Ζωηφόρος

Ο Βαραβάς ελεύθερος! – Ο Γέροντας Εφραίμ στη φυλακή!

Ο Βαραβάς ελεύθερος!

– Ο Γέροντας Εφραίμ στη φυλακή!

***

Επίκειται αποφυλάκιση 1500 κρατουμένων

ενώ ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου παραμένει στη φυλακή.

Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές αλλά και από νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να αποφυλακίσει περίπου 1500 κρατουμένους, οι οποίοι βρίσκονται στις Ελληνικές φυλακές, ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις.

Η «αμερόληπτη» Ελληνική δικαιοσύνη, απεφάνθη λοιπόν ότι ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, κρίνεται επικίνδυνος για την κοινωνία ενώ οι κακούργοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι Ελληνικές φυλακές! Για να επαληθευθούν άλλη μια φορά τα λόγια του Ευαγγελίου: «Τίνα θέλετε απολύσω υμίν; Τον Βαραβάν ή τον Ιησούν; Ήν γαρ ο Βαραβάς ληστής»!

Γραφείο Τύπου

Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

***

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΓΙΟΙ

Γράφει ο π. Διονύσιος Ταμπάκης

(Ναύπλιο)

Εάν το καλοσκεφτούμε θα διαπιστώσουμε πως τελικά οι περισσότεροι Άγιοι και μάρτυρες ήταν παράνομοι σ' αυτόν τον κόσμο.

Παράνομοι για τους ανθρώπους αλλά σύννομοι με Τον Θεό.

Εκ πεποιθήσεως, εκ προθέσεως, εκ προμελέτης και ενσυνείδητα παράνομοι, περιθωριακοί, ατίθασοι, αναρχικοί, αδάμαστοι, και παραβατικοί στον νόμο, όταν αυτός μεταμορφώνονταν σε παρανομία μπροστά στου Θεού τα μάτια.

Και πρώτος ο Ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, που καταδικάστηκε από την Ρωμαϊκή, και Ιουδαϊκή νομοθεσία για αντιποίηση εξουσίας και παρακίνηση σε εξέγερση, βλασφημία και άλλα πολλά... και καταδικάστηκε στην πιο επαίσχυντη και επώδυνη εκτέλεση, το Σταύρωμα και μάλιστα εν μέσω δύο μεγαλοκακούργων.

Αλλά και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος εθεωρήθη ότι έπραξε καθύβριση Δημοσίου προσώπου και δη άρχοντος, ελέγχοντάς τον για το αδίκημα της μοιχείας.

Ακόμη και Άγιος Ιωσήφ ο μνήστωρ της Παρθένου Παναγίας μας, παρέβη τον μωσαϊκό Νόμο αφού δεν κατέδωσε την Θεοτόκο προς λιθοβολισμό, όπως θα έκανε ένας σωστός και έννομος Ιουδαίος στην θέση του.

Επίσης ο Άγιος Νικόλαος τόλμησε να χαστουκίσει ενώπιον του Βασιλέως Κωνσταντίνου τον συνομιλητή του αιρετικό Άρειο και να προβεί έτσι σε ενσυνείδητη εξάσκηση βίας.

Αλλά και ο Άγιος Διονύσιος παρέβη τον νόμο, ποιώντας υπόθαλψη εγκληματία και βοηθώντας τον Δολοφόνο του αδελφού του να δραπετεύσει και λιποτακτήσει από τις υφιστάμενες αρχές και εξουσίες.

Τόσοι και τόσοι Άγιοι Μάρτυρες, νεομάρτυρες αλλά και Ήρωες που εθεωρήθησαν ως ανυπάκοοι των δημοσίων και αυτοκρατορικών ή Σουλτανικών νόμων, μη θέλοντας να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στα είδωλα και στο πρόσωπο του αυτοκράτορα ... και τόσοι άλλοι που ακόμη και ειδωλολατρικούς-δαιμονικους ναούς έκαιγαν και κατέστρεφαν

κάνοντας εμπρησμούς εκ προ μελέτης και δη Ιερών χώρων και παρενόχληση δημοσίας λατρείας....

Και όλα αυτά διότι όπως λέει και ο Προφήτης Ησαϊας "Πάσα δικαιοσύνη άνθρωπου ως ράκος αποκαθημένης έστιν ενώπιον αυτού" (πρβλ. Ησ. ξδ' 6).Δηλαδή η ανθρώπινη δικαιοσύνη και αξιοκρατία ενώπιον Του Θεού λογίζεται σαν βρώμικο πανί ήτοι (επιτρέψατέ μου)σαν μεταχειρισμένη σερβιέτα.

Όταν λοιπόν ο νόμος ταυτίζεται με την υποκρισία, την εμπάθεια, την απανθρωπιά και την έλλειψη αγάπης τότε γίνεται παρανομία.

Και όταν οι ανθρώπινοι νόμοι γίνονται παράνομοι, τότε η παρανομία του Θεού γίνεται νόμος.

Και όπως είπε κάποτε ο μακαριστός Αυγουστίνος Φλωρίνης "από τότε που η ανθρώπινη δικαιοσύνη κατεδίκασε τον Θεό σε θάνατο, στιγματίσθηκε αιώνια".

Πηγή: http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/01/blog-post_06.html

***

Ο «μετρ» της απάτης

...Στο μεταξύ ελεύθερος αφέθηκε ο 37χρονος «μετρ» της απάτης που είχε εξαπατήσει 26 γεροντάκια, είχε κλέψει τις οικονομίες τριών από τα θύματά του και είχε ληστέψει μια 70χρονη χτυπώντας την αλύπητα! Εισαγγελέας και ανακριτής Πατρών συμφώνησαν να του επιβάλλουν... περιοριστικούς όρους και του όρισαν τακτική δικάσιμο!

Ασφαλώς και δεν υπάρχει περίπτωση να τελέσει τα ίδια αδικήματα ο δράστης και σίγουρα δεν είναι ύποπτος φυγής. Θα εμφανιστεί οπωσδήποτε στο δικαστήριο για να λογοδοτήσει. Αν όχι σε αυτή τη ζωή, σίγουρα σε μια μελλούμενη...

Μ.Ο.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/01/08/142141/

***

Ξαναχτύπησε η "ελληνική δικαιοσύνη"!

Ελεύθερος αφέθηκε ο 37χρονος «μετρ» της απάτης που είχε εξαπατήσει 26 γεροντάκια, είχε κλέψει τις οικονομίες τριών από τα θύματά του και είχε ληστέψει μια 70χρονη χτυπώντας την αλύπητα! Εισαγγελέας και ανακριτής Πατρών συμφώνησαν να του επιβάλλουν... περιοριστικούς όρους και του όρισαν τακτική δικάσιμο!

Με ποιο σκεπτικό, άραγε, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης άφησαν να φύγει μέσα από τα χέρια τους ένας τόσο επικίνδυνος κακοποιός; Πιστεύουν, μήπως, ότι δεν θα συνεχίσει τη δράση του; Ή περιμένουν να προκαλέσει κάποιο μεγαλύτερο κακό από αυτό που προκάλεσε στη γυναίκα που υπήρξε το τελευταίο θύμα το, παρασύροντάς την στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας όπου την χτύπησε και της άρπαξε 300 ευρώ και δυο χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό της;

Ο 37χρονος είναι «κατ' επάγγελμα» κακοποιός και ζούσε αποκλειστικά από τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Από τα 26 θύματά του στα οποία εμφανίζονταν ως δήθεν φίλος ή λογιστής των παιδιών τους, πάντα καλοντυμένος και ευγενικός, είχε αρπάξει συνολικά 22.500 ευρώ. Από τα σπίτια τριών από αυτά, μάλιστα, δεν είχε διστάσει να κλέψει χρήματα ή κοσμήματα.

Μα γιατί "αναρωτιέστε"...κύριοι του "Θέματος";

Ακόμα δεν καταλάβατε πως στην Ελλάδα ο μόνος "κακοποιός" με...ροπή στο έγκλημα είναι ο Ηγούμενος Εφραίμ;

Δεν συνειδητοποιήσατε ακόμα πως οι "ανεξάρτητοι" Εισαγγελείς και Ανακριτές αφήνουν ημεδαπούς και αλλοδαπούς εγκληματίες να αλωνίζουν;

Ειδικά αυτός της Πάτρας, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ!

Φάτε "δικαιοσύνη" τώρα, κορόιδα!

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάντως! Όλα...βαίνουν καλώς: Ο "κακούργος" π. Εφραίμ βρίσκεται στη φυλακή, οι αποκαλύψεις που προανήγγειλαν οι δύο Εισαγγελείς...κουκουλώνονται ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/01/26.html

***

Ο Κίμων Κουλούρης τραυμάτισε αστυνομικό!

Επεισόδιο με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχε σύμφωνα με την αστυνομία τη νύχτα ο πρώην υπουργός Κίμωνας Κουλούρης ο οποίος αφού παραβίασε αλλεπάλληλες φορές φωτεινούς σηματοδότες αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο και μάλιστα στην προσπάθεια του να φύγει τραυμάτισε στα πόδια με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βλέποντας μία μαύρη Μερσεντές να παραβιάζει το ένα κόκκινο φανάρι μετά το άλλο έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, όπως και έγινε. Οι αστυνομικοί αν και είδαν τον πρώην υπουργό, του ζήτησαν τα στοιχεία του. Εκείνος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν εκτός ελέγχου και άρχισε να υβρίζει και να ειρωνεύεται τους αστυνομικούς λέγοντάς τους ότι είναι αδύνατο να εργάζονται με το ευτελές ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως. Τότε ένας από τους αστυνομικούς ζήτησε τα στοιχεία του «όπως οφείλει ο κάθε πολίτης», όπως του είπε χαρακτηριστικά. Εκείνος έκανε προσπάθεια να φύγει και ο αστυνομικός μπήκε μπροστά από το αυτοκίνητο και του είπε ότι αν επιχειρούσε να φύγει θα έπρεπε να περάσει από πάνω του. Ο Κίμωνας Κουλούρης σε έξαλλη κατάσταση σύμφωνα με τους αστυνομικούς έβαλε πρώτη παρασέρνοντας τον αστυνομικό που τον τραυμάτισε στα πόδια. Η Ομάδα ΔΙΑΣ αφού ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του κάλεσε περιπολικό της Τροχαίας και ο κ. Κουλούρης μεταφέρθηκε στην Τροχαία Κασαριανής. Πάντως αργότερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί μήνυση κατά του πρώην Υπουργού.

Εκεί έφθασε λοιπόν η αστυνομική αυθαιρεσία. Να ζητούν τα στοιχεία του Κίμωνα Κουλούρη. Ψεύδονται κιόλας τα όργανα ότι ο πρώην (για πάντα στις καρδιές μας) Υπουργός περνούσε τα φανάρια με κόκκινο. Το ρεπορτάζ λέει ότι ήταν «πολύ βαθιά» πορτοκαλί.

Είχε δίκιο να είναι έξαλλος. Με 500 ευρώ δουλεύουν για να κάνουν ελέγχους τα μεσάνυχτα στις μαύρες «σοσιαλιστικές» Μερσεντές; Έχουν χαθεί όλες οι αξίες της δεκαετίας του '80. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στις εποχές της δόξας του, οι αστυνομικοί θα παρατηρούσαν τα νερά του ποταμού Έβρου επί μακρόν...

Ο τρισμέγιστος Κίμων είναι ο κάθε πολίτης; Αδιανόητα πράγματα. Ο μέγας τελετάρχης του Ανδρέα, ο δαμαστής του τιμάριθμου, ο υπερασπιστής του «καλαθιού της νοικοκυράς», ο άνθρωπος που μιλά για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, ο ωραίος Κίμων με τα κομψά κοστούμια και τα κασμιρένια παλτά να εξευτελίζεται έτσι από την ομάδα ΔΙΑΣ;

Να φαντασθούμε ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας θα τιμωρήσει παραδειγματικά αυτόν που στάθηκε εμπόδιο στον Κίμωνα και θα ζητήσει εμπράκτως συγγνώμη...

Μ.Ο.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/01/08/142123/

***

Η Δικαιοσύνη είναι τελικά ...θεόστραβη

Όπως ακριβώς είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση, οι οικονομικοί εισαγγελείς άφησαν τις περίφημες αποκαλύψεις έμειναν να αιωρούνται στον αέρα. Δύο υπομνήματα 20 σελίδων το καθένα κατέθεσαν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ενώ τα είπαν προφορικά και με τους ανωτέρους τους στον Άρειο Πάγο. Πάντως, οι εξηγήσεις τους παρέμειναν μυστικές και ο κόσμος δε θα μάθε ποτέ τι ήταν αυτό που είχαν πει περί παρεμβάσεων στο έργο τους.

Τα πολιτικά πρόσωπα και οι υπουργοί που υποτίθεται ότι θα αποκάλυπταν μετατράπηκαν τελικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες που πήραν τηλέφωνο για να εκφράσουν την ενόχλησή τους για κάποια από τις υποθέσεις που ερευνούσαν. Κι αυτοί, λένε στο υπόμνημά τους, δεν υπέκυψαν και συνέχισαν.

Αυτή ήταν η περίφημη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που επικαλέστηκαν οι εισαγγελείς. Κι αν εμείς όλοι ελπίζαμε ότι θα γεννηθούν οι Έλληνες Ντι Πιέτρο, καλύτερα να το ξεχάσουμε.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, αυτοί που πήραν τηλέφωνο τον εισαγγελέα Πεπόνη ήταν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου οι οποίοι δήλωσαν την ενόχλησή τους για την υπόθεση Καπελέρη.

Όπως έχουμε ξαναγράψει η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αστεία και δε συνιστά κακουργηματική πράξη. Όμως, η δημιοσιοποίησή της θα προκαλούσε (όπως και προκάλεσε) πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην οικογένεια Παπανδρέου. Αυτό προσπάθησε να προλάβει ο κ. Βενιζέλος κι αυτό επικαλούνται ως παρέμβαση οι εισαγγελείς.

Τελικά για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι απλά τυφλή στην Ελλάδα. Θεόστραβη είναι...

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/01/06/141874/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel