Ζωηφόρος

Γέροντας Εφραίμ: Οι ανταλλαγές μας επιβλήθηκαν – Όλη η σχετική αρθογραφία,

Γέροντας Εφραίμ:

Οι ανταλλαγές μας επιβλήθηκαν

– Όλη η σχετική αρθογραφία


***

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, μάς επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο Εφραίμ - Πολυσέλιδη απολογία

Επιλογή και απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν οι αποκαλούμενες ιερές ανταλλαγές, ανέφερε στην απολογία του ο προφυλακισμένος ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, που ουσιαστικά οριοθέτησε τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων, οι οποίες ούτως ή άλλως πλέον έχουν παραγραφεί και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης.

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κατηγορούμενος σε μία από τις δεκάδες ερωτήσεις που του έθεσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία είχε και τη γνώμη ότι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στην πολυσέλιδη απολογία του, που παρουσιάζουν Τα Νέα, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου περιγράφει τις σχέσεις που είχε αναπτύξει στο πλαίσιο των πνευματικών του καθηκόντων με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής όπως με τον άλλοτε διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου και τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Αρνείται όμως με κατηγορηματικό τρόπο ότι κάποιος από αυτούς είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση των ανταλλαγών και πολύ περισσότερο ότι ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία τους και την εξουσία που εκείνοι είχαν για να προχωρήσει το σχέδιο των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου.

Επιπλέον ο Εφραίμ αναφέρεται σε επαφές που είχε και με άλλους πρώην υπουργούς της ΝΔ, ισχυριζόμενος μεταξύ των άλλων:

Για τον Πέτρο Δούκα: «Στον κ. Δούκα υποβάλαμε δύο αιτήματα. Ενα ήταν η απόδοση της διαχείρισης της λίμνης και το δεύτερο ήταν να μας αποζημιώσει εκείνο το τμήμα των παραλίμνιων που είχε δοθεί σε κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Δούκας στα λίγα λεπτά που μας δέχτηκε στον διάδρομο, μας είπε ότι δεν είναι αρμόδιος και να πάμε στον κ. Σάββα Τσιτουρίδη».

Για τον Σάββα Τσιτουρίδη: «Το ίδιο αίτημα επαναλάβαμε λίγες μέρες μετά και μάλιστα εγγράφως στον κ. Τσιτουρίδη, υπουργό τότε Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν τον επισκεφθήκαμε μαζί με τον μοναχό Αρσένιο στο υπουργείο».

Για τον Ευάγγελο Μπασιάκο: «Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2004 επισκεφθήκαμε τον υπουργό κ. Μπασιάκο. Αυτός μόλις είχε αναλάβει και μας είπε ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Αλέξανδρο Κοντό για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του μετοχιού και ότι δεχόμαστε πολλές πιέσεις από τους φορείς και πάμε για συνολικές ανταλλαγές, δηλαδή ανταλλαγή της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων με αντίστοιχες εκτάσεις του Δημοσίου αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Η πάγια θέση της μονής είναι να μείνουμε εκεί σεβόμενοι την παράδοση της μονής μας, που τόσους αιώνες είναι εκεί και θέλει να συνεχίσει να παραμένει. Οι νομικοί μας σύμβουλοι μας είπαν ότι πρέπει να δεχτούμε τη θέση της κυβέρνησης να φύγουμε από τη λίμνη, γιατί αλλιώς θα είχαμε μακροχρόνιες διαδικασίες. Εμείς και συγκεκριμένα εγώ, λόγω της επαφής μου με τον πρίγκιπα Κάρολο και αφού μιλήσαμε, μού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του να συνεργαστεί το Πριγκιπικό Ιδρυμα σε θέματα οικολογίας με το Βατοπαιδίου για το μετόχι της Ξάνθης», λέει σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της απολογίας του ο Εφραίμ.

«Ανακρίτρια: Εφόσον δεν θέλατε τις ανταλλαγές τι σας εμπόδισε να τις αρνηθείτε;».

«Κατηγορούμενος: Μας έπεισαν οι νομικοί μας σύμβουλοι ότι δεν είχαμε άλλη διέξοδο γιατί διαφορετικά θα είχαμε μακροχρόνιες διενέξεις, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσαμε».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143784

***

Προφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ

Κρατείται από χθες στις φυλακές Κορυδαλλού

ως ο ιθύνων νους των «ιερών ανταλλαγών»

της Ευας Kαραμανωλη

Πλείστες αναφορές σε υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης επί των ημερών της οποίας έγιναν οι ανταλλαγές μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και αιχμηροί χαρακτηρισμοί για την προσωπικότητα του ηγουμένου Εφραίμ περιέχονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέταξε την προφυλάκισή του.

 

Από χθες το πρωί ο ηγούμενος Εφραίμ -κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσός- βρίσκεται στο κελί Νο 2 της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού προφυλακισμένος για έξι κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις ως «ιθύνων νους» των «ιερών ανταλλαγών». Μέσω των συνηγόρων του προτίθεται να προσφύγει κατά της προσωρινής του κράτησης, ενώ έγινε δεκτό το αίτημά του να διαμένει μόνος του στο κελί και να προσεύχεται στην εκκλησία των φυλακών.

Στις 18 σελίδες του βουλεύματος, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών υιοθετούν τη θέση της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκισή του, και απαριθμούν σειρά λόγων που οδήγησαν στην απόφασή τους. Πέραν των σοβαρών ενδείξεων ενοχής οι δικαστές επισημαίνουν και έτερους λόγους που συντείνουν στην απόφαση της προφυλάκισης σκιαγραφώντας με τα μελανότερα χρώματα την προσωπικότητα του ηγουμένου. «Τα σχετικά εγκλήματα του κατηγορουμένου υπήρξαν επιτηδευμένα, με την επιλογή ιδιαίτερων μέσων και τρόπων τέλεσής τους, αφού αυτός εκμεταλλεύθηκε την ιδιότητά του ως καθηγουμένου της Ι. Μ. Βατοπεδίου που κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των αγιορείτικων μονών παγκόσμιας μάλιστα ακτινοβολίας, καθώς και την ευχέρεια προσεγγίσεως και επαφών και άσκησης επιρροής, λόγω της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομίας του Αγίου Ορους σε πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες σε καίριες θέσεις για την αντιμετώπιση των αιτημάτων του». Οπως επισημαίνουν οι δικαστές, η τέλεση των αδικημάτων διήρκεσε επί επταετία (2001 - 2008) κατά τη διάρκεια της οποίας έπεισε νομικούς συμβούλους του ΝΣΚ, υφυπουργούς, υπουργούς, υπαλλήλους της ΚΕΔ και του υπουργείου Αγροτικής Αναπτυξης, αλλά και συμβολαιογράφους να προβούν στις δέουσες πράξεις για την πραγματοποίηση των ανταλλαγών. «Οι ως άνω ενέργειες, που έγιναν εξακολουθητικώς και οι οποίες δεν προσιδιάζουν στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή, καταδεικνύουν ότι είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα». Ο κ. Εφραίμ περιγράφεται ως «ιθύνων νους και εμπνευστής των άνω πράξεων» και δεδομένου ότι παραμένει ηγούμενος της μονής κατά τους δικαστές «υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητά του για τη διάπραξη και άλλων συναφών πράξεων». «Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με το Δημόσιο, λαμβανομένης υπόψη και της εξαιρετικής δυνατότητας που επέδειξε στη μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων». Κατά τους δικαστές «η μέχρι σήμερα καλή συμπεριφορά του δεν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης, αλλά της αναμενόμενης δικαστικής κρίσης».

Ανάλογο ήταν το σκεπτικό της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία διαφωνώντας με τον εισαγγελέα Εφετών Παν. Μαντζούνη είχε ζητήσει την προφυλάκιση του ηγουμένου. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την επιβολή εγγύησης και περιοριστικών όρων προβάλλοντας μεταξύ αλλων ως επιχείρημα ότι «ο κατηγορούμενος ενεργούσε όχι δι' ίδιον προσωπικό συμφέρον, αλλά ως εκπρόσωπος και για λογαριασμό της Μονής Βατοπεδίου... διεκδικώντας και μεθοδεύοντας δι' αυτήν ακίνητα περιουσιακά ωφελήματα, τα οποία όντως εν γνώσει του δεν της ανήκαν». Κατά τον κ. Μαντζούνη, «η εμπλοκή του στην ποινική διαδικασία είναι εξ αυτής της αιτίας χωρίς να προκύπτει εγκληματική ροπή του».

Απολογούμενος ο κ. Εφραίμ υποστήριξε ότι «δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί». Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι «δεν έχουμε ιδιοτελή κίνητρα για καμία κίνησή μας και προσπαθούμε να παρηγορούμε τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν».

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100050_29/12/2011_467612

***

Marios Petrides 30 Δεκέμβριος 4:09 π.μ.

Η προφυλάκιση του κ. Εφραίμ αποτελεί άλλο ένα ατόπημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου που υπαγορεύει ότι κανείς δεν στερείται της ελευθερίας του παρά μόνο μετά από απόφαση νόμιμα συνιστάμενου δικαστηρίου. Η προσωρινή κράτηση αποτελεί παρέκκλιση από αυτή την βασική αρχή γιατί διατάσσεται χωρίς κάποιο δικαστήριο να έχει αποφανθεί για την ενοχή κάποιου προσώπου και γι’ αυτό δικαιολογείται μόνον σε ακραίες περιπτώσεις, όταν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής ή είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα.

 

Ο νόμος που ρυθμίζει την προσωρινή κράτηση (άρθρο 282 ΚΠΔ) είναι λεπτομερής και απολύτως σύμφωνος με τον έκτακτο χαρακτήρα που έχει το μέτρο. Απαιτεί όχι απλώς ο κατηγορούμενος να είναι ύποπτος διαφυγής αλλά να έχει προχωρήσει και σε προπαρασκευαστικές ενέργειες φυγής. Όχι να είναι απλώς πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα αλλά πολύ πιθανόν ότι θα τα διαπράξει. Ο κ. Εφραίμ ύποπτος διαφυγής δεν είναι, τα δε αδικήματα για τα οποία κατηγορείται προϋποθέτουν τη σύμπραξη κάποιων κρατικών οργάνων ή λειτουργών. Δεν είναι επομένως πολύ πιθανόν μετά από όλο τον σάλο που δημιουργήθηκε η διάπραξη νέων αδικημάτων. Με αυτά τα δεδομένα η προφυλάκισή του είναι τελείως αυθαίρετη και δεν έχει κανένα έρεισμα στο νόμο.

Δεν είναι ο κ. Εφραίμ το μόνο θύμα της δικαστικής αυθαιρεσίας που στέλνει ανθρώπους στη φυλακή χωρίς δικαστική απόφανση περί της ενοχής τους, μόνο επειδή ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τους θεωρούν ενόχους. Για δύο από αυτούς, για την κ. Α. Σωτηροπούλου και την κόρη κατηγορούμενου για το σκάνδαλο της Ζιμενς έχω δημόσια διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν. Οι δικαστές μας, όμως, δεν φαίνεται να δίνουν σημασία. Εξακολουθούν να θεωρούν την προφυλάκιση ως μέσο εξουσίας που τους επιτρέπει να φυλακίζουν κάποιον κατηγορούμενο κατά το δοκούν και όχι κατά το νόμο. Η αγωνία των περισσότερων κατηγορουμένων στην Ελλάδα δεν είναι η δίκη (που κανείς δεν ξέρει πότε θα διεξαχθεί) αλλά η αποφυγή της προφυλάκισης. Σε αυτό το στάδιο παίζονται όλα τα παιχνίδια μεταξύ δικηγόρων, δικαστών και κατηγορουμένων ενώ κανονικά δεν υπάρχουν από το νόμο περιθώρια για συναλλαγές.

Κι όταν μιλώ για συναλλαγές εννοώ και τις διάφορες πιέσεις που ασκούνται από τη κοινή γνώμη. «Δεν θα πάει κανένας φυλακή για τα σκάνδαλα» φωνάζει ο κόσμος. Φυσικά και πρέπει να πάει αλλά αφού πρώτα διαπιστώσει την ενοχή του κάποιο δικαστήριο κι όχι επειδή το επιθυμεί κάθε δημόσιος κήνσορας τύπου Λαζόπουλου. Στις μέρες μας που η αγανάκτηση για την ατιμωρησία των επιφανών είναι δικαιολογημένη είναι κρίσιμο να καταλάβουμε ότι η απόδοση ευθυνών μόνο με διαδικασίες δικαιοσύνης αξίζει. Όλα τα άλλα προσβάλλουν το κράτος δικαίου και συμβάλλουν στη υποβάθμιση του πολιτισμού μας

Πηγή: http://www.facebook.com/n/?groups%2FfreeElderEfraim%2F210246045727169%2F&mid=5671a93G5af372b87e97G8ebafbG96&bcode=lBUpBFAi&n_m=zoiforos%40yahoo.gr

***

ΟΥΤΕ ΥΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΘ’ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ

ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

"ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΟΥΤΕ ΥΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ,

ΟΥΤΕ ΚΑΘ’ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ" ΕΙΠΑΝ

____________Η Δικαιοσύνη, όπως αποδείχθηκε πλέον, πάσχει! Οι Δικαστές μας, στα ανώτατα κλιμάκια, φαίνεται πως τελούν «υπό απαγόρευσιν και καθ΄ υπαγόρευσιν»! Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμη «Δικαστές στο Βερολίνο!». Οι δύο Εισαγγελείς με την παραίτησή τους, κυρίως δε με τις καταγγελίες των εξέσχισαν το παραπέτασμα και έτσι φάνηκε η ασχημοσύνη! Οι δύο Εισαγγελείς παραιτήθησαν, διότι κάποιοι τους εμπόδιζαν να ασχοληθούν με την διερεύνηση φοροδιαφυγής, που αφορά ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ.

_____________Ποιός άραγε υπαγορεύει και ποιος απαγορεύει στη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της; Ασφαλώς ούτε η κυρά Μαριώ, ούτε ο κυρ-Παναγιώτης, ούτε εσείς ούτε και εγώ! Υπαγορεύουν ή απαγορεύουν στη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το χρέος όσοι βρίσκονται στην κορυφή της Κοινωνικής Πυραμίδος, δηλ. οι Πολιτικοί, μάλιστα δε οι κατέχοντες τους θώκους του Υπουργείου της Δικαιοσύνης!

____________Οι αμπελοφιλοσοφίες του κ Πεταλωτή, Υφυπουρ-γού της Δικαιοσύνης, που μας έλεγε σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΡΩΣΗ της ΝΕΤ(29.12.2011, ώρα 9.00 π.μ.περίπου) περί της δεοντολογίας και της αναφοράς των δύο Εισαγγελέων εις τους Ανωτέρους των δεν έπεισαν ούτε τους συνομιλητές του, ούτε και τους τηλεθεατές! ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! είπαν στον Υφυπουργό κ. Πεταλωτή οι συνομιλητές του.

____________Από την άλλη πλευρά κανένας δεν μπορεί να πιστέψει και τον Αξιότιμο κύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Υπουργό της Δικαιοσύνης, δηλώνοντας, ότι τάχα δεν κάνει «καμμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη». Να τι ακριβώς εδήλωσεν ο κ. Παπαϊωάννου: « Ουδέποτε παρενέβην, ούτε θα παρέμβω τώρα και στο μέλλον, σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητος της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» ( βλ. ΕΘΝΟΣ, 28.12.2011).

____________Αφού λοιπόν ΔΕΝ αναμειγνύεται στα θέματα της Δικαιοσύνης γιατί ο εκάστοτε Υπουργός της Δικαιοσύνης είτε στο ΠΑΣΟΚ ανήκει, είτε στη ΝΔ, επικειμένης εκλογής Προέδρου του Αρείου Πάγου ΔΕΝ αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται ομαλά με γνώμονα την Επετηρίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου; Στην πράξη, οσάκις πρόκειται να πραγματοποιηθεί αλλαγή στην κορυφή του Αρείου Πάγου, βλέπουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να πραγματοποιεί «βουτιά» στον κατάλογο και να επιλέγει το αρεστό στην εκάστοτε Κυβέρνηση πρόσωπο εκ του καταλόγου των Δικαστών! Αυτό, Κύριε Υπουργέ, λέγεται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Ας θυμηθούμε το σλόγκαν του μακαρίτη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έγινε κλασσική ρήση: «Στην Πολιτική ούτε όσα λέγονται, γίνονται, ούτε και όσα γίνονται, λέγονται!» Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, όλοι, μικροί και μεγάλοι, προ πάντων δε ο κ. Πεταλωτής, Υφυπουργός της Δικαιοσύνης.

_____________Οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν άντεξαν τις πιέσεις, τις υπαγορεύσεις και τις απαγορεύσεις, και κατέθεσαν την παραίτησή τους. Συγχαίρουμε ολόψυχα τους δύο κκ. Εισαγγελείς, οι οποίοι απέδειξαν, ότι στην Δικαιοσύνη υπάρχουν πολλοί ακέραιοι άνθρωποι, οι οποίοι επιτελούν το χρέος τους με αίσθημα ευθύνης. Η ηρωϊκή πράξη τους δίνει κουράγιο στις εκατοντάδες των Συναδέλφων τους.

____________Ασχοληθήκαμε με το παραπάνω θέμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ. Πως είναι δυνατόν στο πραγματικό ‘ή πλαστό και προκατασκευασμένο «σκάνδαλο του Βατοπαι- δίου» να υπάρχει ένας και μόνον ένοχος; Που είναι λοιπόν οι συνένοχοι; Αυτών το αδίκημα, επειδή ήσαν πολιτικά πρόσωπα, παραγράφτηκε! Ώστε λοιπόν η απόφαση για την προφυλάκιση του π. Εφραίμ ήταν προϊόν «υπαγορεύσεως και απαγορεύ- σεως». Αυτό πια είναι «ηλίου φαεινότερον!» «Η ροπή προς το έγκλημα» δεν προφυλακίζεται! «Αιδώς Αργείοι!»  

____________Επιστεγάζουμε το σημερινό μας σημείωμα με ένα άρθρο του τέως Προέδρου του Α.Π. κ. Βασιλείου Κόκκινου, που έχει τίτλο «Η Δικαιοσύνη σε αφασία» (Εστία, 16.12.2011).

Αίγιον, 29 Δεκεμβρίου 2011

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*********

Η Απόφαση του Δικαστηρίου για προφυλάκιση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου μας έθλιψε αφαντάστως! Θέλουμε την Δικαιοσύνη στο ύψος της. Δεν θέλουμε να είναι «σε αφασία» όπως έγραψε ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αξιότιμος κ. Βασ. Κόκκινος. Επίσης δεν θέλουμε να υπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες.

ΕΣΤΙΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ

Του κ. Β. Α. Κόκκινου

Στην χώρα των απερισκεψιών, κάθε Υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί καθήκον του να τροποποιήσει τους βασικού Κώδικες (Α.Κ.,Π.Κ.Ποιν.Δικ. και Κ.Πολ.Δικ) και να συντάξει τουλάχιστον ένα νομοθέτημα, περί επισπεύσεως της απονομής του δικαίου. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η παρακίνηση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων, με πρόσβαση στην πολιτική εξουσία, να επιβάλλουν νομοθετικώς τις απόψεις τους (ενίοτε μέχρις εξουδετερώσεως της ποινικής δικαιοσύνης), ή ανασφάλεια του δικαίου και τελικώς η καθυστέρηση στον προσδιορισμό των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών υποθέσεων, αλλά και στην έκδοση των αντιστοίχων αποφάσεων. Έτσι τα αλλεπάλληλα σχετικά νομοθετήματα, επέτυχαν οι πρωτοείσακτες υποθέσεις στο Πρωτοδικείο Αθηνών να προσδιορίζονται προς εκδίκαση σήμερα για το έτος 2016! Οι περισσότερες δε αποφάσεις να εκδίδονται μετά το τετράμηνο, ακόμη και αυτές των ασφαλιστικών μέτρων.

Όταν προσδιορίζονται προς συζήτηση 40 εως 50 πολιτικές υποθέσεις ενώ είναι βέβαιο, ότι δεν θα εκδικασθούν περισσότερες των 8 έως 10, εντός του ισχύοντος ωραρίου συνεδριάσεως των δικαστηρίων, η πολιτεία εμπαίζει τους διαδίκους και γίνεται πρόξενος ζημίας τους, με το να εγκαταλείπουν την εργασία τους και να υποβάλλονται σε μάταιες δαπάνες μετακινήσεως ή και διαμονής εαυτών και των μαρτύρων τους. Το αυτό συμβαίνει και με τους διαδίκους των ποινικών υποθέσεως. Προσδιορίζονται λ.χ. προς εκδίκαση 50 υποθέσεις στο Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ είναι βέβαιο, ότι υπό τις καλύτερες συνθήκες, δεν θα εκδικασθούν περισσότερες των 8 έως 12.

Τα δικαστήρια και οι θεσμοί της Δικαιοσύνης υπάρχουν για να επιλύουν τις διαφορές των πολιτών ορθώς και σε εύλογο χρόνο, να τιμωρούν δε εκείνους που εγκληματούν, ώστε να αποτρέπεται η διάπραξη των αυτών ή άλλων εγκλημάτων από τους εγκληματήσαντες και όλους τους άλλους πολίτες. Επομένως ο τρόπος λειτουργίας των δικαστηρίων πρέπει να αποβλέπει μόνο στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όχι δε στην εξυπηρέτηση δικαστών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων. Αν η εξυπηρέτηση τούτων δεν παρακωλύει τη λειτουργία των δικαστηρίων είναι επιτρεπτή. Αν όμως προκαλεί το αντίθετο είναι ανεπίτρεπτη. Δεν είναι δυνατόν οι συνδικαλιστές να ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων σε οιαδήποτε δημοκρατία.

Ομοίως δεν είναι νοητό να αναβάλλονται ποινικές υποθέσεις 10 και 15 φορές, λόγω παρόδου του ωραρίου (09:00 – 15:00), ή λόγω ανωτέρας βίας, συνισταμένης σε απασχόληση δικηγόρου σε άλλο δικαστήριο ή σε άλλο κώλυμα ή αποχή τούτου. Με τον τρόπο αυτό πολλοί δικηγόροι επιτυγχάνουν να δικάζονται οι υποθέσεις τους, από δικαστές της προτιμήσεώς του. Τούτο όμως κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη. Όταν ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας στο άρθρ. 349, ορίζει ότι η αποχή του δικηγόρου είναι λόγος υποχρεωτικής αναβολής και οι δικηγόροι δηλώνουν ότι μετά την 15:00 ώρα απέχουν των καθηκόντων τους, τότε αναβάλλονται όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις του πινακίου, γεγονός που ισοδυναμεί με αρνησιδικία.

Αναβολή στις ποινικές υποθέσεις θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο για κρείσσονες αποδείξεις ή έστω άπαξ λόγω ανωτέρας βίας στα πρόσωπα των διαδίκων ή των δικηγόρων. Οι υποθέσεις δε εκάστης συνεδριάσεως θα πρέπει να εξαντλούνται, παρατεινομένης αυτής, όσο είναι αναγκαίο, με καταβολή ειδικής αποζημιώσεως στους δικαστές, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους. Αν οι υπάλληλοι δεν δέχονται τούτο, θα πρέπει δια νόμου να δοθεί το δικαίωμα στον προϊστάμενο του οικείου δικαστηρίου να απασχολεί ορισμένους υπαλλήλους τις απογευματινές ώρες.

Η πολιτεία και οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι το έργο των δικαστών είναι άκρως επίπονο και σκληρό, η δε σύνταξη του σκεπτικού των αποφάσεων αγχώδης και υπεύθυνη. Επομένως θα πρέπει να αναγνωρίζεται από όλου η υποχρέωση της πολιτείας να καταβάλλει εις αυτούς αποδοχές ανάλογες του λειτουργήματός τους, μη φαλκιδευόμενες με διάφορα προσχήματα. Ήδη σήμερα οι αποδοχές των δικαστών μειώθηκαν κατά μέσον όρο 38%, οι δε μισθοί τους είναι κατώτεροι του 1/6 εκείνων των Γερμανών ομοιοβάθμων τους.

Αλλά και οι δικαστές οφείλουν να σέβονται τον όρκο τους κα να μην δέχονται καμία ρωγμή στο Σύνταγμα και στους νόμους, για οιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα. «Fiat iustitia et pereat mundus» (ας γίνει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος) ήταν το σύνθημα του Ρωμαίου αυτοκράτορος Φερδινάνδου Α΄, που υιοθέτησε και ο Κάντ στον «Πρακτικό Λόγο».

Πηγή: ttp://mkka.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

***

Εκσυγχρονιστές του ΔΝΤ εναντίον … οπισθοδρομικής Οροθοδοξίας!

Ρώσοι σωτήρες, τούρκοι πράκτορες και Έλληνες ρασοφόροι

Εντάξει, δε χρειαζόμασταν τους Ρώσους να μας νουθετήσουν για κάτι τόσο σοβαρό. Το βλέπουμε και μόνοι μας. Πλέον ο διασυρμός του κράτους είναι αδιάλειπτος. Τα χαστούκια πέφτουν βροχή. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν βαρέσουμε και επίσημα το κανόνι:

Η Ευρώπη μας θέλει έξω από το ευρώ και οι σχετικές απαξιωτικές αναφορές πέφτουν βροχή, χωρίς πια κανένας να μπαίνει στον κόπο να διαψεύσει

Οι Τούρκοι κυνικά ομολογούν ότι έκαψαν τα νησιά μας και εμείς προσπερνάμε με ένα διάβημα, λες και οι πυρκαγιές δεν άφησαν νεκρούς και χάος, λες και δεν πρόκειται για επίθεση κατά της χώρας, αλλά για τίποτα μειονοτικά καυγαδάκια

Στο πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ, η εξευρωπαϊσμένη Ελλάδα του ΔΝΤ και της Τρόικας αποφασίζει να ξεμπερδεύει με την οπισθοδρομική ορθοδοξία

Η ταπείνωση που νιώθει ο μέσος Έλληνας για τα παραπάνω,(εξαιρείται ο πολύπλοκος Μπιστο-ρεπουσο-αλαβανο μετα-Έλληνας , που ενδεχομένως αισθάνεται εθνική ανάταση), αγγίζει τα μη επιτρεπτά όρια. Αν δε, συνδυαστεί με την περιρρέουσα οικονομική κατάσταση, είμαστε για μαζική μετανάστευση.

Γιατί βέβαια εδώ πρόκειται σαφέστατα για έναν συμβολισμό, όσο και αν μερικοί παπαγάλοι πιπιλίζουν την καραμέλα της ‘’ανεξάρτητης δικαιοσύνης’’ και της δήθεν ισότητας.

Ποια είναι τα σαθρά επιχειρήματα των πολέμιων του Βατοπεδίου;

Μας τα αναλύει με το γνωστό του στόμφο συν την απαραίτητη πάντα δόση λαϊκισμού το πρώτο βιολί του εθνικού διαπλεκόμενου εκσυγχρονισμού, ο φοβερός και τρομερός κ. Πρετεντέρης στα ‘’Νέα’’:

‘’Αν αφήσουμε στην άκρη την πολιτική του πλευρά, ήταν η οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας ρασοφόρων να επιτύχουν την διεκπεραίωση ενός επιχειρηματικού σχεδίου με τη συνδρομή της Πολιτείας, ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων της Πολιτείας.

Χρησιμοποιώντας ποικιλοτρόπως την επιρροή του ράσου και την τεκμαιρόμενη ανιδιοτέλεια της Εκκλησίας, προσπάθησαν πρώτα να εκμαιεύσουν ευνοϊκές αποφάσεις των δικαστηρίων στο ζήτημα της κυριότητας της λίμνης.

Κατάφεραν ύστερα να επιτύχουν την κυβερνητική ευμένεια στο ζήτημα των ανταλλαγών.

Εξασφάλισαν στη συνέχεια τη φιλική και ταχεία συνεργασία των κρατικών μηχανισμών για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν.

Και συνολικά διεκπεραίωσαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο ουδείς άλλος Έλληνας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τόσο εύκολα, τόσο ανεμπόδιστα και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.’’

Τι μας λέει ο ποιητής; Μας περιγράφει το fast track! Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι διαχειριστές του μοναστηριακού fund κατηγορούνται ότι έτρεξαν γρήγορα τις διαδικασίες, κάτι που πασχίζει εδώ και δύο χρόνια να επιτύχει η κυβέρνηση με τη συνδρομή της Τρόικας και δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Για το αν υπήρξε ζημία του δημοσίου κυκλοφορούν μόνο εικασίες.

Η ουσία όμως είναι αλλού:

Ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού καταλαβαίνει ότι η προφυλάκιση του γέροντα είναι καταχρηστική. Δε συντρέχουν οι λόγοι. Κανένας δεν υποστηρίζει ότι ο γέροντας δεν είναι κατηγορούμενος και μάλιστα για τρία κακουργήματα (ο κακούργος!).   Ας δικαστεί και ας καταδικαστεί. Η προφυλάκιση τι σκοπούς εξυπηρετεί;

Μήπως, μήπως λέω, θα κατευνάσει την επαναστατικότητα των προοδευτικών αριστερούληδων της Κομοτηνής και θα δώσει μια ευκαιρία στον τοπικό πολιτικάντη, που όλως τυχαίως είναι και υφυπουργός δικαιοσύνης, να εμφανιστεί και πάλι στην εκλογική του περιφέρεια, χωρίς τον κίνδυνο ιπτάμενων γαλακτοκομικών; Έρχονται και εκλογές.

Και βέβαια η κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ όχι μόνο προνοητική, αλλά ούτε καν τυχερή στις αστοχίες της. Γιατί την ώρα που ο πληγωμένος Έλληνας αρχίζει να υποψιάζεται για το αμερόληπτο της δικαιοσύνης, έχοντας στο μυαλό του κάτι Άκηδες και κάτι Τσουκάτους, έρχονται σαν βόμβα και οι παραιτήσεις δύο εισαγγελέων, με σαφέστατες αιχμές ως προς το παραπάνω θέμα.

Πραγματικά τα έχω χαμένα:

Γιατί σκέφτομαι, όταν η δικαιοσύνη πήρε την απόφαση για την κυριότητα της λίμνης, δεν ήταν ανεξάρτητη, αλλά επηρεαζόταν από τη μονή Βατοπεδίου, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πήγασου, θα πρέπει να έχει τη δύναμη δέκα Μπομπολαίων, πέντε Σαρκοζί και τριών Μπιλ Γκέιτς μαζί.   Όταν όμως η ίδια δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκιση του ηγουμένου, σαφώς είναι ανεξάρτητη. Προφανώς καθάρισε στην πορεία και δεν το κατάλαβε κανένας, άσε που ξαφνικά η επιρροή της μονής ατόνησε τόσο, που δεν κατάφερε να προστατέψει ούτε τον ίδιο τον ηγούμενό της, ο οποίος προαυλίζεται στον Κορυδαλλό, παρέα με το Μαζιώτη. Τόση δύναμη αυτό το μοναστήρι…

Όταν η πολιτική ηγεσία, οι υπάλληλοι του κράτους καθώς και κάποιοι επιφανείς νομικοί έκλειναν το διφορούμενο deal με το μοναστήρι, οι μεν πολιτικοί ήταν παπαδοπαίδια, οι κρατικοί υπάλληλοι διεφθαρμένοι του κερατά και οι νομικοί σκουπίδια. Όταν έρχεται κανένας εμίρης να κάνει κανένα μούφα – deal για τραπεζικές συγχωνεύσεις, Ελληνικό ή χρυσορυχεία, οι πολιτικοί σώζουν το έθνος, οι κρατικοί υπάλληλοι κάνουν fast track και οι νομικοί είναι γάτες.

Και βέβαια είναι λογικό από τη μία πλευρά να συντάσσονται οι πολέμιοι της εκκλησίας, οι άθεοι, οι προοδευτικοί άνθρωποι βρε παιδί μου, και ο ΣΥΡΙΖΑ να τρίβει τα χέρια του και ήδη να ονειρεύεται μια Ελλάδα απελευθερωμένη από τον αβάσταχτο ζυγό του ράσου. Από την άλλη συντάσσονται υπέρμαχοι της παράδοσης, άνθρωποι με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα και αρχές διαφορετικού επιπέδου και προτεραιοτήτων από τους πρώτους, ακόμα και οι γνωστοί γραφικοί, είτε από την ακροδεξιά, είτε από τις φανατικές παραθρησκευτικές οργανώσεις. Δε θέλει και πολύ να γίνει το μπαμ.

Στη μέση, αποστασιοποιημένοι και τελικά αποσβολωμένοι, βρίσκονται νηφάλιοι πολίτες που ενδεχομένως δεν τους πολυενδιαφέρει το ζήτημα, δε χτυπά κάποιες ευαίσθητες χορδές τους και αναρωτιούνται:

Τι τις θέλατε βρε παιδιά χρονιάρες μέρες τις δικαστικές ταρζανιές; Δε σας έφταναν όλα τα υπόλοιπα; Ή μήπως τελικά εκεί στοχεύατε;

Και κλείνω με ένα ανέκδοτο από το χωριό του Δαναού:

Έκανε λέει στο χωριό συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ΚΚΕ, για να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις. Καθότι ο συγκεκριμένος τόπος υπήρξε άντρο ανταρτών και κόκκινο για πολλά χρόνια, το μπλοκ ήταν στιβαρό και πολυπληθές και η συγκέντρωση είχε αυτό που λέμε παλμό.

Δυο μπαρμπάδες καθόταν στο καφενείο και σχολίαζαν. Λέει ο ένας:

‘’Τι ρε τις βάσεις του θανάτου θα διώξετε, εδώ τόσα χρόνια δεν είστε ικανοί να διώξετε από το χωριό τα γρούνια του Βασίλα, που μας έχουν ζαλίσει στη βρώμα’’

Κακοφωνίξ

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/12/29/140822/

***

O ιερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ

Την ώρα που ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρας, δήλωνε προς την Ρωσία με αφορμή την διαμαρτυρία της στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» κατά μία περίεργη ιστορική συγκυρία δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιφορτισμένοι με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος παραιτούντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο τους!

Δηλαδή η πραγματικότητα ισοπέδωνε τον βερμπαλισμό του ΥΠΕΞ .

Τι χρεία άλλων μαρτύρων είχε η Μόσχα για να προχωρήσει σε αυτό που ήδη έχει κάνει, με ασυνήθιστη, για τους αδαείς, σκληρότητα: Να κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου.

Έναν ιερό πόλεμο στον οποίο ο μόνος βέβαιος χαμένος θα είναι η Ελλάδα για μια σειρά λόγων που είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί: Κανείς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, ούτε να γυρίσει πίσω περίπου 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες, αν οι πόρτες της Ρωσίας κλείσουν για την είσοδο των μεν και την έξοδο των δε.

Αλλά αυτό πολύ φοβούμαστε ότι είναι το ολιγότερο που μπορεί να υποστεί μία χώρα που ελέγχεται από μία χούφτα Κουίσλιγκ που πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον βάζουν μόνο το συμφέρον των ξένων δυτικών κέντρων που υπηρετούν πιστά.

Επειδή η σύγκρουση οδεύει προς τα άκρα (στην Μόσχα έχουν ήδη αποφασίσει να την πάνε στα άκρα) καλό θα ήταν να πούμε κάποια πράγματα για το τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια σύγκρουση για την Ελλάδα σε γεωστρατηγικό-αμυντικό επίπεδο.

Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο Έλληνας αξιωματικός που από τον τηλεφωνικό θάλαμο της Άγκυρας κάλεσε την Αθήνα το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 1996 και ενημέρωσε τους προϊσταμένους του για την επικείμενη τουρκική απόβαση σε ελληνικό νησί, ποιος του είχε δώσει την πληροφορία;

Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθούν οι επιτελικοί αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ για τον φάκελο με τις δορυφορικές φωτογραφίες που έδειχναν τα σημεία συγκέντρωσης των τουρκικών στρατευμάτων τις ημέρες των Ιμίων ποιος τους τις έδωσε;

Για τις χιλιάδες δορυφορικές φωτογραφίες με τις τοποθεσίες και τις μετακινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων που παραδίδονταν μέχρι το 2006 και τις ακριβείς και υπεραπόρρητες δωρεάν εκθέσεις με την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας;

Για το ειδικό τμήμα φρουράς του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που θα προστάτευε τα ελληνικά σύνορα;

Για τα τουλάχιστον τρία σκάνδαλα κατασκοπείας Ελλήνων αξιωματικών που λειτουργούσαν για λογαριασμό δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, σε βάρος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, τα οποία "έθαψαν" οι Ρώσοι για να μην διαταράξουν τις ελληνορωσικές σχέσεις;

Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί το ίδιο το ΥΠΕΞ για το πόσες φορές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ελλάδα γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση αυτών που «υποδεικνύουν» τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μία χώρα όπου δικαιοσύνη και διαφθορά ήταν σφιχταγγαλιασμένοι όπως είχε αποδείξει και το πρόσφατο δικαστικό σκάνδαλο. Και επαν-επιβεβαιώθηκε με την παραίτηση των δύο εισαγγελέων.

Μήπως θα πρέπει να ερωτηθούν τα ΕΛΠΕ πόσα δισεκατομμύρια ευρώ χρωστάμε στο ρωσικό δημόσιο από ανεξόφλητες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου;

Έτσι λοιπόν, μια πτωχευμένη χώρα, που «δεν έχει μαντήλι να κλάψει», μια χώρα που η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την ύπαρξή της, βρήκε ως αιτία σύγκρουσης με τον μοναδικό φυσικό σύμμαχό της στην στενή γεωστρατηγική της περιφέρεια, την … Ορθοδοξία ή ακριβέστερα την προφυλάκιση ενός μοναχού «με ροπή προς την εγκληματικότητα», όπου εγκληματικότητα είναι η ανταλλαγή ακινήτων με το δημόσιο για τις οποίες ανταλλαγές είχαν υπογράψει δύο κυβερνήσεις από το 2001 μέχρι το 2008 και τρεις επιτροπές ανεξάρτητων ειδικών έχουν καταθέσει στην Βουλή ότι δεν υπήρξε ζημία του δημοσίου..

Για πόσο ακόμα θα εγκληματεί στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού αυτή η κάστα των Κουίσλιγκ, - ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής παρατάξεως;

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=30711&Itemid=139

***

Ρωσία: Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνουν οι διαμαρτυρίες για Εφραίμ

Διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία "Θα υπερασπιστούμε τον 'Αθω!" ιδρύθηκε σήμερα ως αποτέλεσμα συνεδρίασης ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του συλληφθέντος αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Η συνεδρίαση έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού και στην Επιτροπή εκτός από το εν λόγω Ίδρυμα συμμετέχουν το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων "Πίστη και Τιμή", καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα "Πορεία κατά της διαφθοράς", η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών"Νυχτερινοί Λύκοι", γνωστοί για τις συναντήσεις τους με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλοί άλλοι φορείς.

Η Επιτροπή αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προκαλέσει την προσοχή της κοινής γνώμης σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών "για την καταπίεση Αθωνιτών μοναχών και τη δίωξη του πατέρα Εφραίμ". Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της "υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ" και να συνταχθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσία να πάρει θέση. Όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή προετοιμάζει σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.

Σε δήλωσή του προς το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι διερμήνευσε το μήνυμα, που εστάλη νωρίτερα από τον πατριάρχη Κύριλλο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το αίτημά του για απελευθέρωση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Σύμφωνα με τον κ. Βιγκιλιάνσκι "δεν είναι απόπειρα να ασκηθεί πίεση στην ανάκριση, είναι προσπάθεια να προσελκυστεί η προσοχή της ευρύτερης κοινής γνώμης σε μια άδικη σύλληψη".

Πηγή: http://www.e-typos.com

***

Διεθνής Επιτροπή στη Μόσχα για τον Εφραίμ

Στη Μόσχα ιδρύθηκε Διεθνής Επιτροπή Κοινωνικών Οργανώσεων, με όνομα «Θα υπερασπιστούμε τον Άθω!», μετά από συνεδρίαση της ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του προφυλακισθέντος ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου.

Στην Επιτροπή μετείχε το Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού, το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων «Πίστη και Τιμή», καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα «Πορεία κατά της διαφθοράς», η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι», που έχουν πυκνές συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και άλλοι φορείς.

Τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για να καταδείξει ότι οι Αθωνίτες μοναχοί υφίστανται καταπίεση, με αιχμή του δόρατος τη δίωξη του Εφραίμ.

Επίσης, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της υπόθεσης και να απευθυνθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας, την οποία και θα καλέσουν να πάρει θέση.

Παράλληλα, αναμένονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-142424750.html

***

Απύθμενο κόμπλεξαπό ΠΑΣΟΚα ανακρίτρια και Συμβ. Εφετών:

«Άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση ο Εφραίμ»...

Μπράβο στον εισαγγελέα που πήγε αντίθετα στο ρεύμα

[Τι κι αν ο εισαγγελέας "απάντησε" στα επιχειρήματά τους πως ότι έκανε δεν το έκανε για ιδίον όφελος αλλά για να ανορθώσει το κύρος και την ακτινοβολία της ΙΜ και εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση; Από τη στιγμή που τα λαμόγια οι δικαστές αποφάσισαν να εκτελέσουν την εντολή ΠΑΣΟΚ ήταν τελειωμένος ο Εφραίμ... το λένε εξάλλου στο σκεπτικό της απόφασής τους: Θέλουν τη ΙΜ Βατοπαιδίου ακέφαλη για να κάνουν πλιάτσικο...]

Επιτηδευμένο σχεδιασμό και εκτέλεση των εγκλημάτων καταλογίζουν στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου οι Εφέτες που τον έκριναν προφυλακιστέο, χαρακτηρίζοντάς τον ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος (αριθμ. 3682/2011), όπου γίνεται αποδεκτή η θέση της ανακρίτριας της υπόθεσης για προσωρινή κράτηση, αναφέρεται πως ο ηγούμενος Εφραίμ «είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητας του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα».

Οι Εφέτες θεωρούν επίσης πως ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων είναι υπαρκτός: «...ενόψει του ότι ο κατηγορούμενος, που ήταν ο ιθύνων νους και εμπνευστής των ως άνω πράξεων, εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητά του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές, που με το κατηγορητήριο του αποδίδονται ότι έχει διαπράξει». [Γιαυτό πρέπει η ΙΜ Βατοπαιδίου να μείνει ακέφαλη, για να είναι πιο εύκολο το πλιάτσικο... Αφού όλα έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, τι φοβούνται οι δικαστές; Ότι ο Εφραίμ θα επηρεάσει συναδέλφους τους; Αναγνωρίζουν δηλ. ότι υπάρχουν λαμόγια δικαστές ή ηλίθιοι που επηρεάζονται από τον καθένα;]

Επισημαίνουν ακόμη ότι είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεση των ιδιοκτησιακού καθεστώτος των παραλιμνίων εκτάσεων και ότι εκκρεμούν επίσης οι αγωγές του ελληνικού Δημοσίου για την ανάκτηση της κυριότητας του επί ακινήτων που ανταλλάχθηκαν με την Λίμνη Βιστωνίδα.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα «...αν αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με το Δημόσιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανομένης υπόψη και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς σε πλήθος ετερόκλητων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων».

Οι Εφέτες τονίζουν ότι ο Εφραίμ τέλεσε τις πράξεις του εξακολουθητικώς, από το τέλος Δεκεμβρίου 2001 έως το 2008 και ότι κατόρθωσε να πείσει νομικούς συμβούλους και παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να εκδώσουν ευνοϊκές αποφάσεις για την κυριότητα της Μονής επί της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων [Πρωτοφανές! Δικαστές αποκαλούν ουσιαστικά ηλίθιους τους συναδέλφους τους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τους οποίους λένε ότι πείστηκαν από τα ψέμματα Εφραίμ... εκτός αυτού σπεύδουν να βγάλουν απόφαση για την επικείμενη δίκη και δίνουν γραμμή στους δικαστές που θα εκδικάσουν την υπόθεση: Η λίμνη ανήκει στο Κράτος], υφυπουργούς να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις έγκρισης των γνωμοδοτήσεων και να μην προβάλουν δικαιώματα κυριότητας του Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών, υπουργούς να εκδώσουν αποφάσεις περί ανταλλαγής της λίμνης και των γύρω ακινήτων και να αναθέσουν την διαδικασία αυτή στην ΚΕΔ με κοινόχρηστα ακίνητα προσφερόμενα για οικοδομική ή τουριστική εκμετάλλευση.

Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο Εφραίμ ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών πως δεν μπορεί να προφυλακιστεί αφού δεν παραπέμπονται υπουργοί ως συμμέτοχοι ή αυτουργοί, δεν έγινε δεκτός από τους εφέτες οι οποίοι υιοθέτησαν την κοινή πεποίθηση της ανακρίτριας αλλά και του Εισαγγελέα πως σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Ως προς αυτό, σημειώνεται στο βούλευμα, δεν υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κ. Καλού και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη [Προσέξτε πως προβάλλουν απεγνωσμένα το μόνο σημείο όπου συμφωνούν με τον εισαγγελέα... γιατί στα υπόλοιπα ο εισαγγελέας τους κάνει ρόμπες].

Ο Εισαγγελικός λειτουργός ωστόσο, που ζήτησε την επιβολή περιοριστικών όρων στον ηγούμενο, δεν διαπίστωσε «ίδιον προσωπικόν συμφέρον» του κατηγορούμενου αλλά ούτε και «εγκληματική ροπή» καθώς όπως τονίζει «έχουν παρέλθει περί τα τριάμισι έτη αφότου φέρεται να ολοκλήρωσε τις πράξεις του χωρίς να προκύπτει περεταίρω εγκληματική δραστηριότητα». Θεώρησε επίσης ότι στόχος του Εφραίμ ήταν η ανόρθωση και ακτινοβολία της Μονής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώπιον της ανακρίτριας ο Εφραίμ προσπαθώντας ν' αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, υποστήριξε ότι οι ανταλλαγές επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελούσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, μονόδρομο. Όπως είπε:

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί...» Στην ερώτηση της ανακρίτριας αφού δεν ήθελαν τις ανταλλαγές γιατί δεν αρνήθηκαν, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Μας έπεισαν οι νομικοί μας σύμβουλοι ότι δεν είχαμε άλλη διέξοδο γιατί διαφορετικά θα είχαμε μακροχρόνιες διενέξεις πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσαμε».

Είπε επίσης ότι τα κίνητρά του ήταν πάντοτε «ευγενή» χωρίς σκοπό εξαπάτησης του Δημοσίου: «Εμείς πάντοτε είχαμε ευγενή κίνητρα. Θέλουμε με εμπειρικό τρόπο να μαρτυρήσουμε την αλήθεια της Ορθοδοξίας σε όλη την Οικουμένη και νυχθημερόν όλοι οι πατέρες και εγώ ταπεινά θυσιαζόμαστε για το λαό του Θεού. Δεν έχουμε ιδιοτελή ελατήρια για καμία κίνησή μας και προσπαθούμε με τις ταπεινές δυνάμεις μας να παρηγορούμε τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν».

Για τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Εφραίμ υποστήριξε πως είχαν σκοπό την επίδοση προσκλήσεων και ότι με τον διευθυντή του τότε πρωθυπουργού, Ιωάννη Αγγέλου, κατηγορούμενο στην υπόθεση, οι συζητήσεις τους αφορούσαν θέματα που σχετίζονταν με την Αγιορείτικη παράδοση και όχι με τη Μονή, εκτός από μία μόνο φορά, που του εξέφρασε παράπονα για την κυβέρνηση και την άρνηση της να τους δώσει την διαχείριση της λίμνης χωρίς ωστόσο εκείνος να δείξει κανένα ενδιαφέρον.

Ο Εφραίμ που το πρωί μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού θα παραμείνει στο κελί 2 της έκτης πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος. Ο μοναχός ζήτησε να είναι μόνος του στο κελί προκειμένου να μπορεί να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να προσεύχεται, αίτημα που έγινε δεκτό από την διεύθυνση των φυλακών.

                                                                                                                πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_3579.htm

***

Κ. Λούλης: Χρέος του Εφραίμ η υπεράσπιση των συμφερόντων της Μονής

Στην υπόθεση του Βατοπεδίου τιμωρείται ο υποτιθέμενος ηθικός αυτουργός χωρίς να υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί επισήμανε την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης.

«Αντί για τα μαύρα προβλήματα της χώρας ασχολούμαστε με τα μαύρα ράσα του Εφραίμ» δήλωσε δηκτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λούλη, ο ηγούμενος Εφραίμ είχε χρέος και υποχρέωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Μονής: «Αν ένας ηγούμενος δεν το κάνει αυτό, τότε θα κατηγορηθεί για απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς οι Μονές είναι ΝΠΔΔ» σημείωσε.

Όπως τόνισε δεν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση περιουσίας από τον Εφραίμ, ειδάλλως θα είχε μπει στη φυλακή εδώ και χρόνια.

Ο κ. Λούλης σημείωσε ότι στη Ρωσία εκτιμούν ιδιαίτερα τον Εφραίμ και εκατομμύρια ρώσων πιστών τον βλέπουν σήμερα στη φυλακή ενώ προ ημερών απολάμβανε το σεβασμό και την τιμή της ρωσικής ηγεσίας.

Εκτίμησε δε, ότι η ρωσική κυβέρνηση και το πατριαρχείο της Μόσχας δεν θα έκαναν δηλώσεις υπέρ του Εφραίμ αν δεν είχαν εξετάσει καλά την υπόθεση.

«Παράδειγμα και υπόδειγμα για τον καθένα μας θα έπρεπε να είναι ο Εφραίμ. Οι μοναχοί παρέλαβαν ένα μοναστήρι του Βατοπεδίου, ερείπιο, το μεταμόρφωσαν και διαφύλαξαν ιστορικά κειμήλια» τόνισε.

Η κράτηση του μοναχού Εφραίμ είναι εκτός των προϋποθέσεων του νόμου δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο ποινικολόγος Περικλής Σταυριανάκης.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_9206.html

***

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ:

Τα στελέχη της ΝΔ σπάνε την ομερτά για την προφυλάκιση Εφραίμ.

Γράφει ο Ανδριόπουλος Ιωάννης M.Sc., Ph. D.

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου.

Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου Νέας Δημοκρατίας

Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες να διώκεται μανιωδώς ο γέροντας Εφραίμ, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα. Στις συζητήσεις που γίνονται με απλά άτομα, μου μεταφέρουν την άποψή τους, ότι δηλαδή επιχειρείται να κατασκευαστεί ένας ένοχος, και να διωχθεί ένας Έλληνας – φίλος της Ρωσίας και προσωπικός φίλος του Πούτιν. Πρόσφατα ένας πολιτικός μας είπε ‘ Έλληνας πολιτικός δεν μπορεί να δει τον Πούτιν περισσότερο από 5 λεπτά, ο Εφραίμ τον είδε 3 ώρες ’. Αυτό λέει πολλά.

Ποιοί ενοχλούνται από τις πράξεις του Εφραίμ; Ο γέροντας Εφραίμ πέτυχε με συνετή διοίκηση εκεί που απέτυχαν οι πολιτικοί μας τα τελευταία 30 χρόνια. Ανέλαβε περίπου πριν 25 χρόνια ερείπιο την Ι. Μ. Βατοπεδίου με λίγους μόνο υπερήλικες μοναχούς και με θυσίες, σώφρονα διαχείριση της περιουσίας της και αγώνα την ανοικοδόμησε, την κατέστησε στην παλαιά της θρησκευτική αίγλη, με ικανό αριθμό μοναχών σήμερα. Φαίνεται ότι ορισμένοι ενοχλήθηκαν.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες του ΓΑΠ και του μαθητή του Πεταλωτή θίγουν τα συμφέροντα της Ελλάδος και βλάπτουν τις σχέσεις μας με την Ρωσία.

Πράγματι οι πολιτικοί μας τα τελευταία 30 χρόνια απέτυχαν στο να διοικήσουν σωστά την Ελλάδα, την αποδυνάμωσαν οικονομικά, επιχειρηματικά και ηθικά, μας κατέστησαν οικονομικά καταχρεωμένους, επιχειρούν να υπογράψουν την οικονομική μας υποδούλωση.

Πέτυχαν οι πολιτικοί μας (Α. Διαμαντοπούλου σήμερα) να έχουμε λειτουργούς της εκπαίδευσης στα σχολειά της Ελλάδος με αμοιβές 700 ευρώ, ξεχνώντας ότι η παιδεία είναι ο καθρέπτης και η ψυχή ενός λαού.

Πέτυχαν να έχουμε έναν μοναχό, χωρίς προσωπική περιουσία προφυλακισμένο, σε αντίθεση με αρκετούς πολιτικούς που τα ΜΜΕ αναφέρουν καθημερινά ότι διαθέτουν και απόκτησαν από την πολιτική τους ενασχόληση αδικαιολόγητα μεγάλες περιουσίες.

Αλήθεια είναι δυνατό και λογικό αυτοί οι πολιτικοί που με πράξεις και παραλήψεις τους μας οδηγούν στο παγκόσμιο περιθώριο και σε οικονομικό μαρασμό σήμερα, να πληρώνονται ακόμη παχυλά και να συνταξιοδοτούνται σε 4 με 8 χρόνια με εξίσου παχυλότερες συντάξεις;

Βασικό ερώτημα ζητά απάντηση. Γιατί ανακινήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση την παρούσα χρονική στιγμή; Ποιες σκοπιμότητες κρύβει;

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/29/%cf%89%cf%81%ce%b5%cf%83-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%85%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b1/

***

Λιβάνι από έγκλημα;

του Αρχιμ. Άνθιμου Ηλιόπουλου

«Ο Εφραίμ είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητάς του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα».

Έτσι περιγράφουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών τον ηγούμενο Εφραίμ στο βούλευμα με το οποίο διατάσσουν την προφυλάκισή του.

Ένα σκεπτικό που προϋπήρχε και στην σκέψη της ανακρίτριας που τον ανέκρινε.

Μπορεί, λοιπόν, κάθε καλόπιστος πολίτης, που μπορεί αύριο να βρεθεί κι αυτός σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου, να διερωτηθεί:

Ο γέρων Εφραίμ είναι 54 ετών. Αν, όπως λέγει το βούλευμα που τον προφυλάκισε, είναι προσωπικότητα με ροπή στο έγκλημα, ποιά είναι τα άλλα του εγκλήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του;

Προφανώς το έγκλημα κατά το βούλευμα ενυπάρχει στην προσωπικότητά του.

Άρα, αυτός ο άνθρωπος, μέσα στα 54 χρόνια ζωής που προηγήθηκαν, θα είχε την ευκαιρία να τελέσει σωρεία εγκληματικών πράξεων, ως «άτομο με ροπή στην εγκληματική πράξη».

Τα ανεκάλυψαν, άραγε, αυτά τα εγκλήματα οι δικαστές μας;

Πως κατέληξαν σ’ αυτό το ιδιότυπο ψυχογράφημα, που στέλνει στην φυλακή ένα ηγούμενο με την μεγαλύτερη ανδρική αδελφότητα στον κόσμο;

Με ποιό τρόπο ένας εγκληματικός ανθρώπινος τύπος καταφέρνει και συνάζει γύρω του 120 νέους, μορφωμένους μοναχούς, τους μαντρώνει σ’ ένα μοναστήρι, τους υποχρεώνει να ασκούνται, να νηστεύουν, να ξεχάσουν τον κόσμο και τις χαρές του, να κάνουν απόλυτη υπακοή;

Μήπως κι αυτοί είναι εκκολαπτόμενες εγκληματικές φυσιογνωμίες; Μάλιστα. Έτσι φαίνεται. Αφού, μάλιστα, ο γέροντάς τους είχε την απόλυτη συμφωνία των μοναχών του και την συμπαράστασή τους σε ο,τι η Μονή αποφάσιζε.

Άρα, το Βατοπαίδι δεν στήθηκε από την χάρη του Θεού.

Στήθηκε από μια προσωπικότητα που έχει «ροπή στην εγκληματική δραστηριότητα».

Και γύρω του σύναξε ανθρώπους νέους και μορφωμένους που τρέφονται πνευματικά από τον γέροντά τους, όχι με την χάρη του Θεού, που να την βρει, άλλωστε, την χάρη μια προσωπικότητα με «ροπή στην εγκληματική δραστηριότητα», αλλά με υποδόριες ενέσεις ροπής προς το έγκλημα. Γι’ αυτό και τον αγαπούν.

Γι’ αυτό και του κάνουν απόλυτη υπακοή. Οι ενέσεις θα φταίνε. Να μια ακόμη εγκληματική πράξη, που πιστεύω δεν θα διέλαθε των δικαστών μας.

Και όλες οι χιλιάδες προσκυνητών που τα τελευταία είκοσι χρόνια πέρασαν από το Βατοπαίδι; Χαίρονταν, πήγαιναν και ξαναπήγαιναν ελκόμενοι, άραγε, από την οσμή του εγκλήματος που ανεδύετο μέσα στην μονή; Προφανώς αυτό θα ήταν το λιβάνι που εκαίετο στο Βατοπαίδι. Λιβάνι από έγκλημα.

Αλλά, ας μην ξεχνούμε. Ζούμε στην Ελλάδα του 2011. Την Ελλάδα της παρακμής.

Σ’ αυτήν την Ελλάδα της παρακμής φαντάζει φυσιολογική μια τέτοια απόφαση. Και λογική. Και αποδεκτή από τους άλλους δικαστές. Κυρίως από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Pemptousia.gr

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10423:2011-12-29-07-39-15&catid=43:2011-04-16-11-54-50

***

Δύο συλλήψεις – Από τον κήπο της Γεθσημανή στο Περιβόλι της Παναγίας

του κ. Χρήστου Κ. Λιβανού

Προέδρου της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Μέγα Αθανάσιος»,

Τορόντο, Καναδά

Επιτέλους από τις 25.12.2011 όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδος μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Τέλος στο φόβο των διαρρήξεων και των κλοπών. Ας αφαιρεθούν τα κάγκελα από τα παράθυρα και οι θωρακισμένες πόρτες από τις εισόδους των σπιτιών. Ας αποσυνδεθούν οι συναγερμοί και τα άλλα συστήματα ασφαλείας. Ας κατέβουν οι κάμερες από τις τράπεζες και τα δημόσια κτίρια. Τώρα επίσης οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα στους δρόμους, να εισέρχονται στις τράπεζες, τα σούπερ-μάρκετ και τα άλλα καταστήματα δίχως το φόβο μήπως βρεθούν αντιμέτωποι με μαχαίρια και καλάσνικωφ. Ας παύσει και η ομάδα ΔΙΑΣ τις περιπολίες της. Ας διαλυθεί και η Αντιτρομοκρατική. Και γιατί όχι ας καταργηθεί και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διότι πλέον δεν υπάρχει λόγος υπάρξεώς του, εφ’ όσον από προχθές, ημέρα Χριστουγέννων, όλοι οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλείς όσο ποτέ άλλοτε, και δεν υφίσταται κανένας πλέον κίνδυνος ή απειλή, από την οποία θα μπορούσε το Υπουργείο αυτό να τους προστατεύσει.

Επιτέλους από χθες ο μεγαλύτερος δημόσιος κίνδυνος εξέλειπε. Ο πλέον επικίνδυνος κακοποιός της Ελλάδος, αυτός που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των πολιτών της, αυτός που διασπάθισε το δημόσιο χρήμα και ρήμαξε τα κρατικά ταμεία, αυτός που έφερε με τις κακουργηματικές πράξεις του την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, συνελήφθη και ευρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών. Με τη σύλληψη δε αυτή είναι πλέον διάχυτη η εντύπωση και βεβαιότητα ότι επετεύχθη επιτέλους η πολυπόθητη κάθαρση της Ελληνικής κοινωνίας, πατάχθηκε η διαφθορά, η δε τρόϊκα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα μας, διότι όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στους υπεράκτιους λογαριασμούς του συλληφθέντος ευρέθησαν τόσα δισεκατομμύρια ευρώ, όσα ακριβώς χρειάζονται για να μηδενίσει η Ελλάδα το δημοσιονομικό έλλειμά της και να εξοφλήσει όλα τα χρέη της προς τους δανειστές της!

Για τη σύλληψι του κακοποιού επιστρατεύθηκαν ένοπλοι αστυνομικοί συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, οι οποίοι ευτυχώς δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν βία, διότι το μεν άγνωστο μέχρι τώρα και απρόσιτο κρυσφήγετο εντοπίστηκε με ευκολία, ο δε καταζητούμενος και κατηγορούμενος για σωρεία εγκλημάτων και κακουργημάτων κακοποιός ευρέθηκε κλινήρης στο κελί του λόγω ασθενείας και ως εκ τούτου δεν προέβαλε καμμία αντίσταση στη σύλληψή του. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν δύο χιλιάδες χρόνια, όταν αστυνομικά όργανα είχαν σταλεί από τις τότε αρχές «μετά μαχαιρών και ξύλων», να συλλάβουν ένα άλλο «κακοποιό στοιχείο» στον κήπο της Γεθσημανή. Και Εκείνος δεν προέβαλε καμμία αντίσταση• μόνο τους ρώτησε: «Ως επί ληστήν εξήλθετε μετά μαχαιρών και ξύλων συλλαβείν με. Καθ’ ημέραν προς υμάς εκαθεζόμην διδάσκων εν τω ιερώ, και ουκ εκρατήσατέ με» (Ματθ. 26, 47-56).

Ασφαλώς οι αγαπητοί αναγνώστες αυτού του κειμένου θα αντελήφθησαν, ότι αναφερόμαστε στην πρόσφατη σύλληψη του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με το πολυσυζητημένο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, το οποίο, όπως υποψιαζόμασταν όλοι οι πιστοί τόσο καιρό, και όπως αποδεικνύουν πλέον οι ίδιες οι εξελίξεις, είναι προφανώς κατασκεύασμα σκοτεινών και αντιχρίστων δυνάμεων με μοναδικό σκοπό να πλήξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Άγιον Όρος και ιδιαιτέρως τον Ορθόδοξο Μοναχισμό, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ολίγες μόνο σκέψεις θα χαράξουμε τις κρίσιμες αυτές στιγμές για την Ορθοδοξία και το Έθνος μας, καλώντας συγχρόνως όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ευρίσκονται, σε προσευχή, εγρήγορση και πνευματική επιστράτευση.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότεροι ορθόδοξοι πιστοί, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί ζούσαμε μια ζωή άνετη, ακύμαντη, δίχως διωγμούς και περιπέτεις για την Πίστη μας, μια ζωή παντελώς ξένη προς το φρόνημα του Ευαγγελίου. Είμασταν με άλλα λόγια οπαδοί ενός ακίνδυνου Χριστιανισμού, ενός Χριστιανισμού που δεν μας στοίχιζε τίποτε, εφ’ όσον είχε συμβιβαστεί με το πνεύμα του κόσμου και συμμαχήσει με τον Διάβολο. Κάπου κάπου βέβαια εδιώκετο και κάποιος συνάνθρωπός μας για την Πίστη του, αλλά οι πολλοί δεν εσυγκινούντο, έβλεπαν την αδικία και τον πόνο του συνανθρώπου τους και σφύριζαν αδιάφορα και προσπερνούσαν, πολλοί δε κατέκριναν και τον διωκόμενο αδελφό τους, για τον διωγμό που υφίστατο, και εμέμφοντο αυτόν για τις δήθεν «ακραίες» και «φανατικές» αντιλήψεις του, οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, ήταν και αιτία του διωγμού τους. Η κατάστασι όμως αυτή για τους ολίγους συνειδητούς χριστιανούς εθεωρήτο άκρως ανησυχητική, διότι έβλεπαν ότι ήταν εντελώς αντίθετη απ’αυτή που προειδοποίησε ο Χριστός ότι θα βιώσουν, όσοι αποφασίσουν να Τον ακολουθήσουν. «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι» είπε ο Χριστός στους Αποστόλους και κατ’ επέκτασι τους χριστιανούς όλων των αιώνων» (Ιωάν. 15, 20). «Πάντες οιθέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται», προειδοποίησε θεοπνεύστως και ο απόστολος Παύλος τον Τιμόθεο και όλους τους πιστούς (Β’ Τιμ. 3, 12).

Τον τελευταίο όμως καιρό οι διωκόμενοι πληθύνονται με αποτέλεσμα η ευφησυχάζουσα και εν ραστώνη ευρισκομένη ελληνόφωνη και μη Ορθοδοξία σιγά-σιγά να αφυπνίζεται και να δραστηριοποιείται. Εκτός Ελλάδος, στην Ορθόδοξη Σερβία, ο απηνής διωγμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου και των συνεργατών του κληρικών, μοναχών και λαϊκών, έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση και θύελλα διαμαρτυριών. Τις ημέρες αυτές, ο μαρτυρικός Μητροπολίτης Αχρίδος Ιωάννης ευρίσκεται για πολλοστή φορά στις φυλακές των Σκοπίων, σηκώνοντας τον δικό του σταυρό. Η δε σύλληψη του αξιοσεβάστου Γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού στην Ελλάδα αποτελεί βόμβα πολλών μεγατόνων, η οποία, όπως φαίνεται, με την έκρηξή της θα αφυπνίσει πολλές κοιμώμενες συνειδήσεις στον τόπο μας.

Η εμπαθής, άδικη και παρανοϊκή αυτή απόφαση μας θύμισε τον προ 18 ετών άδικο και αντικανονικό αφορισμό του διαπρεπούς θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου. Άναυδο το χριστεπώνυμο πλήρωμα απόρησε τότε, τον Δεκέμβριο του 1993 (παραμονές Χριστουγέννων επέλεξε και τότε ο Διάβολος να ταράξη με σκάνδαλο την Εκκλησία!) και απορεί μέχρι σήμερα: Ο αφορισμός είναι η εσχάτη πνευματική ποινή που επιβάλλει η Εκκλησία εναντίον μεγάλων και αμετανοήτων ασεβών και αιρετικών. Τόσοι αμετανόητοι ασεβείς, αιρετικοί και εκκλησιομάχοι υπάρχουν στην κοινωνία. Κανέναν απ’ αυτούς δεν τόλμησαν να αφορίσουν οι διοικούντες την Εκκλησία. Αντ’ αυτών αφώρισαν κάποιοι αρχιερείς τον κατά πάντα άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, τον διαπρεπή θεολόγο, ιεροκήρυκα και συγγραφέα και μάλιστα σφοδρό και ακαταμάχητο πολέμιο των αιρέσεων και της παντοειδούς ασεβείας!!!

Παρόμοια απορία αιωρείται στους κόλπους της Ορθοδοξίας και σήμερα. Η σύλληψη και προφυλάκιση προβλέπεται για πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα διαφυγής ή επικίνδυνα για τέλεση και άλλων αξιοποίνων πράξεων όσο παραμένουν ελεύθερα. Τόσοι απατεώνες, κλέπτες, εκβιαστές, μιζαδόροι, φοροφυγάδες, καταχραστές, άνθρωποι του υποκόσμου και του οργανωμένου εγκλήματος και άλλοι κακοποιοί και εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Ανάμεσα σ’ αυτούς και πολλοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα, που φέρουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή οικονομική εξαθλίωση της πατρίδος μας, και εν τούτοις απολαμβάνουν κάθε είδους κάλυψη, ασυλία και ατιμωρησία. Τον Αγιορείτη Γέροντα Εφραίμ, τον σεβάσμιο αυτό ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου βρήκαν οι αρμόδιοι να συλλάβουν και να προφυλακίσουν;

Η σύλληψη του Γέροντος Εφραίμ μας θύμισε επίσης την αποστολή ψυχιάτρων εκ μέρους της κυβερνήσεως την εποχή της Δικτατορίας στη Φλώρινα με σκοπό να εξετάσουν τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη και να βεβαιώσουν την επικίνδυνη δήθεν «ψυχοπάθεια» του μεγάλου αυτού συγχρόνου εκκλησιαστικού πατρός, ώστε να τον οδηγήσουν κατόπιν στο φρενοκομείο!!!

Η απόφαση για την σύλληψη και προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού, ενώ διανύουμε ημέρες Χριστουγέννων, δημιούργησε στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ορθοδοξία ατμόσφαιρα Μ. Εβδομάδος, και βύθισε την Εκκλησία σε πένθος Μ. Παρασκευής. Με αυτό τον απαίσιο τρόπο θέλησε ο Σατανάς να άρει τη Χριστουγεννιάτικη χαρά και ευφροσύνη από τις ψυχές των ανθρώπων. Αλλά και αν υποθέσουμε ότι συντρέχουν λόγοι συλλήψεως και προφυλακίσεως του Γέροντος (κάτι, για το οποίο σφόδρα αμφιβάλλουμε) δεν σκέφθηκαν οι αρμόδιοι λειτουργοί της Θέμιδος την αγιότητα και ιερότητα των ημερών; Στην Ορθόδοξη Ελλάδα δεν ζουν κι αυτοί; Χριστιανοί δεν είναι και αυτοί; Στην Ορθόδοξη κολυμβήθρα δεν βαπτίστηκαν; Δεν μπορούσαν να αναβάλουν την απόφασή τους για αργότερα; Ήταν ανάγκη να ταράξουν και να κατασκανδαλίσουν τις ψυχές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο; Άλλωστε δεν γνωρίζουν, ότι και κοσμικοί και αχρίστιανοι ακόμη άρχοντες δίνουν χάρι κατά τις μεγάλες εορτές και ελευθερώνουν ορισμένους φυλακισμένους; Ο Πιλάτος, παρά τη δειλία και ιδιοτέλειά του, σεβάστηκε την συνήθεια και παράδοση της εποχής του και επρότεινε την απελευθέρωση ενός υποδίκου στους Ιουδαίους χάριν της εορτής του Πάσχα. Και οι Ιουδαίοι, ως γνωστόν, προτίμησαν την απελευθέρωση ενός σεσημασμένου κακοποιού, του Βαραββά, και τη σταύρωση του ευεργέτου και Μεσσία τους, του Ιησού Χριστού. Στις ημέρες μας, Έλληνες Ορθόδοξοι δικαστές έδωσαν διαταγή να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ωσάν κακούργος ένας σεβάσμιος Αγιορείτης ηγούμενος πανορθοδόξου εμβελείας και αναγνωρίσεως, την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν ελεύθεροι αμέτρητοι ημεδαποί και αλλοδαποί «Βαραββάδες» απολαμβάνοντας την ασυλία και ατιμωρησία, που τους παρέχει το άθλιο πολιτικό κατεστημένο που κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες την πατρίδα μας. Όπως δε τότε ο μανιασμένος όχλος των αχαρίστων Ιουδαίων, παρακινούμενος από το άνομο και φθονερό ιερατείο του, εκραύγαζε έξω από το πραιτώριο το «Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», έτσι και σήμερα ένας εσμός διεφθαρμένων και αντιχρίστων δημοσιογράφων, κραυγάζει χαιρέκακα στα τηλεοπτικά κανάλια και ζητεί την κεφαλήν του «Εφραίμ» (έτσι τον ονομάζουν περιφρονητικά και απαξιωτικά οι ασεβείς και αθεόφοβοι, για να τον ταπεινώσουν, λες και είναι κανένας εξάδελφός τους!) επί πίνακι και την ηθική εξόντωσή του με τον εγκλεισμό του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ω άθλιοι και πανάθλιοι δημοσιογράφοι, άνθρωποι του σκότους, υπηρέτες σκοτεινών δυνάμεων και συμφερόντων, πολέμιοι του Χριστού και της Ορθοδοξίας, αδίστακτοι εκκλησιομάχοι, που ανασταυρώνετε τον Θεάνθρωπο, Αυτόν που έσωσε επανειλλημένως αυτόν τον τόπο, και πληγώνετε και κατασυκοφαντείτε την Μητέρα και τροφό του έθνους μας, την Εκκλησία, και σπιλώνετε με το δημοσιογραφικό σας δηλητήριο αξίους εργάτες της, που μοχθούν νυχθημερόν για τον συνάνθρωπό τους και για τη σωτηρία όλου του κόσμου, «τις υπέδειξεν υμείν φυγείν από της μελλούσης οργής;». Αρκετά εμπαίξατε τον Θεό, διακωμωδήσατε τα θεία, χλευάσατε τα όσια και ιερά, μυκτηρίσατε τους πιστούς ανθρώπους. Κοιτάξετε γύρω σας και ιδείτε τα άλλοτε πανίσχυρα κανάλια και τις εφημερίδες πού, εξ αιτίας της κρίσεως, κλείνουν και χρεοκοπούν. Έρχονται καιροί χαλεποί, κατά τους οποίους θα πληρώσουν πολλοί, θα πληρώσετε και εσείς, διότι φέρετε τεραστία ευθύνη για την εκτεταμένη ηθική σήψη και αποσύνθεση της κοινωνίας μας. Προφήτες δεν είμαστε. Πιστεύουμε όμως στον θεόπνευστο λόγο του Αποστόλου, ότι «πάσα παράβασις και παρακοή έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν» (Εβρ. 2, 2). Ιδού έρχονται ημέραι, κατά τις οποίες πολλοί από εσάς θα μείνετε άνεργοι, θα πεινάσετε, και θα καταφύγετε για να τραφείτε στα συσσίτια της Εκκλησίας! Ναι, της Εκκλησίας, αυτής που σήμερα από θέση ισχύος πολεμείτε και συκοφαντείτε. Αλλά η τιμωρία αυτή δεν είναι τίποτε εμπρός στην αιωνία κρίση και τιμωρία, που σας αναμένει, εάν δεν μετανοήσετε.

Η σύλληψη και προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ του Βατοπεδινού είναι πλέον γεγονός. Αυτή αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, το μέγα σκάνδαλο και όχι η υπόθεση των αγοραπωλησιών της Μονής Βατοπεδίου. Όσοι πιστοί, ας ετοιμαζόμεθα για αγώνες υπέρ της αγιωτάτης Πίστεώς μας και της φιλτάτης Πατρίδος μας. Οι διωγμοί εναντίον της Ορθοδοξίας και οι πιέσεις και εκβιασμοί κατά του Έθνους μας πυκνώνουν και εντείνονται. Στις ημέρες μας ευρίσκεται εν πλήρη εξελίξει καταχθόνιο και σατανικό σχέδιο κάποιων σκοτεινών δυνάμεων με στόχο την αποδυνάμωση της Ορθοδοξίας, την οικονομική υποδούλωση των εθνών και την επικράτηση της Νέας Εποχής και Νέας Τάξεως δια της παγκοσμιοποιήσεως. Όμως τα σχέδια αυτά θα διαλύσει ο αρχηγός της Πίστεώς μας Κύριος Ιησούς Χριστός, όπως διαλύει ο αέρας τον καπνό και ο ήλιος την ομίχλη.

Είθε ο Θεός να ενδυναμώνει τον δοκιμαζόμενο και κακοπαθούντα «μέχρι δεσμών ως κακούργος» Γέροντα Εφραίμ και όλη την συμπάσχουσα μαζί του αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/29/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%B8%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

***

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρoς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

Λάρνακα 28/12/2011

Ανοικτή επιστολή

Μακαριότατε κ.κ. Χρυσόστομε παίρνω το θάρρος να γράψω αυτή την επιστολή για τα λόγια που είπατε προς το πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ.

Αφήστε πίσω σας ότι αντιζηλίες είχατε με το Γέροντα και σας παρακαλούμε να δείτε το παρόν. Καταλάβετε ότι μέσω του Γέροντα θέλουν να πλήξουν την Ορθοδοξία και γι’ αυτό ώς Κύπρος πρέπει να ενωθούμε για να το αποτρέψουμε.

Ως υποστηρικτές του Γέροντα δεν έχουμε κάτι εναντίον σας ούτε ο Γέροντας έχει και το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά γιατί όταν αποστείλατε την επιστολή να φέρει την Αγία Ζώνη στην Κύπρο και όλα τα έσοδα θα διατίθονταν για τον Καθεδρικό Ναό που αναστηλώνετε ο Γέροντας θα ήταν πρόθυμος να αποδεχτεί το αίτημα σας.

Σας παρακαλούμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας να ανακαλέσετε τα λόγια που είχατε πεί και να καλέσετε Ιερά Σύνοδο υπέρ του Γέροντα και της Ορθοδοξίας μας. Είναι ώρα να δείτε σοβαρά το θέμα.

Με τιμή

Σωτηρία Στεφάνου-Θεολόγος.

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/29/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b7/

***

"Κύριε, άσε μας στην τύχη μας…"

Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου

Ιεροκήρυκος Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με αισθήματα θλίψης, είδαμε στις τηλεοράσεις να εκτυλίσσεται η σύλληψη του αιώνα!!! Η Ελλάδα, μπορεί να κοιμάται (;) ήσυχη… Στο σκάνδαλο δρομολογείται η λύση. Τώρα, μπορούμε να γνωρίζουμε πως τα πράγματα στον τόπο μας θα πάνε καλύτερα…. Θα πάνε όμως ;

…. Είπα και εγώ, τελευταίος σπουδαρχίδης ( ας το πώς εγώ, μην μου το πείτε εσείς) , να πω την γνώμη μου και αν δικαιούμαι γνώμης θα το κάνω… Γραφήκαν πολλά τούτες τις μέρες, μπερδεμένα με τους Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα κάλαντα ! Είδαμε και ακούσαμε τόσα πολλά… Όλοι καταλήγουν πως κανείς δεν μπορεί να κρίνει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Και ασφαλώς κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να το κάνει, είτε η δικαιοσύνη ,όπως λέγεται είναι τυφλή, είτε κουφή είτε δεν ξέρω και τι άλλο. Ένα από τα τελευταία προπύργια που μείναν όρθια σε τούτη την Πατρίδα, είναι η δικαιοσύνη. Εξάλλου, υπάρχουν στιγμές που η δικαιοσύνη λειτούργησε θετικά σε όλους μας . Τότε βγαίνουμε και λέμε ‘’πιστεύω στην δικαιοσύνη’’, αν πάλι λειτουργήσει αρνητικά, λέμε ‘’δεν υπάρχει δικαιοσύνη’’. Βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως άνθρωποι έκαναν τους νόμους, άνθρωποι τους εφαρμόζουν, άνθρωποι τους εκτελούν και άνθρωποι τους αποδέχονται !!!

Ωστόσο, η απόλυτη έννοια της δικαιοσύνης, είναι ο ίδιος ο Θεός που τούτες τις μέρες γεννήθηκε (;) στις καρδιές μας ! Αν πιστεύεις σε Αυτόν, τότε οφείλεις να το δεχτείς. Αν πάλι όχι… Ούτε γνωρίζω νομικά, αλλά και να γνώριζα χασοδίκης θα μουν. Απλά, η “σύλληψη του αιώνα”, έγινε αιτία να προβληματισθώ. Θυμήθηκα την περίπτωση του Κολοκοτρώνη που τον κλειδώσαν στ’ Ανάπλι , την περίπτωση του Κυβερνήτου Κόντε Καποδίστρια,που τον φέραμε άρον, άρον από την Ρωσία να μας σώσει και τελικά ήρθε και το τότε Ελληνικό Κράτος, (με την τεράστια περιουσία που έχει τώρα, διότι σήμερα δεν ξέρω πως ,τα πάντα ανήκουν στο κράτος) δεν είχε ούτε σπίτι να μείνει ο πρώτος Κυβερνήτης του!!! Είναι το ίδιο Κράτος που για την αποκατάσταση 1500000 προσφύγων ζήτησε την συνδρομή της Μοναστηριακής περιουσίας το 1922… Και αφού τον σύραμε να τον φέρουμε να μας σώσει, αυτή την στιγμή αναπαύεται μακάρια στην Μονή της Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, έχοντας την συνείδηση του αναπαμένη πως έκαμε το χρέος του στην Πατρίδα!

Αυτό που σκέπτομαι και δακρύζω, είναι το τι μας περιμένει…. Θα μου πεις, γιατί συγχέεις πρόσωπα και καταστάσεις ,τι δουλειά έχει ο Κόντες Καποδίστριας με τον Κολοκοτρώνη και το θέμα που ξεκίνησες να γράφεις; Απλά, θυμήθηκα δύο μόνο περιπτώσεις που Έλληνες βρέθηκαν τιμωρημένοι και αργότερα όλοι τους δικαίωσαν, μάλιστα στην περίπτωση του Κολοκοτρώνη οι ίδιοι που παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας του δωκαν χάρη…. Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν σχέση μεταξύ τους, ο χρόνος θα δείξει, το μόνο που ξέρω είναι πως μας περιμένουν πολλές και μεγάλες συμφορές! Και το λέω αυτό, γιατί έτσι επαναλαμβάνεται η ιστορία αυτού του τόπου. Ο χρόνος θα δείξει και την ενοχή και την τιμωρία που την ακολουθεί. Λέω όμως, μήπως βιαζόμαστε έναντι του πανδαμάτορα χρόνου που μας προσπερνά;

Το Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, π. Εφραίμ δεν είχα ποτέ την τιμή να τον γνωρίζω. Χωρίς να το θέλει έγινε ήρωας ! Τον έκαναν ήρωα κλείνοντας στον στην φυλακή, βαφτίζοντας τον ‘’αποδιοπομπαίο τράγο’’ κάνοντας το ράσο του στάχτη στα μάτια του λαού…. Κάπως έπρεπε να πέσει η στάχτη και μαζί με το χιόνι έπεσε και αυτή. Ο π. Εφραίμ, στην αρχή έγινε θέμα συζήτησης, μετά τον κάνανε καρνάβαλο στα καρναβάλια ξεφτιλίζοντας μαζί και ότι εκπροσωπεί και τώρα ουσιαστικά με την δική τους βοήθεια έγινε άξιος του όγδοου μακαρισμού (Μτθ 5-10). Εκείνος, εκτελεί το δικό του χρέος, το χρέος του μοναχού, χρέος δυσβάστακτο για τους πολλούς.

Σκέπτομαι όμως, αν, λέω αν, τα πράγματα δεν είναι έτσι, τότε πως θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη του Θεού; Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ γιατί φοβάμαι. Ο χρόνος θα δείξει. Αν είναι ένοχος θα συνεχίσει να είναι στην φυλακή, αν όμως δεν είναι τότε τι θα γίνει; Εγώ ξέρω ένα πράγμα… Είναι δυνατόν η Παναγία που Την υπηρετεί τόσα χρόνια να τον εγκαταλείψει; Δεν νομίζω… Όλοι να τον εγκαταλείψουν , Εκείνη δεν πρόκειται να τον αφήσει ποτέ! Έτσι κάνει για όλα τα παιδιά Της….

Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αποφάσεις της δικαιοσύνης…. Μόνο η Ιστορία του μέλλοντος. Και πολλές φορές ο δικός της πέλεκυς είναι αμείλικτος ! Ο χρόνος θα δείξει… Πάντως στην προσευχή μου, θυμάμαι τον π. Εφραίμ (στην θέση του οποίου μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας) και μετά το τέλος και προ του ‘’ δι ευχών’’ κοιτώντας Τον Χριστό αυτές τις μέρες Του λέω: ‘’ Κύριε, άσε μας στην τύχη μας…..’’ .

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7945

***

Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθω βαλλέτω !!!

Αγαπητές φίλες και φίλοι Χρόνια Πολλά και είθε η Γέννηση του Κυρίου να φέρει αγαλλίαση στις ψυχές όλων μας .

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες – βέβαια μετά την τόσο προσφιλή επανεκκίνηση των καναλιών που επί 4 ημέρες δεν εξέπεμπαν στην περιοχή μας λόγω χριστουγεννιάτικης βλάβης - μια αδιάκοπη καταιγίδα ύβρεων κατά του ηγουμένου Εφραίμ ,ο οποίος αντιμετωπίζεται από τους μεγαλοδημοσιογράφους του κέντρου ως ο μεγαλύτερος καταζητούμενος του FBI .

Φυσικά δε θα κρίνω τις αποφάσεις της δικαιοσύνης γιατί και δεν μπορώ αλλά και γιατί τη σέβομαι ως άμεμπτη και ανιδιοτελή .Αλλά θα κρίνω την τόσο πολύ μελάνη που χύθηκε για τις ύβρεις προς κάποιον εκπρόσωπο της Εκκλησίας.

Σ αυτό το σημείο θα παραθέσω ένα απόσπασμα από άρθρο του του Αγιορείτου Μοναχού π. Μωϋσή:

«Δικαιολογημένα αντιδρά η Ιερά Κοινότητα, αρκετοί αρχιερείς, έγκριτοι νομικοί, πλήθος προσωπικοτήτων και πιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι γεγονός πως όσοι ανέμεναν ότι θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους έτσι μάλλον τα μείωσαν ικανά.

Ακόμη και άνθρωποι που αμφέβαλλαν για την υπόθεση αυτή και είχαν επηρεαστεί από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα αντιλαμβάνονται το ανόσιο παιχνίδι που παίχθηκε απέναντι του ηγουμένου, ο οποίος θα κερδίσει τον μισθό των καμάτων του.

Οι απέναντί του κρίνονται αυστηρά, ζυγίζονται προσμετρούνται και προσπερνώνται. Ο Ηρώδης της Βηθλεέμ επιτέλεσε το έργο του και αιματοκύλισε την Ιουδαία.

Η Ηρωδιάδα χόρεψε καταπληκτικά και κέρδισε την κεφαλή του Ιωάννη.

Φάνηκε πως νίκησαν, μα τελικά έχασαν.

Μερικές φορές οι νικημένοι είναι οι πραγματικοί νικητές, όπως ο Χριστός στον Σταυρό, μετά τον οποίο έπεται η αντίσταση.

Πνευματικά νικηφόρα θα καταλήξει και αυτή η υπόθεση.

Μόνο λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες”

Ο ηγούμενος Εφραίμ παρουσιάστηκε μέσα από κάποια καθοδηγούμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ο πιο επικίνδυνος εγκληματίας των τελευταίων 100 ετών στη χώρα ,με απεριόριστες δυνατότητες φυγής και απόδρασης ,με συνωμοτικές ιδιότητες και με ακραίας μορφής ικανότητες υπεξαίρεσης .Και φυσικά βγήκαν συγκεκριμένοι πανελίστες και δικηγόροι για να εκφράσουν τη γνώμη τους η οποία βέβαια μετά παραποιούσε και μεγένθυνε τα γεγονότα .

Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθω βαλλέτω !!!

Και δεν είδα όλους αυτούς να ευαισθητοποιούνται το ίδιο με όλους εκείνους που έφτασαν τη χώρα σ αυτή την κατάσταση .Σ αυτόν τον οικονομικό και ηθικό ξεπεσμό .

Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου ???Αυτοί που διαλαλούσαν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1999 ότι ο δείκτης θα ξεπεράσει τις 7000 μονάδες , αυτοί που στοιχημάτιζαν και προκαλούσαν ανοικτά για ένα δείκτη πάνω από 7000 μονάδες , αυτοί που έκαναν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις εταιρείες τους και τα χρήματα δεν τα επένδυσαν ποτέ στις εταιρείες τους αλλά τα έβαλαν στην τσέπη τους ,αυτοί που είναι οι φυσικοί αυτουργοί της κατάρρευσης του ελληνικού χρηματιστηρίου ???

Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι φυσικοί αυτουργοί της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας ???Από οποιοδήποτε κόμμα και πολιτικό χώρο ???

Πως είναι δυνατό να κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που καρπώθηκαν δισεκατομμύρια από τις παράνομες προμήθειες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ???

Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο SIEMENS???Και αυτοί που έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο προμηθειών εξοπλισμού του στρατού ???

Και να αντιμετωπίζεται έτσι , ο ηθικός αυτουργός του σκανδάλου Βατοπαιδίου ,ο οποίος όμως είναι κατά τη δικαιοσύνη ένας ιερομόναχος και μάλιστα ο ηγούμενος της Μονής, κόσμημα της Αθωνικής Πολιτείας;

Δεν είμαι ο καθ ύλην αρμόδιος να αθωώσω ή να ενοχοποιήσω τον ηγούμενο ,αλλά θα φανεί από τη δικαιοσύνη .Και στην απάντηση ότι είναι και ύποπτος να κηρυχθεί φυγόδικος ,απαντώ ότι αν ήθελε να φυγοδικήσει μπορούσε απλά να προφασιστεί πρόβλημα υγείας , να νοσηλευτεί στη Ρωσία και όταν ηρεμήσουν τα γεγονότα να επιστρέψει , ήθελε όμως να ακολουθήσει το νόμο και να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι κατηγορούμενοι .

Πώς να φυγοδικήσει κάποιος που φιλοξενεί το χρόνο πάνω 50.000 πιστούς στη μονή ???ανάμεσα τους βασιλείς , αρχηγούς κρατών και πολλά υψηλά πολιτικά πρόσωπα. Που σε περιοδεία στη Ρωσία τον ακολουθούν πάνω από 3.000.000 πιστοί ???

Κάποιοι όμως ,ανήμερα Χριστουγέννων θέλησαν να αμαυρώσουν στο πρόσωπο του όλη την εκκλησία μας και γιατί όχι την ορθοδοξία.

Γιατί πρόκειται με αυτές τις κινήσεις περί πλήγματος της ορθοδοξίας .

Είναι πρόκληση θρησκευτική και πολιτική.

Μου είναι αδιανόητο να μην μπορούν οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης να επιδείξουν την ελάχιστη ευαισθησία που απαιτούν όχι μόνον οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων αλλά και οι χριστιανοί αντικρίζοντας έναν εκπρόσωπο της Εκκλησίας, με το σχήμα του μοναχού, να αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας

Πιστεύω πως αυτοί που πήραν την απόφαση αυτή ,δεν ξέρουν την ιστορία της μονής Βατοπαιδίου ,την προσφορά των μοναχών της κοινότητας του Αγίου Όρους στην ορθοδοξία και φυσικά δεν έχουν ποτέ διδαχθεί στο σχολείο το ρητό πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια .

Με το πόρισμα της υπόθεσης Βατοπαιδίου είναι σαφές πως δεν υπάρχουν ύποπτες οικονομικές συναλλαγές ,δε έχει υποστεί ζημιά το ελληνικό δημόσιο ,δεν υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί και υπάρχουν μόνο ηθικοί αυτουργοί εκ των οποίων παραγράφηκαν τα αδικήματα σε όσους ήταν πολιτικοί.

Γιατί να αφήσουμε να παραγραφούν τα αδικήματα των πολιτικών ???

Αυτή είναι η ισονομία που επικαλούνται όλοι τελευταία ???

Καταλήγοντας, πιστεύω πως αμαρτία δεν είναι που οι υπεύθυνοι λήψης τέτοιων αποφάσεων και οι υπεύθυνοι δημοσίευσης τέτοιων αποφάσεων δεν γνωρίζουν όλα τα παραπάνω ,αλλά αμαρτία είναι να συντρίβεις ένα εκπρόσωπο του Θεού που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και μόνο με τέτοιο επαίσχυντο τρόπο , προκαλώντας όλους τους χριστιανούς .

Σας επισυνάπτω για το τέλος αποσπάσματα από το άρθρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Τελικά στη σημερινή Ελλάδα οι κρατούντες σε όλο το φάσμα της Διοικήσεως δεν γνωρίζουν όρια στον αγώνα τους εναντίον της Εκκλησίας! Με κάθε μέσο και τρόπο βάλλουν κατά της Μητρός Εκκλησίας.

* Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης κατήργησε την προσευχή από τις Κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, καθώς επίσης και την έπαρση της Σημαίας!

*Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου μετέτρεψε το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας!

Το τελευταίο μέγιστο κατόρθωμά της είναι ότι στο διδακτικό βιβλίο των θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου αφαιρέθηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας μας!

“Οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του Γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου……περιέλαβαν ενότητες όπως “ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ”.

Επίσης “στο νέο βιβλίο εξισώνουν τον Χριστό με τον Αλλάχ και αφαίρεσαν την Ανάσταση” γράφει η εφημερίδα “Δημοκρατία” της 23ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους.

Στο σχέδιο αυτό της εγκαθιδρύσεως του κοσμικού Κράτους, δηλ. ενός άθρησκου Κράτους προστέθηκε τώρα και η Δικαιοσύνη!

Την παραμονή των Χριστουγέννων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ!

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/29/%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%af%ce%b8%cf%89-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%84%cf%89/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel