ένα βούλευμα που κάνει δεκτή την (δεύτερη) θετική εισήγηση του εισαγγελέα Π. Μαντζούνη και του επιβάλλει εγγυοδοσία 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από τη Μονή Βατοπεδίου και εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής του.

«Δεν ρέπει στο έγκλημα»

Οι δικαστές αναφέρουν κατ΄ αρχήν πώς προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος του Εφραίμ για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, αλλά καταλήγουν ότι:

«Επειδή όλη η υπόθεση αστικώς και ποινικώς εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων, δεν υφίσταται εκ νέου περίπτωση εκ νέου ανάμειξης στη υπόθεση διοικητικών υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού των οργάνων αυτών εκ μέρους του κατηγορούμενου, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος από τα αρμόδια δικαστήρια...

Εξάλλου, πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου εκφράζονται με έντονα θετικό τρόπο για το πρόσωπο, το χαρακτήρα και το έργο του κατηγορούμενου, γεγονός που συνηγορεί ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις αποκλειστικώς στα πλαίσια της διεκδίκησης από τη Μονή των ως άνω ακινήτων και ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων, ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων".

«Η φυλακή τον συνέτισε»

Οι δικαστές αναφέρονται δε και στο γεγονός ότι από τους δεκάδες κατηγορούμενους για την υπόθεση ο κ. Εφραίμ είναι ο μοναδικός που μπήκε στις φυλακές, ενώ εκτιμούν ότι ο χρόνος παραμονής στις φυλακές είναι ικανός να τον συνετίσει:

"Εξάλλου, ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να συνετίσει τον κατηγορούμενο και να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Σημειώνεται ότι από όλους τους κατηγορούμενους, μόνο ο παρών κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος".

Επίσης αναφέρεται ότι δεν τυγχάνει ύποπτος φυγής, αλλά και ότι προέκυψαν προβλήματα στην υγεία του. Ακόμη ότι δεν είχε ποινική εμπλοκή, ούτε πριν ούτε μετά το Βατοπέδι σε άλλες παράνομες πράξεις.

Πηγή: http://m.capital.gr/News.aspx?id=1455889

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2012/03/o_30.html

***

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η υποδοχή του Ηγουμένου Εφραίμ στο Βατοπαίδι

Με δάκρυα στα μάτια και αναμμένες λαμπάδες οι πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, υποδέχθηκαν πριν από λίγο τον Πνευματικό τους πατέρα και Ηγούμενο Γέροντα Εφραίμ.

Ο Ηγούμενος έγινε δεκτός από την αδελφότητα, καθώς και από εκατοντάδες προσκυνητές.

Οι προσκυνητές έτρεχαν να πάρουν την ευλογία του γέροντα, ο οποίος φανερά συγκινημένος τους ευλογούσε.

Στην είσοδο της Μονής τελέστηκε η επίσημη η υποδοχή του Ηγούμενου, στον οποίο ο γέρων Γερμανός του παρέδωσε τον σταυρό ευλογίας και την πατερίτσα.

Εν συνεχεία μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής, όπου τελέστηκε Δοξολογία και παράκληση.

Ο Γέροντας Εφραίμ φανερά συγκινημένος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Τους αγαπώ και τους συγχωρώ όλους.»

«Ήταν θαύμα της Παναγίας η αποφυλάκισή μου», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια ο Γέροντας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/12093-yupodoxi-efraim-sto-vatopaidi

***

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ - Στο κελί της μονής ο Εφραίμ

της Μαίρης Μπενέα

Δεκτή έγινε η δεύτερη προσφυγή του ηγουμένου από το Συμβούλιο Εφετών. Του επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ και του απαγορεύτηκε να κυκλοφορεί έξω από το μοναστήρι

Στη Μονή Βατοπεδίου υποχρεούται να παραμείνει ο Εφραίμ σύμφωνα με το βούλευμα αποφυλάκισής του. Επίσης δύο φορές τον μήνα θα εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Μπορεί να πέρασε τα Χριστούγεννα στον Κορυδαλλό, ωστόσο το Πάσχα θα το γιορτάσει στη Μονή Βατοπεδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος αποφυλακίστηκε χθες, μετά τρεις μήνες προσωρινής κράτησης.

Το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του, έκανε δεκτή τη δεύτερη προσφυγή του Εφραίμ και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους, αφού μεταξύ άλλων του απαγόρευσε την έξοδο, όχι μόνο από τη χώρα, αλλά και από τη μονή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ο ηγούμενος Εφραίμ, που κατηγορείται ως πρωταγωνιστής του σκανδάλου των ιερών ανταλλαγών, υποχρεούται να καταβάλει εγγύηση 300.000 ευρώ και να εμφανίζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου υπάγεται η Μονή Βατοπεδίου, ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί έξω από το μοναστήρι.

Το Συμβούλιο Εφετών τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του αρχιμανδρίτη, υιοθετώντας σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Π. Ματζούνη, ο οποίος από την αρχή είχε εισηγηθεί να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ, με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Αντίθετη άποψη είχε εκφράσει από την αρχή η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία είχε διενεργήσει την ανάκριση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Διαφωνία

Η ανακρίτρια είχε διαφωνήσει με τον εισαγγελέα, καθώς είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή ο ηγούμενος που φέρεται ως εγκέφαλος στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών του ελληνικού Δημόσιου με τη Μονή Βατοπεδίου.

Μάλιστα, στη διάταξή της η ανακρίτρια δικαιολογούσε την άποψή της αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ.

Τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα είχε λύσει τότε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο παραμονές Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου) είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του Εφραίμ, ο οποίος τότε είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε επαναφέρει το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος επικαλούμενος προβλήματα υγείας και ζητήματα ουσίας, καθώς υποστήριζε ότι είναι αθώος και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού έχει γνωστή διαμονή, ενώ επικαλείτο στοιχεία της δικογραφίας που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63637490

***

Η αποκάλυψη του Θεοφάνους: «Ο Εφραίμ ήταν ο πνευματικός μου»

Σήμερα ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε στη «γιάφκα» του Σπύρου Χαριτάτου!

Οι δυο τους έκαναν μία αντρική κουβέντα στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash! Ο ίδιος ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος ανέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες στο twitter!

"Πολλοί ηθοποιοί και τραγουδιστές κατεβαίνουν αυτή την περίοδο στην Κύπρο. Έχω πιάσει ένα παράπονο "τι κάνουν αυτοί εδώ;". Η Ελλάδα όμως δέχτηκε, αγκάλιασε τους Κυπρίους και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Κύπριοι τώρα" είπε για τους Έλληνες τραγουδιστές που κατεβαίνουν στην Κύπρο

Όσο για τον Γιώργο Νταλάρα δήλωσε: "Αν κάποιος έχει διαφωνία, μπορεί να μη συμμετέχει. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη στο Γιώργο Νταλάρα".

Μάλιστα αποκάλυψε: "Ο Εφραίμ ήταν πνευματικός μου, δεν μπορώ να τον κρίνω. Ως πνευματικός είναι χαρισματικός άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ".

Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/179210/i-apokalypsi-toy-Theofanoys-O-Efraim-itan-o-pneymatikos-moy

***

Ο Πούτιν, ο Εφραίμ και τα σχέδια της Μόσχας

- Το διπλωματικό παρασκήνιο, τα «δώρα» στην Αθωνική Πολιτεία

και οι προσπάθειες των Ρώσων να έχουν ρόλο στην ενέργεια

του Κώστα Τζεβελέκου

Την ίδια ώρα, που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και με εγγύηση 300.000 ευρώ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να κάνει Ανάσταση στο Άγιο Όρος.

Αποκλειστικές πληροφορίες του “newsbomb” αναφέρουν έντονο διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ και του αντίστοιχου ρωσικού, ενόψει της επίσκεψης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου και θα έχει συνάντηση με τον Εφραίμ. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και οι διπλωματικοί υπάλληλοι των δύο χωρών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψη.

Η επίσκεψη, οι Financial Times και το ρώσικο ενδιαφέρον

Η επίσκεψη Πούτιν έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το ενδιαφέρον, που εκδήλωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός της Gazprom για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, οι Ρώσοι έχουν βλέψεις για την Ελλάδα, ειδικά με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω κρίσης.

«Μια «30ετής ή 50ετής συμφωνία που θα δώσει στο ρωσικό ναυτικό δικαιώματα βάσης στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως μια μέρα να είναι λογική σκέψη και για τις δύο πλευρές. Μέσα στον χρόνο, αυτή η συμφωνία θα απέφερε στην πεινασμένη ελληνική κυβέρνηση έως 200 δισ. δολάρια». Ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σήμερα, η Ρωσία χρησιμοποιεί τις ναυτικές βάσεις στην Λατάκια και την Ταρτούς και όσο φαίνεται πώς οι μέρες του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Συρία είναι μετρημένες, η Μόσχα έχει κάθε λόγο να αναζητεί εναλλακτικές διεξόδους…

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν θα έρθει με άδεια χέρια, αλλά θα προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα αγιορείτικα μοναστήρια και πρώτα απ’ όλα το Ρωσικό.

Αγιορείτικες πήγες φέρουν τόσο εκπροσώπους των Ιερών Μονών, όσο του Ρώσου Πατριάρχη να προετοιμάζουν την «αποστολή» 500 ρώσων μοναχών, οι οποίοι μέχρι το τέλους του έτους θα ενισχύσουν τη «δύναμη» στο Ρωσικό μοναστήρι.

Η επίσκεψη Πούτιν προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα:

- Κατά πόσο η έλευση του Ρώσου προέδρου αποτελεί προάγγελο μιας δυναμικής προσπάθειας για διείσδυση στα Βαλκάνια;

- Ποια η σχέση και ο ρόλος του Εφραίμ με τη Μόσχα και από πού πηγάζει η υποστήριξη;

Άλλωστε, ήταν ο ίδιος ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του Εφραίμ, ακολουθώντας τις ανησυχίες που είχε διατυπώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ήταν όταν υποστήριζαν πως η προφυλάκιση του Εφραίμ συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Ρώσος Πατριάρχης ζητούσε ευθέως την αποφυλάκισή του…

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/124825/o-poytin--o-efraim-kai-ta-shedia-tis-moshas


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel