Ζωηφόρος

Η πορεία προς τη ΓΑΔΑ και κάποιες απόψεις(Όλα τα άρθρα),

Η πορεία προς τη ΓΑΔΑ

και κάποιες απόψεις(Όλα τα άρθρα),


***

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο Εφραίμ

Νωρίτερα, οι ίδιοι τον υποδέχτηκαν με ψαλμούς και επευφημίες, έξω από το Εφετείο, όπου μεταφέρθηκε, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την προφυλάκισή του, όπως αποφασίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι συγκεντρωθέντες, που έκλεισαν την οδό Λουκάρεως, κρατούσαν κεριά και πλακάτ και εξέφραζαν την αντίθεση τους στην «άδικη» - όπως την χαρακτήριζαν - απόφαση προφυλάκισης που έλαβαν οι Εφέτες.

Με την άφιξη της πομπής οι συγκεντρωμένοι, που προηγουμένως έψελναν, ξέσπασαν σε φωνές και χειροκροτήματα για τον κατηγορούμενο.

Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κων. Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντώνη Λιόγα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κατηγορούμενος μοναχός, δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρωί εκτός απροόπτου αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές όπου και εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.

Οι συνήγοροι του πάντως, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

"Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή" φέρεται, τέλος, να είπε ο Εφραίμ, σε δήλωση που έκανε στην ιστοσελίδα www.agioritikovima.gr

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-190031773.html

***

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΔΗΓΗΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

Εκατοντάδες Αγιορείτες από ολες τις Μονές του Αγίου Όρους, σπεύδουν αυτή την ώρα για να προπέμψουν τον Ηγούμενο Εφραίμ που οδηγήτε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την άδικη απόφαση για τη προσωρινή του κράτηση.

Οι Αγιορείτες πατέρες στο Καθολικό της Μονής Βατοπαιδίου ψάλλουν τον ύμνο της Θεοτόκου "Άξιον Εστί", ενώ οι καμπάνες χτυπούν αναστάσιμα, τέλος οι Αγιορείτες πατέρες αντιμετωπίζουν τον Ηγούμενο Εφραίμ ως "Ομολογητή".

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4406-fylakh-efraim

***

Συνοδεία αστυνομικών

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο Εφραίμ, για να παραδοθεί στις Αρχές

Στην Αθήνα κατευθύνεται αυτή την ώρα οδικώς, συνοδεία αστυνομικών, ο ηγούμενος Εφραίμ, προκειμένου να παραδοθεί. Σκάφος του λιμενικού τον αποβίβασε στην Ουρανούπολη, απ' όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη και αυτή την ώρα τον συνοδεύει στην Αθήνα. Νωρίτερα, το πράσινο φως για τη μεταφορά του έδωσε ο θεράπων γιατρός του. Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση. Παρέμβαση Τέντε ζητεί η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, απαράδεκτες οι παρεμβάσεις, λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη, ο Εφραίμ θα παραδοθεί στις Αρχές και γι' αυτό θα μεταβεί στην Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου, αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, να μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Ο γιατρός που εξέτασε τον ηγούμενο Εφραίμ έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σαφή βελτίωση, καθώς το σάκχαρό του ρυθμίστηκε, οι πόνοι από τη δισκοπάθεια υποχώρησαν, ενώ υποχώρησε και ο πυρετός από τη λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

Η υπόθεση της προφυλάκισης του Εφραίμ έχει φέρει αναστάτωση στην πολιτική ζωή, καθώς ο ΛΑΟΣ έχει ταχθεί στο πλευρό του μοναχού, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για σκοπιμότητες πίσω από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Την Τρίτη, μιλώντας στον Σκάι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Εκτίμησε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατηγόρου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Μ.Παπαϊωάννου: «Δεν παρεμβαίνω»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφορικά με διαβήματα και αιτήματα πολιτών και φορέων που δέχεται, προκειμένου να παρέμβει στην υπόθεση της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ουδέποτε παρενέβην, ούτε θα παρέμβω τώρα και στο μέλλον σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Παρέμβαση Τέντε ζητεί το Άγιο Όρος

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος τού Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ζητάει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Με επιστολή της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης πολιτείας τον διαβεβαιώνει ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης η καθ' ημάς Ιερά Κοινότητα παρέχει την διαβεβαίωσιν και εγγυάται την παραμονήν του Γέροντος Εφραίμ εντός Μονής».

Η επιστολή συντάχθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ιεράς Κοινότητας που ελήφη στην χθεσινή σύνοδό της στις Καρυές. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποστολή άλλων δυο επιστολών, η μια προς το ΥΠΕΞ, στην οποία επικρίνεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις δικαστικές αρχές και υποστηρίζεται ότι παραβιάστηκε ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Ορους και η άλλη προς την αδελφότητα της μονής Βατοπαιδίου, με την οποία δηλώνεται η συμπαράστασή της προς την «δοκιμασία του αδελφού Εφραίμ» αλλά και των μοναχών της μονής.

Στην επιστολή της προς τον κ. Τέντε η Ιερά Κοινότητα, αφού εκφράζει «την μεγάλην έκπληξιν ημών δια την έκδοσιν του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών προς άμεσον προφυλάκισιν του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ματοπεδίου Αρχιμανδριτου κ.Εφράιμ», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…προξενεί εις ημάς κατάπληξιν το γεγονός ότι το βούλευμα τούτο εξεδόθη και απεστάλη προς εκτέλεσιν εσπευσμένως κατά τας παραμονάς της εορτής της γεννήσεως του Κυρίου Ημών Χριστού. Εκδοθέντος μάλιστα συμφώνως προς αυτό του κατά νόμον εντάλματος προσωρινής κρατήσεως υπό της ανακρίτριας διενεργήθη ήδη κατά την 24η τρέχοντος μηνός η σύλληψης Καθηγουμένου πραγματοποιηθείσα εν τη Ιερα Μονή Βατοπεδίου κατόπιν κινητοποιήσεως ισχυρας αστυνομικής δυνάμεως υπό τον αστυνομικόν διευθυντήν Χαλκιδικής, τη συμπράξει εισαγγελικού λειτουργού της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ως εάν επρόκειτο περί προσώπου άκρως επικινδύνου περί του οποίου δήθεν υφίσταντο υπόνοιαι απειθείας ή αντιστάσεως».

Στο τέλος της ανακοίνωσης σημείωνεται: «…υποβάλλομεν επείγουσαν έκκλησιν και θερμοτάτην παράκλησιν όπως ασκήσετε το όπερ εκ του νόμου έχετε δικαίωμα της αναιρέσεως του προρρηθέντος βουλεύματος».

Συνάντηση Τέντε - Κασμίρογλου

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε την Τρίτη ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει για τους ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.

Παράλληλα, στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές πιστών (μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ.), Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

«Ανεπίτρεπτες οι παρεμβάσεις»

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί η κριτική που ασκήθηκε για την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, με αφορμή τα σχόλια και τις επικρίσεις που έγιναν, για τη διαταχθείσα προσωρινή κράτηση του ηγουμένου Εφραίμ, η ΕΔΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είναι πρωτοφανές παράγοντες ξένης χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, αγνοώντας ότι στις νομικά αναπτυγμένες χώρες η διάκριση των εξουσιών είναι αυτή που χαρακτηρίζει το κράτος δικαίου.

» Θεωρούμε ότι η κριτική αυτή, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

» Οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δίνουν μεγάλη σημασία στον κοινωνικό απόηχο των αποφάσεων τους και έχουν τις ευαισθησίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

» Ζητούν, όμως, απ' όλους τους, αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα, να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι' αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.

» Η προσωρινή κράτηση είναι μεν εξαιρετικό μέτρο και διατάσσεται με προσοχή και φειδώ, αλλά πάντοτε σύμφωνα με τα δεδομένα της δικογραφίας και τους ορισμούς του νόμου. Αρμόδια δε να την επιβάλλουν ή όχι είναι μόνο τα δικαστικά όργανα, τα οποία δεν πτοούνται ούτε από επικρίσεις ούτε από παρεμβάσεις.

» Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο, που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από ανώτερους δικαστές (εφέτες), εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143502

***

Παρέμβαση του Ιω. Τέντε ζητά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους επιθυμεί την παραμονή του Εφραίμ εντός της Μονής.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος τού Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ζητάει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Με επιστολή της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης πολιτείας τον διαβεβαιώνει ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης η καθ' ημάς Ιερά Κοινότητα παρέχει την διαβεβαίωσιν και εγγυάται την παραμονήν του Γέροντος Εφραίμ εντός Μονής».

Η επιστολή συντάχθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ιεράς Κοινότητας που ελήφθη στην χθεσινή σύνοδό της στις Καρυές. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποστολή άλλων δυο επιστολών, η μια προς το ΥΠΕΞ, στην οποία επικρίνεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις δικαστικές αρχές και υποστηρίζεται ότι παραβιάστηκε ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους και η άλλη προς την αδελφότητα της μονής Βατοπεδίου με την οποία δηλώνεται η συμπαράστασή της προς την «δοκιμασία του αδελφού Εφραίμ», αλλά και των μοναχών της μονής.

Στην επιστολή της προς τον κ. Τέντε η Ιερά Κοινότητα αφού εκφράζει «την μεγάλην έκπληξιν ημών δια την έκδοσιν του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών προς άμεσον προφυλάκισιν του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ματοπεδίου Αρχιμανδριτου κ.Εφράιμ», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…προξενεί εις ημάς κατάπληξιν το γεγονός ότι το βούλευμα τούτο εξεδόθη και απεστάλη προς εκτέλεσιν εσπευσμένως κατά τας παραμονάς της εορτής της γεννήσεως του Κυρίου Ημών Χριστού. Εκδοθέντος μάλιστα συμφώνως προς αυτό του κατά νόμον εντάλματος προσωρινής κρατήσεως υπό της ανακρίτριας διενεργήθη ήδη κατά την 24η τρέχοντος μηνός η σύλληψης Καθηγουμένου πραγματοποιηθείσα εν τη Ιερά Μονή Βατοπεδίου κατόπιν κινητοποιήσεως ισχυράς αστυνομικής δυνάμεως υπό τον αστυνομικόν διευθυντήν Χαλκιδικής, τη συμπράξει εισαγγελικού λειτουργού της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ως εάν επρόκειτο περί προσώπου άκρως επικινδύνου περί του οποίου δήθεν υφίσταντο υπόνοιαι απειθείας ή αντιστάσεως».

Στο τέλος της ανακοίνωσης σημειώνεται: «…υποβάλλομεν επείγουσαν έκκλησιν και θερμοτάτην παράκλησιν όπως ασκήσετε το όπερ εκ του νόμου έχετε δικαίωμα της αναιρέσεως του προρρηθέντος βουλεύματος».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/12/2011_420054

***

Επευφημίες από υποστηρικτές του

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών θα διανυκτερεύσει ο Εφραίμ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου θα διανυκτερεύσει, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης ο ηγούμενος Εφραίμ, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε νωρίτερα έξω από το Εφετείο, όπου ο αρχιμανδρίτης έφτασε λίγο μετά τις 8:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών.

Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ.Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ.Λιόγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.

Στην οδό Λουκάρεως, έξω από το Εφετείο, τον υποδέχτηκαν περίπου 300 άτομα, κάθε ηλικίας, τα οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους με χειροκροτήματα, πλακάτ και κεριά και φωνάζοντας «άξιος, άξιος!».

Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των ανταλλαγών της αγιορείτικης Μονής με το Δημόσιο, κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να θεωρήθηκε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Οι Εφέτες δέχθηκαν την θέση της συναδέλφου τους ανακρίτριας της υπόθεσης των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών», η οποία κρίνοντας τα στοιχεία της δικογραφίας, τις ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες που αποδίδονται στον κατηγορούμενο αλλά και την προσωπικότητα, την ισχύ και τις διασυνδέσεις του θεώρησε πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο Εφραίμ βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ορίζουν σε περίπτωση καταδίκης ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο μοναχός Αρσένιος, συνεργάτης του Εφραίμ στην υπόθεση των ανταλλαγών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά την απολογία του.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 32 πρόσωπα, ξεκίνησε να ερευνάται από την Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά από παραγγελία του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά . Η διερεύνηση της υπόθεσής «κόστισε» τη θέση δύο Εισαγγελέων Εφετών ο οποίοι παραιτήθηκαν από το Σώμα όταν έκριναν πως η δικογραφία έπρεπε να διαβιβαστεί στην Βουλή λόγω εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά δεν έγινε δεκτή η άποψη τους.

Με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης και την άσκηση ποινικών διώξεων, την ανάκριση ανέλαβε η Εφέτης Ειρήνη Καλού ενώπιον της οποίας απολογήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου η ηγούμενος Εφραίμ μετά από δύο προθεσμίες που είχε λάβει. Η πρώτη, τον Σεπτέμβριο, λόγω αποχής των δικηγόρων και η δεύτερη τον Οκτώβριο εξαιτίας του ταξιδιού του κατηγορούμενου στην Ρωσία για την περιφορά της Αγίας Ζώνης σε πόλεις της χώρας.

Ο Εφραίμ θα οδηγηθεί στο Εφετείο για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ενώ αναμένεται ότι θα διανυκτερεύσει στην ΓΑΔΑ καθώς πλέον έχουν κλείσει οι φυλακές. Το πρωί εκτός απροόπτου αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές όπου και εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.

Οι συνήγοροί του, πάντως, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143587

***

Συγκέντρωση υπογραφών

Διαδικτυακή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Εφραίμ

Νέος δικτυακός τόπος που εμφανίστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση του Εφραίμ, ενώ μηνύματα συμπαράστασης στον κατηγορούμενο ηγούμενο εμφανίζονται κατά χιλιάδες και στο Facebook.

Στο freegerontaefraim.com, το οποίο λειτουργεί στα ελληνικά, τα ρωσικά και τρεις ακόμα γλώσσες, οι επισκέπτες καλούνται να υπογράψουν επιστολή που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον μετρητή του δικτυακού τόπου, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 21.600 «ψήφοι στήριξης».

Σύμφωνα με την επιστολή, η απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου είναι «δικαστικό έγκλημα» που χαρακτηρίζεται από «μίσος και αδικία».

H επιστολή τονίζει ότι οι υπεύθυνοι άλλων μεγάλων σκανδάλων στην Ελλάδα παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ «το πνευματικό πρόσωπο του Γέροντα τιμάται και εγκωμιάζεται διεθνώς και αποτελεί εξαίρετο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό».

Προφίλ με το όνομα freegerontaefraim έχει επίσης δημιουργηθεί στο Facebook.

Ανακοίνωση για την προφυλάκιση του ηγούμενου, η οποία φιλοξενείται στο Agiazoni.gr, εξέδωσε στο μεταξύ η Αδελφότητα Βατοπαιδίου: «Ποιὸς θὰ μποροῦσε νὰ σκεφτεῖ ὅτι ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι θυσιάζονται στὴν διακονία τοῦ πλησίον, ποὺ ζοῦν ἀνιδιοτελῶς μὲ ἐφ΄ ὅρου ζωῆς ὑπακοή, νηστεία καὶ προσευχή, νὰ μεταχειρίζονται ὡς κοινοὶ ἐγκληματίες καὶ γι’ αὐτὸ νὰ φυλακίζονται;» γράφει μεταξύ άλλων.

Υπογραφές για την αποφυλάκιση του ηγούμενου συγκεντρώνονται επίσης στο vatopaidi.wordpress.com, ενώ μηνύματα συμπαράστασης αναρτώνται στο hellas-orthodoxy.blogspot.com.

Η «Ομάδα Συμπαράστασης Στον Διωκόμενο Γέροντα Εφραίμ» έχει επίσης δημιουργήσει προφίλ στο Facebook.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143559

***

Πατριαρχείο Μόσχας:"Θέλουμε μια έντιμη μη πολιτική δίκη"

Ανοιχτά πλέον η ρωσική υπερδύναμη παίρνει θέση με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια σε αυτό που συμβαίνει στον ηγούμενο Εφραίμ. Μάλιστα στέλνεται και σαφές μύνημα στην ελληνική δικαιοσύνη για μια έντιμη δίκη χωρίς κανενός είδους διαπλοκή. Μιλώντας στο δορυφορικό δίκτυο "Βέστι" ο διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι, χαρακτήρισε τον ηγούμενο «μια από τις προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στον πλανήτη με το μεγαλύτερο κύρος».

Σημείωσε, ότι ο ηγούμενος αντιμετωπίζεται στη Ρωσία με σεβασμό και τιμή, και ότι η γνώμη αυτή διαμορφώνεται «από όσα οι άνθρωποι βλέπουν με τα μάτια τους -και αυτό αφορά και στην ποιμαντική και ιεραποστολική δραστηριότητά του- και στο πώς διατηρεί το μοναστήρι, ποιοι κανονισμοί υπάρχουν εκεί, τι είδους μοναχοί, πώς διεξάγονται οι λειτουργίες».

Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι το δικαστήριο θα είναι δίκαιο, έντιμο δικαστήριο, ότι εκεί δεν θα υπάρχει πολιτική ή αντιχριστιανική διαπλοκή, αλλά μοναδικός στόχος θα είναι να μάθουμε την αλήθεια».

Σε πολλές ρωσικές ιστοσελίδες με ορθόδοξο εκκλησιαστικό περιεχόμενο και κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών κατά της σύλληψης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ενώ συνεχής είναι η ειδησεογραφική κάλυψη από την Ελλάδα για το θέμα με κεντρικά πρακτορεία ειδήσεων και ΜΜΕ της χώρας να αναφέρονται ακόμη και πολλές φορές την ημέρα στην εξέλιξη της υπόθεσης.Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι χαρακτήρισε τον ηγούμενο Εφραίμ "επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας, γνωστό κήρυκα και έναν από τους πρωταγωνιστές της γενικής ανοικοδόμησης του μοναστηριού του τις τελευταίες δύο δεκαετίες".

Όπως καταλαβαίνουμε η υπόθεση του Βατοπαιδίου ήταν θεμελιώδους σημασίας για κάποια αλλότρια εξωθεσμικά κέντρα αφού ουσιαστικά "έριξε" τον πρώην πρωθυπουργό κ.Καραμανλή και ταυτόχρονα χτυπούσε ένα κομμάτι της Εκκλησίας με φιλορωσσικό προσανατολισμό.

Ας σκεφθούμε ποιοί κερδίζουν από την υπόθεση αυτή (και ποιοι κέρδισαν) και θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=30525&Itemid=172

***

Πολιτικός κανένας! Μοναχός ένας!

Μια επισήμανση: από τους 32 κατηγορούμενους της υπόθεσης Βατοπαιδίου, μόνο ένας, ο ηγούμενος της μονής θα μπει στη φυλακή.

«Ο Εφραίμ την πληρώνει για τους πολιτικούς»

Μπορεί μεν η Δικαιοσύνη να αποφάσισε την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ωστόσο η υπόθεση Βατοπεδίου και οι χειρισμοί που έχουν γίνει σε αυτή εξακολουθούν να προκαλούν στην κοινή γνώμη οργή και πολλά ερωτηματικά.

Άλλωστε, ο Εφραίμ είναι το μόνο μη πολιτικό πρόσωπο από αυτά που εμπλέκονται στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο πήρε το δρόμο των φυλακών, την ώρα που οι ευθύνες πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί.

Οι πολίτες θεωρούν ότι εμπαίζονται, καθώς αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο Εφραίμ από μόνος του κατάφερε να πράξει αυτό που αδυνατεί να πετύχει η τρόικα και ο Χορστ Ράιχενμπαχ μαζί, ήτοι να λειτουργήσει άψογα και χωρίς καθυστερήσεις η κρατική μηχανή.

«Στη φυλακή οι πολιτικοί συνένοχοι»

«Θεωρείτε ότι ο ηγούμενος της Μονής έκανε άνω-κάτω το Ελληνικό κράτος; Αστειότητες και μόνον» σχολιάζει ένας αναγνώστης του newsbomb.gr στην σελίδα στο facebook, για να λάβει την απάντηση «Όχι βέβαια. Έπρεπε να δούμε φυλακή καμιά 100ριά πολιτικούς κι ύστερα αυτός».

Η απόδοση ευθυνών στα πολιτικά πρόσωπα των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι το πρώτιστο ζητούμενο των πολιτών, που δικαίως ζητούν να μπουν φυλακή οι «προδότες πολιτικοί συνένοχοι, εγκληματίες και απατεώνες».

Μάλιστα, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι μόνον ο Εφραίμ οδηγήθηκε στη φυλακή. «Αφού το αδίκημα Βατοπεδίου παραγράφηκε γιατί δικάζεται ο Εφραίμ ή αφού δικάζεται ο Εφραίμ ως ένοχος γιατί δεν δικάζονται οι όποιοι συμμετέχοντες υπεύθυνοι, πολιτικοί, γραμματείς, διευθυντές και άλλοι. Αίσχος».

Διαφωνίες για την προφυλάκιση Εφραίμ

Κι αν η τιμωρία πολιτικών προσώπων είναι κοινός τόπος μεταξύ των πολιτών, διχασμός επικρατεί αναφορικά με την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ, η οποία έγινε παραμονή Χριστουγέννων και λίγο μετά την επιστροφή του ηγουμένου από τη Ρωσία.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι πολιτικοί ή οι άνθρωποι της Εκκλησίας μόλις τα βρουν σκούρα αρρωσταίνουν και τους πάνε στα νοσοκομεία», αναφέρει ένας άλλος αναγνώστης.

Αντίθετη άποψη έχει ένας άλλος χρήστης που υποστηρίζει ότι «η προφυλάκισή του είναι πέρα για πέρα άδικη και άνευ βάσεως. Ένα κόλπο του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» ακόμα μπας και σωθεί από την κατάρρευση». Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που προειδοποιούν ότι με τέτοιες μεθόδους βάλλεται η Ορθοδοξία και τίθεται εν αμφιβόλω η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι των άλλων Εκκλησιών.

Παρέμβαση Μουλατσιώτη

Την ίδια ώρα, η προφυλάκιση του Εφραίμ προκάλεσε την παρέμβαση του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, στο κήρυγμα των Χριστουγέννων.

Ο ιερωμένος εξαπέλυσε πυρά προς πάσα κατεύθυνση, καθώς επέκρινε τα λαμόγια της πολιτικής και την άδικη απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/102997/o-efraim-tin-plironei-gia-toys-politikoys

***

Ο Εφραίμ πιέζει τον Πατριάρχη να πάρει θέση

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση του Εφραίμ και το Φανάρι στο οποίο υπάγεται το Άγιο Όρος, δεν έχει πάρει θέση για την υπόθεση.

Συνεργάτες του Εφραίμ οι οποίοι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως και ο ίδιος ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου του ζητούν να πάρει θέση υπέρ του Εφραίμ όμως ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να προχωρήσει σε μια δημόσια δήλωση αυτή την χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο ηγούμενος της μονής βατοπεδίου όσο και οι δικηγόροι του περίμεναν από την πρώτη στιγμή μια δήλωση στήριξης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η οποία θα έδινε μια άλλη διάσταση στην υπόθεση όμως αυτή δεν ήρθε μέχρι σήμερα.

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους

Την ολόθυμη συμπαράσταση στο πρόσωπο του ηγούμενου της μονής Βατοπαιδίου εξέφρασαν τα μέλη της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους.

Αντιπροσωπεία της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους, επισκέφθηκε τον Εφραίμ στο κελί του.

Τα Μέλη παρέδωσαν επιστολή συμπαράστασης προς τον ηγούμενο, τονίζοντας ότι σύσσωμος η Κοινότητα εκφράζει την αμέριστον εμπιστοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Επίσης οι αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, τονίζουν ότι η απόφαση προφυλάκισης προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα του λαού, την Αγιωτάτη Εκκλησία και τον Αγιορειτικό Μοναχισμό.

Το μεσημέρι μεταφέρεται σε νοσοκομείο

Στις 10 το πρωί της Τρίτης ο Διευθυντής του ιατρικού κέντρου στις Καρυές αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως για την μεταφορά του Εφραίμ σε δημόσιο νοσοκομείο. Το πιο πιθανό είναι να πάει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφύγουν τις μεγάλες αποστάσεις. Η κατάσταση της υγείας του από μέρα σε μέρα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα και το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γιατρός είναι η απορρύθμιση του ζαχάρου καθώς ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου είναι διαβητικός.

«Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του» κ. Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=113822&catID=3

***

ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος με αφορμή τα όσα ειπωθήκαν τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, για το ένταλμα σύλληψης του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, τόνισε σήμερα ότι ''το ποινικο - νομικό μας...

σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα ή το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου''. Ειδικότερα, ο κ. Μπρακουμάτσος δήλωσε σήμερα τα εξής: '' Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν θα προβώ σε ουδέν σχόλιο, καθόσον τούτο αντίκειται τόσο στις αρχές μου, όσο και στη φύση μιας δικαστικής Ένωσης. Διαφορετικά αυτό θα συνιστούσε χειραγώγηση της υπόθεσης εκ μέρους μου. Όσον αφορά τις δηλώσεις και τοποθετήσεις κέντρων του εξωτερικού σχετικά με την υπόθεση, τους γνωρίζω ότι: Το δικαιικό μας σύστημα αποτελεί οργανικό μέρος του δυτικοευρωπαϊκού δικαιικού συστήματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τις αρχές του Διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης. Συστατικά στοιχεία αυτών είναι: α) Η εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής ιδιότητας και β) η διάκριση των εξουσιών. Οι σχετικές δηλώσεις εξωχωρίων φορέων και προσώπων του εξωτερικού περί χειραγώγησης της υπόθεσης επιστρέφονται τουλάχιστον ως άστοχες και με την παρατήρηση ότι οι απόψεις τους αυτές έχουν υπόψη τους αλλά δικαιικά συστήματα, που δεν έχουν αυτά τα γνωρίσματα και συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη στη Χώρα μας.

Σε σχέση με τις τοποθετήσεις φορέων και προσώπων από το εσωτερικό της Χώρας τους θυμίζω ότι: Η υπόθεση του Βατοπεδίου είχε από τη γένεσή της πολιτικό πρόσημο, κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συνεπώς οποιαδήποτε απόφανση του δικαστικού συμβουλίου θα είχε αρνητική υποδοχή ανάλογα με το περιεχόμενο και δυστυχώς η Δικαιοσύνη πάντα θα βρίσκεται στο κέντρο μιας διελκυστίνδας. Τούτο αποδεικνύει και στην πράξη εν προκειμένω: Τα λεγόμενα από διάφορους επώνυμους ή μη περί ουσιαστικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι λόγια κενά περιεχομένου, αφού η καθημερινή πράξη τους αποδεικνύει το αντίθετο, όπως συνέβη με την συζητούμενη υπόθεση, όπου το διακύβευμα γι' αυτούς δεν ήταν τόσο η ουσία της υπόθεσης (την οποία και πολλοί δεν γνωρίζουν), αλλά η ιδιότητα του διωκομένου, κάτι ανεπίτρεπτο για τον δικαιικό μας πολιτισμό.

Το ποινικονομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα ή το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου. Ο καθένας όσο ψηλά και αν βρίσκεται, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα τύχει της μεταχείρισης που προβλέπεται και συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδεμία διάκριση ήταν νοητή''.

Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2011/12/en_27.html

***

Δικαιοσύνη σε πανικό. Ομολογία : Υπάρχουν δικαστές χωρίς ήθος….

Πολλά υποκριτικά, για να μην πω καταγέλαστα, περιέχονται σε σημερινή ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, (ΕΔΩ), με αφορμή τις διεθνείς επικρίσεις και την κατακραυγή μερίδας της κοινής γνώμης για την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Όμως η τελευταία παράγραφος της ανακοινώσεως, είναι η επιτομή του πανικού και της πλήρους συγχύσεως, στην εναγώνια προσπάθειά της να καλύψει συγκεκριμένους δικαστές και δικαιολογήσει την προφυλάκιση του ηγουμένου : «Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο, που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από Ανώτερους Δικαστές ( Εφέτες ) , εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης .»

Δηλαδή, οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, είναι «αστέρια», όμως οι υπόλοιποι που δικάζουν καθημερινά, ἤ έστω μια μερίδα από αυτούς, προφανώς στερούνται νομικής καταρτίσεως, δεν διαθέτουν κύρος και ήθος.

Δηλαδή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο αυτό που οι έλληνες πολίτες βιώνουν καθημερινά, όταν για οποιοδήποτε λόγο έρχονται σε επαφή με την δικαιοσύνη και τις κατά παραγγελίαν αποφάσεις της, τον χρηματισμό δικαστικών λειτουργών, την μεροληψία και την εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι συντάκτες της θλιβερής αυτής ανακοινώσεως, αλλά είναι προφανές ότι με την ελληνική γλώσσα και τη νομική σκέψη μάλλον έχουν κακές σχέσεις. Εκτός εάν σκοπίμως τέθηκαν στο απυρόβλητο οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, και παραδόθηκαν στην πυρά οι εκατοντάδες άλλοι που απονέμουν δικαιοσύνη σε όλους εμάς, τους κοινούς θνητούς. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι οι έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται την ελληνική δικαιοσύνη και καλά κάνουν

Δ.Μ.

Πηγή: http://filotimia.blogspot.com/2011/12/blog-post_5678.html

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/27/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf/

***

«Αναγκαίο το μέτρο;»

Διαφωνίες στους κόλπους της Δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του Εφραίμ

Διχασμένη εμφανίζεται η Δικαιοσύνη σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ. Μετά την χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ.Αθανασίου, που κράτησε αποστάσεις από την απόφαση, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος αμφισβητεί -εμμέσως πλην σαφώς- ότι η προφυλάκιση ήταν το αναγκαίο μέτρο.

Πάντως, μετά την χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Αθανασίου, ο οποίος έκανε λόγο για μέτρο (την προφυλάκιση) που πρέπει να λαμβάνεται με φειδώ και προσοχή, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαφοροποιεί τη στάση της και καταδικάζει τις παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη την κριτική που ασκήθηκε για την απόφαση της προφυλάκισης και αναφέρει:

«Είναι πρωτοφανές παράγοντες ξένης χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, αγνοώντας ότι στις νομικά αναπτυγμένες χώρες η διάκριση των εξουσιών είναι αυτή που χαρακτηρίζει το κράτος δικαίου.

» Θεωρούμε ότι η κριτική αυτή, καθώς και η κριτική που ασκήθηκε από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

» Οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δίνουν μεγάλη σημασία στον κοινωνικό απόηχο των αποφάσεων τους και έχουν τις ευαισθησίες εκείνες που χαρακτηρίζουν τις παραδόσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

» Ζητούν, όμως, απ' όλους τους, αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα, να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι' αυτές, αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.

» Η προσωρινή κράτηση είναι μεν εξαιρετικό μέτρο και διατάσσεται με προσοχή και φειδώ, αλλά πάντοτε σύμφωνα με τα δεδομένα της δικογραφίας και τους ορισμούς του νόμου. Αρμόδια δε να την επιβάλλουν ή όχι είναι μόνο τα δικαστικά όργανα, τα οποία δεν πτοούνται ούτε από επικρίσεις ούτε από παρεμβάσεις.

» Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο, που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από ανώτερους δικαστές (εφέτες), εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος καταδικάζει οποιαδήποτε παρέμβαση στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, παράλληλα όμως αμφισβητεί -εμμέσως πλην σαφώς- ότι η προφυλάκιση ήταν το αναγκαίο μέτρο.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει: «Οποιαδήποτε παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, από όπου και εάν προέρχεται -από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι επιδιώκουν για ιδιοτελείς λόγους να τη χειραγωγήσουν- επιβάλλεται να αποκρουστεί. Πολλώ δε μάλλον όταν εξωτερικεύεται ανερυθρίαστα και δίχως τον παραμικρό σεβασμό στις θεσμικές κατακτήσεις ενός ανεξάρτητου και εθνικά κυρίαρχου κράτους, κατά τρόπο που καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας και εθνικής αξιοπρέπειας. Εξίσου καταδικαστέα είναι φυσικά και η αμετροεπής επιδίωξη παρέμβασης στα δικαστικά τεκταινόμενα και στην ουσία μιας εκκρεμούς υπόθεσης, από παράγοντες με σημαντική κοινωνική απήχηση, όπως είναι ορισμένοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό υπερβαίνουν την αποστολή και τα καθήκοντά τους».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει: «Η θεώρηση της προσωρινής κράτησης ως μέτρου εξαιρετικού χαρακτήρα, επιβαλλόμενου υπό αυστηρά καθοριζόμενες και ρητά προσδιοριζόμενες στο νόμο περιπτώσεις, είναι απόλυτα συμβατή με τις επιταγές της αναγνωριζόμενης από το δίκαιό μας αρχής της αναλογικότητας και αποτρέπει καταχρήσεις ενός θεσμού που θα απέβαιναν σε βάρος του κατηγορούμενου».

Κατόπιν αυτών, επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος: «Ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί εάν ο ηγούμενος Εφραίμ είχε γνωστή διαμονή, εάν ήταν ύποπτος φυγής και εάν ήταν δυνατόν να τελέσει νέες άδικες πράξεις από εκείνες που φέρεται να διέπραξε. Πάντως, επί πέντε χρόνια βρίσκεται στο μοναστήρι του, πρόσφατα πήγε στη Ρωσία και επέστρεψε και δεν υπάρχουν αναφορές περί εμπλοκής του σε άλλη υπόθεση. Περαιτέρω, θα πρέπει και να προβληματιστεί κάποιος σχετικά με το αν υπήρχαν άλλα μέτρα που θα διασφάλιζαν την παρουσία του σε ενδεχόμενη δίκη του, διότι ακόμη δεν υπάρχει κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου περί αποχρωσών ή μη ενδείξεων ενοχής του. Εξ άλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ ευρίσκεται υπό την πνευματική εξουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Αθηναίων δικηγόρων τονίζει: «Η προσπάθεια για την ορθή απονομή του δικαίου είναι πολυσύνθετη και κινείται συνήθως ανάμεσα σε λεπτές ισορροπίες, που καθιστούν πολλές φορές πιθανή τη διάπραξη υπερβολών».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τόνισε ότι «το ποινικο - νομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα ή το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου».

Ειδικότερα, ο κ. Μπρακουμάτσος δήλωσε: «Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν θα προβώ σε ουδέν σχόλιο, καθόσον τούτο αντίκειται τόσο στις αρχές μου, όσο και στη φύση μιας δικαστικής Ένωσης. Διαφορετικά, αυτό θα συνιστούσε χειραγώγηση της υπόθεσης εκ μέρους μου.

Αναφερόμενος σε τοποθετήσεις «κέντρων του εξωτερικού» αναφέρει: «Οι σχετικές δηλώσεις εξωχωρίων φορέων και προσώπων του εξωτερικού περί χειραγώγησης της υπόθεσης επιστρέφονται τουλάχιστον ως άστοχες και με την παρατήρηση ότι οι απόψεις τους αυτές έχουν υπόψη τους αλλά δικαιικά συστήματα, που δεν έχουν αυτά τα γνωρίσματα και συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Για τις παρεμβάσεις από το εσωτερικό αναφέρει: «Η υπόθεση του Βατοπαιδίου είχε από τη γένεσή της πολιτικό πρόσημο, κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συνεπώς οποιαδήποτε απόφανση του δικαστικού συμβουλίου θα είχε αρνητική υποδοχή ανάλογα με το περιεχόμενο και δυστυχώς η Δικαιοσύνη πάντα θα βρίσκεται στο κέντρο μιας διελκυστίνδας.

» Τούτο αποδεικνύει και στην πράξη εν προκειμένω: Τα λεγόμενα από διάφορους επώνυμους ή μη περί ουσιαστικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι λόγια κενά περιεχομένου, αφού η καθημερινή πράξη τους αποδεικνύει το αντίθετο, όπως συνέβη με την συζητούμενη υπόθεση, όπου το διακύβευμα γι' αυτούς δεν ήταν τόσο η ουσία της υπόθεσης (την οποία και πολλοί δεν γνωρίζουν), αλλά η ιδιότητα του διωκομένου, κάτι ανεπίτρεπτο για τον δικαιικό μας πολιτισμό».

Μ.Παπαϊωάννου: «Δεν παρεμβαίνω»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφορικά με διαβήματα και αιτήματα πολιτών και φορέων που δέχεται, προκειμένου να παρέμβει στην υπόθεση της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ουδέποτε παρενέβην, ούτε θα παρέμβω τώρα και στο μέλλον σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143557

***

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη

Αγαπητό Fimotro,

Παρακολουθώντας τα επεισόδια στη σειρά με τίτλο '' Συλλαμβάνοντας τον Εφραίμ '' δεν μπορώ να μην αγανακτήσω ως πολίτης για τις πρακτικές που ακολουθούνται, ώστε ο ηγούμενος να πέσει όσο γίνεται στα μαλακά και παράλληλα...

να φανεί ότι με τη σύλληψη του κλείνει οριστικά, αμετάκλητα και φυσικά επιτυχώς, ένα κεφάλαιο που ταλάνισε την ελληνική κοινωνία για μακρύ χρονικό διάστημα και το οποίο στοίχισε εν πολλοίς, αν όχι απολύτως, στο Κώστα Καραμανλή την Πρωθυπουργία στην προσπάθεια του να στηρίξει με νύχια και με δόντια τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Ο ηγούμενος Εφραίμ οφείλει σαφώς να πληρώσει και να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη για όλες τις παρανομίες και παρατυπίες τις οποίες διέπραξε. Και μάλιστα οφείλει να αποδεχτεί με ταπεινότητα και καρτερία την τιμωρία, όχι μόνο για τη βαρύτητα των αδικημάτων στα οποία υπέπεσε, αλλά κυρίως, και εδώ οφείλω να είμαι αυστηρή και κατηγορηματική, λόγω του ιερατικού σχήματος το οποίο φέρει.

Παρακολουθούμε όλοι εδώ και καιρό ένα θέατρο του παραλόγου, με μια υπόθεση που άλλοτε είναι σκάνδαλο, άλλοτε όχι, σύμφωνα με πρόσφατο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, αλλά και άλλοτε, σύμφωνα με δηλώσεις συμβολαιογράφου που ανέλαβε τις μεταβιβάσεις και τις συμβολαιογραφικές πράξεις αυτών, ενέργειες που έλαβαν χώρα για τη χάρη της Παναγίας.

Εδώ και δύο μέρες ακούμε τον Πούτιν, έλληνες πολιτικούς και ιερείς, την ρωσική εκκλησία, συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, να συμπαραστέκονται στον Εφραίμ κατά τρόπο εξόφθαλμο, που βεβαίως δεν μπορεί παρά να γεννά υποψίες για τους πραγματικούς λόγους της στήριξης αυτής.

Ταυτόχρονα καίρια ερωτήματα γεννιούνται και αναζητούν απάντηση:

1. Ποιοι οι πραγματικοί λόγοι εμπλοκής του Πούτιν και της ρωσικής εκκλησίας σε θέμα που αφορά το Άγιο Όρος και κατ' επέκταση το Οικουμενικό Πατριαρχείο;

2. Ποιες οι βλέψεις του ρωσικού κράτους και της ρωσικής εκκλησίας πάνω στην Αθωνική Πολιτεία;

3. Τι ακριβώς επιχειρούσε ο Κύπριος ηγούμενος και ποια και κυρίως ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούσε;

4. Μήπως τα όσα μάθαμε δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου σε κάτι πολύ μεγαλύτερο που το σταμάτησαν οι αποκαλύψεις των δημοσιογράφων που άρχισαν να μιλούν και να αποκαλύπτουν ;

5. Ποια η σχέση του σκανδάλου του Βατοπεδίου με την πτώση του Σινούκ τον Σεπτέμβριο του 2004 που παρέσυρε στο θάνατο των Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και τους άντρες της συνοδείας του που πήγαιναν στο 'Αγιο Όρος και συγκεκριμένα στη Μονή Βατοπεδίου ;

6. Γιατί για τη συγκεκριμένη μετάβαση χρησιμοποιήθηκε το Σινούκ που είχε αποδεδειγμένα κατασκευαστικά λάθη και όχι ένα C 130 όπως συνήθως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις ;

7. Ο Εφραίμ είναι ο μόνος που πρέπει να πληρώσει για το συγκεκριμένο σκάνδαλο ; Οι πολιτικοί των οποίων οι παρανομίες και τα αδικήματα παραγράφησαν είναι ηθικά αθώοι ;

8. Μήπως ο Εφραίμ θα γίνει τελικά το εξιλαστήριο θύμα που θα καθαρίσει τις ατιμίες των πολιτικών που μέσα από απαράδεκτους νόμους καταφέρνουν πάντα να ξεγλιστρούν και να μην πληρώνουν ποτέ για τις παρανομίες τους ;

Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις που ως τώρα έχουν δοθεί ανεπαρκείς, αποσπασματικές και κυρίως παραπλανητικές με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. ΊΙσως μετά από χρόνια να μάθουμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Ίσως βέβαια και νωρίτερα, αν ο ηγούμενος Εφραίμ αποφασίσει να μιλήσει και να πει αλήθειες.

Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_7649.html

***

Πολιτικό-θρησκευτικό κατεστημένο σε κρίση !!!

Υπόθεση Εφραίμ: Oταν η Πολιτική ανακάλυψε την ... σύμπτωση!!

Αθανάσιος Τσίγκας

Τελικά σʼ αυτή την χώρα κάθε τόσο η ιστορία θα επαναλαμβάνεται. Αναφέρομαι φυσικά στο νέο φαινόμενο των ημερών που διανύουμε, στην περίπτωση της έκδοσης εντάλματος σύλληψης του ηγούμενου Εφραίμ, ενός προσώπου που πρωταγωνίστησε στο περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Για άλλη μια φορά στην χώρα μας, περιφρονείται ο απλός Έλληνας πολίτης, για μια ακόμη φορά διαφορετική αντιμετώπιση εκτέλεσης δικαστικής εντολής.

Εάν είναι νομικά σωστό ή όχι το ένταλμα σύλληψης, σίγουρα δεν μπορούμε εμείς να το κρίνουμε. Σίγουρα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, πως το ένταλμα εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών και έχει το γεγονός αυτό από μόνο βαρύτητα.

Βέβαια εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να ρίξει «στάχτη» στα μάτια των Ελλήνων, μια προσπάθεια έτσι ώστε να πιστέψει ο ελληνικός λαός, ότι από δω και στο εξής η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα τιμωρεί τους εγκληματίες ...

Όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι, εάν αυτό είναι αλήθεια, δεν θα πρέπει εμμέσως να παραδεχθούμε πως και ο δικαστικός κόσμος, δέχεται παρεμβάσεις και μάλιστα από το πολιτικό κατεστημένο, ένα κατεστημένο τόσο κατηγορούμενο στις μέρες μας, τόσο απαξιωμένο στην συνείδηση μας.

Όχι βέβαια πως και εκεί στον δικαστικό τομέα, δεν έχουμε μέχρι σήμερα παραδείγματα χρηματισμού και διαφοροποιημένης αντιμετώπισης των κατηγορουμένων, αναλόγως της οικονομικής τους επιφάνειας. Εάν όμως πράγματι φτάσαμε σε τέτοιο κατάντημα, τότε σίγουρα δεν έχουμε τίποτε αισιόδοξο να περιμένουμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους:

Εκδόθηκε στις 23/12/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ, του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου και ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

Μόλις την Πέμπτη 22/12/2011, είχε ολοκληρωθεί η απολογία του και με την έκδοση του εντάλματος, όλως συμπτωματικά ο σεβαστός ηγούμενος, έπαθε δισκοπάθεια, μια ασθένεια που διαγνώστηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών και με την γνωμάτευση ότι εντός των επόμενων 2-3 ημερών «εκτός απροόπτου» θα μπορεί να μετακινηθεί ο ηγούμενος.

Όμως επίσης συμπτωματικά το απόγευμα της Δευτέρας (26/12/2011) στις 16:00 λήγει και η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης.

Εντελώς συμπτωματικά λοιπόν λήγοντας το ένταλμα, θα μπορεί και ο ηγούμενος να περπατήσει.

Κατά πόσο είναι «συμπτωματικές», οι τόσες συμπτώσεις, δεν θα το κρίνουμε εμείς.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν πράγματι πάσχει από δισκοπάθεια, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είναι σε θέση ή όχι να ταξιδεύσει. Σίγουρα όμως γνωρίζουμε πως εάν αυτό συνέβαινε σʼ έναν απλό πολίτη, τότε θα είχε διαταχθεί η μεταφορά του σε νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι στο σπίτι του (στο μοναστηριακό κελί, στην περίπτωσή μας). Σίγουρα θα επιζητείτο και γνωμάτευση ειδικών γιατρών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε περιπτώσεις απλών πολιτών κινητοποιούνται οι πάντες και σε τέτοιες χτυπητές περιπτώσεις, το δημόσιο σύστημα υπολειτουργεί.

Δεν θα πρέπει όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι να μας διαφεύγει το γεγονός πως το κατηγορητήριο για τον ηγούμενο Εφραίμ, στηρίχθηκε στο γεγονός, του ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου επηρέασε πολιτικούς , υπουργούς , βουλευτές και φαρισαίους για να κάνουν αυτό που ήθελε και απαιτούσε ο ίδιος, προκειμένου οι ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου και της μονής Βατοπαιδίου, να γίνουν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Επηρεάζοντας όμως ο ηγούμενος τον πολιτικό κόσμο, δεν υπάρχουν ευθύνες ανάλογες και τους πολιτικούς εκείνους που δέχθηκαν τις παρεμβάσεις του ηγούμενου. Που είναι λοιπόν τα ανάλογα εντάλματα συλλήψεων για όποιον πολιτικό επηρεάσθηκε και λειτούργησε εναντίον του δημοσίου συμφέροντος ;

Που είναι επιτέλους οι συλλήψεις πολιτικών για τα τόσα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, χρόνια τώρα ;

Που είναι αυτές οι φυλακές που θα ... δεχθούν στην ζεστή τους αγκαλιά τους πολιτικούς που αποδεδειγμένα στάθηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού ;

Που είναι αυτές οι φυλακές που θα φιλοξενήσουν όλους όσους μας φτάσανε στη μιζέρια και στην κακομοιριά, όσους δεν προστάτευσαν τα δικαιώματα και την περιουσία του Έλληνα, όσους έγιναν υπάλληλοι των ξένων εταιριών και στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος στα κανάλια, όσους εκβιάζουν καταστάσεις για να βάλουν τα λεφτά του ελληνικού λαού στις τσέπες.

Πότε επιτέλους θα δούμε πολιτικούς να μην δέχονται παρεμβάσεις ξένων κρατών, στην εσωτερική λειτουργία της χώρας, αφού και για το συγκεκριμένο γεγονός του ηγούμενου Εφραίμ, έχουμε αντιδράσεις από την Ρωσία και τον κύριο ΠΟΥΤΙΝ.

Στη Ρωσία, δεν πιστεύουν σε τυχαίες συμπτώσεις, αλλά βλέπουν να έχει σχέση το γεγονός με πολιτικά παρασκήνια. Ο ρώσος ηγέτης, εκμεταλλευόμενος τις εκλογές στην χώρα του, που έγιναν πρόσφατα, φιλοξένησε τον ηγούμενο Εφραίμ και την αντιπροσωπεία της Μονής, που συνόδευσαν την Αγία Ζώνη, σε 11 ρωσικές πόλεις μεταξύ 20 Οκτωβρίου-28 Νοεμβρίου.

Ο ρώσος ηγέτης δέχθηκε μάλιστα τον ηγούμενο 2 φορές στο σπίτι του. Συμπτωματικά βέβαια να θυμηθούμε και εμείς πως και στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή, είχε φιλοξενηθεί ο ηγούμενος, όταν η Αγία Ζώνη, περιόδευσε στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια και πριν βεβαίως να εμφανισθεί στο προσκήνιο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Εντελώς συμπτωματικά να θυμηθώ εγώ πως ο ηγούμενος Εφραίμ, αρνήθηκε ανάλογες περιοδείες της Αγίας Ζώνης σε ΗΠΑ και Ρουμανία, όταν του έγιναν αντίστοιχες προσκλήσεις.

Κλείνοντας αγαπητοί συνοδοιπόροι, δεν θα θέλαμε να υποκαταστήσουμε την Ελληνική δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις, όμως θα θέλαμε να δούμε παρόμοιες κινητοποιήσεις των δικαστικών αρχών σε κάθε περίπτωση απλού Έλληνα κατηγορούμενου, σε κάθε περίπτωση πολιτικού σκανδάλου, θα θέλαμε να δούμε προφυλακίσεις πολιτικών, για το όποιο σκάνδαλο «βρωμίζει» τον αέρα που αναπνέουμε.

Αν μη τι άλλο, το να σκεφτόμαστε ελεύθερα, ίσως είναι το μόνο που μας έμεινε.

Πηγή: http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=40476&type=1&kata=0

***

Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα του Εφραίμ εμείς, ας το λύσουν οι Ρώσοι

Η φυλάκιση του Ρωσοεβραίου ολιγάρχη, απετέλεσε

την αιτία του Γ' παγκοσμίου πολέμου, που διεξάγεται

υπόγεια εδώ και μερικά χρόνια

Τα πράγματα είναι απλά και ας μη μακρηγορούμε: Εδώ και μερικά χρόνια, από τότε που ο Πούτιν φυλάκισε τον επιφανέστερο των Ρωσοεβραίων oλιγάρχη, Mikhail Khodorkovsky, ξεκίνησε ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος. Ο δυτικός κόσμος, που περιστρέφεται γύρω από την ασφαλή επιβίωση του Εβραϊκού λαού, αναγκαστικά συντάχθηκε με τον αδυσώπητο πόλεμο των Εβραίων εναντίον του Πούτιν που τόλμησε να φυλακίσει τον Χανταρκόφσκι. Επομένως ισχύει το δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας". Άρα, όποιος προσεγγίζει τη σημερινή Ρωσική ηγεσία..

με οποιοδήποτε τρόπο είναι εν δυνάμει εχθρός και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ατιμώρητος. Θα τον κυνηγούν μέχρι το τέλος. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και όποιος δεν τα καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του.

Από 'κει και πέρα, βλέπω ένα σωρό "πατριώτες" bloggers να ονειρεύονται επέμβαση του Πούτιν και του ξανθού γένους κι άλλες αηδίες.

Δεν διδάχθηκαν τίποτε από την ιστορία, στην οποία οι Ρώσοι, δεκάδες φορές, άναψαν τη σπίθα της αντίστασης στους Έλληνες και μετά ...έστριψαν αλά Γαλλικά, αφήνοντάς μας στα κρύα του λουτρού.

Το ίδιο θα κάνουν κι αυτή τη φορά. Οι "δυτικοί" έδωσαν εντολές στα ελληνικά ΜΜΕ να "συνταχθούν" στο ¨αντιπούτιν μέτωπο", τα ΜΜΕ το έκαναν πρόθυμα (ο ΑΝΤ1 έσπασε τα ρεκόρ υποταγής), οι Ρώσοι δεν έβαλαν ούτε ευρώ σε ελληνικά ΜΜΕ, επομένως παίζουν σε ξένο γήπεδο, άρα θα ηττηθούν κατά κράτος.

Όσοι ονειρεύονται λοιπόν, να μας "σώζει" το "ξανθό ομόδοξο γένος" κι άλλες Λιακοπουλικές μπούρδες, να συνέλθουν, να προσγειωθούν και να κάτσουν στα αβγά τους.

Αρκετά υπέφερε το ελληνικό έθνος από τους παπατζήδες Ρώσους.

Οι "δυτικοί" θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους τον Πούτιν και θα τον εξοντώσουν. Θα εκτελεστεί με τον πιό ατιμωτικό τρόπο (να το θυμάστε!). Ας διδασκόμαστε επιτέλους από την ιστορία κι ας μην πουλάμε "τζαμπα-παλικαρισμό".

Ανήκομεν εις την Δύσιν κι όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος.

Γιατί νομίζετε ότι έστησαν το show Εφραίμ; Λέτε να τους έπιασε ο καημός να αποδοθεί δικαιοσύνη; Ή λέτε να φοβήθηκαν μήπως δραπετεύσει στον Σείριο με διαστημόπλοιο ο παππούλης; Απλές δηλώσεις υποταγής στη "αντιπούτιν συμμαχία" είναι. Νομίζετε ότι υπάρχει πολιτικός ή δημοσιογράφος που θα αυτομολήσει στην απέναντι μεριά; Για χαζούς ψάχνετε; Θα τον εξαφανίσουν, μέχρι να πεί κίμινο. Έτσι δεν είναι Γιώργο Παπαδάκη;

Φ.Μ.27-12-2011

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook 3 σχόλια:

toaftonoito team είπε...

Δεν συμφωνώ σε όλα με το άρθρο, αλλά έχει την αξία του.Όντως το να περιμένεις τον "Μόσχοβα" , όπως στον Καπετάν Μιχάλη του Καζαντζάκη, δεν βοηθά. Αλλά: η Αλβανία μέχρι τον 18ο αιώνα περίπου ήταν αμιγώς σχεδόν Ορθόδοξη. Ισλαμοποιήθηκε γιατί δεν είχε την στήριξη της Ρωσίας σε αντίθεση με εμάς....

Όσο για το σχέδιο καθαίρεσης του Πούτιν: Θα δούμε αν είναι τόσο παντοδύναμοι......

Τρι Δεκ 27, 01:42:00 μμ 2011

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά. Ο Mikhael Khodorkovsky είναι επιφανής δισεκατομμυριούχος που λογαριάζει μόνο την τσέπη του, ο Εφραίμ είναι απλά ένας μοναχός που τρέχει για τη μονή του.

Αυτό που με στεναχώρησε όμως περισσότερο είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη που για άλλη μία φορά είναι κάτω από τις προσταγές της πολιτικής ηγεσίας και των ξένων συμφερόντων. Η Θέμις ακούει μόνο από το ένα αυτί. Το άλλο από το πολύ τράβηγμα το έχουν αφήσει κουφό.

Τρι Δεκ 27, 01:45:00 μμ 2011

sotulis είπε...

ΕΧΕΙΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ' Π.Π. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΑΣ .. Ο ΔΕ Π.Π. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑ.

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_7472.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel