Ζωηφόρος

Νέες δηλώσεις συμπαράστασης στον Γέροντα Εφραίμ,

Νέες δηλώσεις συμπαράστασης

στον Γέροντα Εφραίμ


***

Ανοικτή επιστολή συμπαραστάσεως προς τον δέσμιο Γέροντα Εφραίμ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – ΡΟΔΟΣ

Σεβαστέ άγιε Καθηγούμενε της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. π. Εφραίμ, ως Μονή εκφράζουμε την συμπαράστασή μας για την περιπέτειά σας και την έντονη διαμαρτυρία για την προφυλάκισή σας προ των Χριστουγέννων. Ο λόγος της συλλήψεώς σας θεωρούμε ότι είναι εντελώς απαράδεκτος και ανυπόστατος. Κάκιστα σας θεωρούν ύποπτο φυγής στο εξωτερικό και ύποπτο τελέσεως οικονομικών εγκλημάτων!

Η Ιερά σας Μονή καλλιεργεί ησυχαστική παράδοση του Αγίου Όρους και βοηθά χιλιάδες επισκέπτες της να βρούν το δρόμο του Θεού. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον πολέμιο της Εκκλησίας και τα όργανά του. Με την φυλάκισή σας δεν πολεμείται μόνον το Μοναστήρι σας, αλλά και ολόκληρη η Εκκλησία. Οι διώκοντες την Εκκλησία του Χριστού ξεχνούν όμως ότι η Εκκλησία, όταν πολεμείται, πάντα νικά.

Ευχόμεθα τον σταυρό σας να τον ελαφρύνει η χάρις του φυλακισθέντος εις το Πραιτόριο και σταυρωθέντος Ιησού Χριστού. Προσευχόμεθα ταπεινά στον Κύριο να επισπεύσει τις ημέρες της οδύνης σας και να επιστρέψετε σύντομα στη μάντρα σας.

Μην ξεχνάτε τα λόγια του Κυρίου: «ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν» (Ιωάν. 15,20) και «μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών. … χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοίς ουρανοίς» (Ματθ. 5. 10-12)

Μετά της εν Χριστώ αγάπης

Αρχιμ. Σεραφείμ Παρχαρίδης και οι συν εμοί αδελφοί

Πηγή : http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5124-gerontas-efraim

***

Γ. ΕΥΛΟΓΙΟΣ: «ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ Γ. ΕΦΡΑΙΜ»

του Γιώργου Θεοχάρη

«Οι Ρώσοι προβάλλουν ενστάσεις στην άδικη προφυλάκιση του ηγ. Εφραίμ και οι νεοέλληνες πολιτικοί μας κωφεύουν. Από ότι φαίνεται εξυπηρετούν άλλους σκοπούς»

Για μεγάλο λάθος της δικαιοσύνης να επιμένει στην προφυλάκιση ενός ηγουμένου που τον αντιμετώπισε σαν εγκληματία, κάνει λόγο ο γέροντας Ευλόγιος από το κελί των αγίων Αρχαγγέλων που βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους. «Μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση. Εμείς περιμένουμε αυτή την ανάσταση. Θριαμβευτής θα εξέλθει από τις φυλακές. Αδίκως βρίσκεται στη φυλακή», εξηγεί στο agioritikovima.gr.

«Πολύ θλιβερό το γεγονός ένας ηγούμενος να παραμένει προφυλακισμένος, πληγώνει πάρα πολύ τους πατέρες, τον μοναχισμό και την Εκκλησία γενικότερα. Ο γέροντας Εφραίμ είναι ένα πνευματικό πρόσωπο, έχει εκατόν είκοσι πατέρες στο μοναστήρι και δεν νομίζω τόσοι άνθρωποι να είναι κοντά σε ένα πρόσωπο που έχει κάνει τόσο σημαντικά και σοβαρά λάθη για τα οποία τον κατηγορούν. Είναι δυνατόν να προφυλακίζεται ένας ηγούμενος σαν να είναι εγκληματίας.», σημείωσε ο γέροντας Ευλόγιος.

Και συμπλήρωσε «Η προφυλάκιση ήταν μεγάλο λάθος της δικαιοσύνης. Αλλά ο γέροντας Εφραίμ και μέσα στη φυλακή κάνει πνευματικό αγώνα, εξομολογούνται τόσες ψυχές που έχει ανάγκη. Μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση. Εμείς περιμένουμε αυτή την ανάσταση. Θριαμβευτής θα εξέλθει από τις φυλακές. Αδίκως βρίσκεται στη φυλακή. Με τη χάρη του θεού σύντομα να λήξει το μαρτύριο του ηγουμένου . Είναι αθώος

Μας πληγώνει, όπως πληγώνει και όλα τα Ορθόδοξα κράτη, όλοι οι ηγέτες των χωρών αυτών. Στη Ρωσία προβάλουν ενστάσεις και οι δικοί μας πολιτικοί να κωφεύουν γιατί από ότι φαίνεται εξυπηρετούν κάποιους άλλους σκοπούς.

Ακοίμητη λαμπάδα καίει στην Παναγία στο κελί μας ».

Το Άγιο Όρος το σεβάστηκαν ακόμα και οι Τούρκοι και Χίτλερ, οι νεοέλληνες πολιτικοί όμως…

«Κάποια πράγματα θέλουν να τα αφανίσουν. Η πολιτικοί εδώ μας έχουν ξεχάσει, τι προσφέρουν οι πολιτικοί για το Αγιο Όρος και την Εκκλησία γενικότερα; Μόνο να πάρουν .Έγινε ο απολογισμός στη Μονή Πετράκη, τα πάντα τα δώρισε. Τα δώρισε για τα θύματα πολέμου, ένα μεγάλο μέρος του σημερινού Κολωνακίου στην Αθήνα ήταν δωρεές από τη Μονή Πετράκη. Που είναι η αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε πόσο συνέβαλε το Άγιο Όρος στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Το Άγιο Όρος μέχρι και ο Χίτλερ και οι Τούρκοι το σεβάστηκαν, δυστυχώς όμως οι νεοέλληνες πολιτικοί δεν το σεβάστηκαν.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Εμείς έχουμε τον Χριστό.

Τους υποδεχόμαστε στο Άγιο Όρος επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς και βάση του καταστατικού χάρτη του Άθωνα πρέπει να τους δεχόμαστε. Εμείς έχουμε τον Χριστό» κατέληξε ο γέροντας Ευλόγιος.

Πηγή: http://agioritikovima.gr/agnea/5065-geulogios-me-ti-chari-tou-theou-untoma-na-liksei-to-marturio-tou-g-efraim

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel