Ζωηφόρος

Οι απλοί άνθρωποι στο πλευρό του Γέροντα Εφραίμ - Φωνές που σβήσανε στην γη, αλλά στον ουρανό ηχούνε - Επισκεπτήριο μετ’ εμποδίων για τον Γέροντα,

Οι απλοί άνθρωποι στο πλευρό

του Γέροντα Εφραίμ

- Φωνές που σβήσανε στην γη,

αλλά στον ουρανό ηχούνε

- Επισκεπτήριο μετ’ εμποδίων για τον Γέροντα


***

Φωνές που σβήσανε στην γη, αλλά στον ουρανό ηχούνε

της Ελένης Κυρανάκη

Ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου 2012, έπεσε μουγγαμάρα. Σίγησαν οι φωνές, σβήστηκαν τα λόγια, λύγισαν οι καρδιές και όπως όλοι μαζευτήκαμε, με τα κεριά μας αναμμένα, έτσι σκορπίσαμε και ο καθένας τον πόνο του, τον ζει μόνος.

Όπως μόνος και ο Γέροντας μας στην φυλακή.

Γιατί πρέπει να είμαστε φίλοι και να μην μπορούμε να μιλούμε.

Γιατί πρέπει να κρύψουμε την συμπαράστασή μας στον Γέροντά μας.

Είναι ή δεν είναι μαρτύριο η αδικία που γίνεται στο πρόσωπό του.

Γιατί πρέπει να μην δουν οι άπιστοι πόσο ο κόσμος αγαπά αυτούς που ξέρουν να αγαπούν.

Γιατί τόση σιωπή.

Ποιους πλήγωσε η τόση συμπάθεια του κόσμου.

Ποιους πλήγωσε η ολόθερμη αγκαλιά τόσων πνευματικών γιγάντων και νάνων.

Ποιους ενόχλησε η αγανάκτηση του κόσμου για την κατάντια της σημερινής Ελλάδας.

Ποιους βοηθάει η σιωπή.

Αν είναι και βοηθάει τον Γέροντά μας, ας είναι ευλογημένη.

Αν είναι και βοηθάει την αδελφότητα, ας είναι δοξασμένη.

Εμείς, είμαστε, και θα είμαστε μαζί σου Γέροντα, όπου και να βρίσκεσαι, στο κελί της Μονής, ή στο κελί της φυλακής. Στην Ρωσία, στην Κύπρο, στην Γεωργία, στην Αγγλία ή στην Ελλάδα. Στην Επίδαυρο, στο Βόλο, στην Κατερίνη, στην Βέροια. Στα Μύρα της Λυκίας ή στην Νίκαια της Βιθυνίας, στην Κωνσταντινούπολη ή στο Πόρτο Λάγος. Γιατί με τις προσευχές σου Γέροντα μας κουβαλάς μαζί σου.

Εμείς είμαστε και θα είμαστε φίλοι της Μονής Βατοπαιδίου, φίλοι της αδελφότητας, φίλοι των φίλων, γιατί όλοι μαζί ζήσαμε και τα καλά και τα κακά. Γιατί οι ακολουθίες που τελετουργούνται στην Μονή είναι η πρόγευση της βασιλείας των ουρανών ψηλαφητές και από τους μη παρόντες. Γιατί γνωρίσαμε μαζί σας μια άλλη μορφή Εκκλησίας και αναζωπυρώσαμε στις καρδιές μας το Πνεύμα το Άγιο. Γιατί μάθαμε η προσευχή να είναι μια. Αίτημα για το έλεος του Θεού και την σωτηρία μας.

Τελικά η σιωπή δεν είναι κακή, κάπως έτσι γινόμαστε και εμείς ΗΣΥΧΑΣΤΕΣ.

Με την ευχή του μαρτυρικού Γέροντά μας.

Καλή ησυχία, όλοι ενωμένοι στην προσευχή.

Ελένη Κυρανάκη

***

Γιατί τον γέροντα Εφραίμ

του π. Χριστόδουλου Παπαϊωάννου

Θεολόγου- Εκπαιδευτικού

Από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», 03/01/2012

Είμαστε όλοι μάρτυρες του θρίλερ των ημερών. Ο γέροντας Εφραίμ να καταδιώκεται μέχρι και το κελί της μετανοίας του για να συλληφθεί. Η σημερινή Δικαιοσύνη τον βρίσκει τόσο επικίνδυνο για να βρίσκεται έξω από τη φυλακή μην τυχόν και επαναλάβει τα «εγκλήματά» του. Μα ο κίνδυνος από τον γέροντα Εφραίμ δεν εξαλείφεται με το να φυλακιστεί. Ούτε με το να εξαφανιστεί σωματικώς. Αυτά τα δοκίμασαν και άλλοι και στο τέλος κατάλαβαν το λάθος τους.

Για να τον καταστρέψεις, πρέπει να τον πείσεις να αλλάξει πίστη. Μόνον αυτό θα του αφαιρέσει τη δύναμη. Οσο κρατά τον Χριστό ζωντανό μέσα του, θα εξοργίζεται κάθε εχθρός του Αγίου Πνεύματος. Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος λέει ότι «εκεί που υπάρχουν καρποί του Αγίου Πνεύματος, εκεί μαζεύονται και οι πειρασμοί.

Ο άνθρωπος αυτός από την παιδική ηλικία αφιερώθηκε στην αγιοπνευματική άσκηση. Οσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν τη χάρη που έχει η ψυχή και το σώμα του. Ενα σώμα που και ορώμενον μόνο μαρτυρεί το πνεύμα που ενοικεί μέσα του. Αν μπορούν να σταματήσουν το Άγιο Πνεύμα που κατοικεί μέσα του, τότε μπορούν να τον βλάψουν. Αλλιώς όσο τον πολεμούν, του κάνουν «δωρεάν διαφήμιση». Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποιούσαν πάντοτε οι Ιουδαίοι που δεν πίστεψαν στον Χριστό, πολέμησαν τον Χριστό από τη σύλληψή του μέχρι και τώρα. Τι κατάφεραν με τον πόλεμο; Αυξήθηκαν οι χριστιανοί και απλώθηκαν μέχρι τα πέρατα της οικουμένης. Γέμισαν τους ναούς με αγίους μάρτυρες και ομολογητές που όσο πολεμούνταν τόσο πλήθαιναν. Στην περίπτωση του Εφραίμ ισχύει ακριβώς αυτό. Τρία χρόνια τώρα έχει ζαλιστεί ο κόσμος να ακούει για το «σκάνδαλο Βατοπεδίου».

Κανείς δεν κατάλαβε ποιο είναι το σκάνδαλο. Σε σημείο που μιλούν τώρα για «το σκάνδαλο του μη σκανδάλου», που χάλασε τον κόσμο. Μπορεί κανείς να σκεφτεί ποιος είναι αυτός που θέλει να φυλακίσει τον ηγούμενο της μεγαλύτερης μονής του Αγίου Ορους και της Ορθοδοξίας την παραμονή των Χριστουγέννων; Ακόμη και ο πράος και προσεκτικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αναρωτιέται «μας βάζει σε υποψίες η μέρα της συλλήψεως». Μήπως αυτοί που το κάνουν, δοκιμάζουν τη δύναμη της σημερινής Εκκλησίας; Μήπως κάνουν επίδειξη δυνάμεως; Μήπως απειλούν να φυλακίσουν και τους άλλους που τον υποστηρίζουν; Μήπως δοκιμάζουν να δουν ποιοι είναι ξύπνιοι ακόμα από τον πνευματικό λήθαργο; Θα φανεί! Πάντως όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ακόμη και αδιάφοροι για τον Θεό, άρχισαν να προβληματίζονται.

Αυτές τις μέρες που παίρνουν χάρη οι εγκληματίες, ο γέροντας Εφραίμ είναι αυτός που πρέπει να πιαστεί;Λίγο μυαλό να έχει κάποιος και οδηγείται σε συμπεράσματα που τρομάζουν. Ποιοι διοικούν σήμερα τον χώρο που έθρεψε εκατομμύρια μάρτυρες, ήρωες, ομολογητές και φιλοσόφους; Πόσο υπηρετείτε τη Δικαιοσύνη όταν θέλετε να συλλάβετε έναν που οι 120 μοναχοί του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για αυτόν γνωρίζοντάς τον καλύτερα από όλους.Πόσο ένοχος εγκλημάτων μπορεί να είναι αυτός που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο Μητροπολότης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Μητροπολότης Σιατίστης Παύλος, ο Μητροπολότης Γόρτυνος Ιερεμίας υπερασπίζονται;

Πόσο ένοχος είναι αυτός που καθηγητές Πανεπιστημίου, όπως ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, εξίστανται και θλίβονται για τον πόλεμο που υφίσταται η Εκκλησία; Ο Σταύρος Τσακυράκης, αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, λέει χαρακτηριστικά ότι είναι ατόπημα η προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ. Πόσο δίκαιο μπορεί να έχουν αυτοί που κάνουν όλους τους ιερωμένους να αισθανθούν ανασφάλεια και να διαμαρτύρονται με το στόμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυριωτικής Νικόλαου «...μήπως εγώ θα είμαι ο επόμενος;» (εκπομπή του ΣΚΑΪ) Πόσο δίκαιη είναι η απόφαση όταν μένουν έξω από τη φυλακή γνωστοί καταχραστές και ασύστολοι παραβάτες του νόμου; (όποιος έχει απορία μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα του ελληνικού σταθμού ΣΚΑΙ και να δει τα ονόματα).

Άρα, αγαπητοί μου αναγνώστες, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σιωπηρό πόλεμο που κηρύχθηκε εναντίον της ορθόδοξης πίστης που πιάνει όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς. Θα πει κάποιος, γιατί να πολεμούν τους ορθοδόξους αυτοί που είναι και οι ίδιοι ορθόδοξοι; Δυστυχώς τα πράγματα αν τα δεις ορθολογικά, θα διαπιστώσεις ότι αυτοί που το κάνουν, δεν είναι ορθόδοξοι. Αν απορείτε για αυτά, μπορείτε να το διερευνήσετε. Ευτυχώς σήμερα οι πληροφορίες διαρρέουν.

Ας ρωτήσει κάποιος αυτούς που πολεμούν τον γέροντα Εφραίμ πού πιστεύουν. Τοτε θα καταλάβουν.Όταν συνειδητοποιήσεις όλα αυτά και άλλα που δεν χωρούν στις γραμμές αυτές, τότε καταλαβαίνεις γιατί κυνηγούν τον γέροντα Εφραίμ εδώ και τώρα. Αν σιωπήσει ο ηγούμενος της μεγαλύτερης μονής του Αγίου Όρους, ποιος θα τολμήσει να μιλήσει; Άστραψε και βρόντηξε το Άγιον Όρος και ειδικά στη Μονή Βατοπεδίου. Ας αστράψει και στο νου μας λίγη από τη χάρη που αντανακλάται στην καρδιά του γέροντα Εφραίμ.

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2012/01/blog-post_6788.html?mid=56

***

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟΝ Γ.ΕΦΡΑΙΜ...

του Αρχιμανδρίτη Θεολόγου Αμπόνη

Πήγαμε σήμερα αρκετοί να επισκεφθούμε τον Γέροντα Εφραίμ στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Δύο βλοσυροί και λίαν αγενείς και απωθητικοί υπάλληλοι, μας είπαν κοφτά ότι αυτό απαγορεύεται.

Απαιτείται γραπτή άδεια κατ' ευθείαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης!!..

Είναι προφανές ότι επιδιώκουν να του τσακίσουν το νευρικό σύστημα.

Ψυχολογικός πόλεμος τύπου Σοβιετίας..

Και να σκεφθή κανείς ότι ο Γέροντας είναι απλώς προφυλακισμένος, δηλ. σε περιορισμό.

Δεν είναι καταδικασμένος βαρυποινίτης, για κάτεργα και για αλυσίδες.

Πού θα βρει άραγε το δίκιο του ένας σημερινός πολίτης της Ελλάδας;;; ένας φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης; Πώς μπορεί να βρει κανείς την άκρη σ' αυτό το παράλογο Σύστημα;

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4500-propathiame-na-epikefthoume-ton-gefraim?mid=56

***

EΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ μετ’ εμποδίων ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Συνέβει πριν λίγο, μας ενημερώνουν αναγνώστες

Προσήλθαμε στο επισκεπτήριο ώρα 07.00 σήμερα, όπου είδαμε πολύ κόσμο να περιμένει να δει διάφορους κρατουμένους.

Όταν ρωτήσαμε για τον π. Εφραίμ, μας είπαν να περάσουμε δίπλα, όπου μας ενημέρωσαν κατευθείαν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ.

Σε ερώτησή μας για το λόγο που δεν μπορούμε, μας είπαν ότι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (!!!), και πως μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού επιτρέπεται να μπουν χωρίς αυτή την άδεια.

Δηλαδή, συγγενείς πρώτου βαθμού είναι πατέρας, μητέρα, τέκνα.

Και αυτοί βέβαια θα έπρεπε να έρθουν 7 το πρωί, να γραφτούν στη λίστα κλπ.

Σημειώστε πως ο φύλακας μας είπε αμέσως ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πριν καν μας ρωτήσει αν πράγματι είμαστε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Είπαμε ευγενικά ότι έχουμε έρθει από μακρυά, αλλά ήταν ανένδοτοι : “Έχει έρθει πολύς κόσμος, δεν είναι δυνατό να μπουν όλοι να δουν τον ΚΥΡΙΟ Εφραίμ” ήταν η απάντηση.

Από τον Άννα στον Καϊάφα…

Πηγή: http://olympia.gr/2012/01/02/e%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80-%ce%b5%cf%86/

***

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΖΗΤΑΝΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Από χθες έχουμε λάβει καταγγελίες για το θέμα, αλλά περιμέναμε να δούμε μήπως ήταν...τυχαία γεγονότα. Δυστυχώς και σήμερα μας ανέφεραν τα ίδια και μάλιστα πέρισσότερα άτομα! Διαβάστε:

Προσήλθαμε στο επισκεπτήριο ώρα 07.00 σήμερα, όπου είδαμε πολύ κόσμο να περιμένει να δει διάφορους κρατουμένους.

Όταν ρωτήσαμε για τον π. Εφραίμ, μας είπαν να περάσουμε δίπλα, όπου μας ενημέρωσαν κατευθείαν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ.

Σε ερώτησή μας για το λόγο που δεν μπορούμε, μας είπαν ότι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (!!!), και πως μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού επιτρέπεται να μπουν χωρίς αυτή την άδεια.

Δηλαδή, συγγενείς πρώτου βαθμού είναι πατέρας, μητέρα, τέκνα. Και αυτοί βέβαια θα έπρεπε να έρθουν 7 το πρωί, να γραφτούν στη λίστα κλπ.

Σημειώστε πως ο φύλακας μας είπε αμέσως ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πριν καν μας ρωτήσει αν πράγματι είμαστε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Είπαμε ευγενικά ότι έχουμε έρθει από μακρυά, αλλά ήταν ανένδοτοι : "Έχει έρθει πολύς κόσμος, δεν είναι δυνατό να μπουν όλοι να δουν τον ΚΥΡΙΟ Εφραίμ" ήταν η απάντηση.

Προφανώς οι αστυνομικό εκτελούν εντολές ανωτέρων τους. Ρωτάμε λοιπόν αυτούς τους εντολοδόχους:

- Αληθεύουν οι κατηγορίες των πολιτών πως τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ να δουν τον π. Εφραίμ, ενώ τήρησαν όλες τις ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

- Τι θα πει "δεν μπορούν να τον δουν όλοι"; Σαφέστατα, αν ο κόσμος είναι πολύς, δεν γίνεται αυτό! Όμως τι σημαίνει, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

Ποιος έδωσε αυτή την εντολή, που καταπατεί βάναυσα τα δικαιώματα του κρατουμένου αλλά και όσων θέλουν να τον επισκεφθούν;

Τι φοβούνται οι κρατούντες; Μήπως ότι θα μετατραπεί το κελί κράτησης του π. Εφραίμ σε χώρο "λαικού προσκυνήματος";

Να υποθέσουμε πως δεν τους αρέσει η αθρόα προσέλευση απλών πολιτών για να τον δουν, μιας και χαλάει το παραμυθάκι τους περί "εγκληματικού στοιχείου";

Περιμένουμε απαντήσεις: Δεν έχει κανένας το δικαίωμα ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ να απαγορεύει την επίσκεψη σε φυλακισμένους!

Ειδικά κάποιοι που (αυτο)παρουσιάζονται ως υπέρ του δέοντος "δημοκράτες" και...υπερασπιστές της νομιμότητας!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/01/blog-post_1664.html?mid=56

***

"ΔΙΩΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΞΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ", ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΕΜΜΙΣΘΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!

Ένα ακόμα δείγμα της τηλεκατευθυνόμενης "ενημέρωσης" στην Ελλάδα των νταβατζήδων

Από την Τετάρτη το βράδυ, οπότε οδηγήθηκε αρχικά στο Εφετείο και κατόπιν στη ΓΑΔΑ ο Ηγούμενος Εφραίμ, γράψαμε πως οι δημοσιοκάφροι διέκοψαν άρον - άρον τις ζωντανές συνδέσεις, αφού οι εκατοντάδες Ελλήνων που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον Γέροντα, τους χάλασαν τη σούπα και το πανηγυράκι του εξευτελισμού και διαπόμπευσης που είχαν προετοιμάσει!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς...φωστήρας για να καταλάβει τον πανικό των εν λόγω ανδρείκελων, που προφανώς νομίζουν ότι ο λαός ακόμα τρώει το κουτόχορτό τους και θεωρεί τον π. Εφραίμ "εγκληματία", όπως είπε και η ανακρίτρια Καλού: Ο πανικός τους ήταν έκδηλος κι έβγαινε από τα τηλεπαράθυρα, όπου...αναρωτιούνταν "ποιοι είναι αυτοί που φωνάζουν άξιος", λες και οι πολίτες πρέπει να παίρνουν την άδειά τους για να διαδηλώνουν!!!

Σήμερα λοιπόν, μια καταγγελία για το τι ακριβώς έγινε εκείνη τη μέρα, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα γράφαμε:

Σε διάφορα μέρη της διαδρομής από την Ιερισσό μέχρι και την Αθήνα, πλήθος κόσμου περίμενε στην εθνική οδό για να χαιρετήσουν τον Γέροντα, με χαρακτηριστικές περιοχές της Λάρισας και του Βόλου.

Φτάνοντας στην Αθήνα δυο διμοιρίες των Ματ περίμεναν έξω από τον Άρειο Πάγο τον «επικίνδυνο κακοποιό». Και ενώ είχαν τον κόσμο απομακρυσμένο από το σημείο που θα ερχόταν ο Γέροντας, οι δημοσιογράφοι σε συνεργασία με την αστυνομία βρισκόντουσαν στο σημείο που θα περνούσε ο Γέροντας, για να μπορέσουν να τραβήξουν πλάνα, και φωτογραφίες για να μπορέσουν να κάνουν το show τους και να πουν ότι ήταν 100 άτομα από παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Έπειτα έγινε μια μικρή πορεία από τον Άρειο Πάγο προς τη Γ.Α.Δ.Α., εκεί όπου θα μετέφεραν τον Γέροντα Εφραίμ, όπου διανυκτέρευσε εκεί για ένα βράδυ και την επομένη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Φτάνοντας στη Γ.Α.Δ.Α. και πάλι οι δυο διμοιρίες των Ματ όπου συνόδευαν την πορεία από τον Άρειο Πάγο και εννοείται ότι φορούσαν κράνη, ασπίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, (φοβόντουσαν μην κάνουν φασαρίες), κράτησαν αυτή τη φορά 200 μέτρα από το σημείο που θα περνούσε ο Γέροντας Εφραίμ. Ενώ οι δημοσιογράφοι για άλλη μια φορά δίπλα στο σημείο που θα περνούσε ο Γέροντας Εφραίμ…μόνο που δεν τους πάτησε το αυτοκίνητο.

Πριν ξεκινήσει η πορεία από τον Άρειο Πάγο 5 με 6 δημοσιογράφοι συνομιλούν με τον επικεφαλής αστυνομικό και του λένε χαρακτηριστικά:

«Όλοι αυτοί εδώ που έχουν μαζευτεί, μας χάλασαν τα πλάνα και ακούγεται μέσα στο βίντεο τα χειροκροτήματα και το άξιος, άξιος που φώναζαν. Εκεί που θα πάμε να τους κρατήσετε όσο πιο μακρυά γίνεται για να μην ακούγονται».

Τα συμπεράσματα δικά σας, για το πώς λειτουργούν οι δημοσιογράφοι.

Τα ίδια προβλήματα είχαν οι δημοσιογράφοι και την επόμενη ημέρα έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου αν και λιγότεροι που είχαν παρευρεθεί για να υποδεχτούν τον Γέροντα Εφραίμ, τους «χάλασαν» τα πλάνα, όπως είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς.

Ώστε σας...χάλασε τα πλάνα η ειρηνική διαμαρτυρία ανθρώπων, επειδή φώναζαν ΑΞΙΟΣ σε έναν ιερωμένο;

Αλλά όταν π.χ οι προστατευόμενοί σας "αναρχικοί" και άλλοι παρακρατικοί καίνε τον Άγνωστο Στρατιώτη, εκεί τα πλάνα είναι...εντάξει;

Ας τα βλέπουν αυτά όσοι (αποβλακωμένοι) αναμασάνε ακόμα το κουτόχορτο των ελεεινών τσοντοκάναλων!

"Λυπούμαστε" πάντως που σας...χαλάσαμε τα πλάνα: Την επόμενη φορά, θα ζητήσουμε τη γνώμη των αφεντικών σας για το τι θα κάνουμε, "δημοκράταροι" που τάχα ενοχλείστε από τον "σκοταδισμό" της Ορθοδοξίας!

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η απόλυτη ξεφτίλα του "Υπουργείου Προστασίας Πολίτη". Οπλισμένοι αστυνομικοί φυλάνε τις καλόγριες!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/01/blog-post_5354.html


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel