Ζωηφόρος

Στηρίζει τον Γέροντα Εφραίμ η Εκκλησία της Ελλάδος και ζητεί την αποφυλάκιση του – Άρειος Πάγος προς νέα δίκη για αθώωση,

Στηρίζει τον Γέροντα Εφραίμ

η Εκκλησία της Ελλάδος

και ζητεί την αποφυλάκιση του

– Άρειος Πάγος προς νέα δίκη για αθώωση

– Νέες δηλώσεις συμπαράστασης


***

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος

Επίσκεψη Ιερώνυμου στον Κορυδαλλό

Στηρίζει τον Εφραίμ η Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ

Στο πλευρό του προφυλακισμένου για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ηγούμενου Εφραίμ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπός Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τον Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), αναφερόμενη στην προφυλάκισή του τις ημέρες των Χριστουγέννων, του κάνει λόγο για «παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».

«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ, που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Ως έμπρακτη μάλιστα έκφραση της στήριξης της προς τον ηγούμενο Εφραίμ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τον επισθεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231145602

***

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος

Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, σήμερα Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του! Σε τυπική εκκλησιαστική γλώσσα η Ιερά Σύνοδος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Μάλιστα οι αρχιερείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι η προφυλάκιση του ηγουμένου «έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και

πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

Δηλώνεται, πάντως, ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης «και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί κατά κανένα τρόπο να περέμβη στις αρμοδιότητες αυτής», ωστόσο προσθέτει αμέσως μετά ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου:

«Τρίτη συνεδρία της Δ. Ι. Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων.

Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου.

Η Εκκλησία μας σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν θα επεθύμει κατά κανένα τρόπο να περέμβει στις αρμοδιότητες αυτής, μολονότι κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών.

Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια πάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του.

Κατ αυτάς θα τον επισθεφθεί εις τας φυλακάς Κορυδαλλού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ένεκεν της οικονομικής κρίσεως, αποφάσισε μετά από πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, την μείωση του χορηγούμενου «Συνοδικού επιδόματος» στους Κληρικούς και Λαϊκούς Υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στους Αρχιερείς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Προκαταρκτικό Πίνακα των Υποψηφίων Κληρικών, προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων, κατόπιν προτάσεως της Αρχιγραμματείας.

Συνεζητήθη το θέμα της οικονομικής καταστάσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συγκροτηθεί Επιτροπή από Συνοδικούς Αρχιερείς και υπαλλήλους του Ραδιοφωνικού Σταθμού για να μελετηθεί διεξοδικά το θέμα και να υποβληθούν προτάσεις στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Επίσης ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου»

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=438459

***

Και για όσους δεν ενημερώθηκαν ακόμη για προηγούμενη ανάρτηση μας

για τη νέα δίκη που παραγγέλλει ο Άρειος Πάγος:

Ο Άρειος Πάγος λέει «Αθώος ο Ηγούμενος Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος»

Ο Άρειος Πάγος ανατρέπει την απόφαση του Εφετείου Ροδόπης και δεν ισχύει πλέον η καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή) του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου και (ήδη προφυλακισμένου γέροντα Εφραίμ), του μοναχού Αρσενίου και της εφέτου Μαρίας Ψάλτη, η οποία εσφαλμένα είχε κριθεί ένοχος παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος με ηθικούς αυτουργούς τους δύο μοναχούς. Η υπόθεση που αφορά το «κλείσιμο» της δίκης που εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραπέμπεται από τον Άρειο Πάγο στο Εφετείο Θράκης για να γίνει νέα δίκη με διαφορετική σύνθεση δικαστών.

Το Ποινικό Τμήμα Αρείου Πάγου υιοθετώντας σχετική πρόταση του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγα δέχεται ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, παρουσιάζει αιτιολογικά κενά, αντιφάσεις και ελλείψεις σε αρκετά σημεία.

Στη νέα δίκη που θα γίνει στο Εφετείο το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι για όλους ελαφρύτερο, αφού ο Άρειος Πάγος θεωρεί ότι τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη.

Έτσι αποδεικνύεται ήδη ότι στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει αδίκημα.

Πηγή: http://www.pemptousia.gr/2012/01/%ce%bf-%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%c2%ab%ce%b1%ce%b8%cf%8e%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82/

***

Μητροπολίτης Αθανάσιος Γιέφτιτς: "Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους δικαστές"

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» μίλησε ο Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς), σχετικά με την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η είδηση της προφυλάκισης, του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και βαθιά λύπη.

Επίσης ο πρώην Ερζεγοβίνης εξέφρασε την έκπληξή του για την δικαιοσύνη, η οποία σε μια ορθόδοξη χώρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Ηγουμένου παραμονή των Χριστουγέννων.

«Αυτό που περνάει ο γέροντας Εφραίμ είναι στεφάνι από τον Θεό, γι’ αυτό ελπίζουμε ο Θεός να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει στο μαρτύριο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι «εύχομαι ο Θεός να φωτίσει του δικαστές, για να επιστρέψει ο Γέροντας στο μοναστήρι του και στη αδελφότητα της Μονής».

«Δεν είναι σωστό να ταπεινώνει το Ελληνικό Κράτος, το Θεοτοκοσκέπαστο Άγιον Όρος μ΄ αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Αθανάσιος.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10598:gieftits&catid=13

***

Επίσκεψη Κύκκου και Ταμασού στον Ηγούμενο Εφραίμ

Τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ επισκέφθηκαν πριν από λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού ο Σεβ. Mητροπολίτης Κύκκου και Τυληρίας κ. Νικηφόρος και ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα σε συγκινητικό κλίμα.

Σημειώνεται πως οι δύο αρχιερείς έχουν εκφράσει με δηλώσεις τους την δυσαρέσκειά τους για την προφυλάκισή του Ηγουμένου και την αμεριστη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του Γέροντα Εφραίμ.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10592:2012-01-12-12-37-54&catid=24:2009-12-18-08-37-24

***

"Να είναι προσεκτικοί¨" προτρέπει τους πάντες ο Διοικητής του Αγίου Όρους

δήλωση στον Νίκο Παπαχρήστου

Την ιδιαίτερη προσοχή όλων εφιστά ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου όταν τοποθετούνται σε ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται των δικαιοδοσιών κορυφαίων θεσμών όπως του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Διοικητής του Αγίου Όρους, σε δήλωσή του στο Amen.gr, υπενθυμίζει με νόημα ότι «οι Μονές του Άγίου Όρους ως Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία της Μεγάλης του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, δηλαδή στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο ως γνωστό πάντοτε μεριμνά γι’ αυτές».

Ακολουθεί η δήλωση του Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου στο Amen.gr:

Ερώτηση: Στον απόηχο του ανακοινωθέντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιδιαιτέρως της αναφοράς σε αυτό, στον χαρακτήρα του Αγίου Όρους, όπου υπενθυμίζεται πως αποτελεί κανονικό έδαφος της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, αναφορά που ακολούθησε δηλώσεις και τοποθετήσεις που έχουν εκφρασθεί εξ αφορμής της υποθέσεως της προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, θα θέλαμε ένα σχόλιο σας ως προς το ισχύον καθεστώς στην Αθωνική Μοναστική Πολιτεία.

Aρίστος Κασμίρογλου: Ταπεινώς φρονούμε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, σαφείς και με κάθε δυνατή ακρίβεια σε ό,τι δηλώνεται σε ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται των δικαιοδοσιών κορυφαίων θεσμών και οργάνων όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ειδικότερα για το Άγιον Όρος είναι γνωστό ότι, από πνευματική άποψη διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο ασκεί και την ανωτάτη εποπτεία στην ακριβή τήρηση των Αγιορετικών καθεστώτων ως προς το πνευματικό μέρος. Αυτό ορίζεται και από το Σύνταγμα της Ελλάδος στο Άρθρο 105 που αναφέρεται στο Καθεστώς της Χερσoνήσου του Άθω.

Ο Καταστατικός Χάρτης Αγίου Όρους ρητώς αναφέρει ότι οι Μονές του Άγίου Όρους ως Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία της Μεγάλης του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, δηλαδή στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο ως γνωστό πάντοτε μεριμνά γι’ αυτές.

Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτα περισσότερο.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8074

***

Υπ.Εξ.: "Είναι σαφής η θέση του Πατριαρχείου

στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας"

του Νίκου Παπαχρήστου

Την σαφή στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο επανέλαβε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη ανακοίνωσή του Πατριαρχείου στην οποία εμμέσως σχολιάζονται παρεμβάσεις και δηλώσεις στελεχών της Ρωσικής Εκκλησίας που έγιναν με αφορμή την υπόθεση της προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Ακολουθεί η απάντηση του εκπροσώπου του ΥπΕξ Γρηγόρη Δελαβέκουρα στην σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων:

Eρώτηση: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα ένα σχόλιό σας, σας παρακαλώ πολύ, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για το θέμα της επεμβάσεως της Ρωσικής Εκκλησίας καταρχάς στο θέμα του Αγίου Όρους. Ένα σχόλιο παρακαλώ.

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Για θέματα κανονικής τάξης στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι σαφής η θέση και ο ρόλος του Πατριαρχείου. Εξίσου σαφής είναι και η σταθερή στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στο Πατριαρχείο και στον Οικουμενικό του ρόλο. Αυτό είναι το μοναδικό σχόλιο που θα ήθελα να κάνω και πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι η Ελλάδα στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8073

***

Διονύσιος Βούτος είπε

Ιανουαρίου 12, 2012 στις 12:27 μμ

Όλη η υπόθεση του Βατοπεδίου είναι ένα φιάσκο …. Ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο και μελετημένο πολύ καλά χρόνια πριν από περίεργους και ανθελληνικούς κύκλους που στόχο είχαν την Ορθόδοξη εκκλησία συνολικά και τους πυλώνες της, δηλαδή τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία της Ανατολής που στηρίζουν την κυριαρχία τους στα Χρυσόβουλα ..

Ο στόχος ήταν σαφής και όσοι γνώριζαν κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή που πάει η δουλειά … Πολλοί δήθεν υποστηρικτές της Μονής είχαν πολύ ύποπτο ρόλο στην υπόθεση, αλλά όπως είναι γνωστό το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα αποκαλύπτετε στο τέλος, αφού η αλήθεια δεν χρειάζεται ενέργεια για να διατηρηθεί, δεν χάνετε ποτέ, σε αντίθεση με το ψέμα που όταν ο φορέας του ψεύδους χαθεί ή πέσει σε δυσμένεια, αδράνεια, τότε χάνετε και το ψεύδος που είχε δημιουργήσει …..

Η αλήθεια θα λάμψει και η σημερινοί μάρτυρες θα δικαιωθούν και θα λάμψουν ως νεομάρτυρες της πίστης ….

Όταν όλοι οι δικηγόροι γνωρίζουν μια δικαστική απόφαση πριν αυτή καθαρογραφεί , αφού όπως είναι συνήθειας και γνωστό στους πάντες, μια δικαστική απόφαση που έχει ήδη παρθεί για να καθαρογραφεί, μπορεί να περάσουν και μήνες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει να ανακοινωθεί προφορικά η απόφαση στους ενδιαφερόμενους κανέναν, βρέθηκε εφετείο που αναίρεσε αυτήν την πρακτική προφανώς για καθαρά εξυπηρέτηση κάποιας σκοπιμότητας ….

Οι ακροβατισμοί και τα λογικά κενά που πολύ ορθά στηλιτεύει η απόφαση του Άρειου Πάγου είναι η καταδίκη του πολιτικού αμοραλισμού, που για άλλη μια φορά μας απόδειξε περίτρανα πως δεν έχει κανένα όριο … Όμως αυτό ήταν γνωστό, το ότι δηλαδή η πολιτική διαχέετε από αμοραλισμό, ίσως για αυτό να επιλέχτηκαν οι πολιτικοί αυτοί να πλησιάσουν την Μονή, για να δημιουργήσουν συνειρμούς στον λαό και να την συκοφαντήσουν, αφού η αρρώστια αυτή του αμοραλισμού, της αλητείας δηλαδή είναι απεχθής στον λαό και άρα όσοι συναναστρέφονται με τόσο κενόδοξους ανθρώπους χάνουν την λάμψη από την δόξα τους στα μάτια των άλλων ανθρώπων. αφού για τον λαό είναι δύσκολο μια και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες να καταλάβει την ανάγκη ενός πνευματικού φορέα που τον φέρνει κοντά σε τέτοιου είδους ανθρώπους προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιβίωση του ως πνευματική οντότητα …

Έτσι ο πονηρός εκμεταλλεύεται αυτή την άγνοια για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να συκοφαντήσει .. Εντυπώσεις που στόχο όμως δεν έχουν τον πνευματικό φορέα, αλλά τον ίδιο τον πιστό ..

Γιατί ..??

Γιατί αν αφαιρέσεις την πίστη σε έναν άνθρωπο, αυτός θα μείνει χωρίς πυλώνα να τον στηρίζει στην δύσκολη στιγμή της ζωής του, έτσι όταν θα έρθει εκείνη η κακιά στιγμή, η δύσκολη που θα τον καταβάλει, ο άνθρωπος χωρίς θεμέλια, χωρίς υπόβαθρο, χωρίς πίστη θα καταρρεύσει όπως γκρεμίζετε ένα σπίτι που δεν έχει θεμέλια και βάσεις στην παραμικρή σεισμική δόνηση .. Οι αυτοκτονίες θα ήταν πολλαπλάσιες και η απελπισία στο έπακρο σήμερα που ο λαός χειμάζετε από τις κακουχίες που τον έχει υποβάλει ο δυνάστης του ….

Αυτό που τον κρατάει στην ζωή τον άνθρωπο και συνεχίζει να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια καταβάλλοντας τον κάματο της ημέρας του ή της νύχτας του, είναι η πίστη, η ελπίδα, η πυξίδα που κρύβει μέσα του, οι παραδώσεις που διδάχτηκε … Αυτά είναι οι οδηγοί του και αυτά ήθελαν να του αφαιρέσουν οι εχθροί του ανθρώπου, οι μισάνθρωποι, για να τον μετατρέψουν σε ένα φυλλαράκι που θα τον παρασέρνουν οι άνεμοι σε κάθε τους φύσημα ….

Μην φοβάστε το σκοτάδι … Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει …. Τα έργα του μισάνθρωπου, θα είναι όπως και η φιλοδοξία του, ΜΑΤΑΙΑ ….. Ο άνθρωπος για άλλη μια φορά θα βγει νικητής ….

Όπως ο καλός πατέρας δεν αφήνει στην τύχη τους τα παιδιά του, έτσι και ο Θεός δεν αφήνει στη τύχη της την δημιουργία Του ….. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΟΧΙ Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ

Πηγή: http://olympia.gr/2012/01/12/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%bf/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel