Ζωηφόρος

Άλγος και οδύνη,

Άλγος και οδύνη


g.efraim20Νιώθει θλίψη, άλγος και οδύνη η ορθόδοξη χριστιανική Ελλάδα διότι ανθρωπίνως:

Δεν μπορεί να ανεχθεί να διασύρεται ένας αθώος ηγούμενος, μόνος αυτός «αίρων την αμαρτίαν του κόσμου»,

Δεν μπορεί να ανεχθεί να στοχοποιείται ένα μοναστήρι, το μεγαλύτερο της Ορθοδοξίας,

Δεν μπορεί να ανεχθεί να ενοχοποιείται το Περιβόλι της Παναγιάς,

Δεν μπορεί να ανεχθεί να συκοφαντείται η Εκκλησία,

Δεν μπορεί να ανεχθεί να πολεμείται η Ορθοδοξία.

Η ορθόδοξη χριστιανική Ελλάδα θλίβεται αλλά ελπίζει «επί Θεώ ζώντι»(Α΄ Τιμ. 4,10), ελπίζει και στην Κυρία Θεοτόκο που είναι «η ελπίς πάντων των χριστιανών» και μόνον έτσι ειρηνεύει, διότι όπως εύστοχα μας θυμίζει ο ψαλμωδός, «επί τω Θεώ ήλπισα, ου φοβηθήσομαι τι ποιήσει μοι σαρξ»(Ψλμ. 55,5).

Όταν κρίνει ο Θεός, τα μεγαλεπήβολα σχέδια και οι ανταγωνισμοί των υπερδυνάμεων, οι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί και τα ελληνικά πολιτικά παιχνίδια θα συντριβούν «ως σκεύη κεραμέως», όσες «νίκες» κι αν έχουν πετύχει και όσα πλήγματα κι αν έχουν καταφέρει εναντίον των αθώων θυμάτων τους.

Τέλος, για όλους εκείνους

που κατηγορούν αναπόδεικτα,

που επιχαίρουν χαιρέκακα,

που λοιδορούν ζηλόφθονα,

που χλευάζουν τον τυραννισμένο,

που χαίρονται με την ταλαιπωρία,

που σιωπούν μπροστά στην αδικία,

εμείς, μέσα στον πόνο της θλίψης, θα εκστομίζαμε,

«το αίμα αυτού εφ΄ υμάς και επί τα τέκνα υμών».

Όμως Γέροντα γνωρίζουμε, ότι τον μόνο λόγο που θα ήθελες εσύ να πούμε, είναι αυτόν που ο Κύριος και Θεός μας απηύθυνε προς τον Πατέρα Του για τους σταυρωτές του επάνω από το Σταυρό, αυτόν τον λόγο με τον οποίο κι εσύ ο ίδιος προσεύχεσαι γι΄ αυτούς που ασύνετα σε λιθοβολούν,

«Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Zoiforos

.

***

Ο Ιησούς Χριστός παραδίδεται εις τον Ρωμαίον ηγεμόνα Πιλάτον

(Ματθ. 27, 1-10)

Πρωίας δε γενομένης συμβούλιον έλαβον πάντες οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι του λαού κατά του Ιησού ώστε θανατώσαι αυτόν, και δήσαντες αυτόν απήγαγον και παρέδωκαν αυτόν Ποντίω Πιλάτω τω ηγεμόνι.

Το τέλος του Ιούδα

Τότε ιδών Ιούδας ο παραδιδούς αυτόν ότι κατεκρίθη, μεταμεληθείς απέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια τοις αρχιερεύσι και τοις πρεσβυτέροις λέγων, ήμαρτον παραδούς αίμα αθώον. οι δε είπον, τι προς ημάς; συ όψει. και ρίψας τα αργύρια εν τω ναώ ανεχώρησε, και απελθών απήγξατο. οι δε αρχιερείς λαβόντες τα αργύρια είπον, ουκ έξεστι βαλείν αυτά εις τον κορβανάν, επεί τιμή αίματος εστί.

συμβούλιον δε λαβόντες ηγόρασαν εξ αυτών τον αγρόν του κεραμέως εις ταφήν τοις ξένοις, διό εκλήθη ο αγρός εκείνος αγρός αίματος έως της σήμερον. τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος, και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου ον ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ, και έδωκαν αυτά εις τον αγρόν του κεραμέως, καθά συνέταξέ μοι Κυριος.

***

Είπε ο Γέροντας του Εφραίμ του Βατοπαιδινού

Οι πειρασμοί δεν νυστάζουν, ούτε κουράζονται! Αν και πάντα είναι ωφέλιμοι, στη φύση τους όμως είναι βαρείς και κοπιαστικοί. Μόνον όταν ανοίξουν τα μάτια της ψυχής με τη φιλοπονία και το ταπεινό φρόνημα, γίνονται κατά κάποιο τρόπο, υποφερτοί, ακόμα και επιθυμητοί.

***

…….Η συκοφαντία είναι το απαισιότερο φάσμα του μίσους και της κακότητας και το οδυνηρότερο τραύμα γι’ αυτόν που την υφίσταται. Η συκοφαντία είναι το αμυντικό όπλο της κατωτερότητας. Επειδή δεν μπορεί να σκεπάσει τη γύμνωση και ευτέλειά της, προσπαθεί να αμαυρώσει αυτούς που βρίσκονται πιο ψηλά για να δικαιωθεί, όπως νομίζει.

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

(01/07/1921 – 01/07/ 2009)

***

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Μ.ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ: «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ»

g.efraim21Συντάχθηκε απο τον/την Ι.Μ.Μ.Β    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Η άδικη προφυλάκιση του Γέροντά μας Εφραίμ συγκλόνισε τις καρδιές των αδελφών της Ιεράς μας Μονής, το Άγιον Όρος, την Εκκλησία και κάθε πνευματικό και σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ποιός θα μπορούσε να σκεφτεί ότι άνθρωποι οι οποίοι θυσιάζονται στην διακονία του πλησίον, που ζούν ανιδιοτελώς με εφ΄ όρου ζωής υπακοή, νηστεία και προσευχή, να μεταχειρίζονται ως κοινοί εγκληματίες και γι’ αυτό να φυλακίζονται; Ποιος θα φανταζόταν έναν φορέα της θείας Χάριτος, εργάτη και δάσκαλο της αρετής, να τον προπηλακίζουν, να τον φυλακίζουν, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετούν τους νόμους της Δικαιοσύνης;

Όλες οι ενέργειες του Γέροντα είχαν την έγκριση, αποδοχή και υποστήριξη όλης της Αδελφότητάς μας.

Πληροφορούμε τον πιστό λαό του Θεού ότι όλη η Αδελφότητα είναι ενωμένη και αγαπημένη, συμπαρίσταται στο Γέροντά της και σηκώνει μαζί του τον σταυρό του μαρτυρίου με πίστη και ελπίδα.

Μας δίνει δύναμη η σύσσωμη συμπαράσταση ολοκλήρου του Αγίου Όρους, των Επισκόπων όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του λαού τους οποίους ευχαριστούμε βαθύτατα.

Θα θέλαμε να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι στο πρόσωπο του Γέροντός μας Εφραίμ φυλακίζουν και όλη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που αποτελείται από εκατόν είκοσι μοναχούς.

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

***

«ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

"Δεν λυπούμαι για τη δική μου ταλαιπωρία. Εγώ μοναχός είμαι και θα τα υποστώ όλα. Λυπούμαι βαθύτατα γιατί ταλαιπωρείται η αλήθεια και η δικαιοσύνη'', δήλωσε αποκλειστικά στο agioritikovima.gr ο ηγούμενος Εφραίμ.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4413-lupoumai-bathutata-giati-talaip%CE%BFreitai-i-alitheia-kai-i-ntikaiouni

***

Εφραίμ: Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή

«Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Αγιο Όρος και την περιουσία της Μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή», φέρεται ότι ανέφερε.

Η συντονιστική επιτροπή φίλων Αγίου Όρους απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 19.00 σε ένδειξη συμπαράστασης στο μοναχό.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4410-geronta-efraim-antik%CE%BF-ontigoume-ti-fulaki

***

Ξεσηκώνεται η Ελλάδα....

Όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί μετά την άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ. Αυτή τη στιγμή ο Γέροντας Εφραίμ οδηγείται στον Άρειο Πάγο. Αυτό που έχει συγκινήσει ιδιαίτερα όλους είναι ότι πλήθος πιστών έχει συγκεντρωθεί πάνω στην Εθνική οδό στο ύψος της Λάρισα για να δηλώσει παρόν και να δώσει δύναμη στο Γέροντα Εφραίμ τη δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής του.

Εκεί όμως που θα κορυφωθεί η συγκέντρωση του κόσμου είναι στον Άρειο πάγο όπου και θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση των ανθρώπων που θεωρούν πως η προφυλάκιση του Γέροντα είναι άδικη και αβάσιμη από όλες τις απόψεις.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_3605.html#ixzz1hknFTxpF

***

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ!

Είναι γνωστό πως αρκετοί αστυνομικοί βρίσκονται στο Βατοπαίδι εδώ και 3 μέρες, προκειμένου να...φρουρήσουν τη Μονή και τον Ηγούμενό της, για να μην το...σκάσει: Το ερώτημα είναι, πού μένουν και τι τρώνε όλοι αυτοί;

Στην πρώτη ερώτηση, η απάντηση είναι πως υπάρχει συγκεκριμένο οίκημα της Αστυνομίας που βρίσκεται στον Αρσανά (λιμάνι) της Μονής (για όσους, καλόπιστους και μη, αναρωτιούνται πώς γίνεται αυτό, ας έχουν υπόψη τους πως το συγκεκριμένο Μοναστήρι έχει οργανωμένο μικρό λιμάνι εδώ και αιώνες, οπότε η Αστυνομία πάντα είχε το δικό της χώρο).

Στο δεύτερο ερώτημα όμως, "τι τρώνε", η απάντηση θα εκπλήξει πολλούς και ιδιαίτερα τους λυσσασμένους διώκτες της Μονής: ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Ναι, καλά διαβάσατε: Οι Μοναχοί ταΐζουν, τσάμπα μάλιστα, εκείνους που ήρθαν για να συλλάβουν τον Γέροντά τους!!!

Επειδή κάποιοι "παντογνώστες" και "υπερκριτές των πάντων", θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το θέμα, τους ρωτάμε ευθέως: Εσείς θα δίνατε έστω ένα ποτήρι νερό σ' εκείνους που ήρθαν να σας συλλάβουν; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Υπενθυμίζουμε πως η Μονή δεν έχει καμία τυπική ή νομική υποχρέωση να το κάνει αυτό. Έχει όμως υποχρέωση που απορρέει από την χριστιανική αγάπη και την πατροπαράδοτη Αγιορείτικη φιλοξενία!

Πηγαίντε λοιπόν, τηλεκατευθυνόμενα δημοσιογραφάκια κι εσείς να μείνετε έστω έξω από τη Μονή, έστω για να την υβρίσετε ελεεινά: Θα δώσουν οι μοναχοί και σ' εσάς ένα πιάτο φαί και θα φροντίσουν να αισθανθείτε άνετα, ώστε να επιτελέσετε το "έργο" σας!

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_8973.html

g.efraim22

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel