Logo
Print this page

Επίσκοποι, ιερείς και λαϊκοί υπέρ του Γέροντα Εφραίμ(Νέες δηλώσεις και άρθρα),

Επίσκοποι, ιερείς και λαϊκοί

υπέρ του Γέροντα Εφραίμ

(Νέες δηλώσεις και άρθρα)


***

Επιστολή του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΤΙΝΟΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ*

Υπέρ Μοναχού Εφραίμ

Προς τον Διευθυντή της Εφημερίδος

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ»

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

Μετά λύπης πολλής παρακολουθώ τις εξελίξεις του ζητήματος του Οσιοτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς και Βασιλικής Μονής Βατοπεδίου – Αγίου Όρους, π. Εφραίμ.

Ενώ ζούμε σε μία εποχή που όλος ο κόσμος απολαμβάνει, όσο είναι δυνατόν, τα «ανθρώπινα δικαιώματα», στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η σύλληψη μάλιστα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, αμαύρωσε το όλο σύστημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ορισμένοι Δικαστές και αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τους υπεύθυνους Υπουργούς και Βουλευτές, που με τις πράξεις τους οδήγησαν στην υποδούλωση και την οικονομική χρεωκοπία της αγαπημένης μας Πατρίδος, στρέφονται εναντίον αθώων μοναχών, που αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους στον Χριστό και στην διακονία των συνανθρώπων τους.

Ως Έλληνας, αισθάνομαι ειλικρινά ντροπή όχι μόνον για την Ελληνική Δικαιοσύνη που επιτρέπει τέτοιες άδικες αποφάσεις και καταστάσεις, για τα Σώματα Ασφαλείας που τόλμησαν, χωρίς φόβο Θεού, να συλλάβουν ένα ιερό πρόσωπο του Αγίου Όρους αλλά, και για ελάχιστους ρασοφόρους μοναχούς του Αγίου Όρους, που για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ – μειονεκτικά τους αισθήματα, συνέβαλλαν στην όλη προδοσία και στα σκάνδαλα !!! ΝΤΡΟΠΗ Σ’ ΟΛΟΥΣ !!!

Με την επιστολή μου εκφράζω την αμέριστο συμπαράστασή μου στον Οσιολογιώτατο Μοναχό π. Εφραίμ και σ’ όλη την αδελφότητα της Ιεράς και Βασιλικής Μονής Βατοπεδίου – Αγίου Όρους. Ταπεινά προσεύχομαι στον Άγιο Θεό, όπως παύσουν οι άρχοντες του κόσμου αυτού να εργάζονται το κακό και να επιδιώκουν την δικαιοσύνη και το καλό. Διότι, τέτοιες «παραλογίες», μόνο στην Ελλάδα τις συναντά κανείς.

26 Δεκεμβρίου, 2011

Με εκτίμηση και σεβασμό

+Ο Μητροπολίτης Αντινόης ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

* Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

www.orthodox-mitropolitan-of-antinoes-panteleimon.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Πηγή: http://www.elliniki-gnomi.eu/archives/24902

***

Παρέμβαση Κύκκου Νικηφόρου για προφυλάκιση Εφραίμ

Η αγάπη και η ταπείνωση , η ανοχή και η συγνώμη, η φιλανθρωπία η καταλλαγή και η μακροθυμία, είναι οι θεμελιώδεις αρχές που συνθέτουν το ελπιδοφόρο διάγγελμα του Θεανθρώπου από την ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ, γι ´ αυτό και κάθε χρόνο τούτες τις ´Άγιες μέρες των Χριστουγέννων , αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χριστιανικών απονέμουν χάρη σε πολλούς κατάδικους φυλακισμένους.

Δυστυχώς φέτος όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες μιας δικαστικής απόφασης στην Ελλάδα που είναι αντίθετη με το πνεύμα αυτό των Χριστουγέννων, μιας ανεξήγητης απόφασης του συμβουλίου εφετών της Ελλάδος που διέταξε την σύλληψη και προφυλάκιση ενός αδύναμου, ανυπεράσπιστου και ασθενούς Αγιορείτου μοναχού, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου γέροντα Εφραίμ.

Μια απόφαση που προκαλεί θλίψη πολλή και πόνο και οδύνη ψυχής σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο που δεν έχει παγώσει μέσα του η αγάπη, σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο του οποίου η ψυχή δεν έχει παύσει να καταλάμπεται απο το φως του Παναγίου Πνεύματος.

Εύχομαι ο Θεός της αγάπης και της δικαιοσύνης να οπλίσει με δύναμη ψυχής τον Γέροντα Εφραίμ, ώστε να αντιμετωπίσει την παρούσα σκληρή και επώδυνη δοκιμασία με υπομονή και καρτερία και προπαντός με συγχωρητικότητα και αμνησικακία, μιμούμενος τον Κύριο που από το ύψος του σταυρού του συγχωρούσε τους σταυρωτές του.

Εύχομαι η Παναγία του Άξιον Εστι και η Παναγία του Κύκκου να είναι βοήθεια του.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10458:2012-01-01-11-03-34&catid=13

***

Επιστολή Ροδοστόλου Χρυσοστόμου σε Ηγούμενο Εφραίμ

Επιστολή συμπαράστασης στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ Εφραίμ, απέστειλε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Πανοσιολογιώτατε και λίαν αγαπητέ μοι άγιε Ηγούμενε· υπομιμνήσκω ταπεινώς ότι, «Μακάριος ανήρ ος υπομένει πειρασμόν· ότι δόκιμος γενόμενος λήψεται τον στέφανον της ζωής, ον επηγγείλατο ο Κύριος τοις αγαπώσιν αυτόν». (Ιακ. 1,12).

Αλλά πάντως φρονώ ότι, εάν, οι τας τύχας της δυστήνου πατρίδος ημών ιθύνοντες -είτε γνωστοί και επώνυμοι, είτε (τούτων επικινδυνέστεροι κρύφιοι και ανώνυμοι, δεν ήσαν φορείς του Ηρωδείου συνδρόμου, του δι’ αιωνίως θανασιβούλου, δηλονότι, κατά του διά την σωτηρίαν των ανθρώπων τεχθέντος «Παιδίου», την ειρήνην δε επί γης και την εν ανθρώποις ευδοκίαν ευαγγελισαμένου (Ματθ. 2, 13, Λουκ. 2, 4), δεν θα επέλεγον την ημέραν της κοσμοχαρμοσύνου Γεννήσεώς Του, ίνα κινήσωσι την κατά της Σεβασμίας Βατοπαιδίου Μονής και καθ' υμών προσωπικώς ιδιαίτατα διά δικαστικών οργάνων και αστυνομικών δυνάμεων, «ως επί ληστήν» τηλικαύτην εξοδον (Ματθ. 26, 55), επιχείρισιν και... εκστρατείαν. Αίσχος τοις εναγέσι, αλιτηρίοις και δαιμονοενεργουμένοις. Κύριος ελεήσαι και σώσαι.

Σωματική ταλαιπωρία και ψυχικός σκυλμός ουχ ο τυχών διά την Πανοσιολογιότητά σου· οδύνη βαθυτάτη διά την ωσαύτως βαρέως δοκιμαζομένην -και εμοί πολυφίλητον όμως- αδελφότητά σου· έκπληξις δε, πικρία άμα, και αγανάκτησις της -από μακρού ήδη, ως γνωστόν, εκ γήρως και άλλων χαλαιποτήτων πασχούσης- ουτιδανότητός μου, καθώς και όλων, ως πιστεύω, των ειλικρινώς αγαπώντων τον αγιώνυμον ημών Τόπον, την -ης ποιμήν επελέγης και ετάχθης- παλαίφατον Μάνδραν και Μονήν, και διά της βιοτής των τιμώντων την υπερχιλιετή χριστοφιλή ιστορίαν του.

Βεβαιώθητι, παρακαλώ, περί της κατά πάντα φιλαδέλφου συμπαθείας μου, διά την παραχωρήσει Θεού πείρασιν και βασκανίαν ταύτην, αφ’ ενός, και αφ' ετέρου, περί των προς τον εν Σπηλαίω τεχθέντα και εν Φάτνη ανακλιθέντα Σωτήρα Κύριον, διαπύρων προσευχών μου, όπως ταχινήν-ταχίστην «ποιήσει συν τω πειρασμώ και την έκβασιν», ως άλλως τε ο ίδιος σαφέστατα υπισχνείται. (Α’ Κορ. 10,13).

Μετά πολλής της εν Χριστώ αγάπης και φιλαδελφίας.

ο Ροδοστόλου Χρυσόστομος

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10454:2011-12-31-16-45-55&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Ήθελαν να εξευτελίσουν την Ορθοδοξία»

Μάριος Δημητρίου - Η Σημερινή 31/12/2011-

Απόσπασμα από το άρθρο ο Αθανάσιος στην Αθήνα για τον Εφραίμ

Χθες επικοινώνησε τηλεφωνικώς αρκετές φορές μαζί του

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Γέροντας δεν έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό, αλλά στο μοναστήρι.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα, για να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Ο Λεμεσού Αθανάσιος είπε χθες ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς αρκετές φορές με τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος «παραμένει στον χώρο της φυλακής γαλήνιος και προσευχόμενος, ενώ τον έχουν επισκεφθεί πολλοί μάρτυρες, αλλά πάνω απ' όλα ο ίδιος ο Χριστός».

«Ήθελαν να εξευτελίσουν την Ορθοδοξία»

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού υποστήριξε ότι κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από τη σύλληψη του ηγουμένου και χαρακτήρισε την απόφαση της προφυλάκισής του ως «μη δίκαιη». Επιπλέον, δήλωσε ότι «αυτοί που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα μπορεί να ήθελαν να εξευτελίσουν στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ τους ιερείς, τους κληρικούς, την Εκκλησία και την Ορθοδοξία γενικότερα».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Εφραίμ, είπε ότι πρόκειται για «μια θλιβερή ιστορία, η οποία αισθάνομαι αδίκως έχει εξελιχθεί».

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, γνωρίζοντας, όπως είπε, και τον ίδιο τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και τα γεγονότα, δηλώνει «πεπεισμένος ότι δεν είναι δίκαια αυτή η απόφαση και ο Γέροντας δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, αλλά στο μοναστήρι».

Ανησυχούν οι Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ

Στο μεταξύ, τη «βαθιά ανησυχία και αμηχανία» τους για τη σύλληψη του ηγουμένου Εφραίμ εκφράζουν οι ομογενειακές οργανώσεις των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με επικεφαλής τον συντονιστή της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Ιβάν Σαββίδη. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας Ουκρανίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν, Τασκένδης και Κιργιστάν.

Εξάλλου, με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα των Αθωνικής Πολιτείας, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπαιδίου.

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας, όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν.

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/12/blog-post_2804.html

***

Ο "Άγιος" των Φυλακών για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ

του Αρχιμ. Γερβασίου Ραπτοπούλου

Όλη η Ελλάδα μας, όλοι οι Έλληνες, όσα γράμματα κι αν γνωρίζει ο καθένας, στέκεται πλάι στον δοκιμαζόμενο σεπτό Καθηγούμενο μιας των μεγαλυτέρων Αγιορείτικων Ι. Μονών.

Εκείνης της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ είναι αθώος μέχρι την καταδίκη του, αν καταδικασθεί, από το οικείο Δικαστήριο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως το ίδιο συμβαίνει και με κάθε κατηγορούμενο προφυλακιστέο ή όχι.

Συνεπώς η πολεμική εναντίον του κρίνεται άκαιρη, πρόχειρη και επιπόλαια, αν όχι εμπαθής και σκόπιμη, με στόχο να πλήξουν την Αθωνική Πολιτεία, την Αγία μας Εκκλησία και την όλη ανά τον κόσμο Ορθοδοξία.

Ύστερα είναι και το άλλο.

Ο Σωτήρας μας Χριστός ξεχώρισε τον κάθε κατηγορούμενο από το οποιοδήποτε αδίκημα που τον βαραίνει. Το αδίκημα είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Δικό μας θέμα, είτε αθωωθεί είτε όχι, ο κατηγορούμενος Καθηγούμενος της Αθωνικής μας Πολιτείας είναι ο αδελφός μας. Είναι ίδια εικόνα, κι αυτός με μας, του Θεού. Είναι παιδί του Θεού, όπως και ημείς. Έτσι ο άγιος Γέροντας Εφραίμ είναι «αδελφός» του Χριστού (Ματθ. 25, 40). Κάτι περισσότερο απ’ αὐτό.

Είναι ο ίδιος ο Χριστός «εν ετέρα μορφή» (Μάρκ. 16, 12). Έτσι του οφείλουμε πολλή αγάπη. Την ίδια αγάπη που έχουμε στον ίδιο τον εαυτό μας.

Την ίδια αγάπη που έχουμε, αν έχουμε και όσοι την έχουμε, προς τον Ιησού μας, αν και το σχήμα του και το εκκλησιαστικό αξίωμα που έχει, αυτό και μόνο μας επιβάλλει να έχουμε έναντί του σεβασμό και την ανάλογη τιμή που δικαιούται να έχει.

Ο υποφαινόμενος στην 35χρονη διακονία χριστιανικής αγάπης, που ασκεί σε όλους τους κρατουμένους και εδώ στην πατρίδα μας και στους κρατουμένους όλων των χωρών του κόσμου, έτσι φέρεται. Βλέποντας στο πρόσωπο του κάθε κρατουμένου τον Χριστό «εν ετέρα μορφή». Άλλωστε αυτό μας λέγει και εκείνη η φωνή του Κυρίου μας: «εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με» (Ματθ. 25, 36). Εισέρχεται στην κάθε φυλακή, όπως εισήλθε και ο Χριστός στο σπίτι του τελώνη Ζακχαίου. Στο σπίτι του τελώνη Ματθαίου.

Όπως αντιμετώπισε τη μοιχαλίδα Σαμαρείτισσα γυναίκα και την άλλη μοιχαλίδα, την οποία μάλιστα έσωσε από το λιθοβολισμό.

Και όπως άνοιξε κουβέντα και με τον «εκ δεξιών» ληστή πάνω στο Γολγοθά. Ο Ιησούς καταδίκασε την αμαρτία, αλλά αγάπησε τον αμαρτωλό. Όπως ακριβώς κάνει και ο γιατρός. Εχθρεύεται την αρρώστια, την οποία και καταπολεμά με τα ανάλογα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά αγαπά τον άρρωστο.

Ο Άγιος Καθηγούμενος π. Εφραίμ σταυρώνεται χρόνια τώρα. Λες και άνοιξε αυτός ο ίδιος ο Άδης να τον καταπιεί!

Και αντί να γίνουμε Σίμωνες Κυρηναίοι και να τον κάνουμε ν’ αναπνεύσει έστω και λίγο, σαν συνάνθρωποι έστω, τον πετροβολούμε!... Και κάνουμε το σταυρό που σηκώνει πιο βαρύ! Τι είναι επιτέλους αυτός ο Γέροντας Εφραίμ; Είναι κακούργος, ένας άλλος Βαραββάς; Και δεν είναι άλλοι περισσότερο ένοχοι; Κάθε έγκλημα έχει πολλούς συνεργούς. Πού είναι οι συνεργοί του; Κι αυτό το Σύνταγμα που ορίζει ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι απέναντι στο Νόμο, πού είναι; Κανείς πια δεν το σέβεται και δεν το υπολογίζει; Κανείς; Πού είναι αυτοί που τον ψήφισαν; Γιατί αυτοί εξαιρούνται από το Νόμο; Κι αυτό το φωνάζουν όλοι οι Έλληνες. Γιατί όλη η κακία μας μόνο στο Γέροντα Εφραίμ;

Αλλά ας είναι.

Η σταυρωμένη πορεία του Γέροντα έχει κι ένα καλό σημείο. Τον συμπαραστέκεται όλος ο κόσμος.

Όχι μόνον όλες οι ανά τον κόσμο Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και οι ηγεσίες των κρατών. Σήμερα κανένας άλλος στον κόσμο δεν είναι τόσο συμπαθής, όσο ο Ελληνοκύπριος σεπτός Γέροντας της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου της Αθωνικής Πολιτείας.

Και το άλλο.

Παραμονή της πιο μεγάλης εορτής της χριστιανοσύνης, των Χριστουγέννων, να συλληφθεί και να κλεισθεί σαν εγκληματίας στον Κορυδαλλό; Αυτό στη λαϊκή συνείδηση είναι απαράδεκτο.

Πού θα μπορούσε να αποδράσει; Στη Ρωσία, από όπου γύρισε πρόσφατα και γνώριζε τη σύλληψή του;

Και με τι καρδιά ν̕ αφήσει την πιο μεγάλη Μοναχική Αδελφότητά του και να φύγει; Και ποια μεγάλα κακουργήματα θα διέπραττε;

Καλός ο Νόμος. Αλλά είναι και η συνείδηση. Γι̕ αυτό ορθά παρατηρεί ο επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Κόκκινος, ο οποίος αρθρογραφεί στην «ΕΣΤΙΑ» και στην «ΑΞΙΑ»: «Η αυστηρότης αυτής της κρίσεως, ερχομένη σε αντίθεση με την άμετρη επιείκεια προς κατηγορουμένους πολιτικούς, ομολογήσαντας την διάπραξη κακουργημάτων, αλλά και προς πολιτικά στελέχη ενός των κυβερνώντων κομμάτων κατηγορούμενα για την υπόθεση των υποβρυχίων, εμφανίζει τη Δικαιοσύνη, ως επηρεαζομένη από την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και τα κομματικά συνθήματα εκείνων που απεχθάνονται την Εκκλησία και τους λειτουργούς της».

Σεβαστέ μου Γέροντα,

Ο υποφαινόμενος θα ήταν ο πρώτος σας επισκέπτης στον Κορυδαλλό, αν δεν είχα σε γύψο το δεξί μου πόδι από πτώση. Τώρα θα βραδύνω την επίσκεψή μου.

Σταθείτε όρθιος. Μη λυγίζετε. Κι ας μαίνονται όλοι οι άπιστοι, οι εχθροί της Αγίας του Χριστού μας Εκκλησίας, ας πανηγυρίζουν.

Ένα να γνωρίζουν: «Η Εκκλησία πολεμουμένη πάντα νικά». Και μετά τη Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση.

Αρχιμ. Γερβάσιος Ιωάν. Ραπτόπουλος

Διάκονος των Φυλακών

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10462:-qq--------&catid=13

***

"Σκληρόν συ προς κέντρα λακτίζειν"

Μπροστά στο 2012 μ' ελπίδα τον Χριστό

τoυ αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου

Με πόνο ψυχής περνούν οι ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου. Οι πιστοί στέκουν προβληματισμένοι, γιατί άνθρωποι της Εκκλησίας ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι ούτε θρησκευτική συνείδηση έχουν, ούτε γνωρίζουν το τι σημαίνει πραγματικά Εκκλησία. Δυστυχώς εκούσια ή ακούσια συνεργάζονται με τον αντίδικο του Χριστού, προκειμένου να πλήξουν τον Θείο θεσμό της Εκκλησίας. Αρνούνται το δικαίωμα να έχει ο Χριστός κορβανά και γλωσσόκομον, αρνούνται το δικαίωμα οι Απόστολοι να έχουν βαλάντιο και πήραν, θέλουν και ονειρεύονται μια «Εκκλησία» αμίλητη, άοσμη, άγευστη, άσχετη, ευρισκόμενη εκτός τόπου και χρόνου. Στην πραγματικότητα αυτοί δεν θέλουν να είναι δούλοι του Θεού και της Εκκλησίας αλλά αφέντες Των.

Βέβαια μάθαμε πιά, να βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, να προβάλλονται θέματα που αμφισβητούν άλλοτε τον Θεό, και άλλοτε να πλήττουν τον θεσμό της Αγίας Εκκλησίας. Γι αυτό, τη μια χρονιά βρίσκουν το κρανίο του Ιησού, την άλλη μας παρουσιάζουν το γνωστό από χρόνια Ευαγγέλιο του Ιούδα ως νέα ανακάλυψη, την άλλη μας προβάλουν τον κώδικα Ντα Βίντζι και αναζητούν το αν ο Ιωάννης είναι η Μαρία ή η Μαγδαληνή ο Ιωάννης.

Είχαν δεν είχαν οι φαύλες αλλά και ανίσχυρες ταυτόχρονα δυνάμεις, έσυραν και εφέτος με τα όργανα τους, άπιστους και ολιγόπιστους στον πόλεμο της απαξίωσης των πιστών. Αλλά παρά τους κόπους τους, οι Εκκλησίες γέμισαν και πάλι και οι πιστοί συνάντησαν τον Θεό της αγάπης, τον φιλάνθρωπο Ιησού στο Άγιο Ποτήριο. Αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα και η δική τους οδύνη. Ο Χριστός κυκλοφορεί στnv ύπαρξη μας και το αίμα Του μεταγγίζεται στο δικό μας, και αυτό είναι αντίδοτο σε κάθε «εξάρτηση» από την κόκα κόλα.

Είδα στην Αμερική που βρίσκομαι, τα Ελλαδικά τηλεοπτικά κανάλια, να παρουσιάζουν πλήθος οργάνων της τάξεως, με όπλα και ρόπαλα, να έχουν περικυκλώσει ένα ακίνδυνο σεβάσμιο πρόσωπο και τηρουμένων των αναλογιών σκέφθηκα τον στίχο του συναξαριού της Μεγάλης Τετάρτης «τί δεῖ μαχαιρῶν, τί ξύλων, λαοπλάνοι»!!! Γιατί στην πραγματικότητα αυτό κάνουν. Οι εντολοδόχοι των οργάνων, πάνε να πλανέψουν και να κρύψουν από το λαό, τους υπευθύνους της Ελληνικής τραγωδίας. Δηλαδή όλους εκείνους τους πολιτικούς, που κανονικά η σημερινή δικαστική εξουσία, θα έπρεπε να τους τιμωρήσει αφαιρώντας τουλάχιστον απ΄ αυτούς την ελληνική ιθαγένεια, γιατί ουσιαστικά πρόδωσαν την πατρίδα τους, καταπάτησαν το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτους, και ευτέλισαν αφου εξευτέλισαν την χώρα μας διεθνώς. Γίναμε δυστυχώς περίγελος στους λαούς και τα έθνη, κάτι που ζουν καθημερινά εδώ, οι απόδημοι Έλληνες. Επιτέλους κύριοι πότε θα σταματήσετε; Και μέχρι πού θα πάτε;

Το πάλαι ποτέ οι ευλαβείς Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, παρά τα προσωπικά λάθη τους, άνοιγαν το κρατικά θησαυροφυλάκια και έχτιζαν ή προικοδοτούσαν τα Μοναστήρια με κάθε δυνατό τρόπο, Ιεροσόλυμα: Ναός της Αναστάσεως, Κύπρος: Μονή Σταυροβουνίου, Χίος: Νέα Μονή, Άγιον Όρος: τα μοναστήρια του, και έτερα ών ούκ έστι αριθμός, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αυτοκρατορίας. Και η ιστορία, διατήρησε τα ονόματα τους εις μνημόσυνον αιώνιον και τις μορφές τους γονυπετείς προ των ιερών δημιουργημάτων τους, εις έλεγχο των σημερινών εξουσιαστών. Θεωρούσαν το κράτος μέρος της Εκκλησίας - και όχι την Εκκλησία μέρος του κράτους- αφού ζούσαν ενσυνείδητα οι ίδιοι το μυστήριο της Σωτηρίας, με Εξομολόγηση, Θεία Μετάληψη και ουσιαστική συμμετοχή στην Θεία Λατρεία. Εκείνων η πίστη στο Θεό και η εμπιστοσύνη τους στην Θεία Χάρη, τους οδηγούσε μέχρι και στην εγκατάλειψη των αξιωμάτων τους, για να εκδυθούν από τα πορφυρά ενδύματα και να ενδυθούν το μαύρο ράσο. Εκείνων η ελπίδα για την αιώνια Βασιλεία τους έκαμε ακόμη και να εγκαταλείπουν την δική τους εξουσία για να υποτάσσονται δια της υπακοής στον Ηγούμενο κάποιας Μονής.

Στείλτε παρακαλώ κύριοι Εισαγγελείς, βουλεύματα και στον Μέγα Κωνσταντίνο και στην μητέρα του Αγία Ελένη γιατί ζημίωσαν τα ταμεία της Αυτοκρατορίας. Παρακαλώ συλλάβετε και τον Ιουστινιανό που έχτισε την Αγιά Σοφιά επί δημοσίου κτήματος. Γκρεμίστε και τα μοναστήρια των Μετεώρων επειδή δεν έχουν πολεοδομική άδεια. Φυλακίσετε και τους Ηγουμένους των Μονών γιατί κατέστρεψαν πολιτιστικούς θησαυρούς, δίνοντας τα Ιερά Βιβλία για να γίνουν φυσέκια και αργότερα τα Αγία Σκεύη για να κοπεί το πρώτο Ελληνικό νόμισμα. Ακτινοβολήστε τον Ηγούμενο που παρέλαβε ερείπια και ανέδειξε το ένδοξο παρελθόν σε ισχυρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον, γιατί αγωνίστηκε να πάρει εις όφελος του δημοσίου, αφού Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου είναι τελικά η Μονή, εκείνα που οι πολιτικάντηδες ξεπουλάνε για μερικούς ψήφους. Τέλος δώστε και ένα καλό επιχείρημα στους «διαδόχους» των Ελλήνων Αυτοκρατόρων, αμφισβητώντας τα χρυσόβουλα Τους, για να κατακτήσουν και όσα ακόμα παρέμειναν.

Συγκράτησα τα λόγια του αδελφού πατρός Αλεξάνδρου σε συζήτηση με ομογενείς, «ποιός σε ήξερε κ. Πεταλωτή πριν λίγο καιρό, και ποιός θα σε θυμάται μετά από λίγο, αφού σαν διάτων αστέρας θα χαθείς όπως και οι προκάτοχοι σου; Κύριε υφυπουργέ της ... Βιστωνίδας, να θυμάστε ότι όσοι στο διάβα του Χριστιανισμού τον πολέμησαν, το έκαναν γιατί είχαν την ίδια αντίληψη μ΄εσάς, ότι δηλαδή προστατεύαν και προασπίζονταν το δημόσιο συμφέρον. Όμως τον Ηγούμενο Εφραίμ πέρα από την 120μελή οικογένεια του, θα τον κρατήσουν οι αιώνες, σαν εκείνον που έφερε την Ιερά Μεγίστη Βασιλική Μονή Βατοπεδίου στο αρχαίον κάλλος».

Τελικά, όλοι οι «ανιδιοτελείς» κονδυλοφόροι και οι «αντικειμενικοί» τηλεοπτικοί παραθυράκιδες, που η ιστορία τους έκλεισε την πόρτα και αυτοί ψάχνουν να βρουν παράθυρο για να ξαναμπούν, εκπληρώνουν τον σκοπό των αφεντικών τους, για την απαξίωση της πηγής της ελπίδας του κάθε πονεμένου, πεινασμένου, πληγωμένου, δηλαδή την αγία μας Εκκλησία. Βέβαια η ζημία γίνεται σε όσους είναι ολιγόπιστοι και εκείνους που έχουν επιδερμικά σχέση με την Εκκλησία, και όχι σε όσους πιστεύουν πως είναι μέλη του σώματος της Εκκλησίας που έχει κεφαλή τον Χριστό. Παρασύρουν εκείνους δηλαδή, πού όταν επισκέπτονται ένα μοναστήρι δεν θέλουν να πάρουν δύναμη και ελπίδα και να το ενισχύσουν αγοράζοντας τα είδη του εργοχείρου των Μοναχών, αλλά που τους ενδιαφέρει «το πόσοι είστε εδώ;», «γιατί τόσο όμορφη κοπέλα ντύθηκες στα μαύρα;», «πώς περνάτε εδώ κλεισμένοι;» και άλλα τέτοια που καταδεικνύουν την ελαφρότητα τους. Όλοι αυτοί είναι εκείνοι που στην Εκκλησία πάνε για να τους δουν και να φανούν, μα όχι για να σωθούν.  

Σας λέμε λοιπόν «κύριοι» το 2012 είναι αρίθμηση, που ξεκινά από την Γέννηση του Χριστού και θα παραμένει έτσι σε έλεγχο σας. Σας τονίζουμε ότι η Εκκλησία Του αδικημένου Ιησού θα είναι εδώ, για να σας υποκαθιστά στην αδιαφορία σας για τον ελάχιστο αδελφό Του, που πεινά, διψά, κρυώνει, είναι ασθενής ή στην φυλακή και θα ασκεί την φιλανθρωπία που δεν είναι το έργο της, αλλά δικό σας. Σας βεβαιώνουμε τέλος, ότι προς πείσμα σας, ο Εμμανουήλ θα ασκεί το έργο της σωτηρίας γιατί «σκληρό συ προς κέντρα λακτίζειν».

Α και κάτι ακομα, Εφραίμ στα ελληνικά σημαίνει καρποφορία... και τα δέντρα που φέρουν καρπό είναι τα πλέον περιζήτητα για τους μεν πιστούς προκειμένου να τρέφονται πνευματικά για δε τους απίστους να ελέγχονται αιώνια.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7961

***

Προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και συκοφαντούν σύμβολα

της Μαρίας Γιαχνάκη

(Αναφερόμαστε στα κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας και χλευάζουν τον Τίμια Ζώνη και όλους όσους την ασπάζονται καθώς και τον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Επίσης αναρωτιόμαστε ανεξιθρησκία κι ελευθερία σκέψης κι λόγου σημαίνει προσβάλω και υβρίζω ιερά σύμβολα ; Και τονίζουμε τι λόγο έχουν συγκεκριμένοι να καταφέρονται με εμπάθεια εναντίον συγκεκριμένων προσώπων με μεγάλη συχνότητα; )

Κάπως έτσι ξεκινούν τα εγκλήματα κατά της θρησκείας και των ιερών συμβόλων, όταν ανίδεοι ξερόλες διαπλεκόμενοι και χωμένοι παντού , σε κρατικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μένουν ατιμώρητοι όταν υβρίζουν και δείχνουν ασέβεια απέναντι σε αυτά τα σύμβολα.

Όταν με ευκολία ξεφτιλίζουν ιερά σύμβολα που εκατομμύρια πιστοί ασπάζονται και κατηγορούν κάποιον που βρίσκεται στη φυλακή χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί το δικαστήριο που θα αποφανθεί για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εκείνοι σπεύδουν να τον συκοφαντήσουν κα να τον εμπαίξουν αγνοώντας προφανώς τι σημαίνει ηθική.

Σε κείμενά τους τα οποία δημοσιεύονται ,περιγελούν τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δεν ξέρουμε αν το δικαστήριο θα τον δικάσει ή θα τον αθωώσει πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου . Προφανώς δεν γνωρίζουν καλά τους νόμους που υπερασπίζονται κάποιον που δεν έχει δικαστεί αλλά προφυλακίζεται γι άλλους λόγους.

Μήπως η ιστορία δεν έχει διδάξει ότι τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που μπήκαν φυλακή βγήκαν μετά την ολοκλήρωση της δίκης και τους είπαν συγγνώμη λάθος; Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι περιγελούν τα ιερά σύμβολα όπως είναι το σύμβολο της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας. Έχουν μπερδέψει μάλλον την έννοια της ευλογίας και προσπαθούν να ισοπεδώσουν ότι εκφράζει κι εκπροσωπεί τη θρησκεία και τις γραφές.

Αυτοί που γράφουν εναντίον όλων αυτών που οι πιστοί σέβονται και παραδέχονται μήπως θα έπρεπε να μας πουν και τι άλλο είναι απάτη όπως γράφουν οι ίδιοι στα κείμενά τους ; Μήπως είναι απάτη η Παναγία η Ιεροσολυμίτισα; Μήπως είναι απάτη το λείψανο του Αγίου Εφραίμ , του Αγίου Σάββα; μήπως είναι απάτη όλα τα σύμβολα ανά τον κόσμο τα οποία ασπάζονται και στα οποία βρίσκουν παρηγοριά τόσοι άνθρωποι; Με τι ευκολία γράφουν εναντίον των συμβόλων αυτών που κάποιοι έχουν γευτεί την ευλογία τους και την δύναμή τους;

Μήπως γι άλλη μία φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται για δυναμικές και ηγετικές φυσιογνωμίες που επειδή τις φοβούνται προσπαθούν να τους καταστρέψουν;

Τι είναι αυτό τελικά που ενόχλησε όλους όσους με την πένα τους δημιουργούν λάθος εντυπώσεις στον κόσμο και προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα;

Μήπως τους ενόχλησε που ο συγκεκριμένος ηγούμενος ήταν ο αναμορφωτής της μονής Βατοπαιδίου και την έσωσε από σίγουρη κατάρρευση;

Μήπως τους ενόχλησε που μοναχοί που βρίσκονται στη Μονή Βατοπαιδίου είναι μορφωμένοι δημιουργώντας μια δυναμική κοινότητα κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την παρουσία της συγκεκριμένης Μονής;

Μήπως τους ενόχλησε που στη Μονή Βατοπαιδίου ανάμεσα στους επισκέπτες είναι και ο Κάρολος της Αγγλίας , ο Πούτιν της Ρωσίας και ο Μεντβέντεφ; Ή μήπως επειδή λέγεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι χαρισματική φυσιογνωμία με αποτέλεσμα ο κόσμος να τον αγαπάει και να τον ασπάζεται το δίχως άλλο.

Σημασία έχει βέβαια να απαριθμήσουμε και όλα όσα έχει κάνει για την κοινωνία( σύντομα θα γίνει και αυτό), τώρα όμως θα πρέπει πρώτα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να τονίσουμε ότι αν είναι έγκλημα που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πήγε στην Ρωσία με την Τίμια Ζώνη και μας ενοχλούν οι Ρώσοι , τότε να σταματήσουμε και τους Ρώσους να πηγαίνουν στα Πανάγια προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα και να αποκαλέσουμε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την αγιοταφιτική αδελφότητα φιλορώσους . Να πούμε απατεώνες όλους όσους μιλούν για τα θαυματουργά προσκυνήματα .

Σε λίγο θα μας πείτε ότι το Άγιο Φως είναι απάτη;

Μα είναι δυνατόν να τολμάτε να αμφισβητείτε την ευλογία ή ακόμη και τις θρησκευτικές σχέσεις δύο χωρών αλλά και τις προσκλήσεις που δέχονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ελλάδας;

Πως τολμάτε και με ποια παιδεία και εμπειρία κοροϊδεύεται τα σύμβολα και τους εκπροσώπους της εκκλησίας για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί καν;

Μήπως να μας αναφέρεται έναν -έναν τους λόγους για τους οποίους προκαλείτε τόσο χυδαία με μια υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης;Share

Πηγή: http://briefingnews.gr/batopedi/item/13450

***

Και αθώος και ένοχος

Σχολιάζει το θέμα Εφραίμ ο Ανδρέας Θεοδότου.

Γνώρισα τον Γέροντα Εφραίμ το 1998 όταν πήγα ως προσκυνητής στο Αγιον Όρος και συγκεκριμένα στη Μονή Βατοπεδίου. Πρώτη φορά που τον άκουσα να μιλάει όταν μας καλωσόριζε στο μοναστήρι. Καλά-καλά δεν μπορούσα να διακρίνω τι έλεγε, αλλά βλέποντάς τον ένιωθα μια ψυχική ηρεμία. Σαν να σκιρτούσε η καρδιά μου. Ζήτησα και εξομολογήθηκα σε αυτόν από περιέργεια. Δεν μου έδωσε προφητικές απαντήσεις. Βασικά με συμβούλευσε να προσεύχομαι και όταν χαίρομαι και όταν πονάω. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η αγάπη του προς την Παναγία, γιατί όταν πρόφερε το όνομά της βούρκωναν τα μάτια του και η φωνή του έτρεμε. Σήμερα, που αχνοφαίνεται το 2012, τον ίδιο αγνό άνθρωπο συνάντησα όταν επισκέφθηκα φέτος, για 13η φορά, το Αγιον Όρος.

Πραγματικά δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μου πως αυτός ο άνθρωπος των δακρύων, που δεν κοιμάται για να εξομολογεί τους χιλιάδες φιλοξενούμενους προσκυνητές, που στηρίζει αντρόγυνα και ανορθώνει οικογένειες, που λυτρώνει τους νέους από την κόλαση των ναρκωτικών, που δίνει ελπίδα και πίστη σε όσους επρόκειτο να γίνουν αυτόχειρες, που σώζει χιλιάδες παιδάκια από βέβαιη έκτρωση, θα μπορούσε να διαπράξει τα όσα του καταλογίζουν τα όργανα αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα μας στο χείλος της καταστροφής. Είμαι κι εγώ σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών. Επομένως δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί ένα γενικό μεγάλο κακό. Όμως, είναι αλήθεια -μας το βεβαιώνει η Ιστορία- πως όταν το κράτος καταπατά τους πνευματικούς νόμους του δικαίου και της αλήθειας τότε πέφτει βαρύς ο πέλεκυς, πολύ βαρύς, σε εκείνον τον τόπο. Και εμείς ως Έλληνες και Ορθόδοξοι έχουμε ουκ ολίγους εχθρούς.

Αθώος, λοιπόν, από τις κατηγορίες. Τέσσερις ανεξάρτητες έρευνες δεν έδειξαν κάτι μεμπτό. Ένοχος, όμως, γιατί παρηγόρησε, γιατί στήριξε, γιατί έκλαψε, γιατί βοήθησε, γιατί δεν ξεστόμισε λόγια εναντίον κανενός. Απίστευτο, κι όμως αληθινό.

Φιλελεύθερος,01/01/2012

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2012/01/blog-post_2001.html

***

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΓΚΟΥΤΖΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

του Γιώργου Θεοχάρη

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα του Αρχιμανδρίτη Σωφρονίου Γκουτζίνη, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Ξάνθης, με τον βαρύγδουπο τίτλο ο «Γέροντας Εφραίμ και ο νέος πανσλαβισμός». Τέτοια δημοσιεύματα δεν προωθούν την ευαγγελική ορθόδοξη συνεργασία, είναι αναχρονιστικά και δείχνουν ξενοφοβία, απομονωτισμό και ελλαδικό επαρχιωτισμό. Ποιο είναι το ζητούμενο στην εποχή μας; Η ενότητα και η συνεργασία. Τίποτε δεν κατάλαβε ο ευφάνταστος ιεροκήρυκας από το μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Χριστού ότι «εις μίαν δεσποτείαν Θεότητος τα έθνη επίστευσαν;».

Οι πολιτικολογίες και πρόχειρες αναλύσεις του συγκεκριμένου Αρχιμανδρίτη για εθνικά θέματα είναι εκτός της αρμοδιότητάς του, δεν εκφράζουν ούτε το φρόνημα ούτε το πνεύμα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και του Αγίου Όρους. Αν έπαιρνε ευλογία από τον Μητροπολίτη του, ίσως δεν θα έπεφτε σε αυτές τις γκάφες. Το Άγιον Όρος είναι πανορθόδοξο μοναχικό κέντρο, όπου πρεσβεύεται η ορθόδοξη πίστη και η εν Χριστώ αγάπη και υπερβαίνονται οι φυλετικές διακρίσεις και φιλονικίες. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως το είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην τελευταία του επίσκεψη, ενθαρρύνει τον οικουμενικό χαρακτήρα του Αγίου Όρους και το προστατεύει από τον εθνοφυλετισμό.

Φιλική σύσταση λοιπόν: Ας αφήσει τα σενάρια πολιτικής φαντασίας σε αρμοδιοτερα πρόσωπα και φορείς. Ας ασχοληθεί περισσότερο με την ακριτική μητρόπολή του, που έχει ανάγκη από μεγαλύτερη ορθόδοξη παρουσία και εθνική στήριξη, και ας αφήσει το Άγιον Όρος στην ησυχία του. Ας αφήσει και τα κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα του Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος μας πείθει με την ειρήνη, την υπομονή και την εγκαρτέρησή του, και ας περιοριστεί στο καθαρά ιεροκηρυκτικό του έργο, για το οποίο ευχόμαστε καλή καρποφορία. Οι φύλακες του Αγίου Όρους έχουν γνώση. Να μην ανησυχεί.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4486-ta-krokonteilia-ntakrua-tou-ierokiruka-ksanthi-archimanntriti-%CE%BFfroniou-gkoutzini-gia-ton-geronta-efraim

***

Δέκα εκατομμύρια Έλληνες ορθόδοξοι … μειονότητα στην χώρα τους

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα και πολλά σχόλια για το θέμα.

Ξαφνικά, παραμονές της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης βγαίνει- τυχαία; – ένταλμα σύλληψης του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου γέροντος Εφραίμ.

Με μια φαινομενικά απλή κίνηση της… “ανεπηρέαστης Δικαιοσύνης” (βλ. σχετικά και σχετικές δηλώσεις των κ Πεπόνη και Μουζακίτη!) , προσέξτε ,συνοπτικά και επιγραμματικά, πόσα «τρυγόνια» επιτυγχάνεται:

Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά εγκλήματα και τις πραγματικές ευθύνες, ενόψει μάλιστα της πλήρους κατάρρευσης της χώρας.

Ενεργοποίηση των «αντικληρικαστικών» αντανακλαστικών μέρους του λαού (κυρίως, αλλά όχι μόνο, της αριστεράς) με τον ίδιο αποπροσανατολιστικό στόχο: Όταν ο κόσμος αύριο πεινάει, με τις πληθωριστικές κουρελοδραχμές , η απάντηση θα είναι εύκολη, «τα λεφτά (που υπήρχαν!) τα φάγαν οι καλογέροι»!

Τεχνητός διχασμός του λαού σε «προοδευτικούς» και « Θεούσους» για να κρυφτεί η πραγματική κόντρα (λαμόγια και παρατρεχάμενοί τους εναντίον Ελληνικού Λαού)

Επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας σε μια στιγμή που αφενός η χώρα μας έχει ανάγκη κάθε σύμμαχο και αφετέρου η Μόσχα εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να προωθήσει τις θέσεις της στο Άγιον Όρος.

Αναθέρμανση ,ενόψει εκλογών ,του ανύπαρκτου «σκανδάλου του Βατοπεδίου», για να πληγεί η Ν.Δ.

Βέβαια, όλα αυτά είναι τελείως “τυχαία”.

Και κάνω τώρα εγώ μια υπόθεση εργασίας: Αν λέω, αν παραμονές του Ραμαζανιού έβγαινε ένταλμα σύλληψης του Ιμάμη των Αθηνών τι θα γινόταν;

Επανάσταση. Όλες οι μουσουλμανικές κοινότητες της Ελλάδας συνεπικουρούμενες κι από τους δικούς μας ευαισθητοποιημένους προοδευτικούληδες , θα ωρύονταν σε συλλαλητήρια συμπαράστασης. Θα καιγόταν το σύμπαν.

Τελικά μήπως 10.000.000 ορθόδοξοι είμαστε στη χώρα μας … μειονότητα;

Δαναός

(ευχαριστώ τον συσχολιαστή Στέλιο, σχόλιο του οποίου χρησιμοποίησα)

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/01/02/141329/

***

Γέρων εις δίκην,

έθνος εις καταδίκην.

Αιδώς και ντροπή

ηθών, εκτροπή….

*

Όργανα του σκότους,

Γέροντες εναρέτους

θαρρείται πολεμάται,

μάλλον εχθρός πλανάται.

*

Τέκνα εξ, αγχειστίας

Δέσποινας Παναγίας,

πειρασμός, δεν αγγίζει.

Χρυσός σταυρός, στηρίζει..

*

Ανάσταση εκ σταυρού

θρήνος του πονηρού.

Λάβρας, λαμπράς πεδίου,

Εφραίμ , Γέρων Βατοπαιδίου..

Μνάσων ο Παλαιός Μαθητής

***

Λύσσαξε ο άθλιος

Λύσσαξε ο άθλιος

και πάλι εκχέει όξος

μαινόμενος, κατά μοναχών

και επί ματαίω, αδημονών.

Γέρων σαν ήρθες, Ιωσήφ,

πάλι στην προσευχή μου

δυο λόγια πες μου ίσως δω,

χαρά μες την ψυχή μου.

«Οι αδαείς , τα όργανα

του αβυσσαλέου σκότους

θα φύγουν όπως ήρθανε

από τους άγιους τόπους.

Είν΄ πειρασμός και στέφανος

γι΄ ανθρώπους εναρέτους

και ο Γολγοθάς, Ανάσταση,

θα φέρει στους ανθρώπους.

Αυτούς που οδηγούν ψυχές

τέκνον μου, στην Ελπίδα

θα αφήσει η Παντάνασσα

μόνους εις την παγίδα;»

ΜΝΑΣΩΝ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

***

Το έγγραφο του ΣΟΕ που αποκαλύπτει την πλεκτάνη που έστησε το ΠΑΣΟΚ

γύρω από το δήθεν "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου

Το ΠΑΣΟΚ είναι 10 σχεδόν μήνες στην Κυβέρνηση και ακόμα δεν μπορεί να μας πει με αντικειμενικό τρόπο τη "ζημιά" του δημοσίου από τις ανταλλαγές εκτάσεων με τη ΙΜ Βατοπαιδίου. Τυχαίο; Δε νομίζω, μιας και ο μόνος παγκοσμίως αποδεκτός τρόπος αντικειμενικής εκτίμησης ακινήτων είναι το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών.

Γι αυτό εξάλλου αν υπάρχει διαφωνία μεταξύ πολίτη και ΔΟΥ για την εκτίμηση ακινήτου ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταφύγει στο ΣΟΕ του οποίου η εκτίμηση είναι δεσμευτική για την εφορία!

Χθες αποκαλύφθηκε ότι μέχρι τώρα έχουν υπάρξει όχι 1 ούτε 2 αλλά 4 πορίσματα ορκωτών ελεγκτών που λένε τα ίδια πράγματα:

Καμία υποεκτίμηση ανταλλάξιμης γης δεν έγινε από το Κράτος ώστε να ωφεληθεί η Μονή!!

Η μόνη περίπτωση να πρόεκυψε υπεραξία είναι κατά την υπογραφή του Συμβολαίου να έγινε αλλαγή χρήσης της γής και από δάσος να έγινε οικόπεδο... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που σίγουρα αφορά μια μικρή μειοψηφία των ανταλλαγέντων εκτάσεων.

Επειδή λοιπόν τα πορίσματα του ΣΟΕ κάθονται στον λαιμό του ΠΑΣΟΚ, το ΥΠΟΙΚ υπό τις οδηγίες του Παπακωνσταντίνου έστειλε επιστολή στο ΣΟΕ σε μια προσπάθεια να τα ακυρώσει μιας και δεν δείχνουν να υπάρχει κάτι μεμπτό.

Η απάντηση του ΣΟΕ καταπέλτης!

Το δημόσιο παράγγειλε δύο πορίσματα στο ΣΟΕ πριν τον Μάρτιο του 2009, που δείχνουν ότι

δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Μόλις φούντωσε το "σκάνδαλο" το ΣΟΕ ανέθεσε με δικιά του πρωτοβουλία σε ξένο οίκο (ανταγωνιστή του ΣΟΕ στην Ελλάδα) να κάνει μια εκτίμηση της αξίας των εκτάσεων:

Αποτέλεσμα το ίδιο!! Ουδέν μεμπτό!

Παράλληλα η Μονή ανέθεσε από την πλευρά της στον μεγαλύτερο ξένο οίκο παγκοσμίως να εκτιμήσει επίσης τις εκτάσεις:

Αποτέλεσμα πάλι το ίδιο!! Ουδέν μεμπτό!

Και ενώ υπάρχουν 4 αντικειμενικά πορίσματα από αρμόδιους... το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να τα αγνοεί και προκειμένου να φουσκώσει την αξία των ανταλλαγμένων εκτάσεων λαμβάνει υπόψη του τα στοιχεία των ΔΟΥ, που σύμφωνα με τον ΣΟΕ, μιλάνε για "αντικειμενική αξία" η οποία όμως ως γνωστόν δεν έχει καμία σχέση με την "πραγματική" και ειδικά σε δασικές εκτάσεις είναι μέχρι και 6πλάσια της "πραγματικής"!!!

Να και η απάντηση του ΣΟΕ στην τελευταία προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ακυρώσει τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών:

Προσέξτε ότι το θέμα της αλληλογραφίας (που έστειλε το ΥΠΟΙΚ και απαντάει το ΣΟΕ) μιλάει για ΣΚΑΝΔΑΛΟ Βατοπαιδίου... ενώ ο ΣΟΕ που δεν είναι καφενείο βάζει τη λέξη ΣΚΑΝΔΑΛΟ μέσα σε αποσιωπητικά!!! Είναι να απορεί κανείς προς τι η προανακριτική όταν το Κράτος δηλ. το ΥΠΟΙΚ έχει ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και μιλάει για ΣΚΑΝΔΑΛΟ; ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2010/07/blog-post_7958.html

***

Επίσκεψη Καρατζαφέρη στον Εφραίμ

Συνάντηση Καρατζαφέρη-Εφραίμ στον Κορυδαλλό

Τον ηγούμενο της Mονής Βατοπεδίου επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό για ευχές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ επισκέφθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να του ευχηθεί «καλή χρονιά».

«Θέλω να ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει όπως πρέπει το δίκαιον, μακριά από σκοπιμότητες και μακριά από «πικαρίσματα». Δεν χρειαζόμαστε προβλήματα, χρειαζόμαστε λύσεις στα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο ίδιος σχολιάζοντας το γεγονός ότι για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, οδηγήθηκε στις φυλακές μόνον ο ηγούμενος Εφραίμ, υποστήριξε πως «εάν αποδειχθεί ότι τελικά υπήρχε σκάνδαλο, τότε πρέπει να είναι και η άλλη πλευρά μέσα» και ζήτησε «να φροντίσει η Πολιτεία να βρει εκείνους, οι οποίοι μαζί με τον Εφραίμ, διέπραξαν το σκάνδαλο» για να οδηγηθούν στις φυλακές.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/12/2011_420547

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR