Ζωηφόρος

Κοινή πεποίθηση των Επισκόπων: Η Εκκλησία εν διωγμώ! Σήμερα ο Γέροντας Εφραίμ, αύριο η σειρά όλων μας! (Όλες οι νέες δηλώσεις),

Κοινή πεποίθηση των Επισκόπων: Η Εκκλησία εν διωγμώ!

Σήμερα ο Γέροντας Εφραίμ, αύριο η σειρά όλων μας!

(Όλες οι νέες δηλώσεις)


***

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ;

ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΣΕΒΑΣΘΗΣΑΝ!

____Τελικά στη σημερινή Ελλάδα οι κρατούντες σε όλο το φάσμα της Διοικήσεως δεν γνωρίζουν όρια στον αγώνα τους εναντίον της Εκκλησίας! Με κάθε μέσο καί τρόπο βάλλουν κατά της Μητρός Εκκλησίας.

* Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης κατήργησε την προσευχή από τις Κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, καθώς επίσης και την έπαρση της Σημαίας!

*Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου μετέτρεψε το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας! Το τελευταίο μέγιστο κατόρθωμά της είναι ότι στο διδακτικό βιβλίο των θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου αφαιρέθηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας μας! "Οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του Γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τά Πάθη, τη Σταύρωσηβκαι την Ανάσταση του Κυρίου......περιέλαβαν ενότητες όπως "ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ" Επίσης "στο νέο βιβλίο εξισώνουν τον Χριστό με τον Αλλάχ και αφαίρεσαν την Ανάσταση" γράφει η εφημερίδα "Δημοκρατία" της 23ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους.

________Στο σχέδιο αυτό της εγκαθιδρύσεως του κοσμικού Κράτους, δηλ. ενός άθρησκου Κράτους προστέθηκε τώρα και η Δικαιοσύνη! Την παραμονή των Χριστουγέννων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ!

_______Το γεγονός μας εξώργισε αφάνταστα. Θα ήθελα να μεταφέρω εδώ το σχετική λαϊκή παροιμία: "Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν!" Διακόπτουμε λοιπόν σήμερα Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μας για να προβάλλουμε την διαμαρτυρία μας, που απεστάλη στις 24 Δεκεμβρίου στον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Σας τα παραδίδουμε στη συνέχεια. Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα!

_________Έχουμε επίγνωση της θέσεώς μας. Είμαστε μικροί καί ασήμαντοι για να μας υπολογίζουν οι κρατούντες. Χρήσιμη μια τέτοια ώρα θα ήταν η τοποθέτηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ Βαρθολομαίου, ως φυσικού προϊσταμένου του π. Εφραίμ, όπως επίσης και η τοποθέτηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Αυτών των υπεροχικών εκκλησιαστικών Προσώπων η φωνή θα ήταν ηχηρή και αποτελεσματική. Θα ήταν, εγράψαμε, αλλά δυστυχώς δεν ακούγεται! Σσσσ! Το αγαπημένο μας Φανάρι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κοιμάται! Ησυχία, παρακαλώ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Αίγιον, 27 Δεκεμβρίου 2011

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

******

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ

ΔΕΛΤΊΟΝ ΤΎΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

a.α.110/2011

Αίγιον, 24/12/2011

ΑΙΣΧΟΣ!

«ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!»

Τα λόγια αυτά είπε κάποτε ο επικληθείς Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου, ο πάππος του σημερινού!

Τα θυμηθήκαμε σήμερα, όταν πληροφορηθήκαμε, ότι οι ενεργούντες την Ανάκριση για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, απεφάσισαν την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου πατρός ΕΦΡΑΙΜ!

Δεν μας ενδιαφέρει η ουσία της υποθέσεως. Έχουμε όμως τη γνώμη, ότι ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Ηγούμενος Εφραίμ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ! Ἀρα η Απόφαση για την προφυλάκισή του είναι ΑΔΙΚΗ! Υπηρετεί την σκοπιμότητα και όχι την αλήθεια ή το δίκαιο!

Εντάσσεται στο γενικό κλίμα «κτυπάτε την Εκκλησία!».

Το γεγονός αυτό μας έθλιψε βαθύτατα. Οι Δικαστές δεν εσεβάσθησαν ούτε την ιερότητα των ημερών! Γι αυτό και ετολμήσαμε μια ἐντονη διαμαρτυρία. Με Faxαποστείλαμε σήμερα το παρακάτω κείμενο πρός τόν Υπουργό Δικαιοσύνης καί πρός τήν Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

FAX

Η απόφαση περί προφυλακίσεως του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

π. Εφραίμ όχι μόνο μας ελύπησε βαθύτατα, αλλά καί μας έχει καταπλήξει!  

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι επιρρεπής σε εξωτερικές πιέσεις και σκοπιμότητες! Την θέλουμε να είναι αφοσιωμένη στο καθήκον της και να αποδίδει αληθινή δικαιοσύνη! Να είναι τυφλή και ακριβοδίκαιη. Μας λυπεί το γεγονός, ότι με την χθεσινή Απόφασή της υποκύπτει στο γενικό σχέδιο «κτυπάτε την Εκκλησία» κάθε φορά που το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς!

               Γιατί η Δικαιοσύνη δεν ελέγχει τα Μέλη του Κοινοβουλίου για το «πόθεν έσχες» των καταθέσεών τους!

               Γιατί δεν δραστηριοποιείται για την διαλεύκανση του σκανδάλου των Γερμανικών υποβρυχίων!

               Γιατί δεν αναζητεί και δεν προφυλακίζει τους καταχραστές του Δημοσίου πλούτου;

               Την ώρα που μεγάλοι κλέφτες του εθνικού πλούτου, επιχειρηματίες, μεσάζοντες,

διατελέσαντες Υπουργοί και πολλοί άλλοι υπεροχικοί παράγοντες του πολιτικού υστήματος παραμένουν ανενόχλητοι η Δικαιοσύνη εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της σε ένα εκκλησιαστικό Πρόσωπο, τον οποίον ούτως ή άλλως παραμένει κλεισμένο στους τοίχους μιάς ιστορικής Μονής του Αγίου Όρους!

               Ο Βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος από του Βήματος της Βουλής προέβη σε φοβερές

καταγγελίες! Γιατί η Δικαιοσύνη δεν τις ακούει;

Κύριε Υπουργέ,

και Κυρία Πρόεδρε,

               Ο Ηγούμενος π. Εφραίμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ, ώστε να καθίσταται αναπόφευκτη η προφυλάκισίς του! Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς ανάκληση της αδίκου αυτής αποφάσεως, η οποία σημειωτέον ελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων!

Παρακαλώ ελευθερώστε την Δικαιοσύνη για να σωθή η Ελλάδα μας!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

+ O ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πηγή: http://www.mkka.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html

***

Γόρτυνος Ιερεμίας: "Τιμή και δόξα στο σεβαστό Γέροντα Εφραίμ"

Του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία

Εκφράζω την έντονη αγανάκτησή μου, αλλά και την αγανάκτηση του κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, δια την ανεπίτρεπτη επίθεση που έγινε κατά της Εκκλησίας γενικώς και του Μοναχισμού ιδιαίτερα με την σύλληψη του εναρέτου και ευπαιδεύτου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους πατρός Εφραίμ, ημέρα μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, της Σαρκώσεως του Υιού του Θεού.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή ως ανεπίτρεπτη για την ορθόδοξη πατρίδα μας και ως αγνωμοσύνη του Κράτους μας κατά της Μητρός Εκκλησίας, εις την οποίαν αυτό οφείλει την ζωή του με την θυσία μυριάδων Αρχιερέων, Ιερέων και Μοναχών για την απελευθέρωσή του.

Επειδή και ημείς, μαζί με όλους τους υγιώς φρονούντας, έτσι τοποθετούμε το θλιβερό γεγονός της συλλήψεως του ηγιασμένου Γέροντος Πατρός Εφραίμ, ως πολεμική δηλαδή όχι κατά του προσώπου του, αλλά κατά της Εκκλησίας μας, δηλούμε:

Όλο το πλήρωμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα κατέλθει και αυτό σε τίμιο αγώνα υπερασπίσεως των ιερών και των οσίων της πίστεώς μας, η οποία προσβάλλεται με την τόσο βάναυση και ανίερη πολεμική του κράτους μας, ώστε να φυλακίζει πεφημισμένους για την αρετή τους και την θεολογία τους Ηγουμένους.

Με τέτοια πολεμική των κρατούντων, όπως εκφράζεται στην φυλάκιση του Βατοπαιδινού Ηγουμένου, προσβάλλεται το τίμιο όνομα της φιλτάτης πατρίδας μας Ελλάδας στα ξένα χριστιανικά έθνη.

Τιμή και δόξα δια τον σεβαστό μας Γέροντα Πατέρα Εφραίμ, διότι ετιμήθη από τον Θεό να υποστεί αυτό το μαρτύριο, χαιρόμεθα δια την αντοχή του σ᾽ αυτό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ψυχή του είναι γεμάτη από την Χάρη του Θεού, και του δηλώνουμε ότι θα

τον ευλαβούμεθα ως μάρτυρα Χριστού.

Οι μοναχοί με την προσευχή τους σώζουν τον κόσμο και είναι εντροπή μας να φυλακίζουμε τους σωτήρες μας και μάλιστα τον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου, τον πατέρα Εφραίμ, ο οποίος εσχάτως με την επίσκεψή του στην Ρωσία εδόξασε όχι μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά και την πατρίδα μας Ελλάδα.

Επειδή το θλιβερό γεγονός της συλλήψεως του Γέροντος Εφραίμ συνέβηκε ημέρα Χριστουγέννων, ενθυμούμεθα από τα άγια Ευαγγέλια ότι και κατά την Γέννηση του Ιησού Χριστού συνέβηκε το φρικτό γεγονός του φόνου των νηπίων με την απάνθρωπη εντολή

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10393:-q-q&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Αργολίδος: “Λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες”

Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδος κ. Ιάκωβος έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την υπόθεση προφυλάκισης του Καθηγουμένου Εφραίμ:

“Κατ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να κρίνω τη δικαστική απόφαση προφυλάκισης του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ.

Επιθυμώ όμως να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον Γέροντα. Πράγματι είναι άπορίας άξιον πως μια τέτοια απόφαση βγήκε παραμονές Χριστουγέννων, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις ανά τον κόσμο.

Ασφαλώς και ο Γέροντας δεν είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ελλάδα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις άνθρωποι που έχουν βεβαρυμένο ποινικά παρελθόν, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Πως είναι δυνατόν να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ;

Με εντυπωσίασαν οι σκέψεις του Αγιορείτου Μοναχού π. Μωϋσή που ανέγνωσα σήμερα από το διαδίκτυο, απόσπασμα της οποίας παραθέτω:

«Δικαιολογημένα αντιδρά η Ιερά Κοινότητα, αρκετοί αρχιερείς, έγκριτοι νομικοί, πλήθος προσωπικοτήτων και πιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι γεγονός πως όσοι ανέμεναν ότι θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους έτσι μάλλον τα μείωσαν ικανά.

Ακόμη και άνθρωποι που αμφέβαλλαν για την υπόθεση αυτή και είχαν επηρεαστεί από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα αντιλαμβάνονται το ανόσιο παιχνίδι που παίχθηκε απέναντι του ηγουμένου, ο οποίος θα κερδίσει τον μισθό των καμάτων του.

Οι απέναντί του κρίνονται αυστηρά, ζυγίζονται προσμετρούνται και προσπερνώνται. Ο Ηρώδης της Βηθλεέμ επιτέλεσε το έργο του και αιματοκύλισε την Ιουδαία.

Η Ηρωδιάδα χόρεψε καταπληκτικά και κέρδισε την κεφαλή του Ιωάννη.

Φάνηκε πως νίκησαν, μα τελικά έχασαν.

Μερικές φορές οι νικημένοι είναι οι πραγματικοί νικητές, όπως ο Χριστός στον Σταυρό, μετά τον οποίο έπεται η αντίσταση.

Πνευματικά νικηφόρα θα καταλήξει και αυτή η υπόθεση.

Μόνο λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες”.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10387:-q—-q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

***

Σάμου Ευσέβιος: "Η προφυλάκιση Εφραίμ είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων"

Ερωτηθείς ο Σεβασμιώτατος για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπεδίου Αγίου Όρους, είπε σχετικώς:

«Με μεγάλη λύπη και πικρία πληροφορήθηκα την απόφαση για την προφυλάκιση του π. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων, αφού στοχοποιείται και κατηγορείται μόνον ένας και μάλιστα Κληρικός, με σκοπό από μια μεριά να συγκαλυφθούν ευθύνες άλλων και από την άλλη να χτυπηθεί στο πρόσωπο του π. Εφραίμ, όλη η Εκκλησία, ο ιερός Κλήρος, ο Μοναχισμός και ο ευσεβής Λαός, κατά τις ημέρες μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, που είναι τα Χριστούγεννα, φαινόμενο σύνηθες κατά τις μεγάλες Εορτές.

 

Όμως ζη Κύριος ο Θεός. Στο διάβα τόσων αιώνων η Εκκλησία μας γνώρισε και τη φυλακή και την εξορία και τα βασανιστήρια και τον θάνατο ακόμη, κι όμως μέσα από αυτά δοξάζεται, καθώς έτσι συμμετέχει στο Σταυρό του Χριστού, τον οποίον ακολουθεί η Ανάστασή Του.»

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10394:--q----q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

***

Αιτωλίας: "Αρκετά χρησιμοποίησαν το «τέχνασμα» Βατοπαιδίου

για να κτυπήσουν την Εκκλησία"

Δηλώσεις έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με αφορμή την απόφαση για την προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Ο κ. Κοσμάς χαρακτήρισε "απίστευτη και ανέλπιστη την απόφαση να προφυλακισθεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και μάλιστα μέσα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων".

Αναλυτικά ο κ. Κοσμάς τόνισε:

"Η απόφαση αυτή, η οποία κατελύπησε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, είναι μια ακόμη απόδειξη του μένους και της πολεμικής κάποιων αξιωματούχων εναντίον της μητρός Ορθοδόξου Εκκλησίας και μάλιστα του ορθοδόξου μοναχισμού.

Διερωτάται όμως κανείς. Δεν βλέπουν! Τόσο σκοτισμένοι είναι; Τόσο εθελοτυφλούν όλοι αυτοί που πολεμούν την Εκκλησία του Χριστού μας;

Δεν βλέπουν που οδηγείται η Χώρα μας χωρίς Χριστό, τον οποίον αγωνίζονται να ξεριζώσουν από τις καρδιές των Ελλήνων;

Δεν βλέπουν πόσο καταρρέει η Ελλάδα, χωρίς ζωντανή σχέση με την Εκκλησία;

Ελευθέρωσαν την Πατρίδα μας όλοι αυτοί οι πολέμιοι από τόσους κακοποιούς, από τόσους επιζήμιους και επικίνδυνους, οι οποίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι και λυμαίνονται τον τόπο μας και έμεινε μόνο ο π. Εφραίμ ως επικίνδυνος για τη χώρα μας.

Ο Ηγούμενος π. Εφραίμ είναι η απειλή της τάξεως και της ασφάλειας; Αρκετά πλέον. Ας σταματήσουν να κτυπούν την μητέρα Εκκλησία.

Ας σοβαρευθούν κάποτε. Δεν φταίει η Εκκλησία για την κακοδαιμονία τους. Φταίει ο ναρκισσισμός τους και η απουσία του Χριστού από τη ζωή τους.

Τα μοναστήρια μας μόνο βοήθησαν και έσωσαν. Μόνο βοηθούν, ωφελούν και σώζουν την πατρίδα.

Από άλλους, των οποίων την υποτέλεια, την κακοδοξία και την διαστροφή χειροκροτούμε, κινδύνευσε και κινδυνεύει η χώρα μας και ο λαός μας.

Λυπούμαστε και αποδοκιμάζουμε την απόφαση αυτή και παρακαλούμε τους πολλούς συνειδητούς και πιστούς δικαστές μας να υψώσουν αγωνιστική φωνή για να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση, κατά του π. Εφραίμ. Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο τον πόλεμο κατά της αμωμήτου πίστεώς μας.

Αρκετά χρησιμοποίησαν το «τέχνασμα» Βατοπαιδίου για να κτυπήσουν την Εκκλησία του Χριστού.

Δεν τους πιστεύουμε πλέον. Η Εκκλησία δεν φοβείται τους διωγμούς και τα μαρτύρια. Η κεφαλή της, ο Χριστός «εξήλθε νικών» και θα νικήσει".

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10379:-q---lr------q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

***

Μητροπολίτης Βεροίας: "Θύμα πολιτικών παιxνιδιών ο Εφραίμ"

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Στεφάνου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Στεφάνου ο οποίος διακρινόταν για την καθαρότητα της ζωής του και την ανεξικακία του.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος και στην επικαιρότητα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του όσο αναφορά την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ χαρακτηρίζοντας τον καιρό και τον χρόνο πραγματοποιήσεως της αποφάσεως αυτής όχι τυχαίους αλλά καλά μελετημένους.

«Ενώ οι δήμιοι του πρωτομάρτυρος Στεφάνου έβλεπαν στο πρόσωπο του αγίου την αγνότητα, την καθαρότητα της ζωής του δεν δίστασαν να τον εκτελέσουν διότι είχαν δεχτεί αυτήν την εντολή «άνωθεν» κάτι τέτοιο λοιπόν φαίνεται να συμβαίνει και με τον Γέροντα Εφραίμ του οποίου η ζωή είναι καθαρή, γεμάτη αγαθοεργίες, προσευχή και άσκηση.

Κάποιοι λοιπόν θέλουν σαν άλλοι δήμιοι να τον «θανατώσουν» εκτελώντας εντολές «άνωθεν».

Ο Γέροντας Εφραίμ είναι το θύμα όλων αυτών των πολιτικών παιχνιδιών που κρύβονται από πίσω, ο Γέροντας Εφραίμ υπομένοντας όλη αυτή την κατάσταση θα έχει επουράνιο μισθό αλλά αλλοίμονο σε όλους αυτούς που εις βάρος του Γερόντα, του Αγίου Όρους, της Εκκλησίας προσπαθούν να επωφεληθούν είτε οικονομικά, είτε πολιτικά.

Η Εκκλησία πάντοτε διώκεται είτε φανερά είτε μυστικά από όλους αυτούς που φθονούν το έργο της, από όλους αυτούς που εχθρεύονται την Ορθόδοξη πίστη των προγόνων μας, από όλους αυτούς που μισούν το Θείο Βρέφος.

Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και όλη την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου η οποία διέρχεται αυτή την πολύ μεγάλη δοκιμασία».

Ο Ιερός Ναός του πρωτομάρτυρος Αγίου Στεφάνου ανήκει στην ενορία του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, Βέροια. Το παρεκκλήσι το οποίο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα υπέστη το προηγούμενο καλοκαίρι σοβαρές υλικές ζημιές από πυρκαγιά.

Με τις προσπάθειες όμως του προϊσταμένου αρχιμ. Δημητρίου Μπακλαγή αλλά και με το ενδιαφέρον της εκκλησιαστικής επιτροπής και των ενοριτών οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και για πρώτη φορά μετά από την πυρκαγιά λειτούργησε το παρεκκλήσι τα Χριστούγεννα.

Να τονίσουμε εδώ τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία την ημέρα της πυρκαγιάς, με τις οποίες κατάφεραν γρήγορα να περιορίσουν το μένος της φωτιάς ώστε να μην υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού αυτού λατρευτικού χώρου των Βεροιέων.

Μεγάλη η προσφορά πολλών ενοριτών οι οποίοι ακόμα και με την δική τους χειρονακτική εργασία προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες στην αποκατάσταση των ζημιών με πρώτη την νεωκόρο του ναού την κ. Βασιλική Ελευθερίου η οποία είχε δει πριν από μήνες τις ατελείωτες ώρες φροντίδας του παρεκκλησίου να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά από τις πύρινες φλόγες.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται για την συντήρηση του Βυζαντινού αυτού μνημείου και για την άψογη συνεργασία της 11ης Ε.Β.Α. και υπενθύμισε σε όλους τα λόγια του ψαλμωδού: «αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου..» θέλοντας να παρηγορήσει και να εμψυχώσει όλους τους ενορίτες, θυμίζοντας στους πιστούς και το χρέος που έχουμε να χτίσουμε επιτέλους τον Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος ο οποίος γκρεμίστηκε λόγο στατικής ανεπάρκειας-ακαταλληλότητας.

Πλήθος κόσμου προσκύνησε το τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Στεφάνου το οποίο φυλάσσεται στο παρεκκλήσι καταθέτοντας εκεί όλα τα αιτήματά τους για πνευματική και σωματική υγεία αλλά και για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και την πατρίδα μας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10382:--q----q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

***

Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου : Ο Θεός «βιάζεται»

να κατατάξει τον Γέροντα Εφραίμ μετά των Αγίων

Ὁ Θεός «βιάζεται» νά κατατάξει τόν Γέροντα Ἐφραίμ μετά τῶν Ἁγίων

Ἡ ὑπόθεση Βατοπαιδίου εἶναι ἕνα γεγονός τό ὁποῖο γεννᾶ ἐλπίδα στή ζωή μας. Ἡ Ἐκκλησία συνεχίζει νά διώκεται καί αὐτό φανερώνει ὅτι ὑπάρχει. Καί ὁ διωγμός εἶναι φανέρωση τῆς δημιουργίας Ἁγίων.

Ἐάν σταματήσουν οἱ διωγμοί, πρέπει νά πληθύνουν οἱ Ἀσκηταί. Ὅταν λιγοστεύουν οἱ Ἀσκηταί, πληθαίνουν οἱ διωγμοί. Οἱ διωγμοί δημιουργοῦν τούς Ἁγίους καί οἱ Ἀσκηταί, οἱ Μοναχοί, εἶναι συνέχεια τῶν Μαρτύρων. Δόξα τῷ Θεῷ πού στίς μέρες μας ὑπάρχουν διωγμοί! Δόξα τῷ Θεῷ πού στίς μέρες μας ὁ Θεός παράγει Ἁγίους, γιά νά στηρίζουν τό Γένος μας καί νά παρηγοροῦν τούς ἀσθενεῖς εἰς τήν πίστιν!

Ὁ π.Ἐφραίμ ἐμπίπτει εἰς ἐκείνη τήν περίπτωση πού ἀναφέρεται εἰς τήν Ἁγία Γραφή: «Ἀνάγκασον εἰσελθεῖν». Ναί, πράγματι ὁ Θεός «βιάζεται» νά τόν κατατάξει μετά τῶν Ἁγίων.

Ἡ ὑπομονή, ἡ ταπείνωση καί ἡ ἀγάπη του γιά τόν συνάνθρωπο εἶναι φανερές καί στόν πλέον ἄσχετο καί τυφλό.

Σεβαστέ Γέροντα Ἐφραίμ, ἤδη βρίσκεσαι στό σαλόνι τοῦ Θεοῦ. Προσευχήσου γιά ὅλους ἐκείνους πού σέ ἐπιβουλεύονται, γιά ὅλους ἐκείνους τούς ἐχθρούς σου πού σέ ὁδηγοῦν στήν Ἁγιότητα καί ἐπανάλαβε τά λόγια τοῦ Ἁγίου Πρώτου Μάρτυρος Στεφάνου τοῦ Διακόνου: «Κύριε, μὴ στήσῃς αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην».

Μέσα ἀπό αὐτούς τούς σύγχρονους διῶκτες εἴθε νά βγοῦν οἱ Παῦλοι πού θά εὐαγγελίσουν στόν λαό τόν Λόγο τοῦ Θεοῦ. Ἀμήν.

Ὁ Καθηγούμενος τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου Ὁσίου Νικοδήμου

Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς

Ἀρχιμανδρίτης Χρυσόστομος

***

Καλαβρύτων Αμβρόσιος:«οι κρατούντες σε όλο το φάσμα της Διοικήσεως δεν γνωρίζουν όρια στον αγώνα τους εναντίον της Εκκλησίας!»

«Και ο Χριστός είχε περιουσία» λέει ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Την απόλυτη συμπαράστασή του στον ηγούμενο Εφραίμ, εξέφρασε ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση νωρίτερα στην εκπομπή του «ΣΚΑΪ».«Και ο Χριστός με απόφαση δικαστηρίου καταδικάστηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων, παρομοιάζοντας το βίο του Εφραίμ με το βίο του Χριστού.

Και συνέχισε: «Οι κληρικοί και η εκκλησία δεν είναι άγγελοι. Τρώνε, πίνουν και πρέπει να συμπαρασταθούν. Και ο Χριστός είχε περιουσία. Και ο Ιούδας κρατούσε το ταμείο του Χριστού και των Αποστόλων».

Τέλος, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, οι καμπάνες στις μονές του Αγ. Όρους θα χτυπούν πένθιμα, για την «καλή μαρτυρία του ηγούμενου».

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=30550&Itemid=170

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel