Ζωηφόρος

Κόμματα, πολιτικοί, προσωπικότητες, απλοί πολίτες Καταδικάζουν τη φυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ (Όλα τα νεότερα άρθρα),

Κόμματα, πολιτικοί, προσωπικότητες, απλοί πολίτες

Καταδικάζουν τη φυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ

(Όλα τα νεότερα άρθρα)


***

Mείζον πολιτικό και πνευματικό πρόβλημα

η αντιμετώπιση του Ηγουμένου π. Εφραίμ

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του Ηγουμένου π. Εφραίμ αποτελεί μείζον πολιτικό και πνευματικό πρόβλημα για το Γένος μας

Το πρόσωπο του π. Εφραίμ είναι η αφορμή για να κορυφωθεί η επιχείρηση σπίλωσης του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας. Είναι η αφορμή που κατασκεύασε η νέα τάξη ώστε να διασυρθεί ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και η Εκκλησία. Είναι πράγματι τερατώδες για ένα πολιτικό «έγκλημα» - αν υπάρχει και δεν κατασκευάστηκε – να ευθύνεται ένας μοναχός ενώ οι πολιτικοί έχουν απαλλαγεί.

Αποτελεί για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό τεράστια πρόκληση το να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πολιτικοί απατεώνες – καταχραστές του δημοσίου χρήματος, κατά δική τους ομολογία, αλλά και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και να κρίνεται προφυλακιστέος ένας καλόγερος.

Άραγε, για ποιον ακριβώς λόγο είναι επικίνδυνος ο γέροντας Εφραίμ; Για τέλεση και άλλων «εγκλημάτων» ή επειδή, τώρα ξαφνικά, είναι επικίνδυνος να φύγει; Ιδιαίτερα, τούτες τις Άγιες Ημέρες κατά τις οποίες η Δικαιοσύνη δίνει χάριτες.

Η αντίδραση από την Ρωσία στην απόφαση προφυλάκισης του μοναχού Εφραίμ ήταν άμεση:

α) «Δόθηκαν εξετάσεις» από την Ελληνική Κυβέρνηση, δήλωσαν επίσημες διπλωματικές πηγές. Το θέμα έχει σαφή πολιτική και διπλωματική διάσταση, διότι η απόφαση προφυλάκισης εκθέτει τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος συναντήθηκε, ετίμησε και εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον γέροντα Εφραίμ.

β) Το πατριαρχείο Μόσχας χαρακτήρισε «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων, ενώ προέβλεψε κλιμάκωση της αντίδρασης των απανταχού Ορθοδόξων.

γ) Επίσημο Ρωσικό ίδρυμα εκτίμησε ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν, μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της Ελληνικής Διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους, να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της Πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο Ελληνικό Σύνταγμα».

Θεωρούμε ότι η αλήθεια του θέματος βρίσκεται τόσο στις αντιδράσεις κάποιων Επισκόπων της Ελληνικής Εκκλησίας, όσο και αυτών που εκδηλώθηκαν από την Ρωσία.

Οι εντολοδόχοι πολιτικοί μας χρησιμοποίησαν τη δικαιοσύνη για να στείλουν τα πολιτικά μηνύματα που επιθυμούν οι πάτρωνές τους.

Ξυπνήστε Έλληνες και απελευθερώστε την Ελλάδα από το ξενόδουλο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εξευτελίζει την πατρίδα μας και εξαθλιώνει τον λαό μας.

Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

***

Ο Νικολόπουλος (ποιός άλλος;) έσπασε πρώτος την σιωπή της ΝΔ

για την προφυλάκιση Εφραίμ.

Από το Briefingnews.gr

Πίεση από την εκλογική τους βάση, να πάρουν δημόσια θέση για την απόφαση προφυλάκισης του Ηγούμενου Εφραίμ, δέχονται αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά είναι η αποκάλυψη του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου. Αναφερόμενος στην εκλογική του περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Πάτρα, ανέφερε πως δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που εξέφραζαν την οργή τους για την απόφαση να προφυλακιστεί ο Ηγούμενος Εφραίμ και μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό flash, ο Νίκος Nικολόπουλος δήώσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δέχτηκα στην Πάτρα πάρα πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που αναρωτιόνταν αν είναι τυχαίο παραμονή Χριστουγέννων. Σκοπιμότητες μπορεί να έχουν οι πολιτικοί, αλλά δε νομίζω να έχουν οι πολίτες που ρώτησαν για την περιουσιακή κατάσταση του Εφραίμ. Στο πολίτη δεν υπάρχει ιδιοτέλεια.»

Ο Κ. Νικολόπουλος όμως δεν είναι ο μόνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρά δημόσια στην απόφαση προφυλάκισης του κ. Εφραίμ. Και ο Θεόδωρος Καράογλου αμφισβήτησε ευθέως τους λόγους που επικαλέστηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΝΕΤ 105,8, ο Θεόδωρος Καράογλου αν΄’εφερε συγκεκριμένα: «Θεωρώ αναμφισβήτητα σκληρή την απόφαση της δικαιοσύνης, και μάλιστα μια προφυλάκιση που πρέπει να γίνει τέτοιες μέρες.

Ποιοι είναι οι σοβαροί λόγοι και θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων;

Δεν ξέρω αν υπάρχει πολιτικού περιεχομένου σκοπιμότητα. -Είναι περίεργη η απόφαση της δικαιοσύνης και γι’ αυτό την κρίνω.»

Ο κ. Καράογλου προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα και μιλώντας για την ουσία της υπόθεση των ανταλλαγών τόνισε ότι «σκάνδαλο με την έννοια της οικονομικής συναλλαγής δεν τεκμηριώθηκε πουθενά.»

Αναφερόμενος προσωπικά στον Ηγούμενο Εφραίμ ο Θεόδωρος Καράογλου είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για έναν γέροντα, έναν ηγούμενο ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Υπάρχει μια δικαστική απόφαση τη σέβομαι. Τέτοιες μέρες θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί. Είναι λίγο περίεργη αυτή η χρονική συγκυρία. Θα σκοτώσει κανέναν, θα κλέψει, δεν μπορώ να καταλάβω!»

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται ευθέως απέναντι σε αυτήν την δικαστική απόφαση προφυλάκισης του Ηγούμενου Εφραίμ. Δεν έχουν όλοι όμως το θάρρος της γνώμης τους για να μιλήσουν δημοσίως, τουλάχιστον προς το παρόν.

Άλλωστε στην ΝΔ όλοι συνομολογούν ότι η υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Μονή Βατοπαιδίου εμφανίστηκε ως δήθεν σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων για να πλήξει και τελικά να γκρεμίσει πολιτικά την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν μια μεγάλη σκευωρία.

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/27/%ce%bf-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%81%cf%8e/

***

Θ. Πλεύρης: Ανέγγιχτοι οι φυσικοί αυτουργοί της υπόθεσης Βατοπεδίου

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης στον ΣΚΑΪ

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας

Για πολιτικές προεκτάσεις στην κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ από τις αρχές έκανε λόγο ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θανάσης Πλεύρης. Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο ο ηγούμενος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο πάγκρεας.

«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών» τόνισε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή για την απόφαση προσωρινής κράτησης του Εφραίμ ο κ. Πλεύρης, δηλώνοντας ότι «είναι προσωρινά κρατούμενος ο ηθικός αυτουργός, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ανέγγιχτοι και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο».

«Έντεχνα κάποιοι έδωσαν βαρύτητα στη μονή για την υπόθεση, ενώ η ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς• αυτό εγώ δεν το θεωρώ κάθαρση» παρατήρησε. Μίλησε δε για κινήσεις εντυπωσιασμού τη στιγμή που ο υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει τροπολογία για προνομιακή αποφυλάκιση ποινικών κρατουμένων.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο Εφραίμ δεν είναι δυνατό να θεωρείται ύποπτος φυγής τη στιγμή που βρέθηκε στη Ρωσία και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί. Επίσης από το 200θ δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης αδικημάτων.

« Η Ρωσία δεν θα τον εξέδιδε ποτέ στην Ελλάδα. Κάποιοι ωφελούνται από την σύγκρουση Ελλάδας – Ρωσίας» ανέφερε.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμη ότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι, επηρεάζονται και ακολουθούν τη διαδικασία της διαμορφωμένης κοινής γνώμης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, σχολίασε δε, ότι το ελληνικό δημόσιο στο υποτιθέμενο κορυφαίο σκάνδαλο δεν έχει στείλει τους φακέλους της υπόθεσης στους 7 οίκους που έχουν αναλάβει να εκτιμήσουν τις ζημιές.

«Για τη Siemens τον Χριστοφοράκο και τον Γκαραβέλα τους άφησαν να φύγουν» πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/190241/th-pleuris-aneggihtoi-oi-fusikoi-autourgoi-tis-upothesis-vatopediou/

***

Ενδοκυβερνητική κόντρα Πεταλωτή-Γεωργιάδη για τον Εφραίμ

«Όσοι γνωρίζουν και κόπτονται, υποτίθεται, για την δεοντολογία και την ηθική της Κυβέρνησης, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις περί προφυλάκισης ή μη», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

«Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με το ζήτημα και θα ασχολούμαι όσο μπορώ. Με την ιδιότητα μου, όμως, ως Υφυπουργού Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να αναμειχθώ ποτέ διότι σέβομαι, θεσμικά, τη Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια που δεν έχουν ανάγκη από καμία παρέμβαση», προσέθεσε, απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, που έθεσε ζήτημα ηθικής τάξεως για τον κ. Πεταλωτή.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «παρεμβάσεις ασκούν, λαλίστατα και καλά συντονισμένα, από τα πιο ακροδεξιά και συντηρητικά στοιχεία μέχρι τον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ αυτών ο κ. Γεωργιάδης και το κόμμα του και κόπτονται για τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης».

Γι αυτό, ο υφυπουργός ζήτησε να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη «να κάνει τη δουλειά της με τους τρόπους και τους ρυθμούς που ξέρει», υποστηρίζοντας ότι όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%

***

Κασμίρογλου: "Λυπάμαι για την κατάληξη της υπόθεσης"

"Λυπάμαι για την κατάληξη αυτής της υπόθεσης" είπε ο διοικητής του Αγ. Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

"Ο ηγούμενος", πρόσθεσε, "είναι ένας άνθρωπος αξιόλογος με μεγάλη δράση. Ανέλαβε μία μονή εγκαταλελλειμένη και την έκανε υποδειγματική με παγκόσμια εμβέλεια. Είναι ένας άνθρωπος πνευματικός, οργανωτικός, έχει διοικητικά προσόντα, έχει θεολογική κατάρτιση και πολύς κόσμος βρίσκεται κοντά του".

Ο κ. Κασμίρογλου διευκρίνισε πως "η απόφαση ενός δικαστικού οργάνου είναι σεβαστή και δεν μπορώ να τη σχολιάσω. Η χρονική συγκυρία δημιούργησε μία περισσότερη ένταση. Δεν ξέρω αν έλαβαν υπόψη ότι στο Άγ. Όρος ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο".

Για τη συμπαράσταση των πατέρων του Αγ. Όρους στον ηγούμενο Εφραίμ τόνισε: "Είναι φυσικό το πνεύμα φιλαδελφίας μεταξύ των πατέρων του Αγ. Όρους ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση που ένας ηγούμενος έχει αυτή την περιπέτεια. Η απόφαση αυτή δεν τους είναι αρεστή".

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10377:-q-----q&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Για άλλη μία φορά η Κατερίνα Ακριβοπούλου παρέδωσε μαθήματα…

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου με τόλμη έβαλε την εξέλιξη με τον Εφραίμ στην σωστή της διάσταση. Για την ακρίβεια είναι η μόνη που τόλμησε να θίξει την άθλια συγκυρία που εξελίσσεται αυτό το ανοσιούργημα (όπως το γράψαμε εδώ: Την στιγμή που οι Τούρκοι κάνουν πρόβα ανωμαλίας, κάποιοι γκρεμίζουν τις Ελληνορωσικές σχέσεις με μεθοδεύσεις εσχάτης προδοσίας.)

Είναι περίεργη η συγκυρία που επέλεξαν κάποιοι, να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Ρωσία, τόνισε η Κυρία της δημοσιογραφίας.

Είναι μάλιστα σοβαρότατη και η δήλωση της Ρωσικής πλευράς ότι “κάποιοι έδωσαν εξετάσεις με αυτή την απόφαση”.

Επιπλέον, η Κατερίνα θύμησε σε όλους ότι στο Βατοπέδι δεν βρέθηκε “μαύρο χρήμα” δεν τεκμηριώθηκε ζημιά του δημοσίου, ενώ αντίθετα, υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για χάλκευση της υπόθεσης από περίεργους κύκλους όπου εμπλέκονται βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπως και την απαίτηση του τ. υπουργού, κυρίου Κοντού να άρει την όποια ασυλία ή παραγραφή για να δικαστεί, αλλά ο πρόεδρος της βουλής κάνει “γαργάρα” τις επιστολές του (!!).

Τέλος, απόρησε με την σιωπή και την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα.

(Για το τελευταίο, δυστυχώς είναι απασχολημένοι με το να εξαπολύουν συμβόλαια θανάτου προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους που θεωρούν “ανταγωνιστές της κουτάλας”. Θα δείτε σε λίγο τι εννοούμε).

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/27/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%af%ce%b1

***

"Πρόκληση θρησκευτική και πολιτική η προφυλάκιση του ηγουμένου"

της Άννας Παναγιωταρέα

από την εφημερίδα Εφ. Ελεύθερος Τύπος

Έχω συναντήσει τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ δυο φορές, στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη. Δυο κουβέντες ανταλλάξαμε και ήμουν μάλλον δυσάρεστη, αν όχι και αγενής. Το σημειώνω για να μην κάνει κανείς τη λαθεμένη σκέψη ότι έχω κάποιον ιδιαίτερο λόγο υπεράσπισης του κ. Εφραίμ.

Ωστόσο, ο πολίτης που παρακολουθεί τα της Δικαιοσύνης θα ένιωσε αγανάκτηση για το σκηνικό που στήθηκε παραμονές Χριστουγέννων, απέναντι σε έναν άνθρωπο που, ακόμη κι αν κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, είναι βέβαιο ότι δεν θα ήθελε να καταντήσει φυγόδικος.

Πως είναι δυνατόν να αφήνεται ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο κ. Ψωμιάδης με τις συνεχείς δοσοληψίες με τη Δικαιοσύνη και να οδηγείται σε προφυλάκιση ένας ιερομόναχος και μάλιστα ηγούμενος Μονής, κόσμημα της Αθωνικής Πολιτείας;

Θέλω η Δικαιοσύνη να είναι τυφλή και να ακολουθεί την ισονομία αλλά όχι και να μη βλέπει την... τύφλα της. Πού θα πήγαινε να κρυφτεί ένας ηγούμενος, που τον γνωρίζει όλος ο κόσμος και που μόλις πριν από δεκαπέντε μέρες ήταν ομοτράπεζος του Ρώσου προέδρου στη Μόσχα με εκατομμύρια Μοσχοβίτες να του φιλούν το χέρι;

Πώς θα φυγοδικούσε ένας πνευματικός πατέρας, που δέχεται στο Μοναστήρι του και φιλοξενεί κάθε χρόνο 50.000 ανθρώπους από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους διαδόχους και βασιλιάδες;

Το τι καταμαρτυρούν στο Γέροντα Εφραίμ, δικαίως ή αδίκως, δεν είναι ζήτημα που με αφορά, γι' αυτό υπάρχουν οι δικαστές. Η απονομή της Δικαιοσύνης είναι το δικό τους έργο και ο καθένας δικαιούται να κρίνει το αποτέλεσμα. Θα μπορούσα και να παραβλέψω ότι βρίσκονται έξω από τη φυλακή εγκληματίες, απατεώνες, κλέφτες, περιμένοντας να δικαστούν, με όποιο τυπικό παράθυρο των νόμων.

Αλλά μου είναι αδιανόητο να μην μπορούν οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης να επιδείξουν την ελάχιστη ευαισθησία που απαιτούν όχι μόνον οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων αλλά και οι χριστιανοί αντικρίζοντας έναν εκπρόσωπο της Εκκλησίας, με το σχήμα του μοναχού, να αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας. Είναι πρόκληση θρησκευτική και πολιτική.

Και μόνον η εικόνα που έρχεται από το ρεπορτάζ της ημέρας ότι ο ηγούμενος είναι στο κελί του άρρωστος και απέξω είναι αστυφύλακας να τον φυλάει είναι ανατριχιαστική. Έλεος!

Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οι δικαστές που αποφάσισαν να μην επιβάλουν περιοριστικούς όρους αλλά να οδηγήσουν τον κ. Εφραίμ στη φυλακή δεν γνωρίζουν την ιστορία της Μονής Βατοπαιδίου. Δεν συγκινούνται από το γεγονός ότι το Μοναστήρι ήταν ερείπια και ο Εφραίμ με την πολυπληθή αδελφότητα των μοναχών που τον ακολουθεί το αναστήλωσε και του ξανάδωσε το πρότερο μεγαλείο.

Δεν είδαν ποτέ τους θησαυρούς της Μονής στις εκθέσεις της Δόξας του Βυζαντίου ή και δεν άκουσαν για τις διπλωματικές επαφές του με την απανταχού Ορθοδοξία. Δεν είναι αμάρτημα. Αμάρτημα είναι ότι αποφάσισαν να συντρίψουν έναν εκπρόσωπο του Θεού, με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο, προκαλώντας όλους τους χριστιανούς.

Λοιπόν, τους λέω: Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος... Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο μοναχός Εφραίμ είναι απαράδεκτος.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10378:q-------q-&catid=43:2011-04-16-11-54-50

***

Οι κατοχικές στρατιές εξαπολύουν, σήμερα,

τις πιο μανιασμένες επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας

Σήμερα μόνο οι «εγκάθετοι» του καθεστώτος, οι αθεράπευτα αφελείς ή όσοι ζουν μέσα σε ολοκληρωτική άγνοια δεν μπορούν να διακρίνουν τη «στημένη» τρομοκρατική «επιχείρηση» και τη μακάβρια σκηνοθεσία της δίωξης του γέροντα Εφραίμ, καθώς και την πολυμορφία των προβοκατόρικων παιχνιδιών του παρακράτους της τοκογλυφικής χούντας εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σήμερα το καθεστώς των κατοχικών ανδρεικέλων προωθεί, οργανώνει και σκηνοθετεί τα τελευταία επεισόδια του σήριαλ για την αρπαγή της Εκκλησιαστικής περιουσίας και το πέρασμά της στους διεθνείς τοκογλύφους.

Ταυτόχρονα τα παρασιτικά ανδρείκελα

των κατοχικών, αποικιοκρατικών δυνάμεων οργανώνουν και σκηνοθετούν τις τελευταίες και πιο άγριες επιθετικές επιδρομές εναντίον των ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας: πολεμικές επιδρομές για την ολοκληρωτική κατάλυση του Ορθόδοξου αυτού ιστού της εθνικής μας υπόστασης.

Στον Πόλεμο αυτό μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των διεθνών ληστοσυμμοριτών, στον πόλεμο μεταξύ της Εκκλησίας κα των δωσίλογων ανδρεικέλων παρασίτων δεν μπορεί να είμαστε ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ, ανεξάρτητα αν είμαστε ευσεβείς ή όχι.

Ο Πόλεμος είναι κατεξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και η θέση μας πρέπει να είναι κρυστάλλινη: Είμαστε με την Ορθόδοξη Εκκλησία και ασυμφιλίωτα ενάντια στη χούντα των τραπεζιτών-τοκογλύφων και στα καθεστωτικά της ανδρείκελα: πολιτικά, δημοσιογραφικά, πνευματικά, ακαδημαϊκά…

Ο πόλεμος αυτός εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν ξεκίνησε σήμερα. Αρχίζει να οξύνεται από την εποχή του δωσίλογου σημιτισμού. Διένυσε πολλές φάσεις και σήμερα, σε μια Ελλάδα υπό κατοχή, οι στρατιές των κατοχικών δυνάμεων εξαπολύουν τις πλέον άγριες και μανιασμένες επιθέσεις…

Το Βατοπέδιο και ο μοναχός Εφραίμ επελέγησαν σαν τον πιο «αδύνατο κρίκο».

Αναδημοσιεύουμε, για τη βαθύτερη κατανόηση του ζητήματος, ένα άρθρο μας, γραμμένο το Δεκέμβριο του 2008, με τον τίτλο:

«Πλανητικό κράτος και Εκκλησία είναι ασυμβίβαστα»

βρίσκεται εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2893

Πλανητικό κράτος και Εκκλησία είναι ασυμβίβαστα.

Όταν ένα κακό παίρνει τις διαστάσεις ενός ψυχωτικού δράματος, τότε επιβάλλεται μια βαθύτερη ιστορική και πολιτική εκτίμηση των πραγμάτων και όλα τα δευτερεύοντα υποχωρούν στο υπόβαθρο.

Δεν μπορεί το Βατοπέδιο και ακόμα χειρότερα οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος να είναι το υπαριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί γενικότερα τα εκκλησιαστικά «σκάνδαλα» (υπαρκτά ή κατασκευασμένα) να καταδυναστεύουν την κοινωνική και πολιτική ζωή μιας χώρας. Ένα απόστημα (εξωτερικό σύμπτωμα) της καπιταλιστικής διαπλοκής και σήψης να προσλαμβάνει τέτοιες αφηνιασμένες, ψυχωτικές διαστάσεις και να μεταβάλλεται από σύμπτωμα σε κεντρικό πολιτικό πρόβλημα.

Αυτή η δραματοποίηση του «συγκεκριμένου συμβάντος», η δαιμονοποίηση του Βατοπεδίου και κατά σημειολογική επέκταση, ολόκληρου του Αγίου Όρους, του μοναχισμού και της Ορθοδοξίας δεν είναι «αθώα», χωρίς πολιτικό δόλο και καθεστωτικούς υπολογισμούς.

Δεν μπορεί, συνεπώς, να τυφλωνόμαστε από τον «σκανδαλισμό» της τελετουργικής και πολιτικής εμπορίας του βατοπεδιανού «σκανδάλου» ή από το «θρησκευτικό σεχταρισμό» και να μην διακρίνουμε τα βαθύτερα και ουσιώδη χαρακτηριστικά αυτής της υστερικής δαιμονοποίησης των «αμαρτωλών» μοναχών.

Δεν μπορεί να χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο το συνθετικό σύνολο της κυρίαρχης κοινωνικής και πολιτικής δομής, να απομονώνουμε τους δύο μοναχούς, να εστιάζουμε πάνω στο «έγκλημά» τους (όπως το «αποφάσισαν» και το πρόβαλλαν οι προπαγανδιστικές μήτρες του καθεστώτος) και να «ξερνάμε» όλη τη χολή μας.

Δεν είναι το Βατοπέδιο και οι δύο μοναχοί το κοινωνικό καθεστώς, το κέντρο της Ελλάδας, οι κινητήριοι μοχλοί του καπιταλιστικού, ιμπεριαλιστικού γίγνεσθαι. Ούτε η ανατρεπτική θεωρία και πράξη μπορεί να έχει ως βάση τα εκκλησιαστικά συμπτώματα της σήψης και τις ενδοεκκλησιαστικές «διαφοροποιήσεις» και «αντιθέσεις».

Όσοι μένουν υστερικά προσηλωμένοι στο «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου ουσιαστικά επικαλύπτουν τα αίτια και τις κινητήριες λειτουργίες που γεννούν και γιγαντώνουν τα σκάνδαλα. Τοποθετούν κυριολεκτικά την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω, αθωώνουν το καθεστώς των πραγματικών ενόχων και μετατρέπουν ένα σύμπτωμα σε καθοριστικό αίτιο.

Κάθε σκάνδαλο είναι το αποτέλεσμα μιας λειτουργίας. Για να διερευνήσουμε αυτή τη λειτουργία πρέπει να γνωρίζουμε τον οργανισμό. Και πρώτα απ’ όλα το σκελετό και το μυϊκό σύστημα του οργανισμού. Είναι αδύνατον να αποκτήσουμε ορθή αντίληψη των πραγμάτων δίχως να έχουμε κατανοήσει τη γενική διάρθρωση του κοινωνικού οργανισμού: Τα οστά και τους μυς της κοινωνίας (καπιταλιστικές σχέσεις) και τα όργανα του κοινωνικού οργανισμού: Κράτος, κόμματα, θεσμοί, μηχανισμοί προπαγάνδας κ.λπ

Το κεντρικό, συνεπώς, καθοριστικό ζήτημα δεν είναι το «απόστημα» της ασθένειας, αλλά ο ασθενής κοινωνικός οργανισμός. Είναι η καρκινώδης εστία και όχι οι μεταστάσεις του.

Και αυτό που έχει σαπίσει αθεράπευτα είναι το καπιταλιστικό σύστημα, τα όργανά του και όλες οι λειτουργίες του συστήματος και των οργάνων του. Όταν τα πάντα ρυθμίζονται από την αγορά της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας, όταν το κυρίαρχο «αγαθό» είναι το χρήμα, τότε είναι αυτοί οι κυρίαρχοι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ νόμοι που επιβάλλονται σε όλα τα κοινωνικά κύτταρα της κοινωνίας και οδηγούν τους ανθρώπους στην απληστία και στο έγκλημα.

Για να αντισταθεί κανείς σε αυτή τη λαίλαπα της αγοράς και του χρήματος δεν αρκεί μόνο να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Ούτε αρκούν οι «θεϊκοί λόγοι» και οι προσευχές, γενικά η Πίστη στο Θεό!!!

Απαιτείται και συνειδητή δράση. Μια άλλη όχι μόνο φιλοσοφία, αλλά και πολιτική πρακτική. Μια Θεωρία και Πρακτική που να αναιρούν συνολικά το σύστημα, που να απελευθερώνουν από τις «δαγκάνες» του. Γιατί όταν αποτελείς θεσμικό ή ιδεολογικό γρανάζι του καθεστώτος υποτάσσεσαι και στους νόμους του, σαπίζεις μαζί με αυτό…

Οι διαχειριστές της Ορθοδοξίας και η γραφειοκρατική ιεραρχία της Εκκλησίας πάντα ήταν και είναι εντός του συστήματος: θεσμικό και πνευματικό γρανάζι του καπιταλιστικού κράτους. Οι διαπλοκές κράτους και εκκλησιαστικής γραφειοκρατίας είναι σταθερό και πάγιο φαινόμενο. Μέσα σε αυτό το καπιταλιστικό καθεστώς της άκρατης νέο-φιλελευθεροποίησης λειτούργησε και έδρασε η εξουσία της Εκκλησίας, διαπλεκόμενη με όλες τις λοιπές εξουσίες του καθεστώτος.

Και είναι φαρισαϊσμός ή έχουμε το δάκτυλο στο μάτι και δεν θέλουμε να δούμε ότι η «εκκλησιαστική οικονομία» δεν μπορεί παρά να είναι μια καπιταλιστική οικονομία που υπόκειται στους σιδερένιους νόμους της αγοράς. «Πνευματικές» οικονομικές οάσεις ή «σοσιαλιστικές» μέσα στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξουν.

Γιατί, όμως, σήμερα, ολόκληρο το καθεστώς με όλα τα κόμματά του και τα σκοταδιστικά μέσα προπαγάνδας κτυπούν το Βατοπέδιο και σκούζουνε σαν «μωρές παρθένες»; Γιατί μια «φυσιολογική» καπιταλιστική λειτουργία δραματοποιείται και αναθεματίζεται τόσο υστερικά και γίνεται το μείζον πολιτικό ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας; Γιατί τέτοιος άγριος κακουργηματικός λιθοβολισμός εναντίον δύο μοναχών που λειτούργησαν «καπιταλιστικά», όπως λειτουργεί το σύνολο της «εκκλησιαστικής οικονομίας»; Ή μήπως τα οικονομικά εκκλησιαστικά «σκάνδαλα» (τα πασίγνωστα, αλλά επιλεκτικά αποκαλυπτόμενα) περιορίζονται στο Βατοέδι;

Το γιατί το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Συνοπτικά:

α) Το Βατοπέδιο αποτελεί την αιχμή του νεοταξικού πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται σήμερα από τους πλανητικούς και εγχώριους μηχανισμούς εξουσίας: Επικάλυψης της καθεστωτικής σήψης, αποδόμησης και αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού σύμφωνα με τους όρους των Αμερικανών.

β). Επίσης το Βατοπέδιο ανοίγει και προλειαίνει το δρόμο για μια συνολικότερη και μετωπική επίθεση κατά της Εκκλησιαστικής περιουσίας και της Ορθοδοξίας γενικότερα.

Το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος σήμερα, αποτελεί πλανητικό γρανάζι των υπερεθνικών, ως εκ τούτου η «εκκλησιαστική οικονομία» πρέπει να υποταχθεί στους νόμους και τις ορέξεις των πολυεθνικών. Η δομή, συνεπώς, της εκκλησιαστικής εξουσίας (οικονομική, πολιτική και «εθνική») είναι ασυμβίβαστη με τα πλανητικά συμφέροντα και την κρατική δομή της ελληνικής κοινωνίας που υποτάσσεται ολοένα και πιο πολύ στην πλανητική κρατική δομή. Ελληνικό πολυεθνικό κράτος και «εκκλησιαστικό κράτος» δεν μπορούν πλέον να συνυπάρξουν. Να γιατί η Ορθοδοξία ως συνεκτικός εθνικός ιστός και η Εκκλησία ως «Ορθόδοξη εξουσία» έχουν μπει στο στόχαστρο της πλανητικής αυτοκρατορίας και των πολυεθνικών.

Να γιατί ΥΣΤΕΡΙΚΑ όλοι διακρίνουν μόνο τα «σκάνδαλα» της εκκλησίας, ανακαλύπτουν καθημερινά ή κατασκευάζουν νέα και την ανάγουν σε «διάβολο» της κοινωνίας.

Να γιατί δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος πίσω από το δέντρο, το Μέτωπο κατά της Εκκλησίας που προωθείται πίσω από τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/12/blog-post_26.html

***

ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ BUSINESSMAN

Του Σωκράτη Παπαχατζή

Η απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων, υπήρξε ένας ακόμα άθλιος πολιτικός ελιγμός, στο ίδιο πλαίσιο με την παρελκυστική τακτική στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Κάποιοι επιθυμούν να δείξουν ότι ο άνθρωπος που έγινε δεκτός με τιμές από τη ρωσική εκκλησία είναι, για το ελληνικό κράτος, κάτι λιγότερο από κοινός πολίτης. Η ακύρωσή του ως «συνδετικού κρίκου» στέλνει στα αφεντικά τους διπλό μήνυμα: 1. Αποδοκιμασία της προοπτικής σύσφιξης σχέσεων με τη Ρωσία και 2. Υποβάθμιση της σημασίας της Ορθοδοξίας, ως κοινού παρονομαστή που θα έφερνε «επικίνδυνα κοντά» τους δυο λαούς, σύμφωνα με το δόγμα Χάντιγκτον.

Το ότι, υπό συνθήκες όπως αυτές, κάποιοι, μη έχοντες ίχνος συμπαθείας προς τον ηγούμενο, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε το μέρος του, φέρνει μια κωμική παράμετρο στην υπόθεση.

Ακόμα κωμική είναι η έκπληξη που προκαλεί σε κάποιους η διπλή ιδιότητα του κατηγορουμένου [ιερωμένος και businessman] όταν είναι γνωστό, σε όσους τουλάχιστον έχει τύχει να συναλλαχθούν με ιερωμένους σε υψηλά κλιμάκια, ότι σκληρότεροι στη διαπραγμάτευσή τους businessmen απ’ τους παπάδες δεν υπάρχουν…

Το κερασάκι όμως είναι η «ευθυξία» που έχουν πυροδοτήσει κάποιες ρωσικές «παρεμβάσεις», τη στιγμή που η χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία [σύμφωνα με τα λόγια στελέχους της κυβέρνησης], με έξωθεν επιτρόπους να κανονίζουν ανενόχλητοι την παραμικρή μας κίνηση. _Σ.Π.

Πηγή: http://kavvathas.wordpress.com/2011/12/27/ιερωμενοσ-και-businessman/

***

Ο διωγμός ευκαιρία για συσπείρωση των Ορθοδόξων

Δεν θα αναλύσουμε το προφανές άδικο της προφυλάκισης του Ηγουμένου π. Εφραίμ. Ευτυχώς, το έκαναν ήδη εύστοχα και έγκαιρα πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες. Ο διωγμός όμως του γέροντος είναι συμβολικός και απευθύνεται ευθέως σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό έγινε αντιληπτό από το σύνολο των ευσυνείδητων χριστιανών που στήριξαν τον π. Εφραίμ είτε πίστευαν στην αθωότητά του είτε όχι.

Εκείνο όμως που είναι εξαιρετικά θετικό είναι ότι για όλους εμάς, με αυτόν τον περίεργο τρόπο, αποδείχθηκε πανηγυρικά η σκευωρία που έστησαν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες κατά της Μονής και εν τέλει κατά της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλάβει με αυτόν τον ανέντιμο τρόπο την εξουσία μια δοτή κυβέρνηση που μας έφτασε έως εδώ…

Για την Εκκλησία αυτό το «χτύπημα» ήταν αφυπνιστικό! Και όλοι νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση, όταν ο ένας μετά τον άλλον, οι Ιεράρχες μας στήριξαν τον γέροντα παρά το επακόλουθο κόστος του χλευασμού από τα μασονοκίνητα ΜΜΕ.

Μας προβληματίζει έντονα όμως η εκκωφαντική σιωπή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η Μονή Βατοπαιδίου. Το διεθνές κύρος του Παναγιωτάτου θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή των αδικημένων χριστιανών. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε παρέμβασή του. Αλλιώς οι κακοί λογισμοί που μας γεννήθηκαν περί «εκδίκησης» για την επίσκεψη του π. Εφραίμ στη Ρωσία, με την οποία το φανάρι δεν είναι σε πολύ καλές σχέσεις για καθαρά ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ λόγους (πρωτοκαθεδρίες κλπ) θα γίνουν πιο έντονοι. Περιμένουμε από τον πατέρα μας, τον μεγάλο άνδρα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας να υψώσει τη φωνή του. Οι διαθρησκειακές συναντήσεις μπορούν να περιμένουν…

Μας στεναχώρησαν επίσης οι δηλώσεις του Μητροπολίτου Πάφου κκ. Γεωργίου που επέλεξε να συνταχθεί με του διώκτες και να κατηγορήσει το σεβαστό γέροντα για παραποίηση του μοναχισμού!!! Εύλογη η απορία μας για το που και με ποιο τρόπο διδάθηκε ο Πανιερώτατος τα περί μοναχισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κκ. Χρυσόστομος που μετά τις πολιτικές του παρεμβάσεις στην κυπριακή επικαιρότητα, έθεσε τα «μοναχικά πλαίσια»!!! Βέβαια δεν ξεχνάμε πόσο πολέμησε την αδελφότητα όταν πρωτοβγήκε το στημένο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου».

Οι τοποθετήσεις των δύο Ιεραρχών φανερώνουν ικανοποίηση για την άδικη προφυλάκιση ενός ιερωμένου. Ο σεβασμός στην Αρχιερωσύνη τους δεν μας επιτρέπει να εκθέσουμε τους περαιτέρω λογισμούς μας. Το μεταθανάτιο χαμόγελο του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού θα τους ελέγχει μέχρι την ποθούμενη μετάνοιά τους.

Η προφυλάκιση του π. Εφραίμ ίσως είναι η αρχή. Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα. Τον έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια. Τώρα εντείνεται. Αλλά οι θλιβεροί εκκλησιομάχοι ξεχνούν ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝΗ ΝΙΚΑ!

Ας ενωθούμε όλοι, μια γροθιά, ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και σίγουρα ο Παντεπόπτης Χριστός θα μας αναδείξει πάλι ΝΙΚΗΤΕΣ!

Πηγή: http://anavaseis.blogspot.com/2011/12/blog-post_6047.html#more

***

Γιατί Πούτιν & Ιερώνυμος στήριξαν τον Εφραίμ

της Μαρίας Παπουτσάκη

Θρήνος και κοπετός έπεσε ξαφνικά, χρονιάρες μέρες, στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ιεράρχες, μηδέ του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου εξαιρουμένου, ξέσπασαν διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ -κυρίως για τη χρονική στιγμή που εφαρμόσθηκε ο νόμος

«Με ποια συνείδηση», λένε, «ξεκίνησαν να συλλάβουν και να κλείσουν στη φυλακή τον ηγούμενο του Βατοπεδίου, παραμονή Χριστουγέννων, και δεν περίμεναν ένα δεκαήμερο να περάσουν οι εορτές;».

Το επιχείρημα αυτό δεν δείχνει παρά το μέγεθος της υποκρισίας, και δεν μπορούν να το... επικαλούνται κληρικοί.

Καθένας από εμάς τους υπόλοιπους θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι σκανδαλίσθηκε, μέρες που είναι, με το γεγονός ότι δεν αφήνουν τον καλόγηρο να κάνει πρώτα τις προσευχές του και μετά να τον οδηγήσουν στη φυλακή. Και καλά, εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε ότι το Άγιον Όρος θα έχει Χριστούγεννα σε δεκατρείς ημέρες, αφού ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Άρα, αν ο νόμος εφαρμοζόταν τότε, και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα, γιατί θα ήταν Χριστούγεννα για τους Αγιορίτες. Οι κληρικοί, όμως, δεν το θυμούνται; Μάλλον κάνουν ότι δεν το θυμούνται.

Το στοιχείο που παραξένεψε πολλούς ήταν το γιατί εκδηλώθηκε ανοιχτά υπέρ του Εφραίμ ο συνήθως μετρημένος και μετριοπαθής Ιερώνυμος, επισημαίνοντας -κι αυτός- τη χρονική στιγμή εφαρμογής του νόμου. Κανένας δεν υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε προσφορά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον Εφραίμ για το φιλανθρωπικό έργο της Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής, «Αποστολή», που αντικατέστησε την «αμαρτωλή» « Αλληλεγγύη». Στοιχειώδης ευγένεια, λοιπόν, επιβάλει μια ολιγόλογη δήλωση συμπαράστασης, όπερ και έπραξε ο κ. Ιερώνυμος!

Όμως, υπέρ του ηγουμένου έσπευσαν να εκδηλωθούν και αρκετοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και της Ρωσίας. Πώς έγινε αυτό το τελευταίο;

Ο Εφραίμ έχει άριστες σχέσεις με τους Ρώσους ιερωμένους. Πριν από λίγες ημέρες, προφανώς ψυχανεμιζόμενος τις εξελίξεις, και ενδεχομένως προσδοκώντας να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων, πήρε υπό μάλης την Αγία Ζώνη της Παναγίας κι ανηφόρησε στη Μόσχα. Εκεί, χιλιάδες πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και -βεβαίως- την δεξιάν του ηγουμένου, ενώ έτυχε της εξαιρετικής τιμής να τον συναντήσει ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, γνώριμος από τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος.

Πώς και έτυχε τέτοιας τιμής στη Μόσχα;

Οι Ρώσοι δεν έχουν ισχυρά ερείσματα στην Αθωνική Πολιτεία και επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν συμμαχίες. Ε, αυτό ακριβώς τους προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ο Εφραίμ. Και τώρα του το ανταποδίδουν.

Έτσι, ω του θαύματος, οι Ρώσοι ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν στο πλευρό του «χειμαζόμενου» ηγούμενου.

Αλλά ο ηγούμενος Εφραίμ, έχει φροντίσει να «υποχρεώσει» και πολλούς Ελληνες πολιτικούς, που αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν υπέρ αυτού και εναντίον της απόφασης. Μην ξεχνούμε ότι πολλά σπίτια των βορείων προαστίων, αλλά και επιχειρήσεις, έχουν «ευλογηθεί» από την Τίμια Ζώνη της Παναγίας και βλέπουν τον Εφραίμ ως πνευματικό πατέρα και σύμβουλο!

Υπέρ του είναι και αρκετοί Μητροπολίτες, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το σκάνδαλο Βατοπαιδίου ζημίωσε αφάνταστα την Εκκλησία, καθώς έδωσε την εικόνα ότι εκκλησιαστικοί ταγοί διαχειρίζονται τον «οβολό της χήρας και του ορφανού», αλλά και την περιουσία του λαού, με αδιαφάνεια και όρους κοσμικών αρχόντων.

Ας μη μας διαφεύγει, πάντως, πως μέσα στον Κλήρο (ανώτερο και κατώτερο) υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Εφραίμ δεν έκανε κάτι λιγότερο ή περισσότερο από το καθήκον του, που είναι να φροντίζει και να μεριμνά για το μοναστήρι του.

Θυμίζουμε ότι ο Εφραίμ, μαζί με τον Αρσένιο, παρέλαβαν ένα «ερείπιο» και έφτιαξαν ένα λαμπρό Μοναστήρι, με 120 μοναχούς και μεγάλη περιουσία. Οι δραστηριότητες, όμως, των μοναχών και η ανάπτυξη του Βατοπαιδίου, προκάλεσαν το φθόνο άλλων καλογήρων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Όρος να είναι διχασμένο: άλλοι υπέρ και άλλοι κατά των «Βατοπαιδινών» -οι δεύτεροι θεωρούν ότι έφεραν τις «κοσμικές» μεθόδους στην Αγιορίτικη Πολιτεία.

Οι περισσότεροι κληρικοί, πάντως, λένε ότι «εν πάσει περιπτώσει ας πληρώσει ο Εφραίμ το μερίδιο της ευθύνης του. Αλλά, μόνος του τα έκανε όλα; Οι υπόλοιποι που τον βοήθησαν και ήταν μαζί του τι έγιναν;

Η Δικαιοσύνη θα πλήξει μόνο τον καλόγηρο, που δεν είναι δα και ο …Ιησούς Χριστός για να άρει τις αμαρτίες όλων»;

Πηγή: http://www.aixmi.gr/index.php/poutin-ierwnymos-efraim/

***

Απάντηση σε άρθρο της Μ. Παπουτσάκη του ΜΕGA

του Νεκτάριου Κ. Αδάμ

Εκπαιδευτικού Μ.Ε.

Σεβαστή κυρία Παπουτσάκη,

βεβαίως και ο καθείς έχει το αναφαίρετο δικαιωμα του εκφράζεσθαι...

Όμως καλό θα ήταν να αναφερθεί το γεγονός πως όλοι όσοι πιστεύουμε στο Χριστό και την αγία Ορθοδοξία "σκανδαλισθήκαμε" παραμονή Χριστού Γεννών ...Με το νέο ημερολόγιο πορευόμαστε...Δεν περιμένουμε να προσευχηθούμε πρώτα και μετά ....όπως ίσως εσείς....η προσευχή για εμάς είναι τρόπος ζωής, όπως για εσάς η αλάνθαστη γραφίδα σας....

Ο γέροντας Εφραίμ , που τόσο εύκολα όλοι οι αλάνθαστοι δημοσιογράφοι των διαπλεκομένων ΜΜΕ έχετε καταδικάσει, θα μπει στη φυλακή , όπως και ο Χριστός αλλά και τόσοι άλλοι αγιοι της ορθοδοξίας απανταχού της γης...Εσείς και αρκετοί άλλοι που στηλιτεύετε το κακό και τα σκάνδαλα, αλλά ξεχνάτε τόσο εύκολα τις ευθυνούλες εκείνων που τόσα χρόνια σας "τρέφουν", καλά θα κάνετε να αποκτήσετε πρώτα μια εξοικείωση με τον εκκλησιστικό τρόπο ζωής και όχι με το "χώρο"...Διαφορετικά, με όση ευκολία ανακαλύπτετε τη διχασμένη κατά τη γνώμη σας πολιτεία των μοναχών στον Άθωνα , με άλλη τόση δυσκολία μπορείτε να αποδείξετε των λόγων σας την αλήθεια , αφού ποτέ δε βρεθήκατε και ίσως να μη βρεθείτε στον εν λόγω χώρο...Με άρθρα του στυλ " μου είπαν ότι οι μοναχοί στο Άγιον Όρος......" μόνο αρθρογραφία σοβαρή δεν κάνετε...Κάνετε κάτι άλλο....Κατά παραγγελία επίθέσεις σε αυτό που ο Χριστός δημιούργησε και ο γέροντας Εφραίμ υπηρετεί....

Εν κατακλείδι....

Στ' αλήθεια γιατί είναι ύποπτος διαφυγής ο Εφραίμ (για σας που τον ξέρετε τόσο καλά) που τόσες φορές πήγε στο εξωτερικό και επέστρεψε, που συναντήθηκε με κάποιον Πούτιν (ενώ κάποιος Λαμπρινίδης παρακαλούσε αλλά δεν τον δεχόταν, ας πούμε), που μένει σε γνωστή μονή εδώ και 25 τουλάχιστον έτη, που είναι ηθικός αυτουργός εκείνων (των πολιτικών λέω εγώ ο βλαξ)που διασπάθησαν το δημόσιο χρήμα προς όφελος ενός άλλου ΝΠΔΔ(τη μονή Βατοπαιδίου ...);

Και τελικά...

περιμένω την ίδια άμεση στηλίτευση εκ μέρους σας για τις ενέργειες του Μουφτή στη Θράκη που τόσες φορές προκαλεί...και από τη δικαιοσύνη και την αστυνομία βέβαια ...Ας μη πάει με 30 ενόπλους ....ας πάει με 10....Εκεί θα αποδεικτεί ο ανδρισμός μερικών που από κάποια αμερόληπτα ΜΜΕ (όπως το ΜΕGA ας πούμε) καγχάζουν εν μέσω Χριστουγέννων για να αποδείξουν πόσο μέσα στο "πνεύμα των ημερών " είναι....

Κι αφού είστε του εκκλησιαστικού reportage να σας θυμήσω τη ρήση του Χριστού : "

...Ως επί ληστού εξήλθατε συλλαβείν με....μετά φανών , μαχαιρών και λαμπάδων...."

Καλά και εκκλησιαστικά Χριστούγεννα

Πηγή: http://e-parembasis.blogspot.com/2011/12/ga.html

***

O tempora, o mores !

Από σήμερα, μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αισθάνομαι «δικαιωμένος» και «υπερήφανος», γιατί επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη βρήκε τον ένοχο και απένειμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αποκαθιστώντας το κοινού περί δικαίου αίσθημα και «άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια», που θα έλεγε και ο Καβάφης. Βέβαια δεν μπορώ να εξηγήσω, γιατί δεν «πρόλαβε» να προφυλακίσει και το Χριστοφοράκο της Siemens και πώς έδειξε προκλητική ολιγωρία σε ένα σωρό άλλες υποθέσεις που παραπέμπονται στο αρχείο.

Σε καμία περίπτωση δεν να μπω στην ουσία της υπόθεσης, αν είναι ένοχος ο ηγούμενος Εφραίμ ή όχι, γιατί δεν έχω τα στοιχεία να το υποστηρίξω. Η προσωπική μου άποψη επ’αυτού είναι μόνο θεώρηση από μια συγκεκριμένη σκοπιά. Ωστόσο η απόφαση για προφυλάκιση, παραμονή Χριστουγέννων δείχνει αδικαιολόγητη σπουδή με προφανή στόχο, να συκοφαντήσει την Ορθόδοξη εκκλησία στα μάτια του κόσμου και να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα προβλήματα της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας. Αν ο Γέρων Εφραίμ ήθελε να φύγει από τη χώρα, όπως «έφυγε» Χριστοφοράκος, θα το έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία. Δεν το έκανε όμως και έτσι ο κύριος εισαγγελέας θα μπορούσε να τον βρει ανά πάσα στιγμή στη Μονή του. Αντιθέτως οι δικαστικές αρχές με τη διαφωνία τους περί προφυλάκισης ή μη «επέτρεψαν» στον Ψωμιάδη να φύγει από τη χώρα. Βλέπετε ο Γέρων Εφραίμ είναι περισσότερο επικίνδυνος από τον κύριο Ψωμιάδη, γιατί είναι ορθόδοξος πνευματικός ηγέτης. O tempora, o mores!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σ. Γ. Κωνσταντίνου

Πηγή: http://e-parembasis.blogspot.com/2011/12/o-tempora-o-mores.html

***

O οικότροφος σχολιαστής του Mega!

Του Θύμιου Παπανικολάου

Είναι ορατό και στους …τυφλούς ότι ο Καρατζαφέρης περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι…

Για να είμαστε πιο ακριβείς τον περιφέρουν οι «νταβάδες» για να «περιφέρει», σαν ανενδοίαστο «βαποράκι», τα σενάριά τους και να λειτουργεί σαν η σύγχρονη Πυθία των καθεστωτικών «χρησμών»…

Το Μεγάλο Κανάλι των «νταβάδων» έχει ξεπεράσει κάθε όριο…

Εδώ ο κλόουν της πολιτικής μας ζωής έχει αναχθεί σε κεντρικό

«σχολιαστή» του καναλιού. Αν ο Πρετεντέρης και ο Τσήμας είναι οι βασικοί «αναλυτές» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο Καρατζαφέρης είναι ο ΒΑΣΙΚΟΣ «αναλυτής» όλων των δελτίων ειδήσεων…

Και μόνο αυτό, από μόνο του, καταδεικνύει την «ποιότητα» της καθεστωτικής «ενημέρωσης», τον κυνισμό και την αβυσσαλέα κατάπτωση των καναλιών και των δημοσιογραφικών τους «ιερατείων».

Το σπουδαιότερο: Αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Καρατζαφέρης είναι διατεταγμένο «πιόνι» των «νταβάδων», το «βαποράκι» τους…

Οι «νταβάδες», πλέον, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο δικτατορικής αυθάδειας και κυνισμού:

Περιφέρουν ένα κενό δοχείο να θορυβεί ασυστόλως…

Ανυψώνουν σκανδαλωδώς έναν πολιτικό αγύρτη, έναν «παλιάτσο (και μάλιστα αρχηγό ενός κόμματος του ίδιου φυράματος) σε ΒΑΣΙΚΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ «αναλυτή» και «σχολιαστή» των πολιτικών γεγονότων…

Σήμερα το Mega, σε κάθε δελτίο ειδήσεων, «έβγαζε» τον οικότροφό του, σαν βασικό «σχολιαστή»: «Σχολιαστή» υστερικής προβολής και ξετσίπωτης διαφήμισης των κομματικών του απόψεων: «Απόψεις» που τις αλλάζει ο Καρατζαφέρης πιο συχνά και από τα πουκάμισά του (γνωστές οι κωλοτούμπες του στο πανελλήνιο) και τις προσαρμόζει στη συγκυρία, υπό την έγκριση πάντα των αφεντάδων του…

Μας έδωσε, λοιπόν, τους «χρησμούς» του για την προφυλάκιση του Εφραίμ κερδοσκοπώντας εκλογικά πάνω στο σοκ που προκάλεσε το γεγονός…

Όπως και ο έμπειρος Μητσοτάκης, έτσι και αυτός «συμβούλεψε», με «διακριτικότητα» και εμμέσως, ότι τέτοιες «νευρικές» αποφάσεις και σε τέτοιες ημέρες χριστουγεννιάτικες δεν φέρνουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αλλά το αντίθετο, διότι «ερεθίζουν»…

Δεν καταδίκασε ΑΝΟΙΚΤΑ το δικτατορικό, δικαστικό πραξικόπημα, ούτε το πολιτικό παρακράτος που το οργάνωσε, ούτε τους άμεσους και απώτερους στόχους της σκανδαλώδους «επιχείρησης» εναντίον του μοναχού Εφραίμ και του Αγίου Όρους…

Μόνο λόγια «έκπληξης» και «χρησμοί» εκλογικής κερδοσκοπίας, πολιτικαντισμοί δημαγωγίας και εμπορίας της οργής που προκάλεσε η «νευρική» δικαστική απόφαση προφυλάκισης του γέροντα Εφραίμ…

Φυσικά ο Καρατζαφέρης ξεπερνάει σε χοντροκομμένο κυνισμό τον Μητσοτάκη και το δόγμα του: Σε λίγα χρόνια ξεχνούν οι Έλληνες…

Έχει «λησμονήσει», λοιπόν, ο πολιτικός αυτός αγύρτης το τι έλεγε για το Βατοπέδιο και τον Εφραίμ, το 2008, στον κανάλι του Κοντομηνά (ΑΛΦΑ), στα άλλα κανάλια και στη Βουλή.

Αποκαλούσε το Βατοπέδιο, «Βαλτοπέδιο»: «Ένα καθεστώς ιδιαίτερα δύσοσμο…».

ΤΟ 2008 στη Βουλή έλεγε;

«Ένας καλόγερος έκανε μαντάρα την Ελλάδα…

Ένας καλόγερος έβαλε στο ράσο του τα 2 μεγάλα κόμματα..

Να πάνε φυλακή όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται…».

Αυτά είναι ελάχιστα από όσα ο Καρατζαφέρης έχει πει για το «βαλτοπέδιο» και τον Εφραίμ…

Μετά άλλαξε ρότα και σήμερα που συρρικνώνεται εκλογικά και κινδυνεύει, εμπορεύεται εκ νέου το Ορθόδοξο φρόνημα…

Και οι «νταβάδες» τον περιφέρουν για να ανακτήσει ένα μέρος της «χασούρας», να διασωθεί και να μην εξαφανιστεί από τον εκλογικό χάρτη…

Το περιφέρουν σαν βασικό «σχολιαστή» του «πολιτικού γίγνεσθαι», σαν «ρυθμιστή» των χουντο-συναινέσεων και σαν «στυλοβάτη» της παπαδήμιας κυβέρνησης που υπονομεύεται από όλους τους άλλους πλην του ιδίου!!!

Και ο νέος «χρησμός» του «λαγού» (το πρόσταγμα των «νταβάδων») είναι: Πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά ο αγώνας για τη διαδοχή θα «υπονομεύει» τη συγκυβέρνηση…

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την κακοήθη νεοπλασία και πολιτική λευχαιμία;

Πηγή: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6184

***

Οι πολιτικοί μας!!! Πιάνουν ψάρια και αφήνουν ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!!!

Όπως καλά διαπιστώσατε η Ελλάδα προσπαθεί να δείξει ότι έβαλε πλώρη και διώκει   πλέον ποινικά όλους όσους κατηγορούνται για κακουργήματα…. Και για χρηματικές συναλλαγές και χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο…

Θέλει με αυτό τον τρόπο να δείξει προς τους Έλληνες, το ΔΝΤ (τρόικα), αλλά και προς όλους τους εταίρους μας πως: επιτέλους γίναμε ένα κράτος σωστό, με νόμους!!!

Μόνο που ξέχασαν ότι: Όταν θες να δείξεις κάτι τέτοιο, ξεκινάς από το ίδιο σου το σπίτι –Βο(υ)λή - να δείχνεις την αλλαγή…. Όταν κρίνεις ως επικίνδυνο κάποιον για την όποια συναλλαγή του με το Ελληνικό Δημόσιο και αποφασίζεις την προφυλάκισή του…. Τότε πρώτα προφυλακίζεις και όλους αυτούς τους Υπουργούς (Βο-υ-λευτές), προέδρους, διευθυντές υπηρεσιών, κλπ δημόσιους αυτουργούς και λειτουργούς…. Και στο τέλος τον π.Εφραίμ… τον Μανασσή και την Σάρα!!! Και όποιον άλλον τυχών βρεθεί ένοχος από την όποια συναλλαγή του με το Ελληνικό Δημόσιο…

Όταν παρακολουθούμε με αγωνία κάθε φορά που εκτελούν εξεταστικές επιτροπές υποθέσεων στην Ελληνική Βο(υ)λή από τους αξιόλογους Βο(υ)λευτές μας…. Και βλέπουμε ότι όλες μα ΟΛΕΣ πάνε στο αρχείο και στην μόνιμη και διαρκεί παραγραφή τους…. Και απαλλαγή των ευθυνών των εκάστοτε πολιτικών που διαχειρίστηκαν την όποια υπόθεση…

Πόσες προφυλακίσεις και γενικός καταδίκες έχουμε να προσμετρήσουμε εις βάρος κάποιου πολιτικού;;; Ξέρω τώρα πως όποιος πολιτικός δει το άρθρο θα αναγράψει μερικές αλλά με κάτι χρονολογίες εντελώς Ιστορικές!!!! Ξεχνάνε όμως πως καλές είναι η Ιστορικές αυτές Χρονολογίες αλλά και πως η Ιστορία θα γράψει με κόκκινα γράμματα της ύπαρξη αρκετών από τους σημερινούς βο(υ)λευτές… με κόκκινα γράμματα και μάλιστα Bold!!!

Μήπως – λέω εγώ τώρα – θα ήταν καλύτερα να ακούσουμε μια απόφαση που να προφυλακίζει αλλά και στέλνει στον Κορυδαλλό μερικούς από δαύτους τους πολιτικούς, ώστε και ο Έλληνας πολίτης να καταλάβει ότι λειτουργεί το σύστημα και είναι αδιάφθορο (όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι….) και επίσης να δουν και στο Εξωτερικό πως πολιτικός έκατσε στο σκαμνί και μπήκε φυλακή… Μήπως έστω και αυτή την τελευταία στιγμή του πλήρη εξευτελισμού του πολιτικού μας συστήματός θα έπρεπε κάποιοι πολιτικοί με παντελόνια να σώσουν την τιμή, αξιοπρέπεια και τον θεσμό, που από τόσο ψηλά έφτασε να τον λογαριάζουμε όλοι οι πολίτες τόσο χαμηλά και να τον περιγράφουμε ως βούρκο;;;

Αν θέλετε να δούμε ότι άλλαξε ρότα η Ελλάδα… περιμένουμε να δούμε την στροφή μέσα στην ίδια την Βο(υ)λή πρώτα… αν θέλετε να χτυπήσουμε όλοι μαζί παλαμάκια και να στηρίξουμε την απόφασή σας για ποινικοποίηση της διαφθοράς τότε δώστε μας πρόσωπα και ονόματα στην δημοσιότητα πρώτα από αυτά των 300σιων που είναι ήδη μέσα στην Βο(υ)λή και όλων αυτών που έφεραν την Ελλάδα εδώ…. Και τότε θα δείτε πως και χειροκρότημα θα ακούσετε αλλά και πως όλοι θα γίνουμε μία γροθιά και μία φωνή…. Έως τότε όμως να ξέρετε πως: ότι και αν κάνετε είναι απλές ΦΟΥΣΚΕΣ που και ο πιο αγράμματος και τις βλέπει και τις καταλαβαίνει και ρίχνετε περισσότερο λάδι στην φωτιά….

Εμείς λοιπόν θα περιμένουμε να ακούσουμε μαζί με όλα αυτά τα ονόματα που προφυλακίζετε… και μερικά δικά σας…. Εσείς θα δώσετε κανένα?

Άρθρο του Σ-Κ.Κ

πηγή: now24

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/27/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%88%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%86/

***

Σημείο των καιρών

Του Ελευθέριου Λ. Κυριακόπουλου

Τελικά τα σκουλήκια επώαζαν τόσο καιρό αθόρυβα και πριν από λίγες μέρες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Βγήκαν την στιγμή που δεν τα ανέμενε κανείς, όταν όλοι οι Έλληνες επιζητούν την Ανάστασή τους, εν καιρώ Χριστουγέννων. Μαζί τους εμφανίστηκαν, εν χορό, και άλλα βροντόφωνα ερπετά για να διαλαλήσουν την «επιτυχία» τους. Τρομάζει βλέπετε, η παρουσία ενός τόσο ισχυρού πνευματικά ανθρώπου, αυτού που ενώνει, ηρεμεί και νουθετεί χιλιάδες άλλων. Φοβίζει ο πύρινος λόγος, που καταστρέφει και διασπά κάθε ίχνος ανησυχίας και ανασφάλειας. Πανικοβάλει η λάμψη του, που γεννά ελπίδα και περίσσιο θάρρος σε όλους τους απελπισμένους.

Αυτοί όμως, ως άγρια χόρτα προσπαθούν να πνίξουν ένα από τα ελάχιστα λουλούδια που έχουμε στο περιβόλι μας, δεν επιτρέπουν να ανθήσει τίποτα όμορφο, τίποτα λαμπερό, τίποτα καρποφόρο. Ενδιαφέρονται να υπάρχει μόνο η απελπισία, η ασχήμια και η κατάθλιψη, γιατί αυτά βοηθούν στην συνέχιση του απάνθρωπου «έργου» τους. Κάθε είδους σποράς είναι απαγορευμένη. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν είναι ότι από την κοπριά, βγαίνει ο ανθός και δεν σταματάει με τίποτα και πουθενά!

Επέλεξε λοιπόν ο Θεός μια ακόμη δοκιμασία στον Γέροντα Εφραίμ, γιατί όπως φαίνεται Έχει πολύ μεγάλα σχέδια για αυτόν. Σίγουρα η δοκιμασία θα είναι σύντομη, λόγο του ότι πρέπει να συνεχίσει το απρόσκοπτο έργο του, σε χιλιάδες ψυχές. Θα το κάνει ασφαλώς αδιάλειπτα και κατά την διάρκεια της δοκιμασίας του, με βέβαια αλλά και πρωτοφανή αποτελέσματα για τους μη γνωρίζοντες.

Το βέβαιο είναι ότι η αλήθεια θα λάμψει, όχι στις αίθουσες και στις συνεδριάσεις, αλλά εκεί όπου φωλιάζουν τα ερπετά, στο απόλυτο σκοτάδι. Το σχέδιο τους θα μετατραπεί σε παγίδα που θα πέσουν μέσα και θα αποδοθεί το δίκαιο όπως πρέπει και όχι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Εύχομαι να καταλάβουν έγκαιρα την σωρεία των λαθών τους και να επιστέψουν σύντομα στο κουκούλι τους…

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/27/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8e%ce%bd/

***

Προς τον Πάφου Γεώργιο

Του Νεάρχου Παναγή

Σωφροσύνη και ταπεινοφροσύνη σίγουρα δεν εμπεριέχει η δήλωση σας. Αγάπη δεν το συζητώ

Μήνυμα προς τον δοκιμαζόμενο Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό από τον εν Χριστώ αδελφό του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σε μια έκφραση, απογοήτευσης; πως να το χαρακτηρίσω δεν ξέρω, του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου προς τον Γέροντα Εφραίμ, στην τηλεόραση ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Και αυτό την ημέρα των Χριστουγέννων μετά την κατάλυση της Θείας Κοινωνίας από τον ίδιο. Είπε ότι ο «κύριος Εφραίμ ξέφυγε προ πολλού. Δεν επιτρέπεται μοναχός που φεύγει από τα εγκόσμια για να σωθεί να ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες και χρήματα κ.λ.π Επίσης προσέθεσε ότι περιφέρει άγια λείψανα για να πάρει λεφτά σκανδαλίζοντας τον κόσμο.»

 

Ο χαρακτήρας μου δεν επιτρέπει την ιεροκατάκριση. Όμως κρίση έχω και θα μιλήσω, δεν γίνεται αλλιώς.

Πάτερ μου ο πρώτος διδάξας στα επιχειρηματικά (Ξενοδοχεία στην Πάφο και αλλού, ΚΕΟ, μετοχές, Κατάρ..) είστε εσείς και ο περίγυρός σας γι αυτό άστε καλύτερα τις συμβουλές για άλλους οι οποίοι δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα. Μην με παρεξηγήσετε αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Επίσης δεν γνωρίζετε καλά το θέμα από αυτά που άκουσα. Μάλλον μιλάτε ορμώμενος από κάποια παράπονα παλιά αλλά και πολύ πρόσφατα που έχετε από τους μοναχούς από το Βατοπαίδι. Εσείς ξέρετε καλύτερα.

Για το θέμα της περιφοράς λειψάνων για χρήματα και πάλι δεν είστε καλά πληροφορημένος. Πριν λίγες μέρες που μίλησα μαζί το Γέροντα μου είπε ότι όλα τα λεφτά που μαζεύτηκαν δόθηκαν στην Ελλάδα προς ενίσχυση του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού.

Όσο για τον σκανδαλισμό μήπως προσθέσατε σκανδαλισμό στο ποίμνιο με αυτά που λέτε ημέρα Χριστουγέννων; Μήπως δίνετε τροφή στους πολέμιους της εκκλησίας; Και με τα λόγια σας θεωρείτε ότι διορθώσατε κάτι; Διάκριση είναι η απάντηση στα ερωτήματα

Και για να μην μακρηγορώ θα σας αφιερώσω μια προσευχή. Είναι η προσευχή που λέγεται όλη την περίοδο πριν το Πάσχα, του Αγίου Εφραίμ του Σύρου(έχει και το όνομα του ο Γέροντας Εφραίμ όλως τυχαίως):

Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου,

Πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας

Και αργολογίας μη μοι δως.

Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης,

Υπομονής και αγάπης

Χάρισαί μοι τω σω δούλω.

Ναι, Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι

Του οράν τα εμά πταίσματα, και

Μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου`

Ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων,

Αμήν.

Φαντάζομαι την διαβάζετε και την ξέρετε ως αρχιερέας που είστε. Μήπως δεν είναι αργολογία όταν μιλώ χωρίς λόγο και μάλιστα για κάτι που δεν ξέρω; Σωφροσύνη και ταπεινοφροσύνη σίγουρα δεν εμπεριέχει η δήλωση σας. Αγάπη δεν το συζητώ. Η επίκληση προς το Θεό να βλέπουμε τα δικά μας πταίσματα είναι βίωμά σας; Και το επακόλουθο της μη κατάκρισης του αδελφού μήπως το εξασκείτε;

Την απάντηση στα ανωτέρω θα δώσει η συνείδησή σας που δεν ξεγελιέται.

Ευλογείτε Άγιε Πάφου

Παναγή Νέαρχος

Ορθοδοντικός

Λεμεσός

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/27/%cf%83%cf%89%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81/

***

Όχι, αγαπητέ μου ! Δεν θέλουν να σε αποπροσανατολίσουν.

Συνέλαβαν τον “μέγα κακοποιό” Εφραίμ !

Έλληνα, έχασες μισθούς,συντάξεις,εφάπαξ ( τα φάγανε ),δουλειά, πληρώνεις έκτακτες εισφορές και χαράτσια, από του χρόνου έρχονται κι άλλα μέτρα, πληρώνεις, πληρώνεις, πληρώνεις, θα χάσεις λεφτά και σπίτια, αλλά σου φυλάκισαν τον Εφραίμ ! Ελληνάρα μου !!!

Τώρα είσαι ικανοποιημένος ! Ικανοποιήθηκαν τα αντιεκκλησιαστικά και αντιθρησκευτικά αισθήματα μερίδας του ελληνικού λαού, που αδιαφορούν πλέον για τις περικοπές και τα εξαφανισμένα λεφτά τους, που τα κατασπάραξαν εδώ και 32 χρόνια πολιτικοί, διαπλεκόμενοι και μεγαλοεπιχειρηματίες, καθώς και μεγαλοστελέχη πέριξ του Κράτους !

Τώρα είσαι έτοιμος να σου φάνε και άλλα. Δεν πειράζει που είσαι άνεργος εσύ ή τα παιδιά σου ! Δεν πειράζει που διώχνουν τα παιδιά σου μετανάστες σε Γερμανία και Αυστραλία ! Δεν πειράζει που θα σου φάνε και άλλα λεφτά, το σπίτι, το αυτοκίνητο, ίσως και τα σώβρακα, όλοι αυτοί οι διαπλεκόμενοι του νεοφιλελευθερισμού- σοσιαλισμού , σε όλες τις εξουσίες, σε όλα τα πόστα! Δεν πειράζει που από 1-1-2012 θα πληρώνεις φάρμακα και γιατρούς, δεν θα έχεις σχολεία και νοσοκομεία, δεν θα μπορείς ούτε τα αναγκαία να πάρεις για το σπίτι σου και τα παιδιά σου !

Τι άλλο θέλεις, βρε αχαΐρευτε και αχάριστε Έλληνα ; Τι σημασία έχει αν όλοι αυτοί έχουν κάνει, με τα δικά σου λεφτά , περιουσίες , σπίτια, τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό σε κάθε είδους τοποθετήσεις και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι σε διάσημους προορισμούς στο εξωτερικό, σε σαλέ σε χιονισμένες κορφές, σε πολυτελή ξενοδοχεία ; Τι σημασία έχει που οι έμποροι ναρκωτικών και λευκής σαρκός κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι ; Σημασία έχει που συνέλαβαν τον “μέγα κακοποιό” Εφραίμ !

Όχι, αγαπητέ μου ! Δεν θέλουν να σε αποπροσανατολίσουν από το γεγονός ότι θα μπεις σύντομα στην εφεδρεία ή στην ανεργία ! Δεν θέλουν να σε αποπροσανατολίσουν από το γεγονός ότι αύριο θα μείνεις με σύνταξη 500 ευρώ και μισθό Βουλγαρίας ! Δεν θέλουν να σε αποπροσανατολίσουν από τη χρόνια ανικανότητά τους και την αποτυχία τους να διαχειριστούν την Οικονομία 32 χρόνια τώρα ! Για σένα ενδιαφέρονται !Ξέρουν ότι λειτουργείς σαν τα σκυλάκια του Παβλόφ… Σε έχουν εκπαιδεύσει να έχει τέτοια αντανακλαστικά και να σε χορεύουν στο ταψί ! Ξέρουν ότι θα σκύψεις το κεφάλι, ξανά , και θα αποπροσανατολιστείς, για να μη ψάξεις να βρεις ποιοι ΑΛΗΘΙΝΑ έφαγαν τους κόπους μιας ζωής, τις επιδοτήσεις της ΕΕ, το δημόσιο πλούτο της Ελλάδας ! Θα σου πετάνε τα ΜΜΕ ένα ξεροκόματο, πότε από Χριστόδουλο, πότε από Εφραίμ, για να σου λεηλατούν τον υλικό, αλλά κυρίως τον πνευματικό σου πλούτο και να κάνουν τις δουλειές τους…

Είσαι και είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Κι αύριο θα πάμε να τους ξαναψηφίσουμε ή θα απέχουμε ( ή θα ρίξουμε λευκό – άκυρο ) και θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν στη χώρα μας και να εκμεταλλεύονται και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, την ώρα που έχουν εξασφαλίσει το μέλλον των δικών τους δισέγγονων... Όταν βγήκες αγανακτισμένος στους δρόμους σου πέταξαν το μπαλάκι ” Βενιζέλος” και ήρθαν οι έκτακτες εισφορές και το χαράτσι στη ΔΕΗ. Όταν βγήκες αγανακτισμένος στις παρελάσεις, που πέταξαν το μπαλάκι ” Παπαδήμος” για να κρυφτείς στο κλουβί σου και να σταματήσεις να διαμαρτύρεσαι… Τώρα που έρχονται νέα μέτρα 12 δισ. ευρώ, πέταξαν στην Αριστερά το θέμα ” Εφραίμ” για να λουφάξει και να σταματήσει να φωνάζει … Πως σε ξέρουν… Χρόνια τώρα μας ταϊζουν με τα κουτόχορτα της τηλεόρασης… Έχει μεγάλη διεισδυτικότητα η Νέα Εποχή σε όλους τους χώρους… ” Αφιλοκερδώς” βέβαια… Πάντα… Εξάλλου μετά το Χρηματιστήριο, τα δημόσια έργα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα στα τρώνε φανερά όσα κέρδισες με μόχθο μιας ζωής, σπίτι, αυτοκίνητο, αποταμιεύσεις, εφάπαξ, μισθό ή σύνταξη… Ξέρουν να σε χορεύουν και να σε μαντρώνουν και να σε αποπροσανατολίζουν … Ακόμα κοιμάσαι ;;;

Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ που συνελήφθη παραμονή Χριστουγέννων, ενώ γυρνούν ελεύθεροι όσοι λεηλάτησαν 30 χρόνια τον δημόσιο πλούτο της Ελλάδας και τα λεφτά των Ελλήνων !

Οδηγούν το 90% των Ελλήνων σε φτώχεια και ανεργία, χτυπούν τις Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες, και τώρα στρέφονται κατά του Αγίου Όρους! Κονίτσης Ανδρέας : Ας προσέξει πολύ η Πολιτεία …!! Η απάντηση ηχηρή ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !

Με το Χαράτσι στη ΔΕΗ το Υπουργείο Οικονομικών εμπαίζει και εκβιάζει, κάτι που θυμίζει χούντα ή Γερμανική κατοχή !

Μετέτρεψαν σε Ληστεία τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ειδικά για Τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες! Να παρέμβουν αμέσως Σαμαράς, Καρατζαφέρης και ο νέος πρωθυπουργός!

Πηγή: http://ierapostoli.wordpress.com/2011/12/27/koroido_ellina/

Και από: http://aktines.blogspot.com/2011/12/blog-post_434.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel