Ζωηφόρος

Κινήσεις στήριξης του Γέροντα Εφραίμ - "Εξομολογητήριο" ο...Κορυδαλλός(Βίντεο),

Κινήσεις στήριξης του Γέροντα Εφραίμ

- "Εξομολογητήριο" ο...Κορυδαλλός(Βίντεο)


***

Επίσκεψη Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων στον Ηγούμενο Εφραίμ

Ένας ακόμη Μητροπολίτης πέρασε χθες, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος.

Ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Τέλος ο Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιάκωβο για την αδελφική αγάπη του, καθώς και για την επίσκεψή του στις φυλακές.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10716:2012-01-25-12-38-46&catid=13

***

Ψήφισμα βουλευτών της Αγ. Πετρούπολης για Ηγούμενο Εφραίμ

Χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, βουλευτές της Νομοθετικής συνέλευσης της Αγίας Πετρούπολης ψήφισαν υπέρ του διαγγέλματος προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκεϊ Λαβρώφ, για την υποστήριξη του προφυλακισμένου Ηγουμένου Εφραίμ.

Να αναφερθεί ότι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ παραμένει από τις 28 Δεκεμβρίου 2011 προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι βουλευτές πιστεύουν ότι η έκκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών , θα συμβάλει ώστε να ληφθούν μέτρα διπλωματικών συνομιλιών με την Κυβέρνηση της Ελλάδος.

Επίσης ο βουλευτής τους κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντιμίρ Πούτιν, πιστεύει ότι το διάγγελμα θα συμβάλει στην υπόθεση προφυλάκισης του Ηγουμένου.

Τέλος ο κ. Βιτάλιος Μιλόνοφ, προσθέτει ότι «το διάγγελμα των βουλευτών θα γίνει δείκτης γενικής διάθεσης των πολιτών της Πετρουπόλεως, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10722:2012-01-25-22-19-23&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Χαμός για τον Εφραίμ - "Εξομολογητήριο" ο...Κορυδαλλός(Βίντεο)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Ατελείωτες ουρές σχηματίζονται 3 φορές την εβδομάδα στο επισκεπτήριο του γέροντα Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πιο περιζήτητος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού εξομολογεί τους πιστούς που τον επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

Το Newsit επικοινώνησε με το θυρωρείο των φυλακών για να μάθει ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να επισκεφθεί τον μοναχό Εφραίμ.

Όπως μας είπαν δικαίωμα στο επισκεπτήριο έχουν μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού. Για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να επισκεφτούν κάποιον (ισχύει για όλους τους κρατούμενους) η διαδικασία είναι να στείλεις φαξ με το όνομά σου και ποιον κρατούμενο ζητάς να επισκεφτείς και μετά από δυο μέρες συνήθως λαμβάνεις απάντηση. Στην περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ βέβαια οι αιτήσεις είναι εκατοντάδες και άρα χρειάζεται υπομονή μέχρι να σου απαντήσουν.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος "ο γέροντας Εφραίμ έχει πανελλαδικό ενδιαφέρον, είναι πάρα πολύς ο κόσμος που έρχεται και θέλει να τον δει, άλλοι έρχονται έξω από την πύλη και κάθονται, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει".

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ - ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΕΛΙ

Ο μοναχός Εφραίμ κρατείται στη ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί που κρατούνται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα και έχει στη διάθεσή του ατομικό κελί. Φυσικά όσοι τον επισκέπτονται του φέρνουν και πεσκέσια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι αυτοί που δίνουν και χρήματα για την ενίσχυσης της Μονής Βατοπεδίου. Το κελί του βρίσκεται απέναντι από αυτό του χουντικού κρατούμενου Ντερτιλή ο οποίος επίσης έχει ατομικό κελί.

newsit.gr

πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=118130&catid=3


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel